Leszek Ojrzyński

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Leszek Ojrzyński

Postprzez August 2011-06-08, 9:57 am

adamos_6 napisał(a):to było prawie 30 lat temu

Takie rzeczy u kibica nigdy się nie przedawniają, skończcie już nawijać, trza poczekać co będzie
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Onyx 2011-06-08, 10:17 am

Nie życzę Koronie źle, ale wolę aby gościu poszedł do nich a nam dał spokój
Onyx

Postprzez August 2011-06-08, 10:21 am

Chciałbym aby Ojrzyński odszedł ale patrząc realnie, a nie na kaczki dziennikarskie to z trenerów 2-ligowych jedyni, którzy nadawaliby się do pracy wyżej to młody Kaczmarek i Górak. Ale nie Ojrzyński.
August

Postprzez PawełK 2011-06-08, 10:22 am

Anakin napisał(a):Ponoć to jednak nieprawda. Na facebooku rzecznik Korony rówież to dementował

To daj linka, bo na profilu facebook'owym Korony nie ma o tym wzmianki ( http://www.facebook.com/korona.kielce.oficjalna ), a telefon rzecznika Korony milczał pomimo wielu prób połączenia...
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2011-06-08, 10:24 am

PawełK napisał(a):To daj linka, bo na profilu facebook'owym Korony nie ma o tym wzmianki

A nie lepiej Ci do Ojrzyńskiego zadzwonić?
August

Postprzez peterrabit3 2011-06-08, 10:29 am

August napisał(a):
PawełK napisał(a):To daj linka, bo na profilu facebook'owym Korony nie ma o tym wzmianki

A nie lepiej Ci do Ojrzyńskiego zadzwonić?

Najbardziej prawdopodobna Odpowiedz Ojrzynskiego -
Mam ważny kontrakt z Zagłębiem i na tym się skupiam. Nikt z Korony sie ze mną nie kontaktował....
peterrabit3

Postprzez August 2011-06-08, 10:31 am

peterrabit3 napisał(a):Mam ważny kontrakt z Zagłębiem i na tym się skupiam. Nikt z Korony sie ze mną nie kontaktował....

Na pewno nie. To za "ęteligentne"

A jednak powiedział :lol: Wyrabia się nasz Mórinjo. Ten rzecznik na tym fejsbóku w praktyce nie potiwerdza ani nie zaprzecza. Ja to tak odbieram...
Ostatnio edytowano 2011-06-08, 10:36 am przez August, łącznie edytowano 2 razy
August

Postprzez Anakin 2011-06-08, 10:32 am

Ten link dostałem rano od kolegi z Kielc:
http://www.facebook.com/permalink.php?s ... 8688922000
Anakin

Postprzez Lars 2011-06-08, 10:35 am

Moim zdaniem Ojrzyński powinien zostać urlopowany, w meczu o nic zespół powinien poprowadzić Łuczywek, wystawiając samą młodzież, a od wczoraj Adamczyk powinien rozglądać się za nowym trenerem, jesli tego jeszcze nie zrobił to najwyższy czas zacząć...
Ostatnio edytowano 2011-06-08, 10:39 am przez Lars, łącznie edytowano 2 razy
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez PawełK 2011-06-08, 10:37 am

Anakin napisał(a):Ten link dostałem rano od kolegi z Kielc:
http://www.facebook.com/permalink.php?s ... 8688922000

Spoko, dzięki.
PawełK
pyszałek

Postprzez Anakin 2011-06-08, 10:40 am

PawełK napisał(a):Spoko, dzięki.

Nie ma za co. Ja uważam, że to wypowiedzi tego rzecznika są zbyt tajemnicze. Trudno aby człowiek wyszedł przed szereg i potwierdził. Myślę że gadają z Ojrzyńskim.
Anakin

Postprzez peterrabit3 2011-06-08, 10:45 am

Jedno jest pewne ze z naszym klubem jest coś nie tak....
- mamy gównianych treneirów którzy trenują gównianych grajków
- mamy tez gówniane zarządy które tych gównianych trenerów i piłkarzy kontraktują
Co za gowno....
NIE RÓBCIE SZAMBA Z NASZEGO KLUBU!
peterrabit3

Postprzez patrios91 2011-06-08, 2:52 pm

peterrabit3 napisał(a):Jedno jest pewne ze z naszym klubem jest coś nie tak....
- mamy tez gówniane zarządy które tych gównianych trenerów i piłkarzy kontraktują
Co za gowno....

Na uklady nie ma rady...w tym klubie rzadza znajomosci.....i tania sila robocza.

Ojrzynski zjezdzaj do Kielc. Wiekszego amatora i przyglupa to jeszcze nie widzialem. Juz lepiej nasi grali za czasow Kudyby badz Copjaka. No to Korona spadek w przyszlym sezonie.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2011-06-08, 4:18 pm

Kliknijcie na link i zobaczcie jak wygląda Ojrzyński :lol: :

Leszek Ojrzyński i Marek Motyka wydają się najpoważniejszymi kandydatami na stanowisko trenera piłkarzy Korony. W czwartek kieleccy działacze ogłoszą nazwisko następcy Włodzimierza Gąsiora. Coraz pewniejsza wydaje się informacja, że 70 procent akcji klubu zakupi jeden z najbogatszych i najbardziej znanych polskich biznesmenów Marek Profus.

W kieleckim klubie trwa gorący okres związany z poszukiwaniami nowego trenera. Na medialnej giełdzie pojawiło się ostatnio nazwisko Leszka Ojrzyńskiego, który obecnie prowadzi drugoligowe Zagłębie Sosnowiec, a wcześniej pracował m. in. w Odrze Wodzisław i Wiśle Płock. Z nieoficjalnych wiadomości wynika, że przedstawiciele Korony kontaktowali się 39–letnim szkoleniowcem. Leszek Ojrzyński jest dobrym znajomym byłego trenera "żółto–czerwonych" Marcina Sasala i jego asystenta Marcina Gawrona, z którymi studiował na warszawskiej AWF.

Niewykluczone, że działacze sięgną po Marka Motykę, który z Koroną awansował w 2009 roku do ekstraklasy. 53–letni szkoleniowiec jest obecnie bezrobotny. Z kieleckiego klubu docierają informacje, że trenerem "żółto–czerwonych" nie będą ani Rafał Ulatowski, ani Waldemar Fornalik.
W czwartek, w godzinach popołudniowych, odbędzie się konferencja prasowa, na której przedstawiony zostanie nowy szkoleniowiec, trzynastej drużyny minionego sezonu ekstraklasy.
W poniedziałek 13 czerwca minie termin składania ofert na zakup 70 procent akcji Korony. Oficjalnie, zainteresowanie kieleckim klubem jest niewielkie, nieoficjalnie wciąż powtarzana jest wiadomość, że nowym właścicielem może zostać Marek Profus.
http://www.radio.kielce.pl/page,,Pilka- ... a2fd8.html
August

Postprzez Blajpios 2011-06-08, 4:23 pm

patrios91 napisał(a):
peterrabit3 napisał(a):Jedno jest pewne ze z naszym klubem jest coś nie tak....
Co za gowno....

Na uklady nie ma rady...w tym klubie rzadza znajomosci.....i tania sila robocza.

Ojrzynski zjezdzaj do Kielc. Wiekszego amatora i przyglupa to jeszcze nie widzialem. Juz lepiej nasi grali za czasow Kudyby badz Copjaka. No to Korona spadek w przyszlym sezonie.

Po pierwsze. A skąd wiemy, że to nie fakt prasowy po to, by nacisnąć na trenera, z którym faktycznie negocjują. Taki L. Ojrzyński się jako straszak przydaje - a już tu się szerzą jakieś nadzieje! Choć - nie twierdzę też, że to niemożliwe, bo polska piłka jest rzeczywiście czymś niezwykłym.
Po drugie - owszem, nie wydaje mi się, by L. Ojrzyński był trenerem, który zrewolucjonizuje Zagłębie. Cała ta jednak napaść idąca na niego przy założeniu, że dowodem kretynizmu są choćby zmiany, których dokonywał, wstawiając obrońców, gdy Zagłębiu pojawiała się szansa na zwycięstwo: czy jednak aby na pewno jest dowodem tego kretynizmu? A może - właśnie sprawności zawodowej. Albo dlatego, że miał konkretne polecenie "stworzyć wrażenie walki o awans do samego końca ale nie awansować" - albo dlatego, że podobna postawa "wychodziła" z przemyślenia realiów w stylu "najęci jesteśmy w pakiecie ja, dyrektor sportowy, piłkarze z jednej czy dwóch stajni, co nie załapali się gdzie indziej i mają pograć tutaj a wiadomo, że za pół roku będzie całkiem nowe rozdanie". Niewielka różnica między tymi dwoma możliwościami - w każdym razie w wypadku obu jak najbardziej logiczne były takie a nie inne zmiany. Jeżeli więc zarzucać L. Ojrzyńskiemu, to zarzucać - ale zaś nie za dużo. Jak napisałem - zrewolucjonizować pewnie Zagłębia nie zrewolucjonizuje i tyle. A Korona? Cóż, jest L. Ojrzyński po prostu jednym z grupy trenerów średniego szczebla, wspierających się w rozmaitych "spółdzielniach", teraz był tu, może komuś z tej paki uda się go wystawić przereklamowując i Korona się natnie - a może Korona też szuka jakiegoś rozwiązania na przeczekanie rundy, więc ktoś zareklamuje L. Ojrzyńskiego, że dobrze realizuje takie zadania i wcale się Korona nie natnie, tylko się porozumieją? Ba. A może - jednak powoli i L. Ojrzyński będzie się rozwijał i coś tam zagra z nim ta Korona? A może, w końcu wrócę do pierwszych myśli - po prostu jest "straszakiem" na innego trenera w negocjacjach, lub opcją rozpaczliwo-rezerwową? Jakkolwiek, pewnie szczęściem Zagłębia byłoby, gdyby poszedł - ale na razie, to jedynie gwarancja, że "ćwierćszczęściem". Bo do caego szczęścia, to trzeba byłoby zmiany opcji, układów, decyzji i chęci wypłynięcia na szerokie prawdziwe wody Klubu, zarządu itd. Jak już kiedyś pisałem. Trochę miałem nadziei, gdy starym postpeerelowskim układom Klub wyszarpał prywatny przedsiębiorca, czego mu nie chciano darować. Niestety, chyba jednak kontrakcja tamtych środowisk "robienia medialnie koło pióra" plus i jakoś inercyjne podchwycenie tej "antymarki" przez kibiców no i faktycznie po prostu jego błędy spowodowały, że utonął (jakkolwiek, chyba nie zbankrutował, co przydarzyło się natomiast poprzedniemu właścicielowi, Cimminelliemu, więc i tak byłby do przodu, choć rzecz jasna to bardziej AC Torino i korupcja w nim była przyczyną upadku Cimminelliego). W każdym razie "akcja odbicia" się udała - w jakiejś przynajmniej części stare środowisko osiągnęło sukces, choć wstawiając młodych. Też miałem nadzieję - i prawie rok dałem sobie na wstrzymanie a raczej życzliwie pisałem, licząc, że jednak następne pokolenie, inne wykształcenie, gotowość i konieczność do życia w innych realiach, nie pezetpeerowskim, spowodują, że zdoła się nowy Zarząd zdecydować na zerwanie "ze starymi nawykami". Wychodzi na to, że chyba jednak i tu były płonne nadzieje. Tak więc - ani nie ma się co ekscytować oczekiwaniami i nadziejami - ani też nie należy odejścia L. Ojrzyńskiego widzieć jako coś więcej, niż "ćwierćszczęścia". Do pełnego zaś szczęścia - brakowałoby więc jeszcze trzech czwartych.
Blajpios

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna