Żal opuszczać Sosnowiec?Ciężko jest powiedzieć, że czuje ogromny żal, gdyż otrzymałem propozycję z ekstraklasy, jest to dla mnie awans. Jednak w innej sytuacji czułbym bardzo duży żal, gdyż wkładam w pracę serce. Były momenty lepsze i gorsze, co wzmocniło pozytywne relacje w drużynie. Jestem przekonany, że przyszły sezon byłby naprawdę bardzo ciekawym i owocnym dla Zagłębia.
Muszę podziękować piłkarzom, działaczom i kibicom,którzy trzymali za nas kciuki, oczywiście tym fanom,którzy dawali do zrozumienia, że mają inne zdanie, również dziękuje. Zawsze śledzę losy Klubów, w których pracowałem i podobnie będzie z Zagłębiem, oczywiście jeśli będzie trzeba, to będę gotowy, by pomóc, doradzić. Poznałem tutaj kilka ciekawych osób i zdobyłem cenne doświadczenie. Życie pisze różne scenariusze, kto by się spodziewał, że z II ligi można trafić do ekstraklasy. Mnie poszczęściło się i będę chciał wykorzystać szansę, ale
przed nami jeszcze jeden mecz w barwach Zagłębia.

wzruszyły mnie te słowa naszego a nie naszego trenejro pójdę mu podziękować ale na pożegnanie wręczając mu rolkę papieru szarego w nagrodę ze ostawił nasze ukochane zagłębie wielkim głównie