przez Serious 2011-07-22, 5:23 pm
Moje zdanie jest takie, że nie ma co teraz debatować. Nowy klub powstał i nie zmienimy tego. Nie popieram tego pomysłu, ale też myślę, że trzeba dać szansę tym, którzy widzą taką alternatywę. W kwestii czysto sportowej, to z tego co wiem i widziałem, potencjalni zwodnicy Z1906S, prezentują się całkiem nieźle w tych sparingowych potyczkach między sobą i myślę, że na awans do A-klasy spokojnie by to wystarczyło. Mówię to z doświadczenia. W swoim krótkim życiu widziałem więcej spotkań najniższych klas rozgrywkowych,niż tych naszego Zagłębia. A zapewniam, że na Ludowym byłem nie raz, nie dwa.
Niemniej jednak zobaczymy, jak będzie wyglądała organizacja w dalszych tygodniach, jak będzie z licencją na grę, rejestracją w sądzie i tak dalej. Nie mniej jednak myślę, że warto się wybrać na stadion Górnika i tam też się wybiorę przy okazji następnych prób czy też treningów tej powstającej drużyny, bo mam wrażenie, że temu przedsięwzięciu po prostu wypada się przyjrzeć, zamiast skazywać go na wiekuiste potępienie. W końcu wszyscy jesteśmy po tej samej stronie. Po stronie Zagłębia Sosnowiec.
A za tydzień wsiadam w tramwaj, biorę dziewczynę pod rękę i na Ludowy, kibicować naszym chłopakom w II Lidze.