Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez PawełK 2011-06-18, 7:45 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Przyszłość Naszego Zagłebia - tą sytuacje jaka jest w tej chwili nalezy spookjnie
przetrwac - Adamczyk jr musi sobie z tymi zaległosciami poradzic a musi otrzymac
pomoc od miasta. Kiedy wyjdzie na prostą mozna dopiero wowczas myslec o SPONSORZE.
Przepraszam bardzo ale nie ma takich frajerów ktorzy wpompuja w Zagłebie miliony
na spłate długu.
Musze w tym miejscu ten watek napisac - otóz wg mnie jezeli odmladzamy skład
to druzyne musi prowadzic Profesor - trener cos w rodzaju Lenczyk, nie wioem czy
w naszym regionie jest taka osoba.
Trudny okres dla Adamczyka jr. - troszke jest sobie sam winien bo zaufał i zatrudnil
Ojrzynskiego - ten Pan narobił kosztów sprowadzajac 17 pilkarzy a z AWANSU - NICI.
Na koniec nagadał bajek cały worek - dobrze ze odszedl i nie ma tego Pana.
Nie jest beznadziejnie ale trzeba zatrudnic doświadczonego TRENERA - Profesjonaliste
tu nie mozna oszczedzać.
Ciekaw jestem co w tej sytuacji zrobia mniejszosciowi udziałowcy.
Pomocne byłoby dla Klubu aby odsprzedali swoje udziały osobom ktore chca pomóc
Klubowi.
Pozdrawiam tadeusz

Panie Tadeuszu!
Jeżeli tak ma wyglądać ratowanie Zagłębia jak Pan opisuje to prezesem mogę być ja. Miasto spłaci zadłużenie i potem wyszuka sponsora. Ja sobie tez będę siedział i opowiadał różne rzeczy za podobne wynagrodzenie. Mogę nawet się przejechać na AWF i profesora z uczelni postawić na ławce trenerskiej ;-)

Skoro to niby tylko Ojrzyński narobił kosztów to ciekawi mnie kto z ramienia klubu te kontrakty podpisywał? Ojrzyński? Nie, Panie Tadeuszu to prezes. Bajek to się wielu nasłuchaliśmy z klubu i nie tylko je opowiadał sam trener. Prezes jest sam sobie winien za zatrudnienie tego układu i to nie troszkę jak Pan wspomina. Zatrudnił również bardzo słabą firmę marketingową, o której "działaniach lub ich braku i osiągnięciach" możemy poczytać w innym temacie na forum.

Co do mniejszościowych udziałowców to zdaje się, że w sierpniu nimi nie będą, jeżeli nie wpłacą swej części ostatniego dokapitalizowania spółki z bodajże marca br.
PawełK
pyszałek

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2011-06-18, 4:21 pm

Kol. PawelK - jest sprawa czytelna ze głowne zadluzenie powstało za czasów Pana Szatana
a nie Adamczyka jr. - z wywiadów wynika iz zadłuzenie zmnierjszono nie mówi sie o ile.
Trener Ojrzynski to byl jeden wielki NIEWYPAL - mowie to jeszcze raz. Była druzyna, był
trener z Łodzi i nalezało dokonac wzmocnien i walczyc o pkt. Kochani przeciez nasze Zagłebie
przegrało AWANS na Ludowym wiec o czym My mółwimy. Ten Stadion stał sie zaklety od wielu
lat to nie jest sprawa roku czy dwóch.
W mojej wypowiedzi pojawiło sie okreslenie Profesor - nalezy czytac jako dobry,skuteczny
nauczyciel, trener footbalu, człowiek cierpliwy umiejacy uczyc młodych - nic wspolnego z AWF.
A przeciez nie tak dawno - po murawie Stadionu Ludowego - biegal mlody obronca grajacy
na lewnej stronie - dzisiaj najwiekszy finansowy transfer w Polsce - takich dobrych zawodników
w Zagłebiu było wiecej no cóz nie mial kto tym klubem pokierowac, nie ma Sponsora lub Własciciela
który wzialby tego byka za rogi, kiedys to były kopalnie, huty etc.
Serdecznie pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2011-06-18, 8:22 pm

Szanowni Koledzy - pójde dalej przed chwila przeczytalem - Pan Osuch wykupił 95 %
Zawiszy Bydgoszcz i stal sie jednoosobowym Zarzadca w Zawiszy - sam pokieruje
Klubem - powód zakupu był jeden AWANS do I ligi.
Facet nie marudzi ze Stadion stary i nie ladny dla niego liczy sie pojemność 20 tys.
niskie ceny po 6,50 z okazji 65 lecia Klubu.Finansuje Klub w 100%.
Przemebluje skład a trener Topolski nie moze byc pewny posady trenera.
I takie moi drodzy sa realia w footbalu AWANS do I ligi do Extraklasy czyni tyle ze
jest zainteresowanie takim Klubem. I pozwolcie ze reszte spraw z trym zwiazanych i
z naszym Zaglebiem pozostawie tym Kibicom ktorym dobro Zagłebia lezy na seru
inaczej ujmujac na DOBRE I NA ZLE ALE BEZ WYBRZYDZANIA, MARUDZENIA I UDAWANIA
JAK TO WSZYSTKO WIEMY NAJLEPIEJ NOI OCZYWISCIE TROCHE POKORY.Ja dobrze zycze
mojemu Klubowi aby ktos taki znalazł sie i przejął Zagłebie, ale ktos powazny i nie
oszołom bo to juz przerabialismy w Sosnowcu.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2011-06-18, 8:39 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Facet nie marudzi ze Stadion stary i nie ladny dla niego liczy sie pojemność 20 tys.
niskie ceny po 6,50 z okazji 65 lecia Klubu.Finansuje Klub w 100%.

Po pierwsze stadion nie jest stary tylko cały porządnie wyremontowany. Tyle, że nie jest to typowy stadsion piłkarski. Po drugie nie finansuje w 100% bo Miasto ma sfinansować budżet co najmniej w 50% . Po trzecie to piłkarski pośrednik. Oceniać takiego bedzie można po działaniach a nie deklaracjach.
Tadeusz Wisniewski napisał(a):DOBRE I NA ZLE ALE BEZ WYBRZYDZANIA, MARUDZENIA I UDAWANIA
JAK TO WSZYSTKO WIEMY NAJLEPIEJ NOI OCZYWISCIE TROCHE POKORY

Kolega wybaczy, ale zalatuje to socjalistyczna demagogią.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2011-06-19, 7:51 am

Szanowny Auguscie - dlaczego nie komentujesz spraw istotnych a mianowicie iz
AWANS jest kluczem do rozwiazania spraw w sporcie. Nie potrzebnie doszukujesz
sie w moi wypowiedziach socjalistycznych demagogii. Spójrz na sprawy realnie.
Wloch byl wlascicielem Zaglebia finansowal - Zaglebie uchodziło za Klub dobrze
funkcjonujacy. Po prostu MOJ KLU POTRZEBUJE DOBREGO GOSPODARZA, ZASOBNEGO
GOSPORADZA I TYLE. Natomiast nie zmienie zdania na temat wypowiedzi na FORUM
znajduja sie tam posty nie do zaakceptowania.
Pozdrawiam tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez PawełK 2011-06-19, 7:58 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):AWANS jest kluczem do rozwiazania spraw w sporcie.

Polonia Nowy Tomyśl obala ten pewnik.
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2011-06-19, 8:25 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Spójrz na sprawy realnie.
Wloch byl wlascicielem Zaglebia finansowal - Zaglebie uchodziło za Klub dobrze
funkcjonujacy.

Niechaj mi kolega da przykład z tamtego okresu, który by swiadczył o tym, że klub był poukładany i dobrze funkcjonował. Bo mnie się wydawało, że miał po prostu pieniądze i tyle. A to jeszcze nie świadczy o tym, że dobrze funkcjonował. Dobitnym przykładem tego jest fakt, że Włosi odeszli i wszystko p..ło.
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2011-06-19, 8:55 am

PawleK - podajesz mi przyklad ktory ma sie nijak do rozmowy serio - w tym Nowym
Tomyslu - Klub przejeła miejscowa firma bodajze Polonijna i tyle, po prostu własciciele
nie mieli pojecia co to znaczy Klub II ligowy. Podobnie jak u nas Pan Szatan sadził ze
Klub piłkarski to jest pryszczyk.
Kol. August - za czasów Wlochów - cała polska pisała, mówila iz Zaglebie Sosnowiec to
Klub zorganiozowany, finansowo stojacy dobrze, przeciez owczesnego trenera KT Cyfra +
zapraszała do Studia - prosze powiedziec co wiecej potrzeba - tylko dobrze grac i AWANSOWAC.
Pozdrawiam tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2011-06-19, 9:05 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):za czasów Wlochów - cała polska pisała, mówila iz Zaglebie Sosnowiec to
Klub zorganiozowany, finansowo stojacy dobrze, przeciez owczesnego trenera KT Cyfra +
zapraszała do Studia - prosze powiedziec co wiecej potrzeba

To, że ktoś był zapraszany do studia oznacza dobrą organizację klubu ?
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2011-06-19, 9:19 am

Tak Kol. August bo juz wowczas mowiono iz mamy dobrych mlodych zawodnikow
a lada moment bedziemy w Extraklasie to po pierwsze.
Nie wiem co masz do zarzucenia owczesnej organizacji Zaglebia - jedyne w co mozesz
watpic mysle to osoby ktore pracowały wowczas - konsekwencje mamy do dnia dzisiejszego.
Organizacja wowczas mogła byc doskonała. Swiat zna doskonałe zorganizowane firmy
a lody kręca az hej. No cóz taki jest świat zarówno z lewa jak i z prawa. Idealnych jest
bardzo a bardzo mało.
Pozdrawiam
Tadeusz.
Tadeusz Wisniewski

Postprzez PawełK 2011-06-19, 10:10 am

Panie Tadeuszu może świat postrzegany z Zalesia jest troszkę inny niż u nas. Ale ok, ma być serio to będzie. Za czasów Włochów, gdy były pieniądze w klubie został zmarnowany czas na stworzenie podwalin do dobrze prosperującego klubu na miarę np. poznańskiego Lecha. Nie stworzono działu marketingu. Dobrze żyło się w klubie piłkarzom i osobom w klubie pracującym i nic poza tym. Akurat wtedy również kwitł w najlepsze proceder kupna-sprzedaży meczów. Lepiej również prezentowała się zagłębiowska młodzież na tle rówieśników. Włosi weszli do klubu tylko i wyłącznie za deal jakie zaproponowało miasto - tereny pod inwestycje, mniejsze lub zwolnienie z podatków itp. Umowa się skończyła i wszystko pękło jak mydlana bańka, bo po co Włochom dokładanie do klubu, którym de facto nie żyli ani się w niego nie angażowali? Chyba, że mówimy o kilku wizytach na Ludowym Pana G. Motto?

Nikt nie twierdzi, że obecne zło Zagłębia Sosnowiec spoczywa na barkach obecnego zarządu. Można nawet pokusić się o stwierdzenie, że obecne władze zbierają pokłosie tego co zostawili im w spadku poprzednicy. Lecz cierpliwość kibica również ma swoje granice. Weszliśmy do ekstraklasy kuchennymi drzwiami po sezonie ją opuszczając 2 ligi niżej. Podjęto pewne ryzyko i największe pretensje można mieć do samych zawodników, którzy grali z bagażem - 4 pkt. O tym jak słabi psychicznie byli potwierdziła Jagiellonia Białystok, która pomimo - 10 pkt zdołała się utrzymać na najwyższym szczeblu. Karę przełożono przełożono na kolejny sezon i polecieliśmy 2 ligi w dół. Po spadku mieliśmy odbić się od trampoliny trzecioligowej i wejść na zaplecze ekstraklasy - skończyło się barażami o utrzymanie. Kolejny sezon już lepszy ale ostatecznie piłkarze zapomnieli jak się gra w piłkę na koniec sezonu i awansować się ostatecznie nie udało. Miniony już sezon przyniósł nam chyba najwięcej światła w tunelu na obiecywany co rok awans. Zmiany właścicielskie, pieniądze z miasta, nowy prezes. Z tym ostatnim chyba były największe nadzieje wiązane. Jak się skończyło wszyscy wiemy, a teraz czekamy na kolejny eksperyment - odmładzanie zespołu. Tylko to nie jest zdaje się eksperyment, ale wymuszony fakt. O zadłużeniu klubu niewiele się mówiło do ostatniej komisji. O tym niebawem na łamach serwisu 100%Zagłębie. I tyle napisze na tę chwilę...

Co do Polonii Nowy Tomyśl to oczywiście odwraca Pan kota ogonem bo post wyżej to jest lek na zło. Podałem konkretny przykład, że niekoniecznie to musi być prawda to za chwilę słyszę, że to nie jest na serio...
PawełK
pyszałek

Postprzez gargamele 2011-06-19, 12:02 pm

No to kur.. pięknie!!!A może prezes znajdzie sponsora,który pokryje tą różnicę!Skoro Marcin chce zostać!Pewnie w tak dużym mieście znalazałby się ktoś,kto byłby w stanie to zrobić,bo pewnie nie chodzi o jakieś wielkie kwoty....nie wiem czy mam racje...głośno tylko myślę..
gargamele

Postprzez Lars 2011-06-19, 12:53 pm

Lachowski odchodzi. No to pięknie!
Czyli w przyszłym sezonie nie gramy o utrzymanie, tylko na 100% spadamy.
Wniosek jest jeden - kasy musi być naprawdę baaardzo mało.
Jeśli chodzi o Marcina to go rozumiem, wszyscy widzieliśmy, że ten zawodnik był dużo ponad poziom 2 ligi. Ile można się kisić w 2 lidze i jeszcze za kare masohistycznie obniżać sobie zarobki?
Jednak, mimo wszystko jestem zdziwiony, myślałem ze Lacha zostanie już do końca kariery w Sosnowcu, potem zajmnie się trenerką młodych Zagłębiaków. Jestem zaskoczony - ale rozumiem tę decyzję.
Coraz czarniej widzę nadchodzący sezon. Oj takie Tychy i Miedź będą Nas lać...ale z takimi Czarnymi i Bytovią to powalczymy 8)
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez August 2011-06-19, 2:20 pm

Lars napisał(a):Wniosek jest jeden - kasy musi być naprawdę baaardzo mało.

Ile jeszcze trzeba napisać żeby ludzie zrozumieli, że dobrze już było. Ponieważ wczesniej Panowe Hytry z Szatanem a ostatnio Adamczyk ze Srogielą kasę rozdupczyli, nie ma już nic. Z czego Miasto ma znów dołożyć ? Nauczycielo m zabrać ? Szkoły polikwidowac ? Na ten rok i tak ledwo ledwo znaleziono 1 mln zł. I na podobna kwotę w tym roku bym nie liczył.

Poza tym zwróccie uwage na to wypoweidż Lachy :
"- Warunki przedstawione przez prezesa są nie do zaakceptowania. Chciałem uczestniczyć w tym dalej, lecz wizja prezesa nie gwarantuje czegokolwiek – mówi piłkarz. – Prezes nie przedstawia klarownej wizji, jak ma wyglądać dalsze funkcjonowanie, a ja chciałbym już szukać sobie, niestety, innego klubu. Mam rodzinę i nie mogę sobie pozwolić na pewne rzeczy – dodaje. "

Jak wielokrotnie pisaełm, wizja Adamczyka to pieniądze miejskie. Nic poza tym. POnieważ to się juz skończyło,, mam to co mamy.
August

Postprzez cronos 2011-06-19, 3:41 pm

W PIERWSZYM ZESPOLE JUNIORZY, A W DRUGIEJ DRUZYNIE (CZARNYCH ) KTO?
BO MNIE SIE WYDAJE ŻE ZATRZYMAĆ TU KOGOKOLWIEK BEDZIE TRUDNO, MŁODZI MAJA MENADZERÓW A CI COŚ LEPSZEGO IM ZNAJDĄ. BEZ KASY PWWNA RÓWNIA POCHYŁA.W 200TYSIĘCZNYM MIEŚCIE NIE MA HOKEJA , PIŁKI, SIATKÓWKI A MY BĘDZIEMY LATAMI ŚPIEWAĆ BYŁO JEST I BEDZIE...... TYLKO GZDIE?
POZDRAWIAM
cronos

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna