Marek Adamczyk - były prezes Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marek Adamczyk - Prezes Zagłębia

Postprzez yahaya 1906 2011-05-24, 6:27 am

SO_1906 napisał(a):
Nie masz pojęcia o niczym, a się odzywasz... Chłop się wk*rwił bo mu debilne przepisy wytykali, które do końca nie są jasne, a ty gadasz, że nie przyjdzie na koniec sezonu... Ja też bym nie przyszedł, bo nie dam sobie ciemnoty wciskać, a jak ktoś jest ciemnotą, to nawet nie zauważy, że mu coś wciskają...

To jesteście klientami a nie kibicami.Znalazł się ten co ma pojęcie :) dalej siejesz ferment.
yahaya 1906

Postprzez August 2011-05-24, 7:44 am

Yahaya, daj spróbować sobie wytłumaczyć to, że nie jest miarą określenia kogoś, kogo irytuje sytuacja wyżej opisana. A jeśli tak to określać, to też chyba musiałbyś się określić jako "klient" bo jak opisalem wcześniej nie staram się brać swojego syna na mecze w dużej mierze przez wzgląd na parszywe macanki dzieci przez chłopów z ochrony. Mnie się to nie podoba. Nie ma o czymś takim w przepisach. I na litość Boga mogliby włączyć myślenie widząc kto przychodzi z dzieckiem. A ultrasi jak będą chcieli coś przemycić to i tak to zrobią.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez SO_1906 2011-05-24, 9:07 pm

yahaya 1906 napisał(a):
SO_1906 napisał(a):
Nie masz pojęcia o niczym, a się odzywasz... Chłop się wk*rwił bo mu debilne przepisy wytykali, które do końca nie są jasne, a ty gadasz, że nie przyjdzie na koniec sezonu... Ja też bym nie przyszedł, bo nie dam sobie ciemnoty wciskać, a jak ktoś jest ciemnotą, to nawet nie zauważy, że mu coś wciskają...

To jesteście klientami a nie kibicami.Znalazł się ten co ma pojęcie :) dalej siejesz ferment.

Możesz nazywać to jak chcesz. Po prostu inni nie mają ochoty np. na macanki z ochroniarzami, lub tka jak ja na oglądanie przebierańców, którzy udają, że grają, bo jak bede chciał oglądać pajaców to pójde do cyrku.
SO_1906

Postprzez August 2011-05-31, 8:27 pm

Marek Adamczyk, prezes sosnowieckiego klubu, podkreśla, że chce nadal współpracować z Leszkiem Ojrzyńskim. Z naszych informacji wynika jednak, że Zagłębie sonduje rynek trenerów. Awansu do I ligi nie będzie. W następnym sezonie Zagłębie po raz czwarty z rzędu zagra w II lidze. To olbrzymia porażka klubu, którego ambicje sięgają gry w ekstraklasie.

Wojciech Todur: Zimą mówił pan o trzech scenariuszach na przyszłość. Pierwszy - już nieaktualny - zakładał awans. Drugi - retusz drużyny, która dziś gra w Sosnowcu, i ponowny atak na I ligę. A trzeci - odmłodzenie składu i spokojną pracę. Który scenariusz jest dziś bliższy realizacji?

Marek Adamczyk: Niestety, drugi. Mówię: „niestety”, bo jednak po cichu liczyłem na I ligę. Zimą przeszliśmy prawdziwą rewolucję. Proszę mi wskazać drugi klub, który pozyskał aż 17 nowych zawodników. Rewolucje nie są tanie. Trzeba przecież spłacić tych, którzy tracą miejsce w drużynie. Powtórki nie chcemy, dlatego myślimy raczej o uzupełnieniu składu. Decyzje zapadną po sezonie.

Kończy się pierwszy rok pańskiej prezesury, więc brak awansu idzie też na pana konto. Dlaczego się nie udało?

- Zacząłem pracę tuż przed startem sezonu. Działałem pod presją czasu, na wielu frontach i, niestety, popełniałem błędy. Runda jesienna była bardzo chaotyczna czy wręcz przypadkowa. Potraciliśmy mnóstwo punktów. To wtedy przegraliśmy I ligę. Cały czas zmagamy się też z problemami finansowymi, spłatą zadłużenia. Sytuacja Zagłębia wcale nie jest taka kolorowa, jak wielu chciałoby widzieć.

Może i nie jest, ale w mętnej wodzie II ligi i tak powinniście pływać najszybciej. Który klub było stać na to, żeby na większość wyjazdowych meczów jeździć dzień przed meczem? W Tychach mogą tylko pomarzyć o kontraktach, jakie mają piłkarze Zagłębia, a jednak to GKS wciąż jest w grze o I ligę.

- Oczywiście mogliśmy odpuścić to, o czym pan mówi. Płacić mniej. Postawić na anonimowych zawodników, którzy chcieliby się w Sosnowcu przede wszystkim promować. Czasami bieda też napędza wyniki, bo piłkarze chcą się wyrwać z klubu i grają jak nigdy.

Poszliśmy inną drogą, stąd m.in. wyjazdy z noclegiem czy wyższe kontrakty. Zaznaczam jednak, nie bez żalu, że nie zawsze płacone w terminie.

Na papierze po raz kolejny powstał ciekawy zespół, ale, niestety, na boisku tego nie widać. Styl gry Zagłębia jest fatalny. Ludzie nie chcą oglądać takiej drużyny.

- Niestety, muszę się z tym zgodzić. Styl naszej gry nie rzuca na kolana. Tłumaczę to sobie w ten sposób, że nie da się w ciągu kilku tygodni stworzyć drużyny, która będzie grać porywająco, strzelać masę bramek, mało goli tracić i jeszcze seriami wygrywać. My na razie nie przegrywamy. Gramy bez wyrazu, także dlatego, że posypał nam się środek pola. Kontuzje leczą Łukasz Wijas i Marcin Sierczyński. Krzysztof Markowski nie wywiązuje się ze swojej roli. Zdecydowanie lepiej gra w obronie.

Robi pan, co może, żeby zachęcić ludzi do chodzenia na Stadion Ludowy - darmowe bilety, wejściówki za 3 zł. Tymczasem 2 tys. osób na meczu Zagłębia to dziś już sukces.

- Ludzie nie chcą oglądać średniactwa. Znudziła ich też II liga. To trwa za długo. Był taki moment, gdy zaczęliśmy deptać po piętach czołówce. Pomyślałem wtedy, że Ludowy odżyje. Że znowu będzie święto w Sosnowcu. Nie wyszło.

Czy w nowym sezonie zespół nadal będzie prowadził trener Ojrzyński? A może zanosi się na zmiany?

- Mojemu poprzednikowi [Krzysztofowi Szatanowi - przyp. red.] zarzucono, że zmienił bodaj kilkunastu szkoleniowców. Czy my też mamy iść tą drogą? Brak stabilizacji, także na trenerskiej ławce, to nic dobrego dla drużyny. Nie chciałbym do tego dopuścić. Po zakończeniu sezonu będziemy też oceniać pracę trenera. Chciałbym dać szansę Leszkowi Ojrzyńskiemu, ale może to on powie, że chce spróbować czegoś innego.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z1NxZiwukY
August

Postprzez tiktak 2011-05-31, 8:58 pm

Ble, ble,ble. Parę okrągłych kwestii poszło w eter. Najważniejsze że będzie następne 12 przelewów. Kiedy zwalniał Chojnackiego kwestia stabilizacji umknęła jego uwadze.
tiktak

Postprzez tiktak 2011-05-31, 9:06 pm

August napisał(a):Zacząłem pracę tuż przed startem sezonu. Działałem pod presją czasu, na wielu frontach i, niestety, popełniałem błędy. Runda jesienna była bardzo chaotyczna czy wręcz przypadkowa. Potraciliśmy mnóstwo punktów. To wtedy przegraliśmy I ligę. Cały czas zmagamy się też z problemami finansowymi, spłatą zadłużenia. Sytuacja Zagłębia wcale nie jest taka kolorowa, jak wielu chciałoby widzieć.

Na trudną sytuację finansową nie ma to jak podpisać 17 nowych kontraktów i spłacać zwolnionych. Pierdolenie takie jak Ojrzyńskiego na konferencjach. Oni się chyba obaj rozumieją bez słowa.
tiktak

Postprzez August 2011-06-01, 7:31 am

tiktak napisał(a):Na trudną sytuację finansową nie ma to jak podpisać 17 nowych kontraktów i spłacać zwolnionych.

Ale dzięki temu mogli upchnąć paru swoich i - z wywiadu wynika - dac solidne, jak na 3-ligowe warunki pieniądze.
August

Postprzez peterrabit3 2011-06-01, 3:57 pm

Pzeglądam to forum kilka razy dziennie od wielu wielu lat Jestem w wielkim szoku gdyz az tak wielkiej arogancji i znudzenia forumowiczów nie widzialem chyba od początku istnienia.
Ludzie są zmeczeni przecietniactwem Naszego Klubu ,
Nie jestesmy wioską piłkarską aby tkwic w 3 ligowym bagnie( 2 liga zachodnia)
W przyszlym sezonie jeśli nie będzie jasnych celów i wynikow frekfencja na Ludowym nie przekroczy 500 osób
Oczywiscie jesli bilety będą w promocyjnych cenach!
Jedno z moich większych rozczarowań ostatnich lawielu lat jesli chodzi o Nasz Klub to Ososba Marka Adamczyka
Myślalem i wierzyłem że jako ex pilkarz i syn Dzialacza przyczyni sie do powstania z kolan Zagłebia.
Póki co jestemy kelnerami nie tylko ekstraklasowych klubów ale równiez Kolejarza Stróże Bogdanki Łęczna , Niecierzy....
Płakać sie chce
peterrabit3

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2011-06-01, 5:09 pm

Przeczytałem wywiad z Panem Markiem - dla mnie jest bardzo prawdziwy, realny jak
na warunki w naszej piłce kopanej. Nie wiem ktory raz pisze na Forum ze Budzet to
podstawa Klubu - to jest jedna strona medalu.

Druga strona to druzyna i trener a co za tym idzie wyniki - Pan Ojrzynski nie moze
powiedziec ze druzyna grała skutecznie jak na pretendenta do AWANSU. W tej
rundzie Zagłebie przegrało z Chojniczanką - zupelnie nie potrzebnie.
Zagłebie w tej rundzie zremisowało w 6 meczach w tym 4 mecze na Ludowym
z Grudziadzem, Zaganiem, Miedzią i Rakowem - 8 pkt poszlo sie golić.
Tak nie powinno byc - awans w tej rundzie i nie tylko w tej lezy na LUDOWYM.
Panie Prezesie - jezeli wyciagac wnioski to trzeba zrobic to solidnie - aby w
przyszłym roku Zagłebie liderowało w II lidze zachodniej z przewaga 10 pkt nad
druzyna zajmujaca drugie miejsce w Tabeli. Zycze tego sobie i Tym normalnym,
zyczliwym Sympatykom Zagłebia.
Bardzo sobie chwale ze moja druzyna jezdzi na mecze wyjazdowe - tak jak to powinno
sie robic a inni niech zazdroszcza - ich problem.
Serdwcznie pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Sonda 2011-06-02, 2:50 am

August napisał(a):- Mojemu poprzednikowi [Krzysztofowi Szatanowi - przyp. red.]

A ja myślałem że poprzednikiem Adamczyka był Hytry a nie Szatan.
Wynika z tego że Maruś jest właścicielem klubu.
Sonda

Postprzez August 2011-06-02, 7:40 am

peterrabit3 napisał(a):Pzeglądam to forum kilka razy dziennie od wielu wielu lat Jestem w wielkim szoku gdyz az tak wielkiej arogancji i znudzenia forumowiczów nie widzialem chyba od początku istnienia.
Ludzie są zmeczeni przecietniactwem Naszego Klubu ,
Nie jestesmy wioską piłkarską aby tkwic w 3 ligowym bagnie( 2 liga zachodnia)
W przyszlym sezonie jeśli nie będzie jasnych celów i wynikow frekfencja na Ludowym nie przekroczy 500 osób
Oczywiscie jesli bilety będą w promocyjnych cenach!
Jedno z moich większych rozczarowań ostatnich lawielu lat jesli chodzi o Nasz Klub to Ososba Marka Adamczyka
Myślalem i wierzyłem że jako ex pilkarz i syn Dzialacza przyczyni sie do powstania z kolan Zagłebia.
Póki co jestemy kelnerami nie tylko ekstraklasowych klubów ale równiez Kolejarza Stróże Bogdanki Łęczna , Niecierzy....
Płakać sie chce

Nawet nie tyle zmęczeni co po prostu na chłam nikt nie pójdzie. I nie będzie miało znaczenia to, czy bilety będą za 1 cz za 2 zł czy też za darmo. W opinii ludzi po prostu szkoda czasu na dziadostwo. W każdym razie, o ile nie będzie przekonywujących zwycięstw i - jak napsał kolega Wiśniewski - 10 pkt przewagi, to na Ludowym będzie zasiadać "resztówka". Mnie Adamczyk również rozczarował przede wszystkim brakiem wizji rozwoju klubu, większośc jego "działań" miała charakter pozorowany. Albo wręcz szkodliwy, że przypomnę czas zwolnienia Chojnackiego. I nawet jeśli jest zakładnikiem określonego układu to dla mnie chłop nie ma jaj bo po przekreślonych szansach w tym sezonie powinien natychmiast dać głos poprzez oficjalną. Dać sygnał kibicom, że jest, działa i co będzie dalej. A tak, w moim przekonaniu ma ludzi głęboko....
Mnie też się chce płakać , bo jestem świadkiem chyba najgorszego okresu w historii klubu.
August

Postprzez peterrabit3 2011-06-04, 10:48 pm

Panie Adamczyk zastanawiam sie czy Pan łaskawie czyta posty kibiców i ludzi którzy Kochają Zagłębie ???
Czy tak czy nie to nie ma pan szacunku dla NICH......
Mam nadzieje ze okaze sie pan lepszym managerem niz pilkarzem ......
Musi Pan to wiedziec ze My kibice naprawde wiemy kiedy ktos ciezko pracuje i daje z siebie wszysko ..Jesli tak nie jest prosze ustąpic bo przez najblizsze 25 lat bedzie Pan tym co zaszkodziło progresowi Naszego Klubu a tak to wygląda niestety...
Dla Nas sezon juz dawno sie skończył wiec prosimy o podsumowanie ( kto wie czy nie ostatnie dla Pana Prezesa)
peterrabit3

Postprzez patrios91 2011-06-04, 11:16 pm

peterrabit3 napisał(a):Panie Adamczyk zastanawiam sie czy Pan łaskawie czyta posty kibiców i ludzi którzy Kochają Zagłębie ???
Czy tak czy nie to nie ma pan szacunku dla NICH......
Mam nadzieje ze okaze sie pan lepszym managerem niz pilkarzem ......
Musi Pan to wiedziec ze My kibice naprawde wiemy kiedy ktos ciezko pracuje i daje z siebie wszysko ..Jesli tak nie jest prosze ustąpic bo przez najblizsze 25 lat bedzie Pan tym co zaszkodziło progresowi Naszego Klubu a tak to wygląda niestety...
Dla Nas sezon juz dawno sie skończył wiec prosimy o podsumowanie ( kto wie czy nie ostatnie dla Pana Prezesa)

Czyta,czyta...tylko dal dupy i teraz nie ma odwagi sie odezwac. Tak to jest jak na prezesa zasiada facet bez jaj. Manager? Raczej prawnik,ktory kiedys kopal w pilke...nikt poza tym.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2011-06-05, 3:23 pm

Prezesie, gratuluję stworzenia "łekipy z haraktyrem"
August

Postprzez Anakin 2011-06-06, 10:33 am

Słaby Prezes z tego Adamczyka jeśli jego jedynym pomysłem na działanie klubu są pieniądze z Urzędu Miasta.
Anakin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna