Nowy zespół w B-klasie.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez django 2011-07-03, 1:59 pm

LucasUSA napisał(a):Klamka zapadla w "Warce" - pozwolcie, ze zacytuje kawalek Lady Pank:

Tytuł mocno mylący, bo klamka nie zapadła na spotkaniu w Warce, tylko wcześniej.W Warce została tylko podana informacja. Nie wiem, czy to ma w jakiś sposób dawać iluzję, że zwykli kibice mieli w tym momencie na cokolwiek wpływ. Mimo wszystko to kolejny smutny moment w historii Zagłębia. Tego prawdziwego, czyli drugoligowego.
django

Postprzez jondek 2011-07-03, 2:05 pm

Nie było flag,całych tych opraw na pokaz,nie było tych śmiesznych klatek dla "gości",nie bylo młynu.Kibiców przychodziło 5-6 razy więcej niż teraz "w porywach" a doping był taki, że po zdobyciu gola,mieszkańcom domków przy stadionie,wylatywały szklanki z rąk.Więc może nie będzie tragedii jak swój entuzjazm przeniesiecie do miasteczek i wsi.Sami dobrze wiecie że ZAGŁĘBIE nigdy nie zginie :niezle: Czy z wami czy bez was.
jondek

Postprzez LucasUSA 2011-07-03, 2:11 pm

Swoja droga, czy nazwa "Zaglebie Sosnowiec" nie jest zastrzezona? Dodatek "1906" moim zdaniem nie zmienia niczego - bo odwoluje sie do daty powstania obecnego klubu.

Niech sie chlopaki bawia w "football managerow", niech sobie zaloza jakis klub i powodzenia, bede trzymal kciuki, ale od prawdziwego Zaglebia wara!

Licze na spotkanie L.Baczynskiego z pomyslodawcami i na kompromis.
LucasUSA

Postprzez Elijash 2011-07-03, 2:24 pm

pomysł na prawdę kuriozalny,przejęcie tradycji? tak na prawdę nie możliwe.

Co czyni klub wielkim?historia, to że potrafił się podnieśc w ciężkich chwilach, że nie zniknął z kibicowskiej mapy, atmfosfera, kibice, ale ci którzy w tym pomagają, a nie uciekają z tonącego okretu obrażając się "bo nikt z nimi nie zasiadł do rozmów".

Tymczasem, mamy szantaż herbem, działanie w myśl zasady "ja sam potrafię lepiej", przejęcie tradycji "bo my to Zagłębie".

Zagłębie na pewno nie jest takimi kibicami.
Elijash

Postprzez jondek 2011-07-03, 2:36 pm

A mnie cały czas chodzi po glowie, że ci co teraz robią ten ferment chcą przy tej okazji coś dla siebie ugrać.Co????Mogę się tylko domyślać,ale już samo spotkanie z nowym prezesem i to sztucznie wywołane zainteresowanie,coś dla nich znaczy.I niech mi nikt nie próbuje wmawiać,że robią to dla dobra klubu :redface: Bujać to my,panowie szlachta :czerwona:
jondek

Postprzez Sonda 2011-07-03, 2:48 pm

Kocham piłke, mecze a kiedyś kochałem także wyjazdy. Zobaczycie mnie prędzej na ul Bukowej z szalem GKSu (co jest niemożliwe) niż na meczu 1906 czy jak tam się będziecie nazywać. Jeżeli Zagłębie by upadło to bym was poparł, ale gdy istnieje to jesteście tylko judaszami i chcecie coś na tym ugrać.

Ps was celowo z małej litery
Sonda

Postprzez jondek 2011-07-03, 3:24 pm

I ten post Sondy powinien być puentą dla tego poronionego pomysłu :czerwona: A my prawdziwi kibice"Na dobre i na ZŁE",róbmy swoje. :niezle:Podnosimy się z kolan i zaspiew od pierwszego sektora od zegara po nieobecny młyn aż do sektora od klatki dla gości i dalej....oooooooo,ZAGŁĘBIE,ten mecz musimy wygrać :brawo:
jondek

Postprzez Zagłębiakowy 2011-07-03, 3:36 pm

Trzeba się ugadać na ten Puchar Polski i zebrać chłopaków do oprawy,flag itd.Trzeba pokazać ,że prawdziwi Kibice Zagłębie przychodzą na mecze swojej drużyny.Trzeba zrobić jakieś plakaty promujące mecze i prawdziwe ZAGŁĘBIE.
Zagłębiakowy

Postprzez Blajpios 2011-07-03, 4:17 pm

django napisał(a):
LucasUSA napisał(a):Klamka zapadla w "Warce" - pozwolcie, ze zacytuje kawalek Lady Pank:

Tytuł mocno mylący, bo klamka nie zapadła na spotkaniu w Warce, tylko wcześniej.W Warce została tylko podana informacja. Nie wiem, czy to ma w jakiś sposób dawać iluzję, że zwykli kibice mieli w tym momencie na cokolwiek wpływ. Mimo wszystko to kolejny smutny moment w historii Zagłębia. Tego prawdziwego, czyli drugoligowego.

Nie. :-) Dla mnie - prawdziwe, to jest Zagłębie od patriotyzmu Renego się biorące, które zdecydowanie jest Klubem wolnych ludzi, szło zdecydowanie. Może być - jak przez długie lata przecież przed wojną - w Aklasach czy ligach regionalnych; może nim być i to obecnie będące na trzecim froncie (nie drugoligowe, trzecio) - i na pewno jest nim to, które jest "przeznaczone" do Ekstraklasy, jak również ku temu zmierza. To to stuletnie, które przeszło czas PRLu, ale nie dało się mu zaanektować na wieki wieków. Faktycznie - trudny to moment historycznie - i bardzo ważne jest pytanie, czy starczy ludziom mądrości, choćby dziedzictwa Renego i wszystkich po kolei, z wielkimi współtworzącymi, także piłkarzami jak Komander, Peterek, Wieczorek, Gałeczka, Myga, Jarosik, Urban, Rudy, Uznański, Majewski itd - łącznie i ze zwykłymi kibicami, codziennymi piłkarzami jak choćby Kiepura, patriota prawdziwie zagłębiowski.
To właśnie trochę w tym duchu widzę inicjatywę kibiców, choć nie przesądzam, że musi wyjść. Już wczoraj pisałem - że np. nawet zachowując swoją odrębność, może być i II drużyną, drużyną rezerw. I tak, jak odebrałem wypowiedź "klamka zapadła" - to z niej jestem bardzo zadowolony, bo rozumiem ją, że zapadła w znaczeniu: nie damy już dalej robić z kibiców kretynów przez udawane rozgrywki. "Nic o nas bez nas". To - jak najbardziej jest w duchu dumnych choć biednych początków Zagłębia. Reszta - chyba jeszcze może być polem dyskusji, chyba że już weszło się na drogę wzajemnego zaplucia na śmierć "ja to Zagłębie a ty to śmieć".
Blajpios

Postprzez Sonda 2011-07-03, 4:33 pm

W miniony piątek czyli dwa dni temu odwiedziłem sklep pana Darka na ul Modrzejowskiej. Obsłużyła mnie miła Pani, wydała 7 zł reszty. Te owe 7 zł wpierdoliłem do słoika na którym była kartka z napisem " na oprawe meczy Zagłębia". Dziś dowiaduje się że nie ma i nie będzie opraw w przyszłym sezonie. Pozostawie to bez komentarza, a na forum kibicezagłębia już od dziś nie wchodze.
Sonda

Postprzez August 2011-07-03, 4:34 pm

Moi drodzy, spokojnie. W dzisiejszych czasach, każdy ma prawo powołać do życia klub i nazwać jak chce. Zatem niech ci, którzy mieli taką ochotę na nowy klub w Sosnowcu niech sobie to robią. Kto bedzie miał ochotę identyfikować się z tym tworem to bedzie chodził na mecze. A kto nie, to nie. Ja nie mam zamiaru identyfikowac się z tym czymś więc na dłuższą metę olewam ich zimnym moczem. Przyczyny:
1. Prześledźmy, w jakich sytuacjach kibice powoływali do życia nowe kluby. Kiedy te kluby po prostu iapdały (Katowice, ostatnio Wodzisław) bądź przenoszono im kluby z innych miast (Szczecin). Zaden z tych czynników nie miał miejsca.
2. Kiedy ultrasi bojkotowali mecze "swoich" klubów ? Kiedy równiez im sztucznie przenoszono kluby z innych miast (Bydgoszcz). Również i w tym przypadku w Sosnowcu to nie nastapiło.
3. Na 100% w ewidentnie i paskudnie zmnipulowanym tekście, jest napisane, że fani próbowali reperować budżet sosnowieckiego klubu, znalazł się sponsor, który gotów był wyłożyć 500.000 zł. Po sprawdzeniu zadłużenia, wycofał się z obietnic, bowiem nikt poważny nie będzie spłacał cudzych zadłużeń. Sorry, można pisać, że sponsor sie wycofał bo go olano ale szczerze powiedziawszy to raczej rzadko sie zdarza, aby sponsoring był uzależniony od informacji o zadłużeniu. Ja jako członek władz, nigdy bym nie zgodził się na ujawnienie tego typu informacji komus z zewnątrz.
4. Dedcyzję o zalożeniu nowego klubu podjęto już wcześniej , nie na piątrkowym spotkaniu. Kolejna manipulacja atykułu na głównej. A napisamo jeszcze., że kbice Zagłębia wielokrotnie przychodzili do władz klubu z gotowymi pomysłami. A ktoś był i rozmawiał z Baczyńskim ? Wątpię. Jeśli sie ma 20 gotowych sponsorów, może warto najpierw pogadać z człowiekiem , postawić warunki, że za miejsca w organach spółki ktoś wyłoży jakis pieniądz. Czy ktoś sprawdził czy akcje od KK beda do wzięcia ?
5. Swoimi decyzjami podzielono środowisko kibiców, a Kaziowi dano pierwszorzędny argument aby SA olać. Co facet może zrobić w każdej chwili.Tak jakby matoły nie zdawały sobie sprawy, że chcąc cokolwiek osiągnąć to bez pomocy Miasta nie da się na dluższa metę zrobić. Rządy Kazia oceniam jeszcze na min. 7 lat. Skoro facet ma taki, a nie inny stosunek do obecnego klubu to będzie miał lepszy do nowego ? Wątpię. A jeśli obecny klub padnie to te 1096-owe łazjy, które tak proroczą twierdzą, że za 2 lata klubu nie będzie, tez będą miał w tym swój udział.
6. W artykule przyypomonane sa słowa typu „Zagłębie to my” czy „wiara, która przetrwała. Jak się to ma do obecnej postawy ? Dla mnie nijak. Dla ludzi, którzy teraz odwracają się w trudnej chwili od klubu nie znaczą nic. Taka posatawa swiadczy o tym, że to kategorie ludzkie, które nazywa się szmaciarzami. W opiniach słyszę głosy, ze to ultrasi są tymi jedynymi, prawidziwymi itd… To kim ja jestem dla kilkunastoletniech kmiotków ? Kim jest mój ojciec, który chodzi na Ludowy lat kilkadziesiąt ? Kim był mój dziadek, który również był kibicem (je szcze) RKU, Stali podczas gdy rodzice niejednego z tych „jedynych” paśli gęsi po Miechowem ? Zobaczymy kto im teraz będzie kasę do puszek wrzucał. Bo nie spodziewam się, ze na b-klasę będą waliły tłumy.

Reasumując, mamy do czynienia z bandą szmaciarzy, po których żaden normalny kibic Zagłębia nie będzie płakał.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Blajpios 2011-07-03, 4:38 pm

Sonda napisał(a):W miniony piątek czyli dwa dni temu odwiedziłem sklep pana Darka na ul Modrzejowskiej. Obsłużyła mnie miła Pani, wydała 7 zł reszty. Te owe 7 zł wpierdoliłem do słoika na którym była kartka z napisem " na oprawe meczy Zagłębia". Dziś dowiaduje się że nie ma i nie będzie opraw w przyszłym sezonie. Pozostawie to bez komentarza, a na forum kibicezagłębia już od dziś nie wchodze.

A może lepiej byłoby poczekać, co zaproponują wobec powyższego, czy np "pół na pół"? Nie mówiąc już o tym, że w końcu może się okazać, że to tylko był wystrzał, impuls emocji ale w końcu nie dojdzie do podziału?
Blajpios

Postprzez Sarmat 2011-07-03, 5:06 pm

Zagłębie jest jedno - Zagłębie Sosnowiec.
Na żadne inne się nie wybieram
Ostatnio edytowano 2011-07-03, 5:15 pm przez Sarmat, łącznie edytowano 1 raz
Sarmat

Postprzez POLAK1906 2011-07-03, 5:10 pm

przestancie jeździc po tych chłopakach to że nieakcetujecie tego pomysłu nieznaczy że macie ich wyzywać od najgorszych teraz , jak do niedawna staliscie z nimi i spiewaliscie " na Zagłębiu juz od lat KAZDY DLA MNIE JEST JAK BRAT " :czerwona:
POLAK1906

Postprzez pyla 2011-07-03, 5:55 pm

Na taki pomysł mógł wpaść tylko szaleniec a nie prawdziwy kibic ZAGŁĘBIA, jest to pomysł rodem z filmu Bareji.Kto upoważnił tych ludzi do szargania nazwy ZAGŁĘBIA w B klasie. Mam pytanie postawił je też chyba Lukas czy nazwa ZAGŁĘBIE nie jest zastrzeżona?
pyla

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna