Gabryś_ napisał(a):Boże, to jest B'klasa. Cieszy mnie jednak, że już teraz wymagasz od nas wyższych umiejętności. Wiadomo marka.
Dokladnie - marka zobowiazuje, trzydziesci kilka lat gry w esktraklasie, Puchary Polski, zawodnicy w reprezentacji Polski - a teraz jakies pelne zapalu chlopaki potykajace sie o wlasne nogi, wygladajace bez obrazy jak banda obdartusow - ale jak rozumiem getry maja dojsc. Ta marka nie jest Wasza wlasnoscia.
Gabryś_ napisał(a):Trzeba było nie czekać 24 stron, tylko zawitać na kibicowskie forum. Dołączyłeś w 2003 roku, jakieś 4 lata później administrator tego forum niejaki Adam Makar postanowił czytać pw, a później banować za poglądy. Dlatego powstało tamto forum. Widzę, że jesteś tutaj więc nie zrozumiałeś o co chodziło, pewnie teraz też nie zrozumiesz. Jak widać, jak ktoś robi z Ciebie debila - jawnie - to nawet nie zamierzasz protestować. Twój wybór. Ale na tym postaram się pozostawić złośliwości.
Nie martw sie, od poczatku z wypiekami na twarzy sledzilem dyskusje na "prawilnym" forum. Chodzi mi o dziesiatki innych kibicow, ktorzy tam nie zagladaja, a o ktorych nawet nie pomysleliscie, bo przeciez nie warto. Poruszam sprawy z punktu widzenia tych kibicow.
Powodow, dla ktorych tutaj zostalem pewnie i tak nie "skumasz", wiec sobie daruje. Pamietam, kiedys wymienilem na ten temat pare PW z Wojtkiem.
Jakbym byl zlosliwy, to bym zapytal, czy dojechaliscie juz do tego Zagania, bo wyjazd sie dlugo organizowal, przynajmniej na "prawilnym forum"
Gabryś_ napisał(a):Pogram trochę na zasadach tego forum. Dział piłka nożna, a wszyscy trąbią o aspektach kibicowskich, przynajmniej w tym temacie. Skoro tak to tutaj wygląda, to przyłącze się do tych co regulamin łamią. Nie zdążyłem się do tego forum przyzwyczaić, więc ewentualna (wg mnie słuszna) kara nie zmartwi mnie w ogóle. No, do rzeczy, bo daleko jesteś, jak widać Zagłębie dla Ciebie to, to co przeczytasz, jednak skoro jesteś kibicem tego klubu, to masz prawo do lepszej polityki informacyjnej.
No i po co kolego tracisz czas i marnujesz miejsce na serwerze, zeby za przeproszeniem dojebac temu forum?
Gabryś_ napisał(a):Tak więc w skrócie, bo na prawilnym forum tłumaczyłem to już kilka razy. Tutaj postaram się ograniczyć do jednego razu, chociaż jak widzę zdolności do konfabulacji coniektórych, to pewnie będzie trzeba coś sprostować.
Nie zaczales jeszcze nic wyjasniac, a juz z gory z pogarda traktujesz uczestnikow tego forum. Brawo, zyskujesz zwolennikow do nowego projektu.
Gabryś_ napisał(a):1) Mieliśmy się nazwać Cośtam Sosnowiec? Zrobić sobie własny herb? Wtedy byłby wg mnie podział. Tak to kontynuujemy to co prawilne. Dzieciaki nie wychowają się w miłości do czegokolwiek, tylko niezaleznie od tego na jaki stadion będą uczeszczać nadal w sercu będzie Zagłębie.
Dobrze, ze przywolales podzial z jak to nazywasz "prawilnym" forum i forum dla "debili". Cos mi sie wydaje, ze pomysl z b-klasowym nowotworem jest identyczny - garstka wybranych zaklada klub, i kumaci wiedza o co chodzi. Mam nadzieje, ze nie skonczycie jak prawilne forum, czasem z kilkoma postami na tydzien, podczas gdy u piknikow az huczy od dyskusji, raz ciekawszych, raz nie, ale zawsze.
Gabryś_ napisał(a):2) to liczba osób się ograniczyła sama z siebie, a nie my tą liczbę. Kto chciał to znalazł czas, kto nie, to nadal żyje w XXI i czeka, aż coś pojawi się w necie. Widzisz, wszystko z czasem się zmieni, nie od razu Rzym zbudowano. Niebawem Cię zaskoczymy.
Z takim podejsciem do internetu - powodzenia. Na B-klase starczy, po co marnowac czas na necie?
A zaskoczyc to juz mnie zaskoczyliscie
Gabryś_ napisał(a):3) o i właśnie doszliśmy do momentu, kiedy zaczynasz coś insynuować, coś sobie ubzdurasz i trąbisz w głos, a inni podłapują i aż cieknie tutaj od jadu
I chyba tu troche trafilem, bo nie masz argumentu - przyznaj, troche sie przeliczyliscie, mysleliscie, ze wszyscy sie zachwyca projektem i w ciemno go popra. A tu nawet na "prawilnym" forum roznie z tym bywa.
Gabryś_ napisał(a):4) ja jestem zwykłym kibicem, a jakoś sobą nie gardzę, więc nie pisz po raz kolejny przekłamań i jakiś 'wydaje mi sie\ , na faktach się skup. były inforamacje na stronie, więc nie pisz mi że nie próbuję dotrzeć do pikników, jak to ładnie określasz kolegów po szalu ;) Mam świadomośc, że naszym działaniem przekonamy ludzi do zaufania w nasz projekt, a nie pierdoleniem o dupie marynie
Tutaj przynajmniej okreslenie piknik nie jest obelga - kazdy kibicuje naszemu klubowi jak potrafi najlepiej. A jak na razie to przekonywanie nie wychodzi Wam najlepiej, ale milo, ze podjales pierwsze wysilki.
Gabryś_ napisał(a):6) kolejna bzdura. zrozum, że nie jestem na etacie w klubie, dlatego jak nie wierzę w słuszność dziłań, to nie podejmuję ich. Dlatego nikt mnie nie zmusi, żebym prowadził doping, organizował wyjazd, czy zbierał kasę żeby młodzi mogli pojechać pomimo braku funduszu w portfelu. Kumasz to? Skoro od kilku sezonów poświęcam swój czas wolny, nie wymagając niczego w zamian, niejednokrotnie dorzucając do tego z własnej kieszeni, czy zaniedbując życie prywatne, po czym mogę usłyszeć teksty typu, złodziej, ale ślepo wierząc w nadrzędną wartość, jaką jest Zagłębie, to środnio zamierzam udawać że wszystko jest ok, jeśli nie jest. Skoro kolejne zarządy nie myślą, o poważnym budowaniu klubu, z marketingiem, grupą sponsorską etc. to ja nie widzę swojej osoby dającej legitymizację dla poczynań takich cwaniaczków.
Obelgi (choc nie przesadzajmy, to bylo pojedyncze przypadki, takze na "prawilnym" forum) byly nie na miejscu- jak najbardziej wierze w Twoje dobre intencje i zapal, ale musisz zrozumiec, ze nie kazdy musi slepo podzielac Twoje poglady.
Gabryś_ napisał(a):Nie sądze, aby miały się przytrafić jakieś remisy. Chłopaki są ambitni, a jak im przekażę, że ludzie wymagają od nich gry na co najmniej III ligowym poziomie, to pewnie walczyć będą 1906% bardziej.
Jak najbardziej prawidlowo - moze kiedys dostapia w nagrode szansy gry w prawdziwym Zaglebiu.

Mam nadzieje, ze nasz sztab szokleniowy bedzie uwaznie przygladal sie grze tych chlopakow, bo ambicji im na pewno nie brakuje i moga byc wspanialym zapleczem klubu
Uff, koncze. Dzieki za dyskusje. I podsumowujac - nie dzielcie kibicow na "prawilnych" i tych mniej, bo teraz kazda dusza wierna Zaglebiu jest na wage zlota.