Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez petromar 2011-03-02, 11:06 pm

Trzecie założenie jest takie, że sportowo to nie wypali, trzeba będzie posypać głowę popiołem, że jakieś decyzje zostały źle podjęte. W drugim i trzecim scenariuszu mamy pod kątem formalności i kontraktów tak spisane umowy, że tak naprawdę możemy w czerwcu pożegnać się po męsku i każdemu z zawodników powiedzieć, że nie udało się i rozstać się w dobrych relacjach i jeżeli będzie taka wola właścicieli i zarządu miasta na przykład w czerwcu pościągać wszystkich naszych wychowanków, rozegrać kolejny sezon w pełni drużyną z regionu, opartą na wychowankach i zawodnikach z Zagłębia Dąbrowskiego i dać sobie 3-4 lata na ogranie tej drużyny i wywalczenie taką drogą awansu.

No to ja panowie rozumiem to tak - drodzy kibice (albo bez drodzy bo mają NAS w duupie) jeśli nie awansujemy(a jakoś chyba tak się stanie) to wszystkie nasze nabytki wypad z klubu - i bierzemy łebków z okolicy z pare lat w III lidze jeszcze pogramy tymi łebkami aż wreszcie kiedyś(może w 2019) roku awansujemy !!!
więc widzicie kibice NASZEGO (tak tak oni myślą Naszego) klubu bądzcie z nami przez kilka sezonów w III lidze a kiedyś zobaczycie ze spełni się to co mówi prezes trener i własciciel - BEDZIE AWANS
tylko ja raczej myślę ze wtedy to już nikogo z wymienionych nie będzie - zostaniemy tylko MY kibice !!!
to tak w skrócie co myślę , źle czy dobrze ...nie mnie to oceniac....
DO BOJU ZAGŁĘBIE..........
petromar

Postprzez wojtas sc 2011-03-03, 8:11 am

jak wcześniej pytałem , ale powtórzę pytanie a co się dzieje z Sebastianem Białasem
wojtas sc

Postprzez django 2011-03-03, 8:36 pm

Jak zwykle - leczy kontuzję.
django

Postprzez wojtas sc 2011-03-03, 10:10 pm

django
dzięki za odpowiedz ;-)
wojtas sc

Postprzez turku 2011-03-09, 7:58 pm

Pytanie:

Jak to jest z tym Stefańskim? Jest wypożyczony z opcją pierwokupu czy tez po sezonie wraca do Ruchu?
turku

Postprzez Adam1906 2011-03-16, 9:49 pm

16 marca 2011, 19:52:19 - Alkashpah
Adam Bensz w Skrze Częstochowa

Adam Bensz podpisał w poniedziałek kontrakt na półtora roku z czwartoligową Skrą Częstochowa.

25-letni bramkarz jesienią reprezentował barwy Zagłębia Sosnowiec, a wcześniej grał także w Śląsku Świętochłowice i Odrze Wodzisław Śląski.

Bensz dzisiaj zadebiutował w Skrze - zagrał 90 minut w wygranym 1-0 półfinale pucharu na szczeblu podokręgu częstochowskiego z rezerwami Rakowa Częstochowa.

źródło: własne / Skra Częstochowa / astar.czest.pl

http://www.90minut.pl/news/150/news1504 ... chowa.html
Adam1906

Postprzez mariusz76 2011-03-17, 1:21 pm

Adam1906 napisał(a):
16 marca 2011, 19:52:19 - Alkashpah
Adam Bensz w Skrze Częstochowa

Adam Bensz podpisał w poniedziałek kontrakt na półtora roku z czwartoligową Skrą Częstochowa.

25-letni bramkarz jesienią reprezentował barwy Zagłębia Sosnowiec, a wcześniej grał także w Śląsku Świętochłowice i Odrze Wodzisław Śląski.

Bensz dzisiaj zadebiutował w Skrze - zagrał 90 minut w wygranym 1-0 półfinale pucharu na szczeblu podokręgu częstochowskiego z rezerwami Rakowa Częstochowa.

źródło: własne / Skra Częstochowa / astar.czest.pl

http://www.90minut.pl/news/150/news1504 ... chowa.html

Życie jest przewrotne :/
Z Ekstraklasy do 2 ligi i teraz 4 liga w wieku 25 lat się cofać w rozwoju piłkarskim musi być ciosem dla tego chłopaka.
Podobna sytuacja była z wieloma zawodnikami np. Mielec...
Ale wracając do bramkarzy to takim lustrem był Marcin Bęben.
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez adamos_6 2011-03-30, 10:07 am

a ten Białas to u nas jest na wypożyczeniu? jaki jest jego status transferowy?
adamos_6

Postprzez >>Wojtas 2011-04-16, 12:35 am

Marcin Sierczyński najlepszy transfer (powrót?) !!! :brawo: w defensywie bez zarzutu plus dziś bramka :niezle: co on robił pół roku w janinie????
>>Wojtas

Postprzez PawełK 2011-04-16, 9:11 am

>>Wojtas napisał(a):Marcin Sierczyński najlepszy transfer (powrót?) !!! :brawo: w defensywie bez zarzutu plus dziś bramka :niezle: co on robił pół roku w janinie????

Ogrywał się i jak widać na dobre mu to wyszło. Pisał już django, że gdyby nie gra tam to pewnie kopałby w juniorach i dziś o nim byśmy nie pisali. W Zielonej Górze jednak mu mecz nie wyszedł moim zdaniem, miał sporo strat...
PawełK
pyszałek

Postprzez Qcu20 2011-04-16, 9:32 pm

Jak już pisałem na meczu z Grudziądzem słyszałem jak Bednar mówił do Pacha : "Z tych co przyszli bezkonkurencyjny jest siara, a tych młodych co przyszli bije na łeb" :) Brakuje tylko Pietrzaka, więc miejmy nadzieję, że wróci i od następnego sezonu będziemy grać w I lidze, a nie bujać się dalej w tej, której wstyd nazwę wymawiać.
Qcu20

Postprzez patrios91 2011-04-20, 2:06 pm

Suker jeszcze leczy kontuzje ?
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2011-04-20, 2:11 pm

patrios91 napisał(a):Suker jeszcze leczy kontuzje ?

Do treningów wrócił Marek Suker, który przez kilka tygodni zmagał się z urazem kolana
- Marek ćwiczy już z resztą zespołu, ale na powrót do składu jeszcze poczeka - mówi kierownik drużyny Piotr Caliński.
(...)

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z1K4JPjy8c
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2011-04-30, 9:43 pm

GKP Gorzów wycofuje się z rozgrywek 1. ligi

Drużyna GKP Gorzów wycofuje się z rozgrywek, a mecz z KSZO Ostrowiec Świętokrzyski był ostatnim w jej wykonaniu. Takie oświadczenie złożył po sobotnim spotkaniu szkoleniowiec GKP Krzysztof Pawlak.

- Przed meczem wiedziałem, że siedmiu piłkarzy zapowiedziało, że nie pojawią się na następnych zajęciach. Zespół poszedł w rozsypkę. Klub przygotowuje pismo o wycofanie zespołu z ligi. Gro zawodników otrzymało już stosowne papiery, że są wolnymi; tak kończy się przygoda pierwszoligowej piłki w Gorzowie - powiedział Pawlak.

Jak wyjaśnił dyrektor GKP Mariusz Niewiadomski, z uwagi na ciągnące się od wielu miesięcy zaległości finansowe wobec piłkarzy, wystąpili oni do PZPN o unieważnienie ich umów z gorzowskim klubem.

Kryzys w GKP trwa od wielu miesięcy; zadłużenie rośnie. W lutym z kierowania klubem zrezygnował prezes Sylwester Komisarek i pozostali członkowie zarządu. Sąd powołał po kilku tygodniach Janusza Szczepanowskiego na kuratora GKP.

Zadłużenie klubu sięga obecnie ok. 2,5 mln zł. Do tego przy zaległościach wobec ZUS-u i Urzędu Skarbowego GKP nie może liczyć na miejską dotację.

Dotychczas nie pojawił się także żaden sponsor, który wyraził by chęć uratowania klubu. Drobne wpłaty od kibiców i sympatyków drużyny z trudem wystarczały na wyjazdy i organizację meczów. Sami piłkarze są bez wynagrodzeń od wielu miesięcy, a ostatnio nie było nawet pieniędzy na ich kwatery.

Przed świętami, na zwołanym przez kuratora walnym zebraniu nie nastąpił przełom. Głównym celem obrad było wyłonienie nowego zarządu, ale nikt nie zgłosił chęci do kierowania klubem. W tej sytuacji kurator zwoła kolejne walne spotkanie, na którym klub będzie postawiony w stan likwidacji oraz zostanie określony sposób jego przeprowadzenia.

- Nie tak chciałem, aby moja praca w Gorzowie się zakończyła, ale muszę przełknąć gorzką pigułkę. Podziękowałem już chłopakom, którzy wyjeżdżają; z pozostałymi spotkamy się w środę lub czwartek i podsumujemy całokształt naszej pracy - powiedział Pawlak.

W prawdopodobnie ostatnim meczu w pierwszej lidze GKP Gorzów przegrał z KSZO 1-2 (0-0), a ostatnią bramkę dla tej drużyny strzelił Daniel Ciach.

-> http://sport.interia.pl/pilka-nozna/1-l ... ek,1631811

Moze uda sie pozyskac kogos sensownego jeszcze na ta runde. Chociaz watpie..od 3 lat kluby upadaja z wyzszych lig,a gwiazdy tych zespolow zgarniaja jacys 3ligowi przecietniacy typu Okocimski KS..i oczywiscie od razu ich gra wyglada zupelnie inaczej,a Zaglebie moze tylko pozazroscic wynikow osiaganych w pozniejszym czasie tych druzyn.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2011-04-30, 9:47 pm

patrios91 napisał(a):Moze uda sie pozyskac kogos sensownego jeszcze na ta runde.

To Jeremicz Ci nie wystarcza ? :lol:
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna