Trzecie założenie jest takie, że sportowo to nie wypali, trzeba będzie posypać głowę popiołem, że jakieś decyzje zostały źle podjęte. W drugim i trzecim scenariuszu mamy pod kątem formalności i kontraktów tak spisane umowy, że tak naprawdę możemy w czerwcu pożegnać się po męsku i każdemu z zawodników powiedzieć, że nie udało się i rozstać się w dobrych relacjach i jeżeli będzie taka wola właścicieli i zarządu miasta na przykład w czerwcu pościągać wszystkich naszych wychowanków, rozegrać kolejny sezon w pełni drużyną z regionu, opartą na wychowankach i zawodnikach z Zagłębia Dąbrowskiego i dać sobie 3-4 lata na ogranie tej drużyny i wywalczenie taką drogą awansu.
No to ja panowie rozumiem to tak - drodzy kibice (albo bez drodzy bo mają NAS w duupie) jeśli nie awansujemy(a jakoś chyba tak się stanie) to wszystkie nasze nabytki wypad z klubu - i bierzemy łebków z okolicy z pare lat w III lidze jeszcze pogramy tymi łebkami aż wreszcie kiedyś(może w 2019) roku awansujemy !!!
więc widzicie kibice NASZEGO (tak tak oni myślą Naszego) klubu bądzcie z nami przez kilka sezonów w III lidze a kiedyś zobaczycie ze spełni się to co mówi prezes trener i własciciel - BEDZIE AWANS
tylko ja raczej myślę ze wtedy to już nikogo z wymienionych nie będzie - zostaniemy tylko MY kibice !!!
to tak w skrócie co myślę , źle czy dobrze ...nie mnie to oceniac....
DO BOJU ZAGŁĘBIE..........