ZAGŁĘBIE - Olimpia!!! sobota 02.04.2011r. godz. 17:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: ZAGŁĘBIE - Olimpia!!! sobota 02.04.2011r. godz. 17:00

Postprzez Adamek182 2011-04-03, 9:20 pm

Czy "gościu" oglądasz mecze? Nie mam nic do Filipa i nie mam nic do Lachy. Natomiast mam coś do taktyki i strategi,jak i do ustawienia piłkarzy na boisku. Widziałem jak grają niscy i mali (Filip,Stefański czy chudy Tomanek) a widziałem jak gra wygląda gdy w ataku mamy jednego solidnego napastnika-w tym wypadku Grybosia. I każdy kto na mecze chodzi przyzna mi racje. I czytaj ze zrozumieniem. Nie mówię o odstawieniu któregoś z wymienionych graczy tylko o ustawieniu ich tak jak miało to miejsce w pierwszej połowie,albo pokombinować z dwójką napastników(Lacha gra cały czas wysuniętego pomocnika)Filip-Gryboś,czy później Stefański-Suker(jak się wykuruje)Co do zmian zamiast wpuszczać dwóch małych szybkich można było przesunąć Posmyka do ataku żeby pograł ze Stefańskim(chłopak ma talent)a wpuścić kogoś na skrzydło w jego miejsce.. A jak ci sie słabo robi to do lekarza.
Adamek182

Postprzez August 2011-04-03, 9:24 pm

relacja tiwi, jaką przed chwilą widziałem. Mniej więcej od 7:30, plus pierwsze interwió w Książkiem:
http://www.tvp.pl/katowice/informacyjne ... ia/4261310
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez pyla 2011-04-03, 10:06 pm

Szansa na awans minimalna ale jest - recepta wygrać wszystkie mecze do konca rundy / ale czy te łajzy to potrafią? / Pierwsze miejsce dla Grudziądza bezdyskusyjne ale jeżeli chodzi o drugie sprawa otwarta , praktycznie od połowy tabeli wszyscy mają przynajmniej na papierze szanse. Takie drużyny jak Miedz, Chojnice , Tychy nie mowiąc już o Zawiszy mogą wygrać jak i przegrać z kazdym. Tak na pocieszenie chciałem dodać nutke optymizmu, wiem że się sam pocieszam ale taki już jestem :-)
pyla

Postprzez Sarmat 2011-04-03, 10:21 pm

yahaya 1906 napisał(a):
miszczpiura napisał(a):Z takiej czy innej puli pieniędzy, ale flaga powstała i ja również nie popieram takiej inicjatywy. Zaczynamy od flagi a na czym skończymy? A jeżeli piłkarze wolą grać w II lidze to bardzo proszę. Tylko zastanawiam się jak długo to ludzie wytrzymają? Okaże się, że będzie pusty stadion, ot cała filozofia.

Aż wstyd będzie stać blisko tej flagi w młynie :redface: .

Nie widzę niż strasznego w ów fladze. Chyba odrobinę przesadzacie.
Sarmat

Postprzez yahaya 1906 2011-04-03, 10:35 pm

Ta flaga była wzorowana na tej:
http://www.adl.org/hate_symbols/process ... ur_150.gif

szok
yahaya 1906

Postprzez Qcu20 2011-04-03, 10:49 pm

Pokaż mi drużynę, która wygrała 12 meczy pod rząd? Nie mówię w II lidze, może być w niższej albo wyższej;)
Nie wiem czy Barcelonie się to udało, ale chyba nie. :) Generalnie szans na awans nie ma, ale wolałbym się mile "rozczarować"..
Qcu20

Postprzez WiLLYwow 2011-04-04, 12:28 am

Adamek182 napisał(a):Czy "gościu" oglądasz mecze? Nie mam nic do Filipa i nie mam nic do Lachy. Natomiast mam coś do taktyki i strategi,jak i do ustawienia piłkarzy na boisku. Widziałem jak grają niscy i mali (Filip,Stefański czy chudy Tomanek) a widziałem jak gra wygląda gdy w ataku mamy jednego solidnego napastnika-w tym wypadku Grybosia. I każdy kto na mecze chodzi przyzna mi racje. I czytaj ze zrozumieniem. Nie mówię o odstawieniu któregoś z wymienionych graczy tylko o ustawieniu ich tak jak miało to miejsce w pierwszej połowie,albo pokombinować z dwójką napastników(Lacha gra cały czas wysuniętego pomocnika)Filip-Gryboś,czy później Stefański-Suker(jak się wykuruje)Co do zmian zamiast wpuszczać dwóch małych szybkich można było przesunąć Posmyka do ataku żeby pograł ze Stefańskim(chłopak ma talent)a wpuścić kogoś na skrzydło w jego miejsce.. A jak ci sie słabo robi to do lekarza.

Suker , będzie niewypałem tak jak to przystało na Zagłębie . Posmyk niech poćwiczy skuteczność , to dopiero go na atak można dać . Stefański , pierwszą część połowy od jego wejścia nawet bardzo się podobał, natomiast w drugiej , nie pograł na czystą pozycje , z której mogła być bramka, bał się uderzać według mnie .

P.S byłem u lekarza, ale powiedział , że nic się nie da zrobić : (
WiLLYwow

Postprzez django 2011-04-04, 12:29 am

Jeżeli chodzi o mądrą inaczej flagę to sami sobie strzelają samobója. Później jest lament, że mało ludzi w młynie i pieniędzy w puszkach, ale raczej przeciętnego "wrzucacza" nie zainteresuje, że sami ją sobie sfinansowali. Chcą sobie zrobić z Ludowego Batustan białych ludzi, to są na dobrej drodze.
Dzielnie ich w tym wspomagają grajki, którzy jak się okazuje mają w dupie trenera i grają sobie co chcą. Ojrzyński pewnie zostanie do końca sezonu, bo wtedy można bez kosztów rozwiązać z nim umowę. A kto wie, czy nie zostanie dłużej, jeżeli prikaz da właściciel. W pierwszej połowie drużyna zagrała bardzo dobrze z wyjątkiem środka obrony i to jest w tej chwili nasz największy problem. Mecz zawaliły zmiany, których dokonał trener. Nie wiem czemu ściągnął Wijasa, który potrafił przytrzymać piłkę w środku i dograć ją do przodu. W ogóle duet Wijas - Sierczyński powinien być naszą podstawową parą defensywnych pomocników. Nie wiem też po co ściągnął Strojka, który chyba zagrał swój najlepszy mecz w życiu, przynajmniej w I połowie. A już zupełnie nie wiem po co wpuszczał Tomanka, kandydata numer jeden na najgorszy transfer zimy. Ogólnie rzecz biorąc trener dużo krzyczy, ale nie radzi sobie z prowadzeniem drużyny w trakcie meczu.
Po stronie Zagłębia dwóch bohaterów. Szlakotin - wiadomo. Ale wielkie uznanie należy się po raz kolejny Sierczyńskiemu. Chłopak ma 19 lat. Jeżeli utrzyma formę w jakiej jest teraz, to za maksymalnie 2 sezony zobaczymy go w ekstraklasie.
django

Postprzez August 2011-04-04, 7:24 am

django napisał(a):Jeżeli chodzi o mądrą inaczej flagę to sami sobie strzelają samobója. Później jest lament, że mało ludzi w młynie i pieniędzy w puszkach, ale raczej przeciętnego "wrzucacza" nie zainteresuje, że sami ją sobie sfinansowali. Chcą sobie zrobić z Ludowego Batustan białych ludzi, to są na dobrej drodze.

Do tego trzeba dodać, że za chwilę uaktywni się PZPN i Zygmunt "Łyskacz" Łukaszczyk i przypierdolą kary. Wtedy będzie lament, że PZPN i hanysy nas nie lubią.
django napisał(a): Nie wiem też po co ściągnął Strojka, który chyba zagrał swój najlepszy mecz w życiu, przynajmniej w I połowie. A już zupełnie nie wiem po co wpuszczał Tomanka, kandydata numer jeden na najgorszy transfer zimy.

I to jeszcze widząc, że Olimpia zaczyna pociskać. Generalnie, wkurwiająca była jego wypowiedź dla Jaroszewskiego odnośnie niecierpliwości kibiców. Ludzie patrzą na ten marazm już 3 rok, a biorąc pod uwagę beznadzieję w OE to już 4 rok syfu na Ludowym, pomijając nieliczne przypadki.
Zresztą Jaroszewski trafnie określił w swoim komentarzu, że to co dzisiaj mamy to co najwyżej solidny środek 3 ligi. Tylko po co był robić aż taką rewolucję ?
August

Postprzez SPB 2011-04-04, 9:23 am

...

Post usunięty i ostrzeżenie za to, że nie wkleiłeś treści linka // django
SPB

Postprzez August 2011-04-04, 9:44 am

Zwrócił ktoś uwagę, że od meczu ze Zdzieszowicami nawt na ławę nie załapali się ani Grunt, S.Stefański ani też Cyganek ? Przy czym w tej rundzie chyba tylko Grunt dostał szansę na ostatnie minuty w meczu z Tomyślem ? Nie twierdzę, że cała trójka zbawiłaby grę Zagłębia ale wydawało mi się, że są to młodzi gracze fajnie wprowadzani do drużyny. A tu wiosną klops.Zważywszy, że szanse dostaje taki Markiewicz z Tomankiem , mnie to nadzwyczaj dziwi. Przy czym z tego co widzę to chłopaki, a widziałem ich przezd meczem, nie wyglądali na kontuzjowanych. Dziwne.
August

Postprzez PawełK 2011-04-04, 10:00 am

August napisał(a):Zwrócił ktoś uwagę, że od meczu ze Zdzieszowicami nawt na ławę nie załapali się ani Grunt, S.Stefański ani też Cyganek ? Przy czym w tej rundzie chyba tylko Grunt dostał szansę na ostatnie minuty w meczu z Tomyślem ? Nie twierdzę, że cała trójka zbawiłaby grę Zagłębia ale wydawało mi się, że są to młodzi gracze fajnie wprowadzani do drużyny. A tu wiosną klops.Zważywszy, że szanse dostaje taki Markiewicz z Tomankiem , mnie to nadzwyczaj dziwi. Przy czym z tego co widzę to chłopaki, a widziałem ich przezd meczem, nie wyglądali na kontuzjowanych. Dziwne.

Cyganek i Stefański zagrali w sparingu z Górnikiem Wesoła (1:1), o Gruncie cisza, pewnie w juniorach gra, tak jak tydzień temu...
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2011-04-04, 10:06 am

PawełK napisał(a):Cyganek i Stefański zagrali w sparingu z Górnikiem Wesoła (1:1),

Chodziło mi li tylko i wyłącznie o grę w meczach ligowych. Ale to oznacza, że chłopaki z pewnoscią nie są kontuzjowani.
August

Postprzez PawełK 2011-04-04, 10:10 am

August napisał(a):
PawełK napisał(a):Cyganek i Stefański zagrali w sparingu z Górnikiem Wesoła (1:1),

Chodziło mi li tylko i wyłącznie o grę w meczach ligowych. Ale to oznacza, że chłopaki z pewnoscią nie są kontuzjowani.

I jak widać mieli co robić - byli na Akademii Młodego Kibica.
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2011-04-04, 10:29 am

PawełK napisał(a):I jak widać mieli co robić - byli na Akademii Młodego Kibica.

Szkoda, że nie było Prezesa. Przydałyby mu się zajęcia co poniektóych tematów jakimi objęta jest Akademia, w szczególności:
- wyznaczanie i osiąganie celów
- szacunku dla innych
- Współpraca i komunikacja
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna