Qcu20 napisał(a):Najlepiej to rozdupczyć to wszystko i grać od okręgówki i niższych lig, i grać chłopakami z rocznika np 93-90. Chłopaki by się ogrywali, z takimi zespołami jak UNIA Strzemieszyce, AKS Niwka itd powinni dać sobie rade i nawet powalczyć o awans. I tym samym składem uzupełnianym kolejnymi juniorami grać w kolejnym sezonie, drużyna by się zgrała przez ten czas, młodzi chłopcy są ambitni i chcą się pokazać. Przy tym koszty prowadzenia drużyny są minimalne. W Gdańsku i Pogoni Szczecin tak zrobili i się udało.
Nie widziałem tego materiału, bo jakiś błąd się pojawia, ale dobrze zrozumiałem - Zagłębie będzie w tym sezonie walczyło o UTRZYMANIE??
Nie, nie było to błędne zrozumienie - i tu tak K. Szatan jak i M. Adamczyk powiedzieli logicznie, sesnownie. Jeżeli jest bardzo prawdopodobne, że z grupy zachodniej utrzyma się może osiem, na pewno siedem zespołów: to jaką głupotę powiedzieli? No i trzeba sobie uzmysłowić - takie są fakty. Jak i to, co kiedyś pisałem, teraz widziałem, że na drugim forum też pisał tamtejszy Kol. mason: że miasto jest trzecioligowe, to i klub taki - a co gorsza, mentalność niegdyś dynamicznego Zagłębia po PeeReLu też taka. Trzeba uwzględnić te fakty - i dopiero sobie marzyć.