Chrobry Głogów - Zagłębie Sosnowiec 1:2 !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez bankier 2003-11-11, 12:36 pm

nie winię Zagłebia (zawodników - trenerów - działaczy - i Kibiców) za głupote sędziego! cieszyłbym sie gdyby główny kandydat do awansu wygrywał z beniaminkiem różnicą kilku goli - bez żadnych wątpliowości co do zwycięskiej bramki (choc tak jak już gdzies napisałem - sedzia mogł chwile wczesniej odgwizdac posredni za faul na zawodniku Zagłebia i nie miałbym żadnych objekcji)!!!

po drugie - Zagłebie gra słabo (jednak głogowianie byli miernym przeciwnikiem, szczeg. w drugiej połowie) - ale to nie znaczy, ze kupiło (uje) mecz (e)! a jak masz dowody to podziel sie nimi z nami!
bankier

Postprzez ktoś 2003-11-11, 12:48 pm

Nie mam dowodów tak jak i Ty nie miałeś ich kiedyś, wtedy Wy szczekaliście na kagoś, teraz szczekają na Was, jak sie czujesz ???
ktoś

Postprzez WOJTEK 2003-11-11, 12:54 pm

bankier napisał(a):nie winię Zagłebia (zawodników - trenerów - działaczy - i Kibiców) za głupote sędziego! cieszyłbym sie gdyby główny kandydat do awansu wygrywał z beniaminkiem różnicą kilku goli - bez żadnych wątpliowości co do zwycięskiej bramki (choc tak jak już gdzies napisałem - sedzia mogł chwile wczesniej odgwizdac posredni za faul na zawodniku Zagłebia i nie miałbym żadnych objekcji)!!!

po drugie - Zagłebie gra słabo (jednak głogowianie byli miernym przeciwnikiem, szczeg. w drugiej połowie) - ale to nie znaczy, ze kupiło (uje) mecz (e)! a jak masz dowody to podziel sie nimi z nami!
CO JA WIDZĘ ?Z KATA W OFIARĘ? TO SĘDZIA JUŻ NIE KRĘCIŁ WAŁKÓW???BYŁ FAUL?CHROBRY GRAŁ SŁABO ?PRZECIERAM OCZY ZE ZDUMIENIA.A GDZIE NEUTRALNOŚĆ?
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez bankier 2003-11-11, 1:02 pm

pretensje mam tyko do zawodników - bo grają słabo! i z tego powdu mogę czuć się źle! :?
bankier

Postprzez piknik fans 2003-11-11, 3:51 pm

Morpheus : Wojtek z Bankierem się kłócą na niby :wink: tak się umówili i sobie dzięki temu nabijają posty :) zobacz ile już mają tych postów dzięki tej kłotni :wink:
piknik fans

Postprzez Gość 2003-11-11, 4:27 pm

A to niegrzeczni chłopcy. Ładnie to tak oszukiwać panowie??
Nie ładnie, nie ładnie.

Choć z drugiej strony dobry pomysł na nabicie postów. Chyba się dołączę.

Piknik fans jesteś be. Ty bankier też a WOJTUŚ to już zupełnie jesteś be :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A teraz liczę na poprawienie mojej liczby postów :) :lol: :lol: :lol:
Gość

Postprzez Uwielbianyprzezwszystkich 2003-11-11, 4:42 pm

ktosiu i po co ta dyskusja. Przecież ty wiesz lepiej bo byłeś i widziałeś.

Bankier przypominam że wcześniej byłeś zdegustowany tym że nasza drużyna( klub ) wygrał mecz a nie że zawodnicy grali słabo.
Szkoda że pamięć zawodzi powiem chłopakom żeby zrzucili się na opakowanie bilobilu dla ciebie.
Uwielbianyprzezwszystkich
Adventure Group

Postprzez bankier 2003-11-11, 4:46 pm

żółwiu starszy - znowu zaczynasz? :shock:

zdegustowany byłem stylem w jakim nasza drużyna wygrała mecz!

:?
bankier

Postprzez DaMi 2003-11-11, 4:48 pm

Bankier nie liczy się styl liczą się punkty :!: :!: :!:
DaMi

Postprzez bankier 2003-11-11, 4:54 pm

obiecuję Dami, że tak będę myślał w piątek przed następnym meczem - spoglądając na tabelę - ligową licząc potencjalne ruchy w górę czy w dół tabeli!

:mrgreen:
bankier

Postprzez DaMi 2003-11-11, 4:58 pm

Bankier ja też byłem w Głogowie i też mnie wkurzała gra naszych piłkarzy ale po meczu cieszyłem się z 3 pkt a że sędzia nam pomógł czy nie pomógł - szczęście sprzyja lepszym
DaMi

Postprzez ktoś 2003-11-11, 5:26 pm

DaMi napisał(a):Bankier ja też byłem w Głogowie i też mnie wkurzała gra naszych piłkarzy ale po meczu cieszyłem się z 3 pkt a że sędzia nam pomógł czy nie pomógł - szczęście sprzyja lepszym

W ubiegłym sezonie i dwa lata temu oczywiście też tak myślałeś ?
ktoś

Postprzez DaMi 2003-11-11, 5:50 pm

ktoś napisał(a):
DaMi napisał(a):Bankier ja też byłem w Głogowie i też mnie wkurzała gra naszych piłkarzy ale po meczu cieszyłem się z 3 pkt a że sędzia nam pomógł czy nie pomógł - szczęście sprzyja lepszym

W ubiegłym sezonie i dwa lata temu oczywiście też tak myślałeś ?

Wejdź sobie w dział siatkówka i w temat Bielsko vc Cioty z SOSNOWCA albo poszukaj coś w dziale piłka nożna w temacie o szwecji tam troszke pisze co myśle lub myślałem
DaMi

Postprzez obiektywny 2003-11-11, 8:13 pm

Chrobry Głogów - Zagłębie Sosnowiec 1:2 (1:1)

SKANDAL W GŁOGOWIE !!! (Zamiast relacji z meczu)

Na mecze piłki nożnej w Głogowie chodzę już od ponad 10 lat. I na palcach jednej ręki można by policzyć spotkania które opuściłem. Żywo interesuje się głogowskim futbolem, bywałem na meczach gdy było ok. 50 widzów (pamiętne czasy "trenera" Tiereszczenki), ale pamiętam też mecze gdy tych kibiców było ponad 5000!!! Nie jestem kibolem, staram się być obiektywny, często śmieszą mnie kibice komentujący w sposób dosadny decyzje (słuszne) arbitra tylko dlatego, że jest ona niekorzystna dla naszej drużyny. Jednak na to co zobaczyłem dziś... ręce opadają!!! Więc spróbujmy prześledzić dzisiejszy "show" sędziego Mariusza Sicińskiego:

Dramat w 3 aktach (wszystkie fakty miały niestety miejsce w rzeczywistości)

Miejsce:
Stadion miejski w Głogowie, 08.11.2003, godz. 13.30 - mecz 3 ligi grupy śląskiej Chrobry Głogów - Zagłębie Sosnowiec

Występują:
- trójka sędziów z Opola pod przewodnictwem arbitra głównego Pana Mariusza Sicińskiego
- 11 nieświadomych piłkarzy Chrobrego
- 11 (nie)świadomych piłkarzy Zagłębia
- ok. 2000 widzów głogowskich oraz ok. 80 widzów z Sosnowca

Prolog:
Kibice już od kilku dni żyją sobotnim meczem pomiędzy rewelacyjnym beniaminkiem Chrobrym Głogów, a jednym z pretendentów do awansu Zagłębiem Sosnowiec. Wieść gminna niesie, iż Zagłębiu sprzyjają sędziowie jednak Ci kategorycznie się od tego odżegnują... No cóż nie ma co sobie zaprzątać głowy plotkami - piłka jest okrągła, bramki są dwie, wygrać może każdy... Wreszcie wybija godz. 13.30 - obie jedenastki na boisku, gorąco witane przez kibiców nie szczędzących swoich gardeł... Pogoda wręcz wymarzona do pojedynku na szczycie: bezwietrznie i dosyć ciepło zwiastuje, że możemy dziś być świadkami dobrego widowiska!!! Pojedynek czas zacząć...

Akt 1
Piłkarze z Sosnowca od pierwszych minut nacierają na głogowską bramkę, jednak bez większych rezultatów. Po ich grze widać, że jest to poukładana drużyna, mająca w swoim składzie wielu wysokich zawodników (piłkarze Chrobrego wyglądają przy nich jak liliputy). Jednak na szczęście nie samym wzrostem się gra w piłkę nożną! Zawodnicy miejscowi przeciwstawiają rywalom szybki, kombinacyjny futbol. Mecz może się podobać licznie zgromadzonej publiczności, która już w pierwszej fazie meczu doznaje euforii: po jednym z szybkich wyjść Chrobrego, Plewko doskonale dogrywa do nie obstawionego Węglarza, który (z niewielkimi problemami) pokonuje bramkarza gości!!! Goście protestują iż strzelec gola był na spalonym jednak sędzia boczny (oraz widzowie) nic takiego nie dostrzegają, sędzia główny wskazuje na środek boiska ... 1-0 prowadzi Chrobry!

Akt 2
Gra się zaostrza. Piłkarze z Sosnowca są wściekli nie przebierają w środkach aby przedrzeć się przez obronę gospodarzy! Sędzia pozwala na twardą grę, jednak... tylko jednostronnie. Wszelkie próby twardej męskiej gry ze strony głogowskiej są natychmiast przerywane przez sędziego. Kontry Chrobrego zostają gaszone sposobami które nie mają wiele wspólnego z futbolem jednak sędzia tego jakoś nie widzi... Miejscowi piłkarze powoli stają się bezradni: Sosnowiczanie bezkarnie kopią i obijają (w pojedynkach powietrznych) zawodników głogowskich! Jak by tego było mało to sędzia zaczyna dostrzegać sytuacje których nie było... Po jednym takim rzucie wolnym ze skraju boiska (przyznanym z powodu rzekomego faulu Plewki na zawodniku gości - siedziałem naprzeciwko i nic takiego nie dostrzegłem, podobnie jak sędzia liniowy który stał 2 m od akcji) następuje wrzutka na pole karne, strzał głową i mamy remis! Przerwa...

Akt 3
Po przerwie Chrobry wychodzi jeszcze z nadzieją, że nie wszystko stracone, że można jeszcze powalczyć... Jednak sędzia od początku drugiej połowy nie pozostawia nikomu złudzeń kto tu w rzeczywistości dyktuje warunki gry. Kibicom zaczynają puszczać nerwy... Wiadomo gra się tak, na ile sędzia pozwala, a Pan Siciński tego dnia nie pozwala Chrobremu na nic!!! Wszelkie protesty zawodników na nic się zdają, sędzia wie (widzi) lepiej... Co gorsza sędziemu zaczynają mylić się strony świata gdyż coraz częściej błędnie wskazuje wykonawców wznowienia gry z autu... Widzowie jednak nie mają problemów ze wzrokiem - ich pupile są niemiłosiernie obijani przez gości. Helwig od pojedynków główkowych to ma chyba już dziurę w plecach od łokci zawodników przyjezdnych. Czyste odbiory piłki przez głogowian są interpretowane dalej jako faul, natomiast rywale bezkarnie testują wytrzymałość kości zawodników głogowskich.
Gdzie drwa rąbią, tam wióry lecą... - mimo iż piłkarze z Głogowa leżą na murawie, sędzia gry nie przerywa... Co gorsza do tego poziomu równają piłkarze Zagłębia. Smutne są sytuacje gdy leży piłkarz Chrobrego na boisku ponad minutę (zdarzyło się tak 3 razy), a piłkarze z Sosnowca grają jakby nigdy nic!!! Zawodnicy głogowscy wreszcie odbierają im piłkę, wybijają poza boisko i co...??? dwukrotnie goście wznawiają akcje jakby się nic nie stało i za nic mają gwizdy ponad 2000 kibiców... Widocznie zasady fair-play w XXI wieku to w Sosnowcu przeżytek...
Atmosfera się zagęszcza, kibice widzą" co się święci" i wiedzą że to się nie może dobrze skończyć (no bo jak może być inaczej gdy głogowski bramkarz Cuper jest raz kopany, a innym razem powalony na ziemię rękami napastnika przyjezdnego - wszystko w obrębie pola bramkowego, gdzie bramkarz teoretycznie powinien być "nietykalny"...a może zmieniły się przepisy panie Siciński ???).
Wreszcie "musiało się tak skończyć" - ostatnie minuty "pojedynku", rzut wolny pośredni baaaardzooo kontrowersyjny i przy drugiej dobitce piłka ląduje w siatce głogowian... (to nic że przy okazji tych dobitek wszyscy widzieli co najmniej 2 faule przyjezdnych, którzy parli na bramkę "po trupach", taranując wszystko (Gałązkiewicz po faulu leżał na boisku 2 minuty ale sędzia był już tak uradowany że udało się doprowadzić sprawę do szczęśliwego końca że nie widział leżącego) po drodze. Arbiter główny niewzruszony pokazuje środek boiska. Wynik 1-2, sędzia może "z czystym sumieniem" kończyć spotkanie!!!

Epilog
To co się działo po meczu nie wymaga już komentarza. Widzowie byli oburzeni i głośno zastanawiali się czy to wszystko ma sens...
Pewnie wyniku już nikt nie cofnie ale życzyłbym sobie aby na żadnym stadionie w Polsce kibice nie musieli już oglądać sędziego Mariusza Sicińskiego z Opola, który w sposób brutalny wypacza idee rywalizacji sportowej... Gdy cały stadion skanduje "ZŁODZIEJE, ZŁODZIEJE" to coś to musi oznaczać! Co na to obserwator obecny na meczu?
Podsumowaniem niech będzie głos fana z Sosnowca: "sędzia to jedna wielka parodia..."

(zniesmaczony) kim

PS. Nie jestem dziennikarzem, więc nie posiadam dokładnego sprawozdania z meczu, jednak na meczu byłem a to upoważnia mnie do napisania tego co widziałem - wszelkie komentarze i uwagi mile widziane w księdze gości

Wywiad z trenerem Chrobrego Bronisławem Przygrodzkim.

Wywiad z trenerem Zagłębia Krzysztofem Tochelem.

ZDJĘCIA Z MECZU: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 .
obiektywny

Postprzez Franz 2003-11-11, 8:29 pm

A ja to podsumuje tak:

Często odwiedzam fora innych klubów, ale takiego czegos jak u nas nigdzie nie zauważyłem :( . Rozumiem że dwie osoby mogą mieć różne zdanie na jakiś temat, ale po co odrazu taka kłótnia :?: :? . Jak mecie się kłócić to wymieńcie się numerami gg i po sprawie. Na pewno w tym okresie nasze forum odwiedzają kibice innych drużyn, choćby Chrobry i Radzionków i teraz pomyślcie co oni pomyślą o nas :? . Myślę że moglibyście się przestać tutaj kłócić ze względu na dobre imię reszty kibiców Zagłębia.
pozdrawiam wszystkich kibiców :!:
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna