Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez django 2011-05-06, 8:09 pm

Cygan napisał(a):Źródło mam wiarygodne - ale nie sprzedam go i już...

A kto pisze, żebyś sprzedawał źródło? Sprzedaj nazwiska grajków i zobaczymy co oni na to. Bo takim pisaniem rzucasz gównem we wszystkich, nie tylko w domniemanych handlarzy.
django

Postprzez adamos_6 2011-05-06, 9:04 pm

django napisał(a):
Cygan napisał(a):Źródło mam wiarygodne - ale nie sprzedam go i już...

A kto pisze, żebyś sprzedawał źródło? Sprzedaj nazwiska grajków i zobaczymy co oni na to. Bo takim pisaniem rzucasz gównem we wszystkich, nie tylko w domniemanych handlarzy.

przy czym najwięcej klei się do trenera (-ów)
adamos_6

Postprzez SO_1906 2011-05-06, 11:32 pm

Cygan napisał(a):
mario1 napisał(a):Cygan to jest KRYMINAL na to sa paragrafy jesli mozesz to udowodnic zrob to najlepiej przez prokurature jesli nie zamilknij

Możecie wierzyć lub nie - mało mnie to obchodzi...

Ale pamiętajcie - moje info co do takich spraw zawsze się sprawdzało....
Źródło mam wiarygodne - ale nie sprzedam go i już...
Nigdy nie robiłem z takiego info afery - ale Wam to napisałem tylko i wyłącznie do wiadomości.
usuwam swoje posty by nie raziły oczu co poniektórych...

Szkoda naiwnych, co myślą, że wszystko jest ok... Jak nie wykryto afery Fryzjera, też pewnie się łudziliście, że chodzicie na "czyste" zawody....

Chciałeś zaszpanować, że coś tam wiesz, ale niestety takim gadaniem tylko jeszcze bardziej szkodzisz. Teraz to albo w jedną, albo w drugą.
SO_1906

Postprzez Cygan 2011-05-07, 6:31 pm

SO_1906 napisał(a):
Cygan napisał(a):
mario1 napisał(a):Cygan to jest KRYMINAL na to sa paragrafy jesli mozesz to udowodnic zrob to najlepiej przez prokurature jesli nie zamilknij

Możecie wierzyć lub nie - mało mnie to obchodzi...

Ale pamiętajcie - moje info co do takich spraw zawsze się sprawdzało....
Źródło mam wiarygodne - ale nie sprzedam go i już...
Nigdy nie robiłem z takiego info afery - ale Wam to napisałem tylko i wyłącznie do wiadomości.
usuwam swoje posty by nie raziły oczu co poniektórych...

Szkoda naiwnych, co myślą, że wszystko jest ok... Jak nie wykryto afery Fryzjera, też pewnie się łudziliście, że chodzicie na "czyste" zawody....

Chciałeś zaszpanować, że coś tam wiesz, ale niestety takim gadaniem tylko jeszcze bardziej szkodzisz. Teraz to albo w jedną, albo w drugą.

Nie chciałem zaszpanować... Za stary na to jestem i nie muszę szpanować... Ci co mnie znaja, wiedza że mówię prawdę w takich kwestiach, a chciałem Wam naświetlić pewien sposób działania i stary mechanizm... Ale jak chcecie dalej żyć w nieświadomości -to prosze bardzo:) Widocznie tak lubicie co niektórzy i to jest Wam na rękę!

Nie będę wiec zmieniał Waszych przyzwyczajeń - głaskajcie po pupciach dalej piłkarzyków i trenera - powodzenia!

"STARAŁEM SIĘ PREZESIE - to tylko SPORT" - powiedział kiedyś Grundol w Piłkarskim Pokerze....
A każdy myślał - to tylko film, ale jaki ciekawy:)

A potem nadeszła afera fryzjera....

Dalej dopiszcie sobie sami...
Cygan

Postprzez August 2011-05-07, 10:15 pm

Wokół Pierściomka bardzo śmierdziało dlatego też wpisy Cygana mnie jakoś nie ią. Jeśli Piotruś był taki czysty, zawsze ma możliwość obrony. Dlateog też zaczekajmy z jednoznacznymi werdyktami. Tym bardziej, że nie możemy się wyrać z 3 ligi. A Piotruś zawsze może sie odnieść do stawianych mu zarzutów. Przypominam, że Hytry - póki co - nie raczył odnieść się do staiwanych w wuwiadzie z Adamczykiem kwestii.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez SO_1906 2011-05-07, 10:46 pm

Cygan napisał(a):
SO_1906 napisał(a):
Cygan napisał(a):Cygan to jest KRYMINAL na to sa paragrafy jesli mozesz to udowodnic zrob to najlepiej przez prokurature jesli nie zamilknij

Nie chciałem zaszpanować... Za stary na to jestem i nie muszę szpanować... Ci co mnie znaja, wiedza że mówię prawdę w takich kwestiach, a chciałem Wam naświetlić pewien sposób działania i stary mechanizm... Ale jak chcecie dalej żyć w nieświadomości -to prosze bardzo:) Widocznie tak lubicie co niektórzy i to jest Wam na rękę!

Nie będę wiec zmieniał Waszych przyzwyczajeń - głaskajcie po pupciach dalej piłkarzyków i trenera - powodzenia!

"STARAŁEM SIĘ PREZESIE - to tylko SPORT" - powiedział kiedyś Grundol w Piłkarskim Pokerze....

Ależ ja nawet nie pomyslałem żeby próbowac coś ukryć. Moim zdaniem powinien ktoś się udać(ktos kto posiada pewne info) w odpowiednie miejsce i powiedzieć o zaistniałej sytuacji. Moją wypowiedzią chciałem tylko Ci zasugerować przedstawienie więcej szczegółów, bo pewnie obudziłeś tym u wielu osób wielką ciekawość.
SO_1906

Postprzez Blajpios 2011-05-08, 10:34 am

August napisał(a):Wokół Pierściomka bardzo śmierdziało dlatego też wpisy Cygana mnie jakoś nie ią. Jeśli Piotruś był taki czysty, zawsze ma możliwość obrony. Dlateog też zaczekajmy z jednoznacznymi werdyktami. Tym bardziej, że nie możemy się wyrać z 3 ligi. A Piotruś zawsze może sie odnieść do stawianych mu zarzutów. Przypominam, że Hytry - póki co - nie raczył odnieść się do stawianych w wuwiadzie z Adamczykiem kwestii.

Ani też Adamczyk nie raczył przeprowadzić bilansu otwarcia za to rakiem wycofał się z obietnicy porozumienia z kibicami za pomocą forów zaś jego rzecznik wyparował z aktywności tak, jak poprzedni na początku mając wielkie plany a potem widząc, że nie jest to do realizacji. I tylko ośmieszyły się te obecne władze - albo obnażyły cynizm i potwierdziły de facto moje pytania, które tu stawiałem, że nie wiadomo co należy dostrzec, że stoi za tym całym niejasnym układem (miasto ma najwięcej akcji ale oficjalnie nie jest większościowy udziałowcem, podczas gdy może być stuprocentowym w hokeju, niemniej nie mogło ratować też i siatki a w piłce oddało prym większościowy jakiejś spółce, która oczywiście spółką nie jest itd). Otóż - na pytania wprost i na kpinę: zero reakcji, jakby te pytania nie padły. Natomiast chyłkiem - na co dali się niemal wszyscy nabrać, odpowiadając temu jakiemuś dziwnemu gościowi michałw, jakby był to oficjalny rzecznik - fikcję odpowiedzi zachowano, zarazem niczego oficjalnie nie podpisując. Czyż nie tak było w historii tych wypowiedzi Klubu, Prezesa, Rzecznika? Chcecie, to dajcie się dalej nabierać.
Tak więc w tym kontekście - czy rzeczywiście można sobie było napisać "Piotrusia sprawy rzeczywiście śmierdzą a jak by co, to przecież może się bronić"? No, oczywiście, że można było. Tyle, że jednak dodaję - a czemu akurat jego się czepić? Czy to pewne, że to był jedyny trener Zagłębia tak działający? A czy nie przypomina to sprawy L. Piszczka, zdolnego młodego? Znów przy Piszczku wyszła "krótka kołdra". Nie miała polska piłka odwagi globalnie skonfrontować się z problemem, przyznać, że korupcja, układy, komunistyczne zakłamanie zjadły piłkę - i zaczynamy od nowa: to w konsekwencji co rusz wychodzić będą sprawy, jak z Piszczkiem na przykład. Uczcie jest, by Polskę reprezentował sprzedawczyk? Oczywiście, że nie. Ale też: uczciwe jest zachowanie sytuacji, w której utrąci mu się karierę reprezentacyjną - pozwalając, by ci, co wmusili go w wejście w te układy dalej chodzili w glorii wielkich działaczy, może nawet reprezentantów, tylko dlatego że mieli szczęście urodzić się wcześniej? Podobnie i tu w sprawie trenerów Zagłębia - skoncentrować się na jednych oskarżeniach a zostawiając na boku wyjawienie kwestii, po kolei biorąc każdego z trenerów Zagłębia przynajmniej z ostatnich 7 lat: kto działał podobnie, to jest faktycznie wystarczające, można się bronić tym, że ma przecież możliwość odpowiedzi Pierścionek albo tym, że chce się "Kibiców obronić"? Czyż nie można tu się zastanawiać, czy w całej tej kwestii poruszania kombinatorstwa trenerskiego (nie chcę rozstrzygać stopnia nieuczciwości tych czynów): nie chodzi o "uwalenie" jednego młodego, by nie przeszkadzał starym, którzy robili to samo, bądź robią? Po prostu, cała polska piłka jest chora. Dlatego wyciąganie tylko jakichś fragmentów problemu, jest dyskusyjne - czy aby nie robi się tego dla maskowania innych kwestii? Tak więc, choćby z tego powodu, nawet jeżeli zakładam czyste intencje Kol. Cygana i rzeczywistą uczciwość, choć sugeruje, że siedzi tych spraw piłki polskiej blisko od lat: miałbym zastrzeżenia przy tych jego wpisach. Nawet jeżeli nie chce uwalić Pierścionka by uchronić innych - to czy nie wpisuje się to w akcję mydlenia oczu lub rozgrywek personalnych przynajmniej ze strony innych ludzi? Inaczej pisząc. Przypomnijcie sobie, gdy wypłynęła na ogólnopolską wokandę sprawa korupcji w Zagłębiu - jak się oburzało całe środowisko kibiców Zagłębia, że robi się kozła ofiarnego z Klubu, że z powodu kilku zawodników, co handlowali nawet na niekorzyść klubu i wbrew Klubowi - cały Klub się oczernia? Ile głosów wtedy padało, że to nieuczciwe, bo bardziej jeszcze umoczonych się omija? Wręcz - wytykano, że to akcja ubabrania Zagłębia, że krzywdą jest przypominanie tej korupcji. No, to tu jest coś innego? Przecież to w dużej mierze to samo. Co nie zmienia oczywiście faktu, że ktoś może widzieć to, co o Pierścionku napisano jako prawie pewne, ktoś uzna za pewne, ktoś za prawdopodobne - a on ma możliwość jakąś tam obrony. Zupełnie tak, jak było z Zagłębiem (podobieństwo zauważam bez wchodzenia w kwestię, czy rzeczywiście ten proceder stosował, podczas gdy pewne jest, że Zagłębie w korupcje zamieszane było; nie bacząc jednak na to - sytuacja w ogóle jest podobna przy wyciąganiu jednego tylko trenera i nie podjęciu sprawy innych)
Cygan napisał(a):Nie chciałem zaszpanować... Za stary na to jestem i nie muszę szpanować... Ci co mnie znaja, wiedza że mówię prawdę w takich kwestiach, a chciałem Wam naświetlić pewien sposób działania i stary mechanizm... Ale jak chcecie dalej żyć w nieświadomości -to prosze bardzo:) Widocznie tak lubicie co niektórzy i to jest Wam na rękę!

Hm. No więc - dopisuję. Częściowo już napisałem wyżej. Dużo jaśniejsza byłaby ta troska o uświadomienie Kibiców, gdyby tak po kolei przynajmniej z 7 ostatnich lat przedstawić każdego trenera i jak w tej sprawie wyglądał. Inaczej - to wygląda jak załatwianie kwestii korupcji polskiej piłki... A ktoś może pytać jeszcze, czy to nie prywatna rozgrywka.
Niemniej, dodam jeszcze do tego. Gdyby rzeczywiście chodziło o "uświadomienie Kibiców", by nie dawali się oszukiwać - czy nie lepiej byłoby wykorzystać swój aturytet "znanego tu z dawien dawna" - na przykład do mobilizacji, by społeczeństwo kibiców polskich wymusiło na władzach przyznanie się tuzów polskiej piłki do tego, że byli częścią zdeprowanego od lat 50tych systemu rozgrywek, którego istotnym elementem była korupcja? Następnie - wymusić likwidację na rok wszystkich lig, wszystkich poziomów w Polsce i dotychczasowej formuły Pucharu, bez nadawania tytułu Mistrza - a przeprowadzić jedynie eliminacje do nowych lig? Dopiero wtedy można mówić uczciwie o amnestii. NIe rozpisuję szerzej, kiedyś już pisałem bardziej szczegółowo, by pokazać, że to jest do pomyślenia. Niemiej, wydaje mi się, jeżeli ktoś rzeczywiście chce Kibiców uratować przed nabijaniem ich w butelkę - to w takim kierunku niech działa a nie podejmuje się kroków cząstkowych, które nie zaradzą problemowi a mogą za to być wykorzystane do działań na zasadzie mydlenia oczu, lub rozgrywek personalnych.
Blajpios

Postprzez August 2011-05-08, 8:49 pm

Blajpios napisał(a):a czemu akurat jego się czepić?

To tylko kolejny przykład kolejnego powodu, dla którego tyle czasu kiblujemy w tej zafajdanej lidze. Niestety wiele wskazuje, że Atrajcyjny Maruś w duzym stopniu może postępować podobną drogą jak jego poprzednicy.
August

Postprzez CZEKO22I16 2011-05-09, 5:35 pm

Fajnie jakby Zagłębie się postarało o Arka Aleksandra z Sandecji Nowej Sącz.
Zawodnik na prawdę niesamowity.Dobry strzelec z doświadczeniem ale trudno będzie o niego zawalczyć :-(
CZEKO22I16

Postprzez August 2011-05-15, 2:58 pm

Vladimir Bednár:
(...)
- To prawda, latem kończy mi się kontrakt z Zagłębiem. Nie ukrywam, że chciałbym grać wyżej, bo z tym zamiarem przyszedłem do Zagłębia, żeby pomóc w awansie. Zobaczymy, jak to się wszystko potoczy. Na razie zostało jeszcze pięć kolejek, trzeba dograć sezon i dopiero wtedy myśleć o następnym.

I wszystko jasne. Jak Vlado odejdzie, będzie to jego mądra decyzja. U nas ostatnie 2 lata sportowo stracił. Powodzenia w szukaniu czegoś lepszego.
August

Postprzez CZEKO22I16 2011-05-16, 9:17 am

August napisał(a):Vladimir Bednár:
(...)
- To prawda, latem kończy mi się kontrakt z Zagłębiem. Nie ukrywam, że chciałbym grać wyżej, bo z tym zamiarem przyszedłem do Zagłębia, żeby pomóc w awansie. Zobaczymy, jak to się wszystko potoczy. Na razie zostało jeszcze pięć kolejek, trzeba dograć sezon i dopiero wtedy myśleć o następnym.

I wszystko jasne. Jak Vlado odejdzie, będzie to jego mądra decyzja. U nas ostatnie 2 lata sportowo stracił. Powodzenia w szukaniu czegoś lepszego.

Szkoda go ale z drugiej strony trudno mu się dziwić
CZEKO22I16

Postprzez adamos_6 2011-05-16, 9:45 am

do niego zastrzeżeń mieć nie można
chciał awansować z Zagłębiem, ale takich jak on mamy za mało

z tym, że uważam że musimy nadal grac na maksa, mówi się że niektóre drużyny obecnej I ligi mogą mieć problemy z licencją na przyszły sezon, a wtedy do gry zapraszane są kolejne zespoły z II ligi; tak więc nieoczekiwanie nawet 3-4 miejsce może dawać awans...
adamos_6

Postprzez August 2011-05-16, 9:50 am

adamos_6 napisał(a):z tym, że uważam że musimy nadal grac na maksa, mówi się że niektóre drużyny obecnej I ligi mogą mieć problemy z licencją na przyszły sezon, a wtedy do gry zapraszane są kolejne zespoły z II ligi; tak więc nieoczekiwanie nawet 3-4 miejsce może dawać awans...

A nie jest tak, że wtedy najpierw status I-ligowca zachowają spadkowicze z ligi ?
August

Postprzez Qcu20 2011-05-16, 11:30 am

Nieważne jak jest. Ważne, żeby awansować w sposób sportowy, a nie przy stoliczku. To chyba cieszy bardziej.
Qcu20

Postprzez August 2011-05-16, 1:23 pm

Ciekawe czy po sezonie Lilo do na wróci. W Gdyni chyba szału nie zrobił.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna