Leszek Ojrzyński

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Leszek Ojrzyński

Postprzez bbartek 2011-06-08, 5:48 pm

Kol.Blajpios sugeruje , że trener Ojrzynski mógł realizować czyjeś ( kogo ?) plany uniknięcia awansu.
Prosze aby kol. Blajpios podał czyje plany. Takie sugestie przypominaja mi polska scena polityczną która działa na zasadzie " wiem, ale nie powiem, sami się domyślcie...
Jeżeli kol. Blajpios ma jednak racje to w sposób jednoznaczny dyskredytuje Trenera Ojrzynskiego i nie wierzę, że środowisko piłkarskie nie jest świadome takiego zachowania.
Trener popełnił wiele błędów, ale jakie mamy gwarancje,że jego następca wraz z nowym dyr. sportowym +nowym zaciągiem zawodników ( 10-12) spełni nasze oczekiwania...
Może kol.Blajpios napisze w kilku prostych punktach , myśle , że nie jest to takie trudne, jak uzdrowić organizacyjnie, marketingowo i sportowo Nasze Zagłębia.
czekam z niecierpliwością .
bbartek

Postprzez Blajpios 2011-06-08, 8:59 pm

bbartek napisał(a):Kol.Blajpios sugeruje , że trener Ojrzynski mógł realizować czyjeś ( kogo ?) plany uniknięcia awansu.
Prosze aby kol. Blajpios podał czyje plany. Takie sugestie przypominaja mi polska scena polityczną która działa na zasadzie " wiem, ale nie powiem, sami się domyślcie...
Jeżeli kol. Blajpios ma jednak racje to w sposób jednoznaczny dyskredytuje Trenera Ojrzynskiego i nie wierzę, że środowisko piłkarskie nie jest świadome takiego zachowania.
Trener popełnił wiele błędów, ale jakie mamy gwarancje,że jego następca wraz z nowym dyr. sportowym +nowym zaciągiem zawodników ( 10-12) spełni nasze oczekiwania...
Może kol.Blajpios napisze w kilku prostych punktach , myśle , że nie jest to takie trudne, jak uzdrowić organizacyjnie, marketingowo i sportowo Nasze Zagłębia.
czekam z niecierpliwością .

Ha, ha! Przyznam, że się nieco rozbawiłem. Czyżbym trafił w czuły punkt jakiś Kol. bbartek? Jakieś osobiste powiązania, zobowiązania?
Zadziwiłem się bowiem takim osobistym wywołaniem do tablicy. Tyle tu innych wpisów nie stawiających hipotez, jak ja, tylko od razu rozsądzających, jaki głupi jest Ojrzyński, kto kradnie, jakie układy były między oficjelami, w dodatku też zdarzają się okraszenia inwektywami - a jakoś akurat to do mnie skierowane wezwanie! :-) Aaaa, już wiem! Po prostu - z dobrego serca Kol. bbartek: obawiał się, że inni mogą sobie nie poradzić ze skuteczną odpowiedzią, więc nie chciał czegoś takiego; zamierzył raczej, że będzie sensowna odpowiedź. OK!
Tak więc po kolei, najpierw doprecyzowując, co już przed chwilą wzmiankowałem. Otóż - ja nie sugerowałem, co na pewno robi L. Ojrzyński, co jest - tylko sugerowałem możliwość, że coś tam robi. Zresztą - Kol. bbartek ma tego świadomość i chwała Mu za to - przypominam to jednak ze względu na innych, którzy mogliby fakt ten przeoczyć. Jednak fakt - sugerowałem; przypominam wszakże, że sugerowałem bez przesądzenia, że to możliwość.
Pisze Kol. bbartek, że sądzi, iż łatwo będzie napisać sensowny plan marketingowy. Skoro tak sądzi, niech napisze. Zwłaszcza, że ja nie sugerowałem, iż jestem fachowcem w tej dziedzinie, inni zaś zdaje się, że sugerowali.
Ja nie jestem wszakże tak głupi, by rzucać się tutaj na jakieś pomysły planów marketingowych, "co będzie łatwe do napisania" - nie znając żadnych danych finansowych. Kto uważa, że to łatwo napisać, niech pisze.
Do jakich zaś rzeczy ewent. można się odwoływać przy hipotezie, że L. Ojrzyński realizował czyjąś strategię nie awansowania? No, cóż - na pewno prześledziwszy wpisy na forum, już by się dało znaleźć sugerujące to wypowiedzi. Ale - niech wystarczy jedno. Plany niezbyt jasno rozgraniczone a zarazem wyraźnie nazwane trzech koncepcji M. Adamczyka przed rundą. Wspominał, że w zależności od tego, co się okaże i na boisku i jeżeli chodzi o finanse, będą przeprowadzane różne scenariusze; najłatwiej byłoby myśleć, że po rundzie - ale to wcale nie było takie oczywiste. Mogło być więc, że już w trakcie rundy. Tak więc, możliwość realizacji takiego planu jest widoczna jasno jak pod słońcem - i bynajmniej nie rozstrzyga to jeszcze, że to jakiś tajny, przewrotny i źle ukryty plan. Zaznaczam - cały czas chodzi o możliwość, jeżeli chodzi o moje wypowiedzi. Jeżeli chciałby ktoś przejść na obelgi, przesądzenia, wyroki: proszę do tych osób piszących tu w tym stylu się zwrócić.
Czy zaś dyskredytowałaby taka realizacja planu ludzi zarządzających - samego trenera, w środowisku piłkarskim? Hm. To absolutnie nie jest pewne. Po pierwsze - wiadomo, do jakich kompromisów moralnych, pisząc delikatnie - w realiach skorumpowanej polskiej piłki środowisko musiało przywyknąć. Dużo mniejszym jest więc realizacja takiego planu. W dodatku - bynajmniej nawet nie w realizacji samego takiego scenariusza tkwiłoby zło. Załóżmy - co prawdopodobnie się sprawdza w wypadku Zagłębia - klub jest za ubogi, by grać klasę wyżej. To, że nie ma parcia na awans - jest logiczne; jak i to, że "jakoś sobie ten brak awansu" organizuje. Problem - zaczyna się duży, jeżeli ten plan realizowany jest z korupcją, z oszukańczym szukaniem prywatnych korzyści przedkładanych przed interes klubu, czy w końcu oszukując kibiców. Proszę sobie przypomnieć - jeszcze, gdy K. Szatan był właścicielem, nieraz nawoływałem do prawdy: np. jeżeli nie stać Zagłębia na grę wyżej, powiedzcie to jasno. To samo - w odniesieniu do M. Adamczyka. Tu jest mój zawód - i w tego typu, co napisałem wypaczeniach widzę niewłaściwość realizacji zadania przez Trenera. Ba. A to, że np. realizował te zlecenia - to wręcz u niektórych Prezesów może być duże zapunktowanie. No, bo który Prezes nie będzie cenił, gdy ktoś realizuje jego koncepcję, zarazem tę "wyrażaną niewymownie", jak i wprost? W każdym razie - już "na pewno pewne" wydaje mi się, że dużo mniej zdyskredytuje się w oczach środowiska, gdy umie realizować zamysły zarządu - niż wtedy, gdy pokazuje kretyńskie zagrania, których to prawdziwości osądu u L. Ojrzyńskiego zdaje się Kol. bbartek bronić.
A co do elementów do wykorzystania w marketingu... Logicznie - zdaje mi się - uzasadniłem, że pisać z pozycji forum planu marketingu się nie da. Nie znaczy to, że żadnych elementów nie można podać. Ot, bodaj wczoraj w jakimś wpisie przypomniałem coś a coś dopisałem nowego: jeżeli chodzi o wyjście ku firmom, które same od siebie chcą się kojarzyć z Zagłębiem, w ogóle jako rejon Polski. Wcześniej takich elementów niemało - nie tylko u mnie znajdziemy, bo znajdziemy je tu na Forum, choćby od Kol. bbartek poczynając - ale także i w wydaniu wielu innych. Oczywiście, decydujący tu jest budżet, jakim się dysponuje. Ale kierunek wyjścia ku kibicom, jako współodpowiedzialnym i jako tym, co mogą "nieść przesłanie Zagłębia" za darmo, bo z serca: to na pewno tu można przypomnieć, jeżeli tego Kol. bbartek się domaga, przypominając jedynie, że są to elementy a nie cały plan. Podobnie - kwestia wciągania kibiców, choćby przez wsparcie powstania Stowarzyszenia w ten współudział: przez wykazanie, że są ważni, Klubowi zależy. Podobnie - kształtowanie wskazań oczekiwanej działalności kibiców, przez organizację imprez promujących pożądane postawy a odcinające od quasikibochuligaństwa. Dalej - ustalenie jednoznaczne jako element jeden z kilku głównych: linią Zagłębia jest bycie Klubem regionu, Zagłębia Wielkiego - łącznie z konsekwentnymi potem działaniami, choćby bardzo niedrogimi, ale wskazującymi, że absolutnie nie ma chwiejności dla tej linii. Tu szczególnie - wdzięczny temat przyszłości, dzieci i młodzieży, po szkołach - oraz wspierania kibiców z dalszych rejonów regionu Zagłębia Wielkiego (Olkusz, Zawiercie, Jaworzno) - i w końcu akcji wychodzących do społeczeństwa całego Regionu Zagłębia Wielkiego i Sosnowca poza samymi kibicami - łącznie z firmami, jak to wczoraj pisałem i teraz przypomniałem.
Idźmy dalej. Odpowiednie praca z kibicami, z portalami - czyli dokładnie odwrotnie, niż było czy za K. Szatana czy za MIasta (czyt. K. Górski) - gdzie zaczynało się z zadęciem, ale potem ani infiltracja internetu nie służyła dobremu rozwojowi rzecznikowania ani nic innego. Jednoznaczny przekaz - budujemy nową piłkę, KLub na nowych zasadach, czyli przejrzystość i wyrazistość! Absolutnie niedopuszczalna zapowiedź bilansu otwarcia - i pokazanie potem, że chwyt reklamowy, ale w ogóle się do tego nie przyznają. Pisałem na początku "wielkiego otwarcia" M. Adamczyka, że jestem pod wrażeniem tego wyjścia do kibiców i chwaliłem jednoznacznie a szczerze - w "gratisie" dorzucając od razu przestrogę, że nie wiadomo, jak długo się to uda zrobić i na pewno trzeba zadbać, by nie stał się Prezes zakładnikiem quasikibochuligaństwa. Ale tak, jak się to potoczyło - to jest absolutnie skandal marketingowy: już samo "olanie" jakiejś otwartej ścieżki jest skandalem - a co dopiero "olanie" w całości. Dalej - jednoznaczność budowania nowoczesnego Klubu - absolutnie nie pasuje do pogrywek z niejasnością choćby stosunków finansowych między właścicielami, gdzie robi się propagandę, że właścicielem klubu zostaje de facto ten, kto ma najmniej udziałów. Itd itp co do jasności zamiast niejasności; należałoby tu bardzo wiele jeszcze prostować. Jedno jednak tylko przypomnę. Jasność i konsekwencja postawy w sprawie korupcji - jak się odcinamy.
No a dalej - sprawa budowania Klubu Zagłębia Wielkiego. Uczciwość powiedzenia o sytuacji Kibicom - i faktyczne budowanie wg tego planu a nie zagrywki co runda z wieloludzkim zaciągiem i mydleniem sympatykom oczu.
Powtarzam. Żaden to plan - ale trochę elementów chyba sensownych elementów, które można układać, nawet przy malutkim budżecie. O ile oczywiście ani nie będzie się zakładnikiem "układów i układzików" ani nie będzie się związanymi politycznym obowiązkiem bycia pieskiem na służbie propagandy wielkiego ogólnopolskiego i ogólnośląskiego dygnitarza partii wielkiej dziedziczki PZPRu. Największym bowiem kapitałem, jest rozsądek, chęć zadziałania, uczciwość, konsekwencja, myślenie, odwaga kroków podejmowanych z perspektywą przyszłości i wolność od mentalnych ograniczeń i zdolność do rozwiązań trafiających do serc ludzi a zarazem stanowiących faktyczne kroki do przodu. Kasa - pokazuje tylko zakres i horyzonty aktualnych działań, by były realistyczne; geniusze jednak - od kasy jednego dolara potrafili budować koncerny jak Apple, stopniowo się wznosząc, przy zachowaniu i używaniu tych podstawowych narzędzi, które wspomniałem. Jak to Boniek mówił? Trudno napastnika nauczyć sprytu do strzelania bramek, wytłumaczyć mu po kolei jakieś zasady analizy strzelania bramki. Rzecz w tym - że trzeba mieć po prostu wizję tej bramki za wczasu, łapiąc okazję, w konkretnej sytuacji, tego materiału, jaki się ma: ale ogarniając to w sobie. Bramkę napastnik musi po prostu zobaczyć najpierw w swoim umyśle, wyobraźni, intuicji, jak to chcemy nazwać. Wtedy dopiero - jest możliwa realizacja.
Blajpios

Postprzez August 2011-06-08, 9:07 pm

peterrabit3 napisał(a):Krzysztof1!!! Tochel!!!!

Ryszard F. pseudonim Fryzjer :
W Zagłębiu Sosnowiec (mecze kupowali) Wojciech R. i (Krzysztof) T. Z tego co wiem w meczu Arka Gdynia - Zagłębie Sosnowiec, który sędziował (Zbigniew) R., a obserwatorem był (Krzysztof) W., przed meczem, około godziny przed rozpoczęciem do W. ws. tego meczu dzwonił właśnie T.

(...)
http://pilkarskamafia.blogspot.com/2011 ... owiec.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Lars 2011-06-09, 10:27 am

Korona ma trenera

W czwartek o godz. 15 władze Korony ogłoszą nazwisko nowego szkoleniowca. Im bliżej decyzji, tym na trenerskiej giełdzie było więcej kandydatur. W środę najwyżej stały akcje Leszka Ojrzyńskiego z Zagłębia Sosnowiec.

Trener aktualnie piątego zespołu II ligi zachodniej o podjęciu pracy w Kielcach rozmawiał z przedstawicielami klubu w Warszawie podczas ubiegłotygodniowej gali podsumowującej sezon ekstraklasy. - Dostałem ofertę i na pewno jestem gotów z niej skorzystać, w końcu praca w ekstraklasie to dla każdego trenera główny cel. Piłka jest jednak po stronie kieleckich działaczy, oni wiedzą więcej - powiedział "Gazecie" wczoraj po południu 39-letni szkoleniowiec. Jego asystentem miałby nadal pozostać Marcin Gawron. Ojrzyński w przeszłości prowadził także zespoły Znicza Pruszków, Wisły Płock, Rakowa Częstochowa oraz Odry Wodzisław.

W Koronie na temat następcy Włodzimierza Gąsiora jednak milczą. - Tradycyjnie żadnego nazwiska nie potwierdzę... Powiem jedynie, że wybraliśmy już nowego szkoleniowca i jest to Polak. A kogo, to już ogłosimy kibicom i mediom na konferencji prasowej - mówi prezes Tomasz Chojnowski.

Nic dziwnego, że na trenerskiej giełdzie pojawia się mnóstwo spekulacji i sporo potencjalnych kandydatur. Prócz Ojrzyńskiego m.in. Rafała Ulatowskiego i Waldemara Fornalika. Ale oni zdaniem pracowników klubu odpadli z wyścigu. - Ci trenerzy na pewno nie będą u nas pracować - ucina Paweł Jańczyk, rzecznik prasowy.

Ulatowskiego łączono z Koroną już wiosną. W trakcie rundy wymieniany był jako najpoważniejszy kandydat do objęcia schedy po Marcinie Sasalu. Fornalik teraz natomiast miał znajdować się na czele listy życzeń, ale jego ściągnięcie okazało się poza możliwościami kielczan. Śląskiego kierunku w poszukiwaniach było więcej. Korona rozważała bowiem także zatrudnienie Adama Nawałki, który ze względu na znaczące osłabienia kadry Górnika nie wyklucza odejścia z Zabrza. W tym przypadku zaważyły jednak sprawy finansowe.

W Kielcach szukają bowiem trenera stosunkowo taniego, którego wynagrodzenie nie będzie szczególnie odczuwalne dla klubowej kasy. To jednak trochę kłóci się z coraz częstszymi i pewniejszymi opiniami, że Korona ostatecznie znajdzie strategicznego inwestora. Wprawdzie w siedzibie urzędu miasta oficjalnie jeszcze nikt nie złożył oferty na zakup 70 procent akcji klubu (termin upływa w poniedziałek o godz. 14), ale coraz więcej wskazuje, że uczyni to przymierzany już wcześniej do Kielc biznesmen Marek Profus. Jeden z najbogatszych Polaków sondował wcześniej możliwość wykupienia ŁKS-u Łódź, ale z tego pomysłu ostatecznie zrezygnował. - Powiedział, że lepsze warunki oferują mu w Kielcach, a do kupienia jest też Legia [Profus miałby ponoć rozważać także zainwestowanie w stołeczny klub - przyp. red.] - stwierdził Filip Kenig, właściciel łodzian. - Robię wszystko, aby doprowadzić do szczęśliwego finału, czyli pozyskania dla Korony prywatnego inwestora - zapowiadał z kolei w sobotę w "Gazecie" prezes Chojnowski. W czwartek pierwszy akord - nowy szkoleniowiec.

Źródło: Gazeta Wyborcza Kielce
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez peterrabit3 2011-06-09, 10:34 am

August napisał(a):
peterrabit3 napisał(a):Krzysztof1!!! Tochel!!!!

Ryszard F. pseudonim Fryzjer :
W Zagłębiu Sosnowiec (mecze kupowali) Wojciech R. i (Krzysztof) T. Z tego co wiem w meczu Arka Gdynia - Zagłębie Sosnowiec, który sędziował (Zbigniew) R., a obserwatorem był (Krzysztof) W., przed meczem, około godziny przed rozpoczęciem do W. ws. tego meczu dzwonił właśnie T.

(...)
http://pilkarskamafia.blogspot.com/2011 ... owiec.html

Z dokumentów i zeznań swiadków wcale tak nie wygląda. Tu najczęsciej padają nazwiska Rudego Lachy Ujka Antczaka...
Poza tym Auguscie ja nie twierdziłem nigdy ze Tochel był święty...Byłem równiez ciekawy wypowiedzi forumowiczów czyli rzuciłem wode na młyn....
Gdyby to jednak ode mnie zależało - dałbym mu szanse rehabilitacji
peterrabit3

Postprzez Lars 2011-06-09, 12:33 pm

Korona i PGE GKS Bełchatów to dwa kluby, które na pewno zmienią szkoleniowców. Kielczanie rozstali się z Marcinem Sasalem, a zarząd piłkarskiej spółki w Bełchatowie poinformował o nieprzedłużeniu umowy z Maciejem Bartoszkiem.

Nieoficjalnie mówi się, że szefowie Korony oraz GKS składali wstępne propozycje Leszkowi Ojrzyńskiemu, obecnie pracującemu w Zagłębiu Sosnowiec. Jednak najbliżej Korony jest Rafał Ulatowski. Prawdopodobnie w czwartek zostanie przedstawiony na konferencji prasowej.

Źródło: Przegląd Sportowy
Lars

Postprzez August 2011-06-09, 12:49 pm

Lars napisał(a):Nieoficjalnie mówi się, że szefowie Korony oraz GKS składali wstępne propozycje Leszkowi Ojrzyńskiemu,

A Bayernu Monachium przypadkiem nie było w tym towarzystwie , tylko odpadli w przedbiegach ? Albo ktoś jest stuknięty albko ktoś Ojrzyńskiego próbuje wsadzić na wyższey stołek.
peterrabit3 napisał(a):Gdyby to jednak ode mnie zależało - dałbym mu szanse rehabilitacji

Gdyby to ode mnie cokolwiek zależało dostąłby wręcz zakaz wstępu na Ludowy.
August

Postprzez peterrabit3 2011-06-09, 1:19 pm

August napisał...
Gdyby to ode mnie cokolwiek zależało dostąłby wręcz zakaz wstępu na Ludowy.

Tak to już jest ze człowiek popełnia błędy ,tylko dla Ciebie chyba są równi i równiejsi.
Szkoda, ze nie psioczysz tak na Lache.( którego notabene bardzo szanuje)
Patrząc na to z perspektywy zasług dla Zagłębia to Lacha musiałby jeszcze duzo zrobic w Sosnowcu
( najlepiej awansować z Zagłębiem do Ligi Mistrzów) aby mógł równać sie z KT.
Takie były czasy( ja tego nie popieram) ze kto nie handlował lub nie miał pieniędzy na handel ten sie nie liczył
Czasem trzeba sie było licytować. Już wielu dostalo za to po tyłku ( oczywiście prócz Warszwki która jest swięta) i wielu jeszcze dostanie...
Mówią jednak ze nie dobrze być prorokiem we własnym kraju....A Ty potwierdzasz tę regułe
peterrabit3

Postprzez adamos_6 2011-06-09, 1:53 pm

o tym że Tochel brał udział w kupowaniu meczów wiedzą wszyscy
notabene robił to m. in. z Lachą
jeśli więc Marcin L. został obecnie kapitanem drużyny, argument że Tochel nie może być trenerem mnie nieco dziwi
adamos_6

Postprzez tiktak 2011-06-09, 1:59 pm

To może sam Ojrzyński robi szum koło swojej osoby lub ktoś w jego imieniu.Co to kosztuje kogoś w Koronie czy Bełchatowie puścić bajkę w eter że delikwent jest "w kręgu zainteresowania"? Za to potem będzie się łatwiej negocjowało z jakąś Niecieczą, Dolcanem czy Kluczborkiem lub tp. Pozytywne jest że klient szykuje się do odejścia i krzyż mu na drogę, żeby tylko coś znalazł. Niech tylko zabierze Dziółkę i Jeremicza.
PS. Widzę że w kwestii stosunku do Krzysztofa Tochela będę się mocno nie zgadzał z Augustem.
tiktak

Postprzez Lars 2011-06-09, 2:05 pm

Jak informuje portal echodnia.eu nowym trenerem Korony Kielce został dotychczasowy opiekun Zagłębia Sosnowiec, Leszek Ojrzyński.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html
Lars

Postprzez Lars 2011-06-09, 2:10 pm

Po przekazaniu przez szkoleniowca informacji o zainteresowaniu ze strony Korony rozpoczęliśmy rozmowy z potencjalnymi kandydatami na objęcie funkcji trenera pierwszego zespołu - dodał sternik naszego Klubu.

Ciekawe z kim rozmawiają...
Lars

Postprzez adamos_6 2011-06-09, 2:15 pm

http://www.korona-kielce.pl/news,3340-o ... orony.html

Ekstraklasowy zespół Korony Kielce będzie miał nowego trenera! To trzydziestodziewięcioletni Leszek Ojrzyński prowadzący aktualnie Zagłębie Sosnowiec.

Ojrzyński prowadził już jako pierwszy trener zespoły Znicza Pruszków, Wisły Płock, Rakowa Częstochowa i Odry Wodzisław. Aktualnie kończy pracę w Zagłębiu Sosnowiec, które zajmuje 5. miejsce w II lidze zachodniej. Od czerwca 2011 roku będzie trenerem Korony Kielce.

Wkrótce więcej informacji i obszerna relacja z konferencji prasowej, podczas której zaprezentowany został nowy szkoleniowiec żółto-czerwonych. Zapraszamy!
adamos_6

Postprzez August 2011-06-09, 2:17 pm

peterrabit3 napisał(a):Tak to już jest ze człowiek popełnia błędy ,tylko dla Ciebie chyba są równi i równiejsi.

Korumpował i okłamywał kibiców. To się nazywa "popełnianie błędów" ?
peterrabit3 napisał(a):Szkoda, ze nie psioczysz tak na Lache.( którego notabene bardzo szanuje)

A po co mam psioczyć ? Podpisanie z nim kontraktu nie ode mnie zależało. Zostałem więc postawiony przed faktem dokonanym. Natomiast to, że chłopa - skoro gra - za dobrą grę, to już inna kwestia.
peterrabit3 napisał(a):Takie były czasy( ja tego nie popieram) ze kto nie handlował lub nie miał pieniędzy na handel ten sie nie liczył

No i wszystko ślicznie wyjasnione, prawda ? Czyli robienie w wała kibiców przez grajków i działaczy było ok.
peterrabit3 napisał(a):Mówią jednak ze nie dobrze być prorokiem we własnym kraju....A Ty potwierdzasz tę regułe

Nie wiem do jakie reguły pijesz.
adamos_6 napisał(a):jeśli więc Marcin L. został obecnie kapitanem drużyny, argument że Tochel nie może być trenerem mnie nieco dziwi

Rozumiem, że argumentem przemiawiającym za powrotem Tochela, jest fakt, że Lacha jest kapitanem, ciekawe.
Z powyższego wynikałoby, że nie mielibyście nic przeciwko temu, że w razie czego mógłby klubem pokierować Rudy. Aresztowanie tej osoby ma dla mnie wymiar poniekąd tragiczny. To wszak najbardziej utytułowany chyba - jesli chodzi o osiągnięcia - piłkarz Zagłębia. Jendocześnie człowiek, który razem z Tochelem, również wileloletnim piłkarzem klubu, mogli zrobić najwięcej dla stworzenia nowoczesnego klubu w czasach, kiedy byly w klubie pieniądze Włochów. Zamiast tego, rozpieprzyli wszystko w drobny mak. W każdym razie gratuluję Panowie, tęsknoty za draniem.
August

Postprzez KBB 2011-06-09, 2:17 pm

"transfer" roku z tym trenerem :)
oby zabrał ogiełe i piłkarzyków :)
KBB

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna