Nowy zespół w B-klasie.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez KalF92 2011-08-01, 9:13 pm

Cygan napisał(a):
KalF92 napisał(a):RUDI, Zatem.
-Ja stosuję odpowiedzialność zbiorową bo zostaliśmy(My Kibice Zagłębia) Zwyzywani przez Was(forumowiczów) od najgorszych.
-Uważam ze rossonieri pracuje na Waszą opinię,bo na forum jesteśmy porównywani do tych którzy przychodzą najebani na mecze a przecież nie wszyscy tak robią, ba jest to nieduży procent a mimo to tak się tu o kibicach pisze.
-Osoby decyzyjne nie wypowiedzą się na forum bo nie mają już zdrowia by czytać kolejnych bluzgów jakie na nich są tu słane
-Owszem decyzja zapadłaby niezależnie od decyzji "pikników' a ot dlatego że piknik to z definicji kibic sezonowy nie zaangażowany..
-jeśli wyzywanie ludzi od baranów jest adekwatne do zaistniałej sytuacji to gratuluję poczucia humoru.Nikt nie chce oczekiwań ale Osoby które stanęły za 1906 nie ubliżają, nie utrudniają nikomu działania na kresowej. A że kilku pokrzyczało na "gniazdowych" to nie znaczy że mieli takie polecenie, Teraz to Ty nie stosuj odpowiedzialności zbiorowej,bo jeden czy dwóch którzy mieli jakieś "ale" do gniazdujących to nie ogól zwolenników 1906.

KRIS6411,
Szargane Jest Zagłębie Sosnowiec? Powiesz mi w jaki sposób?
Myślę że możemy podziękować za życzenia sukcesów na pewno będzie ich wiele.

Pozdrawiam

Nie wyzywaj mnie koleś od piknika, bo jak mleko wylizywałeś mamusi, to ja na Ludowym gardło zdzierałem...

Nie może garstka kiboli nazywać się LEPSZYMI niż większość KIBICÓW ZAGŁĘBIA....!!!!!

Gdzie ja CIe nazwałem Piknikiem drogi Kolego? Mój post był kierowany do Rudiego, o czym świadczy pogrubiony jego Nick ponad resztą postu skierowanego do niego, a on sam piknikiem się nazwał. Dlatego wrzuć na luz i czytaj ze zrozumieniem.

Panowie proszę szanujmy się i nie przytykajcie jeden z drugim o wieku bo mądrości w latach się nie liczy, a jeśli argumentem o racji ma być to że ktos jest starszy to gratuluję. Donald Tusk jest starszy od większosci kibiców wiec ma rację ze każdy kibic to bandyta.
KalF92

Postprzez eL-Grego 2011-08-01, 9:23 pm

Panowie trochę szacunku dla samych siebie. Poszły apele, prośby o opamiętanie i starczy.. Tylko karmimy ego nastolatka, dla Którego "Zagłębie to On/Oni" mimo, że Jego pesel ma z przodu dziewiątkę. To, że cały ten podział nas osłabi to fakt niezaprzeczalny, potencjalni "nowi" kibice ani nie przyjdą na poziom B-klasowy ani na stadion bez atmosfery, więc jeśli już to zasilą jakieś kluby zza miedzy.
Pozstaje tylko zachęcać wszystkich do przyjścia na Kresową, pomoc klubowi i wesprzec naszych wychowanków a życie nie znosi próżni, prędzej czy później ruch kibicowski powstanie.
Nie ma co wyciągać wniosków z pierwszego (u nas) meczu ale jak tak dalej będzie walczyć nasza młodzież to w końcu przełoży się to na frekwencję.
eL-Grego

Postprzez KalF92 2011-08-01, 10:00 pm

Zagłębie to nie Ja i Oni tylko MY! to raz.
eL-Grego,
Nikt mnie niczym nie karmi, ja nie nabijam postów tylko od jakiegoś czasu GRZECZNIE proszę o opamiętanie się i nie ubliżanie kibicom Zagłębia,a także o to aby nikt nie był głuchy na argumenty drugiej strony. Każdy z zwolenników 1906 rozumie argumenty drugiej strony i szanuje je, Ja większość z nich podzielam,ale niezależnie od tego jak ktoś to skomentuje to Idę za tym gdzie są Ci którzy przyciągnęli mnie na Ludowy, tam gdzie jest/będzie to co kocham w kibicowskim stylu.
---
Żeby przyciągać kibiców potrzebny jest przede wszystkim marketing! którego w klubie nie było od lat a jedyne działania podejmowali kibice...właśnie Ci na których wiesza się tutaj psy.
Żeby klub wyciągnąć z marazmu potrzebny jest pomysł,plan i strategia marketingowa a jej jak wiadomo nie od dziś nie ma. Pomysły kibiców były odrzucane bo..tak i już chociaż chcieli robic wszystko swoimi kosztami i sami brali się za organizację. Zatem w końcu przyszedł czas by uderzyć pięścią w stół..
KalF92

Postprzez wojtas sc 2011-08-01, 10:37 pm

Żeby przyciągać kibiców potrzebny jest przede wszystkim marketing! którego w klubie nie było od lat a jedyne działania podejmowali kibice...właśnie Ci na których wiesza się tutaj psy.

kalf a na piaskach czemu nie byleś taki mądry i gdzie miałeś marketing
wojtas sc

Postprzez PawełK 2011-08-01, 10:39 pm

wojtas sc napisał(a):kalf a na piaskach czemu nie byleś taki mądry i gdzie miałeś marketing

Odbiegasz od tematu...
PawełK
pyszałek

Postprzez KalF92 2011-08-01, 11:11 pm

wojtas sc napisał(a):Żeby przyciągać kibiców potrzebny jest przede wszystkim marketing! którego w klubie nie było od lat a jedyne działania podejmowali kibice...właśnie Ci na których wiesza się tutaj psy.

Już Ci odpowiadam:
-cały tamten sezon biegałem i rozklejałem plakaty razem z chłopakami z piaskowskiej grupy plakatowej
-nakręcałem kogo się da na mecze,były zbiórki..
nie pytam co Ty zrobiłeś bo za pewne Te wspaniałe pikniki rodzinne,koncerty i reklama zapraszajaca na mecz puszczana w telewizji to Twoje zasługi(Tak,tak wiem,odbiegam od tematu,szydera i takie tam, prosiłbym jednak o ostrzeżenie a nie o bana jeśli już muszę zostać ukarany)
Wychodziło to różnie a czemu to Wiedzą wszyscy zainteresowani,a jeśli nie wiedza to już trudno...
PS Czy ja napisałem że ROBIE MARKETING? Nie,ale staram się od tak mały człowiek robi małe rzeczy..

Co do naszych nowych działań marketingowych na Piaskach to możesz być pewny że plany są dość ambitne, wkroczyliśmy już nawet małymi krokami w ich realizację.

żeby uciąć tą jałową dyskusję :

Gabryś napisał(a):
Czasu było już sporo, żeby zastanowić się w którą stronę ktoś chce iść. Jak ktoś ma pytania to niech na pw napisze swój numer komórkowy, spotkam się z kimś takim, ba dostosuje swój plan dnia pod taką osobę, żeby wytłumaczyć co i jak. Jak ktoś zadaje pytania bo mu się nudzi, albo chce wprowadzać niezdrową atmosferę to niech się stąd goni.

Zrozumcie w końcu, że nikt nikomu nie zamierza przeszkadzać, ale jak swoją głupotą napędzicie spiralę niby wyższości nad b'klasowym Zagłębiem, będą śpiewy, że Zagłębie jest tylko jedno, albo jebać b'klasę, czy coś tam jeszcze. To przypomnicie sobie, od czego są pewne grupy. A wtedy będzie płacz i zgrzytanie zębów. Amen.

Bez miłości, bez litości, aż do śmierci!

Myślę że to odpowiednio wyczerpuje temat,jeśli nie zapraszam na: http://kibicezaglebia.net/forum/index.php tam udzielają się osoby kompetentne, są tam działacze Zagłębia 1906. tam będziecie mogli do woli z nimi wymieniać privy i wyrazić swoje zdanie. Tutaj od dawna nikt z nich nie zagląda bo poziom forum jest taki a nie inny.
KalF92

Postprzez RUDI 2011-08-01, 11:20 pm

KalF92 -ja nazwałem siebie z innego powodu piknikiem(sezonowy to znaczy jaki?ty chodzisz na mecze poza sezonem?)siedzę na trybunie krytej(a kto ustala te definicje?definicje kibol ,już wypatrzyła GW) ,a na tej stronie nie raz padła taka nazwa na kibiców tam siedzących ,może mają zabierać dzieci do młyna?(lepsi i gorsi kibice )nie chcę jątrzyć ,ale tak było ,przeczytaj sobie archiwalne posty,i dlaczego piszesz" forumowiczów "z sarkazmem ,to nie można chodzić na mecze ,a później tu się wypowiedzieć?(ja to tak odebrałem),gdzie ja napisałem o krzyczeniu na gniazdowych?
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez wojtas sc 2011-08-01, 11:22 pm

KalF92 napisał(a):
wojtas sc napisał(a):Żeby przyciągać kibiców potrzebny jest przede wszystkim marketing! którego w klubie nie było od lat a jedyne działania podejmowali kibice...właśnie Ci na których wiesza się tutaj psy.

Już Ci odpowiadam:
-cały tamten sezon biegałem i rozklejałem plakaty razem z chłopakami z piaskowskiej grupy plakatowej
nie pytam co Ty zrobiłeś bo za pewne Te wspaniałe pikniki rodzinne,koncerty i reklama zapraszajaca na mecz puszczana w telewizji to Twoje zasługi(Tak,tak wiem,odbiegam od tematu,szydera i takie tam, prosiłbym jednak o ostrzeżenie a nie o bana jeśli już muszę zostać ukarany)
Wychodziło to różnie a czemu to Wiedzą wszyscy zainteresowani,a jeśli nie wiedza to już trudno...
PS Czy ja napisałem że ROBIE MARKETING? Nie,ale staram się od tak mały człowiek robi małe rzeczy..

Co do naszych nowych działań marketingowych na Piaskach to możesz być pewny że plany są dość ambitne, wkroczyliśmy już nawet małymi krokami w ich realizację.

Gabryś napisał(a):
Czasu było już sporo, żeby zastanowić się w którą stronę ktoś chce iść. Jak ktoś ma pytania to niech na pw napisze swój numer komórkowy, spotkam się z kimś takim, ba dostosuje swój plan dnia pod taką osobę, żeby wytłumaczyć co i jak. Jak ktoś zadaje pytania bo mu się nudzi, albo chce wprowadzać niezdrową atmosferę to niech się stąd goni.

Zrozumcie w końcu, że nikt nikomu nie zamierza przeszkadzać, ale jak swoją głupotą napędzicie spiralę niby wyższości nad b'klasowym Zagłębiem, będą śpiewy, że Zagłębie jest tylko jedno, albo jebać b'klasę, czy coś tam jeszcze. To przypomnicie sobie, od czego są pewne grupy. A wtedy będzie płacz i zgrzytanie zębów. Amen.

Myślę że to odpowiednio wyczerpuje temat,jeśli nie zapraszam na: http://kibicezaglebia.net/forum/index.php tam udzielają się osoby kompetentne, są tam działacze Zagłębia 1906. tam będziecie mogli do woli z nimi wymieniać privy i wyrazić swoje zdanie. Tutaj od dawna nikt z nich nie zagląda bo poziom forum jest taki a nie inny.

to ci chłopczyku odpowiem tak zapytaj tatusia co to znaczy stara wiara piaskoska bo ty pojencia nawet o tym nie masz co to było wisnia boyz na piaskach bo w kołysce byłeś a jak chcesz to przedstaw sie na pw

ostrzezenie, pierwsze i ostatnie, zbedna napinka i brak słownika przy komputerze /swiezy52
wojtas sc

Postprzez yahaya 1906 2011-08-01, 11:29 pm

KalF92 napisał(a):

Już Ci odpowiadam:

Gabryś napisał(a):

:lol: :lol: Zaglądają ,zaglądają.Nawet sam Gabryś.
yahaya 1906

Postprzez Gabryś_ 2011-08-02, 12:28 am

Sam Gabryś zagląda tu od tygodnia, bo lubi wiedzieć o czym mówi, a nie mówić o czymś czego nie wie. Dlatego też, najpierw czytam jak ktoś nazywa mnie judaszem, a później staram się dowiedzieć kim jest ten ktoś. Czysta ciekawość, jak daleko może posunąć się ludzka głupota w obrażaniu innych bez zaciągnięcia informacji dlaczego kogoś się obraża.

A skoro już tu jestem, to zapraszam do wspierania kibicowskiego Zagłębia Sosnowiec. Pokażmy działaczom III ligowca, że nie jesteśmy stadem owiec i potrafimy podejmować radykalne kroki. Tylko pusty stadion uzmysłowi im, że nie mają naszego przyzwolenia na bawienie się naszym kosztem.

Odwiedzajcie też forum kibicezaglebia.net/forum tam dowiecie się o bieżącej działalności kibicowskiego Zagłębia Sosnowiec.
Gabryś_

Postprzez LucasUSA 2011-08-02, 12:55 am

No to po 24 stronach dyskusji wreszcie doczekalismy sie wypowiedzi kogos, kto stoi za tym projektem. Nie mozna bylo zaczac tak od poczatku? W kazdym razie dzieki za wypowiedz.

Moim zdaniem glownymi wadami tego projektu i glownymi punktami zapalnymi obecnego KONFLIKTU (tak, bo konflikt juz jest rzeczywistoscia) sa:

1) przede wszystkim nazwa klubu i proba bezprawnego przywlaszczenia sobie CALEJ tradycji - kardynalny i zasadniczy blad

2) fatalna polityka informacyjna - od samego poczatku do chwili obecnej. Decyzje o przyszlosci klubu zapadajace w knajpkach w ograniczonym gronie. Panowie, mamy XXI wiek i glownym medium jest internet, a nie knajpiane wnetrza. Dlatego argumenty, ze zazalenia mozna skladac w knajpie smiesza mnie. Chcecie tysiecy kibicow, przemowcie do nich w odpowiedni sposob.

Gdzie strona internetowa, na ktorej nawet kolega Gabrys moglby przedstawiac swoje racje? Jakos kibicowska strona nie powala na kolana - zapalu z konkurencyjna strona na dlugo nie wystarczylo - tak ma byc i z tym b-klasowym klubem? Ale smrod zostanie wiekszy.

Kto stoi za tym projektem? Skad pewnosc, czy ci, ktorzy daja kase, nie beda chcieli wyciagnac z tego cos dla siebie? Kozielski i Ksiazek na papierze tez wygladali dobrze. Kto jest we wladzach klubu? Kto stoi za tym przedsiewzieciem finansowo? Masz pewnosc, ze Wasz zapal nie zostanie wykorzystany do jakis osobistych interesow i rozgrywek? Pojawi sie kasa w klubie, zacznie sie polityka

3) zalozenie z gory, ze wszyscy kibice na slepo popra projekt

4) brak prob dotarcia do szarego i "niekumatego" kibica-piknika, wrecz pogarda w stosunku do zwyklych kibicow

5) zalozenie, ze baza dla projektu beda fanatyczni kibice, najbardziej zagorzali bywalcy mlyna - blad, moim zadaniem tam dopiero roi sie od sezonowcow, ktorzy pojawiaja sie na stadionie, gdy rywal kibicowsko im odpowiada, gdy wyjazd atrakcyjny itd. Taka jest prawda - wahania liczby kibicow w mlynie na pewno przewyzszaja wahania liczby kibicow na krytej - ale Ci zwykli kibice, czesto mogacy wspomoc klub finanasowo, zostali olani - zobacz, ilu rozsadnych ludzi sie tak poczulo, przeczytaj caly temat

6) rozpoczecie dzialan klubu w OPOZYCJI do dzialajacego wciaz Zaglebia

Ile do cholery napisano postow twierdzacych, ze nie ma bojkotu tego klubu? Jak w takim razie mam rozumiec Twoj post, w ktorym nawolujesz do "pustych trybun"? Sami chyba nie za bardzo wiecie, o co chodzi i miotacie sie w wszystkich kierunkach.

Chce tylko zobaczyc frekfencje na b-klasie po kilku porazkach w srodku sezonu - mlynowi sezonowcy odplyna.

Pozdrawiam!

P.S. Tworcow naszej strony prosze o jakies wyrazniejsze podkreslanie w newsach, o ktory klub chodzi. Mamy temat o sparingu z Preczowem, powyzej "Sparing z Zaglebiakiem". W pierwszym odruchu pomyslalem, ze b-klasa postanowila zmierzyc sie z kims z wyzszej polki. Nie poglebiajcie zamieszania.

P.S. 2 - Obejrzelem sparing z Preczowa - Boze, co za pilkarski folklor!
LucasUSA

Postprzez Gabryś_ 2011-08-02, 2:30 am

Boże, to jest B'klasa. Cieszy mnie jednak, że już teraz wymagasz od nas wyższych umiejętności. Wiadomo marka. 8)

Trzeba było nie czekać 24 stron, tylko zawitać na kibicowskie forum. Dołączyłeś w 2003 roku, jakieś 4 lata później administrator tego forum niejaki Adam Makar postanowił czytać pw, a później banować za poglądy. Dlatego powstało tamto forum. Widzę, że jesteś tutaj więc nie zrozumiałeś o co chodziło, pewnie teraz też nie zrozumiesz. Jak widać, jak ktoś robi z Ciebie debila - jawnie - to nawet nie zamierzasz protestować. Twój wybór. Ale na tym postaram się pozostawić złośliwości.

Pogram trochę na zasadach tego forum. Dział piłka nożna, a wszyscy trąbią o aspektach kibicowskich, przynajmniej w tym temacie. Skoro tak to tutaj wygląda, to przyłącze się do tych co regulamin łamią. Nie zdążyłem się do tego forum przyzwyczaić, więc ewentualna (wg mnie słuszna) kara nie zmartwi mnie w ogóle. No, do rzeczy, bo daleko jesteś, jak widać Zagłębie dla Ciebie to, to co przeczytasz, jednak skoro jesteś kibicem tego klubu, to masz prawo do lepszej polityki informacyjnej.

Tak więc w skrócie, bo na prawilnym forum tłumaczyłem to już kilka razy. Tutaj postaram się ograniczyć do jednego razu, chociaż jak widzę zdolności do konfabulacji coniektórych, to pewnie będzie trzeba coś sprostować.

1) Mieliśmy się nazwać Cośtam Sosnowiec? Zrobić sobie własny herb? Wtedy byłby wg mnie podział. Tak to kontynuujemy to co prawilne. Dzieciaki nie wychowają się w miłości do czegokolwiek, tylko niezaleznie od tego na jaki stadion będą uczeszczać nadal w sercu będzie Zagłębie.

2) to liczba osób się ograniczyła sama z siebie, a nie my tą liczbę. Kto chciał to znalazł czas, kto nie, to nadal żyje w XXI i czeka, aż coś pojawi się w necie. Widzisz, wszystko z czasem się zmieni, nie od razu Rzym zbudowano. Niebawem Cię zaskoczymy.

2b) skąd pewność że nikt nie będzie chciał okraść klubu? Bo jak to będzie chciał zrobić, to okradnie dziesiątki ludzi, którzy uwierz mi, ale nie pozwolą siebie okradać

3) o i właśnie doszliśmy do momentu, kiedy zaczynasz coś insynuować, coś sobie ubzdurasz i trąbisz w głos, a inni podłapują i aż cieknie tutaj od jadu

4) ja jestem zwykłym kibicem, a jakoś sobą nie gardzę, więc nie pisz po raz kolejny przekłamań i jakiś 'wydaje mi sie\ , na faktach się skup. były inforamacje na stronie, więc nie pisz mi że nie próbuję dotrzeć do pikników, jak to ładnie określasz kolegów po szalu ;) Mam świadomośc, że naszym działaniem przekonamy ludzi do zaufania w nasz projekt, a nie pierdoleniem o dupie marynie

5) kto to taki kibic fanatyczny? nikt nikogo nie olewa, jesteśmy otwarci na każdą osobę chcącą wesprzeć projekt, cały czas piszesz o jakimś olewaniu zwykłych kibiców... hmmm, bo nie piszemy na tym forum, to ich olewamy? W jaki inny sposób jak nie ustalając spotkań na żywo mam z nimi rozmawiać? Hę? Jakbyś nie wiedział od kilku tygodni deszcz napierdala w Polsce niemiłosiernie, to taki jeden z powodów - pragmatycznych - dlaczego spotkania odbywały się akurat w takich, a nie innych miejscach. Mogliśmy spotkać się na Ludowym, ale Leszek Baczyński średnio kibicuje od samego początku naszej inicjatywie, dlatego moglibyśmy się odbić od bram.

6) kolejna bzdura. zrozum, że nie jestem na etacie w klubie, dlatego jak nie wierzę w słuszność dziłań, to nie podejmuję ich. Dlatego nikt mnie nie zmusi, żebym prowadził doping, organizował wyjazd, czy zbierał kasę żeby młodzi mogli pojechać pomimo braku funduszu w portfelu. Kumasz to? Skoro od kilku sezonów poświęcam swój czas wolny, nie wymagając niczego w zamian, niejednokrotnie dorzucając do tego z własnej kieszeni, czy zaniedbując życie prywatne, po czym mogę usłyszeć teksty typu, złodziej, ale ślepo wierząc w nadrzędną wartość, jaką jest Zagłębie, to środnio zamierzam udawać że wszystko jest ok, jeśli nie jest. Skoro kolejne zarządy nie myślą, o poważnym budowaniu klubu, z marketingiem, grupą sponsorską etc. to ja nie widzę swojej osoby dającej legitymizację dla poczynań takich cwaniaczków.

Nie sądze, aby miały się przytrafić jakieś remisy. Chłopaki są ambitni, a jak im przekażę, że ludzie wymagają od nich gry na co najmniej III ligowym poziomie, to pewnie walczyć będą 1906% bardziej.

PS. twórców naszej strony proszę o kontynuowanie tego co robicie, bo robicie to na najwyższym poziomie, a ja nie czuję moralnego prawa, aby wam cokolwiek narzucać.

PPS. @ August, mam małą prośbę, aby przelać wzajemny szacunek również na pole internetu, bowiem pisanie, o tym, że stał pan twarzą w twarz z Ultrasami, jest przekłamaniem i to znacznym, wśród nas (zarządu) nie było bowiem ani jednego z ultrasów.
Gabryś_

Postprzez LucasUSA 2011-08-02, 4:29 am

Gabryś_ napisał(a):Boże, to jest B'klasa. Cieszy mnie jednak, że już teraz wymagasz od nas wyższych umiejętności. Wiadomo marka. 8)

Dokladnie - marka zobowiazuje, trzydziesci kilka lat gry w esktraklasie, Puchary Polski, zawodnicy w reprezentacji Polski - a teraz jakies pelne zapalu chlopaki potykajace sie o wlasne nogi, wygladajace bez obrazy jak banda obdartusow - ale jak rozumiem getry maja dojsc. Ta marka nie jest Wasza wlasnoscia.

Gabryś_ napisał(a):Trzeba było nie czekać 24 stron, tylko zawitać na kibicowskie forum. Dołączyłeś w 2003 roku, jakieś 4 lata później administrator tego forum niejaki Adam Makar postanowił czytać pw, a później banować za poglądy. Dlatego powstało tamto forum. Widzę, że jesteś tutaj więc nie zrozumiałeś o co chodziło, pewnie teraz też nie zrozumiesz. Jak widać, jak ktoś robi z Ciebie debila - jawnie - to nawet nie zamierzasz protestować. Twój wybór. Ale na tym postaram się pozostawić złośliwości.

Nie martw sie, od poczatku z wypiekami na twarzy sledzilem dyskusje na "prawilnym" forum. Chodzi mi o dziesiatki innych kibicow, ktorzy tam nie zagladaja, a o ktorych nawet nie pomysleliscie, bo przeciez nie warto. Poruszam sprawy z punktu widzenia tych kibicow.
Powodow, dla ktorych tutaj zostalem pewnie i tak nie "skumasz", wiec sobie daruje. Pamietam, kiedys wymienilem na ten temat pare PW z Wojtkiem.
Jakbym byl zlosliwy, to bym zapytal, czy dojechaliscie juz do tego Zagania, bo wyjazd sie dlugo organizowal, przynajmniej na "prawilnym forum"

Gabryś_ napisał(a):Pogram trochę na zasadach tego forum. Dział piłka nożna, a wszyscy trąbią o aspektach kibicowskich, przynajmniej w tym temacie. Skoro tak to tutaj wygląda, to przyłącze się do tych co regulamin łamią. Nie zdążyłem się do tego forum przyzwyczaić, więc ewentualna (wg mnie słuszna) kara nie zmartwi mnie w ogóle. No, do rzeczy, bo daleko jesteś, jak widać Zagłębie dla Ciebie to, to co przeczytasz, jednak skoro jesteś kibicem tego klubu, to masz prawo do lepszej polityki informacyjnej.

No i po co kolego tracisz czas i marnujesz miejsce na serwerze, zeby za przeproszeniem dojebac temu forum?

Gabryś_ napisał(a):Tak więc w skrócie, bo na prawilnym forum tłumaczyłem to już kilka razy. Tutaj postaram się ograniczyć do jednego razu, chociaż jak widzę zdolności do konfabulacji coniektórych, to pewnie będzie trzeba coś sprostować.

Nie zaczales jeszcze nic wyjasniac, a juz z gory z pogarda traktujesz uczestnikow tego forum. Brawo, zyskujesz zwolennikow do nowego projektu.

Gabryś_ napisał(a):1) Mieliśmy się nazwać Cośtam Sosnowiec? Zrobić sobie własny herb? Wtedy byłby wg mnie podział. Tak to kontynuujemy to co prawilne. Dzieciaki nie wychowają się w miłości do czegokolwiek, tylko niezaleznie od tego na jaki stadion będą uczeszczać nadal w sercu będzie Zagłębie.

Dobrze, ze przywolales podzial z jak to nazywasz "prawilnym" forum i forum dla "debili". Cos mi sie wydaje, ze pomysl z b-klasowym nowotworem jest identyczny - garstka wybranych zaklada klub, i kumaci wiedza o co chodzi. Mam nadzieje, ze nie skonczycie jak prawilne forum, czasem z kilkoma postami na tydzien, podczas gdy u piknikow az huczy od dyskusji, raz ciekawszych, raz nie, ale zawsze.

Gabryś_ napisał(a):2) to liczba osób się ograniczyła sama z siebie, a nie my tą liczbę. Kto chciał to znalazł czas, kto nie, to nadal żyje w XXI i czeka, aż coś pojawi się w necie. Widzisz, wszystko z czasem się zmieni, nie od razu Rzym zbudowano. Niebawem Cię zaskoczymy.

Z takim podejsciem do internetu - powodzenia. Na B-klase starczy, po co marnowac czas na necie?
A zaskoczyc to juz mnie zaskoczyliscie :lol:

Gabryś_ napisał(a):3) o i właśnie doszliśmy do momentu, kiedy zaczynasz coś insynuować, coś sobie ubzdurasz i trąbisz w głos, a inni podłapują i aż cieknie tutaj od jadu

I chyba tu troche trafilem, bo nie masz argumentu - przyznaj, troche sie przeliczyliscie, mysleliscie, ze wszyscy sie zachwyca projektem i w ciemno go popra. A tu nawet na "prawilnym" forum roznie z tym bywa.

Gabryś_ napisał(a):4) ja jestem zwykłym kibicem, a jakoś sobą nie gardzę, więc nie pisz po raz kolejny przekłamań i jakiś 'wydaje mi sie\ , na faktach się skup. były inforamacje na stronie, więc nie pisz mi że nie próbuję dotrzeć do pikników, jak to ładnie określasz kolegów po szalu ;) Mam świadomośc, że naszym działaniem przekonamy ludzi do zaufania w nasz projekt, a nie pierdoleniem o dupie marynie

Tutaj przynajmniej okreslenie piknik nie jest obelga - kazdy kibicuje naszemu klubowi jak potrafi najlepiej. A jak na razie to przekonywanie nie wychodzi Wam najlepiej, ale milo, ze podjales pierwsze wysilki.

Gabryś_ napisał(a):6) kolejna bzdura. zrozum, że nie jestem na etacie w klubie, dlatego jak nie wierzę w słuszność dziłań, to nie podejmuję ich. Dlatego nikt mnie nie zmusi, żebym prowadził doping, organizował wyjazd, czy zbierał kasę żeby młodzi mogli pojechać pomimo braku funduszu w portfelu. Kumasz to? Skoro od kilku sezonów poświęcam swój czas wolny, nie wymagając niczego w zamian, niejednokrotnie dorzucając do tego z własnej kieszeni, czy zaniedbując życie prywatne, po czym mogę usłyszeć teksty typu, złodziej, ale ślepo wierząc w nadrzędną wartość, jaką jest Zagłębie, to środnio zamierzam udawać że wszystko jest ok, jeśli nie jest. Skoro kolejne zarządy nie myślą, o poważnym budowaniu klubu, z marketingiem, grupą sponsorską etc. to ja nie widzę swojej osoby dającej legitymizację dla poczynań takich cwaniaczków.

Obelgi (choc nie przesadzajmy, to bylo pojedyncze przypadki, takze na "prawilnym" forum) byly nie na miejscu- jak najbardziej wierze w Twoje dobre intencje i zapal, ale musisz zrozumiec, ze nie kazdy musi slepo podzielac Twoje poglady.

Gabryś_ napisał(a):Nie sądze, aby miały się przytrafić jakieś remisy. Chłopaki są ambitni, a jak im przekażę, że ludzie wymagają od nich gry na co najmniej III ligowym poziomie, to pewnie walczyć będą 1906% bardziej.

Jak najbardziej prawidlowo - moze kiedys dostapia w nagrode szansy gry w prawdziwym Zaglebiu. 8) Mam nadzieje, ze nasz sztab szokleniowy bedzie uwaznie przygladal sie grze tych chlopakow, bo ambicji im na pewno nie brakuje i moga byc wspanialym zapleczem klubu

Uff, koncze. Dzieki za dyskusje. I podsumowujac - nie dzielcie kibicow na "prawilnych" i tych mniej, bo teraz kazda dusza wierna Zaglebiu jest na wage zlota.
LucasUSA

Postprzez August 2011-08-02, 8:28 am

Gabryś_ napisał(a):PPS. @ August, mam małą prośbę, aby przelać wzajemny szacunek również na pole internetu, bowiem pisanie, o tym, że stał pan twarzą w twarz z Ultrasami, jest przekłamaniem i to znacznym, wśród nas (zarządu) nie było bowiem ani jednego z ultrasów.

Sformułowanie typu "przekłamanie" to może trochę za mocne, raczej mówiłbym o błędnym wrażeniu bo po pierwsze mówiłeś, że do Zarządu weszli przedstawiciele grup kibicowskich, po drugie rozmawialiśmy przy pełnej sali. Niemniej podkreślam, że moją intencją nie było nikogo urazić więc biję się w pierś
i zwracam honor zainteresowanym. Pozdrawiam
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Gabryś_ 2011-08-02, 9:27 am

@LucasUSA właśnie o to mi chodzi z tym 'tłumaczeniem' na forum, cytat cytatu cytatu. Teraz jak ktoś będzie chciał skumać o co chodzi w rozmowie, to będzie czytał 4 posty, później 5, później 6 i tak w koło macieju.

1) Ta marka nie jest też Twoją własnością.
2) jak jesteś inteligentny, a mniemam, że tak jest, to zrozumiesz, że właśnie z powodu takich tekstów, że nie myślimy o reszcie, które insynuują jakiś lekceważący ton, którym rzekomo się posługujemy, nie ma osoby, która ochoczo tłumaczyłaby wszystko od początku do końca. Przestań zakładać jakieś farmazony, to będzie prowadzona dyskusja, a jak wymagam zbyt wiele, to zakończmy ją już teraz. Kumasz? Nie lekceważę CIę jak masz normalne intencje, zrobię to jak zamiast dyskutować będziesz słał jakieś domysły, które gówno mają wspólnego z rzeczywistością.
3) no nie skumam, jak ktoś mógł zostać na forum skoro jakiś typek banował za swoje poglądy i wprowadzał cenzurę, no ale hmmm historia forum Cię przekonała?
4) jak to po co? chcę abyś miał informację z pierwszej ręki
5) z tym Żaganiem to w Jersey mówili? Bo ja nic nie słyszałem.
6) z pogardą? Jakbym napisał, że ceniektórzy tutaj mają zapędy konfidenckie, bo cieszą się, że policja weszła na stadion, to też poczułbyś się urażony? Z normalnymi ludźmi, którzy gotowi są na normalną dyskusję mogę rozmawiać, z ciotami, które kłamią bo ich to kręci nie zamierzam. Rozumiesz? Dyskuja była o tym, że PRAWILNE jest wychowanie ludzi w miłości do Zagłębia, czy to b'klasowego, czy tego z Ludowego, albo obu jednocześnie. Rozumiesz już w jakim sensie?
7) udany jesteś i niezniszczalny. Znowu o jakiś debilach, że niby ja spoko, wy debile. Masz zdrowie gościu, nie ma co. Dzięki za dobre życzenia. Serio.
8 ) ja wiem, że dla Ciebie internet to główne źródło wiedzy, dla osób w Zagłębiu Dąrbowskim sa inne źródła wiedzy
9) tutaj się poddaję, coś tam sugerujesz, tłukę Ci, że niepotrzebnie, a Ty odbębniasz sukces, masz mnie! Tak właśnie myśle. Uważam kibiców za stado baranów, którzy idą tam gdzie się im nakarze. Jak czujesz taką potrzebę, to to zdanie możesz cytować już wszędzie udowadniając że Gabryś nie szanuje ludzi. Bez kitu, jesteś niezniszczalny.
10) owszem każdy kibicuje klubowi jak potrafi najlepiej, ja wolę okresleń kibic, ewentualnie sympatyk. Zawsze też zależało mi na wysokiej frekwencji, a nie zamykaniu się w wąskim gronie najbardziej zagożałych.
11) pojedyncze przypadki ;) pewnie masz rację. Ja wiem że nie kazdy musi podzielać moje poglądy, ale nie zabrania mi to aby innych przekonywać do swoich poiglądów. Takim sposobem, będę namawiał do niebratania się z policją i wspierania oddolnych inicjatyw, licznych wyjazdów, czy brania udziału w dopingu. Takie oto poglądy. Ale nie każdy musi je popierać.
12) podział na prawilne forum jedynie mógłbym wprowadzić, z powodów jakie wymieniłem powyżej. Z resztą od czasów kiedy Adamowi M. się znudziło bycie kibicem, pewnie coś tutaj się zminiło. Co nie zmienia faktu, że dyscyplina i kultura rozmowy w moim przekonaniu wyśza jest na forum kibicowskim

Taka moja prośba, zanim zaczniesz cytować każdy z podpunktów. Napisz do czego zmierzasz. Bo jeśli zamierzasz łapać za słówka, albo nadal insynuować, że niby lekceważę kogokolwiek, bo nie pisze na tym forum, to darujmy sobie dyskusję. Zadałeś pytania, odpwoeidziałem na nie. Nurtuje Cię coś jeszcze w kwestii kibicowskiego Zagłębia Sosnowiec? Czy zamierzasz udowodnić mi za wszelką cenę, że nie mam racji, sprowadzając dyskusję do jałowej gadki? Bo jeśli tak, to naprawdę chociaż raz podejdź z szacunkiem do mnie jako rozmówcy i zakończmy ten wątek.

PS. Nie, ostatnie zdanie nie oznacza, że myślę, iż do tej pory mnie nie szanowałeś, a co za tym idzie nie lekceważę Cię.
Gabryś_

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna