Zagłębie Sosnowiec-Czarni Żagań Sobota 30 kwietnia godz 17 !

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec-Czarni Żagań Sobota 30 kwietnia godz

Postprzez bbartek 2011-05-02, 9:03 pm

Dajmy spokój Kubie..
Problem nie leży w jednym czy drugim zawodniku.
Problemem jest sposób zarządzania Klubem, a właściwie jego brak.
Nie ma jednej osoby tak charyzmatycznej jak Baryła w Polonii czy Baran w Radzionkowie, która jednoosobowa ponosi odpowiedzialność.
U nas Miasto nie ,bo jest mniejszościowym udziałowcem, kolejnych udziałowców jest dwóch więc kto decyduje..
Trener przyszedł bo Pan Dariusz Kozielski tak chciał. Miałem nadzieję, że jest to dobra decyzja, ale życie brutalnie ją werfikuje.
Marketing: Prezes aby ułatwić sobie życie i pozbyć się odpowiedzialności zlecił firmie zewnętrznej. Efekty , prawie żadne.
Trener stworzył nowe ekipę , ale nie widze żadnej koncepcji gry o czym świadczą zmiany.
Argument, że wprowadzamy wysokich zawodników jest śmieszny.. to nie koszykówka.
Kolejny sezon stracony i nie widać pomysłu na efektywne działanie Klubu organizacyjnie , marketingowo, sportowo....
A mnie jest szkoda Lachy....,że pracuje w takiej Firmie.
bbartek

Postprzez August 2011-05-02, 9:46 pm

bbartek napisał(a): mnie jest szkoda Lachy....,że pracuje w takiej Firmie.bbartek

Jeśli chce cokolwiek jeszcze pograć na lepszym poziomie to powinien jak najszybciej uciekać z Sosnowca. Sądze, że tak zrobi Bednar, który jest w stanie pograć w lepszej drużynie w wyższej lidze.

Najlepiej skwitował naszych goalkeeper Czarnych:
"Strzelili nam przypadkowego gola, a potem nic nie grali. Mogliśmy zdobyć kolejne bramki i zgarnąć wszystkie punkty ."

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z1LEJtlnB2
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2011-05-03, 9:44 am

Przepraszam Kol. August - prosze mi powiedziec co miał powiedziec bramkarz druzyny
przeciwnej - tak byli doskonali.
Ocena naszych pilkarzy nalezy do nas - czy zagrali poprawnie czy nie. W tym meczu
druzyna zagrała słabo - wypowiedz naszego pomocniko/stopera własnie po tym meczu.
Przy odrobinie szczęscia 3 pkt i tak zostałyby w Sosnowcu - głowka ktora trafiła
w poprzeczke i własnie wtedy Zagan jakby mocniej zaatakował i przy szczesciu
wyrównał.
Nie twierdze ze wszystko jest w najlepszym porzadku - ale Szanowni Koledzy bądzmy
życzliwi dla tych piłkarzy choc troche.
Ja widze mało profesjonalizmu u trenera - zmiany które poczynił były zenujace. W najmniej
odpowiednim momencie zdejmuje najlepszego zawodnika (Stefanski) człowiek ktory sam
mógł zdobyc bramke a napewno przyczynic sie do asysty.
Po tym meczu ktos bardzo trafnie wypowiedział sie ZE JAK TRENER SIEDZIAL NA WIDOWNI
TO ZAGLEBIE WYGRYWALO - jest w tym sporo prawdy.
Kol. August - sledze trenera i druzyne Slaska Wrocław - co znaczy zatrudnic profesjonaliste ?
Nie komentuje zobacze co osiagnie ten Pan z nasza druzyna.
A moze ktos wie kiedy bedziemy mogli zobaczyc a akcji Sukera podobno juz od pewnego
czasu trenuje. Moze ten napadzior cos pomoze. Ogólnie - nasze druzyna jest zle ustawiana
do spotkan tak w obronie i w pomocy.
Serdecznie pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez zagłębie11 2011-05-03, 9:55 am

zagłębie sosnowiec czarni zagań wynik koncowy 1:1 bramka dla zagłębia patryk stefański
zagłębie11

Postprzez PawełK 2011-05-03, 9:59 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Ocena naszych pilkarzy nalezy do nas - czy zagrali poprawnie czy nie. W tym meczu
druzyna zagrała słabo - wypowiedz naszego pomocniko/stopera własnie po tym meczu.
Przy odrobinie szczęscia 3 pkt i tak zostałyby w Sosnowcu - głowka ktora trafiła
w poprzeczke i własnie wtedy Zagan jakby mocniej zaatakował i przy szczesciu
wyrównał.
Nie twierdze ze wszystko jest w najlepszym porzadku - ale Szanowni Koledzy bądzmy
życzliwi dla tych piłkarzy choc troche.

Panie Tadeuszu!

Jak człowiek ma być życzliwy, w przypadku gdzie drużyna przeciwna przyjeżdża swoimi autami, płaci za obiad ze swoich pieniędzy i wywozi punkt z Sosnowca, gdzie jest profesjonalny klub? Podobno nie wszystkich było stać na ten obiad. Tak na dobra sprawę to mogliśmy ten mecz przegrać. Burskiemu chyba do dziś się śni ten prezent naszej obrony. Może to jego nie było stać na obiad i się nie skoncentrował w tej sytuacji? Czasy głodowania naszych piłkarzy minęły. Trener też po meczu z Olimpią mówił, że jakby nie ta jedna minuta... ale tak sobie gdybać możemy, że gdyby nie te 31 minut na przestrzeni całego sezonu to bylibyśmy z czystym kontem po stronie strat bramkowych. Taki jest fakt, że ten mecz zremisowaliśmy a mieliśmy wygrać i rozgoryczenie kibiców po tym meczu jest w pełni uzasadnione. Trener mówił na spotkaniu, że to nie są popierdółki, a jak widać i oni chyba ciśnienia nie wytrzymują...
PawełK
pyszałek

Postprzez PawełK 2011-05-03, 10:01 am

zagłębie11 napisał(a):zagłębie sosnowiec czarni zagań wynik koncowy 1:1 bramka dla zagłębia patryk stefański

A nie mogłeś napisać tego przed meczem? To już wszyscy wiemy od 3 dni :lol:

PS. Pisz nazwy drużyn, miast, imion i nazwisk z dużych liter!
PawełK
pyszałek

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2011-05-03, 10:09 am

Kol. PawelK - byc zyczliwym na DOBRE I ZLE - a poprawic to co przeszkadza i działa
tak aby druzyna nie AWANSOWAŁA.
Mam bardzo duzo uwag do trenera i jego postepowania.
A tak nawiasem - nie chce aby Mój Klub Moi zawodnicy - byli w takiej sytuacji
jak zawodnicy z Zagania i nie mowimy ze na boisku w druzynie Czarnych grała
nie mała grupa Ex Zaglebiaków - to o czyms świadczy.
Pozdrawiam tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez PawełK 2011-05-03, 10:18 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol. PawelK - byc zyczliwym na DOBRE I ZLE - a poprawic to co przeszkadza i działa
tak aby druzyna nie AWANSOWAŁA.
Mam bardzo duzo uwag do trenera i jego postepowania.
A tak nawiasem - nie chce aby Mój Klub Moi zawodnicy - byli w takiej sytuacji
jak zawodnicy z Zagania i nie mowimy ze na boisku w druzynie Czarnych grała
nie mała grupa Ex Zaglebiaków - to o czyms świadczy.
Pozdrawiam tadeusz

Każdy by chciał, aby takie prezenty jakie dał nam Bałtyk w piątek (remis z Miedzią) były wykorzystywane przez naszych zawodników. Tyle w zasadzie w temacie ;-)
PawełK
pyszałek

Postprzez tiktak 2011-05-03, 10:37 am

A ja życzliwie (nie dla Adamczyka oczywiście) zapytam czy w jego kontrakcie jest coś o "braku progresu"? No i zbliża się magiczne ostatnie 5 meczy, w których powinno się okazać w co grają z nami piłkarzyki. Chociaż niewykluczone że to co grali w końcówce zeszłego sezonu zagrali już na wiosnę z Zawiszą, Chojnicami, Grudziądzem i Żaganiem zachowując bezpieczny dystans do premiowanego miejsca. Żeby nie było rok po roku tak samo. To tak życzliwie ...
tiktak

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2011-05-03, 10:44 am

Kol. PawelK - miałem w tej kwestii zabrac głos na Forum ale te długie wypowiedzi
Kol. Blajpiosa w jakis sposob odciagnely mnie od tego zamiaru. Ale dzisiaj tak fajnie
nam sie rozmawia więc dwa slowa napisze.
Otóz zapewne w sporcie tak jest ze druzyny rywalizujace ze soba moga wygrywac
remisowac badz przegrywac. Jestem o tym przekonany ze nie ma tak, ze jedna
z druzyn wygrywa wszystkie mecze a inna przegrywa - to jest poprostu nie mozliwe.
W Gdyni - Miedz zagrała zle i nie wygrala meczu -tak jak Zagłebie zle zagralo u siebie
z Grudziadzem , z Zaganiem a Grudziadz zagral zle w Bydgoszczy i tak dalej i tak dalej.
Na tym polega ta gra pt Piłka Nozna - jest zle jesli błedy popelnieja i pilkarze i trener
w jednym meczu.
Powiem wprost ze bardzo obawiam sie nadchodzacych dwoch tygodni bo wówczas
rozegra sie wszystko kto wygra, przegra a kto zremisuje.
Jednak bede bacznie sledzil co moja druzyna osiagnie.-Zycze wszystkim i sobie tez
aby nasze Zagłebie nie traciło punktów w sposób FRAJERSKI.

Serdecznie pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2011-05-03, 11:03 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Przepraszam Kol. August - prosze mi powiedziec co miał powiedziec bramkarz druzyny
przeciwnej - tak byli doskonali.

To co powiedział bramkarz to kwitwesencja naszej gry z Czarnymi.

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol. August - sledze trenera i druzyne Slaska Wrocław - co znaczy zatrudnic profesjonaliste

Wydaje mi się, ze powoli wychodzi brak profesjonalizmu i układy, w których tkwi nasz Prezes. Wielorotnie było pisane i mówione aby grę do końca rundy prowadził Chojnacki, a dopiero wtedy nasapiła zmiana. Tymczasem, jak mi się dziś wydaje, Adamczykowi paliło się aby szybko zatrudnić człowieka z nowego układu, który nastał.
Dodatkowo, gdy patrzę na skład,a zwłaszcza na Dziólkę w I składzie w meczu z Żaganiem przypomina mi się kiedy swego czasu jeden grajek w knajpie żalił się, że musi odpalać dużo kasy z kontraktu jednemu trneerowi zwanemu Tr. Stulecia.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez tiktak 2011-05-03, 11:45 am

August napisał(a):Tymczasem, jak mi się dziś wydaje, Adamczykowi paliło się aby szybko zatrudnić człowieka z nowego układu, który nastał.

W tłumaczeniu na nasze paliło mu się przylizać nowemu układowi właścicielskiemu. Jak widać można mieć bystrzaste cv, gładką gadkę a jak się przyjrzeć bliżej to wychodzi to co ostatnio reklamuje Szymon Majewski w łopatologicznej reklamie.
Ciekawe czy jeszcze pamięta te dwa hasła które rzucił na początku prezesikowania.
tiktak

Postprzez tiktak 2011-05-03, 12:48 pm

A porównanie aktualnej sytuacji Śląska W. i Zagłębia jest jak najbardziej na miejscu. Zapewne myślącym daje dużo do myślenia. Ile można osiągnąć mając jedną wybitną osobowość (ani najbardziej rozreklamowaną, ani nie dbającą o swój PR, ani nie najlepiej opłacaną). W Śląsku piłkarze są ani lepsi, ani gorsi niż w 10-12 innych klubach eklasy.
tiktak

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna