Leszek Ojrzyński

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Leszek Ojrzyński

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2010-11-14, 6:05 pm

Jan Urban podpisał umowe z Polonia na 1,5 miesiąca, to po pierwsze - mnie marzył sie na Kresowej
Piotr Mandrysz - trener który wie co to jest AWANS i zna druzyny w naszej grupie to tyle.
Jan Urban do Zagłebia to za ładnych pare lat jak dobrze pójdzie.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez jondek 2010-11-14, 8:50 pm

Panie Ojrzyński,dla swojego dobra pozbądż sie Pan tych pajacyków dętych.Bo sprowadzą Pana na swój denny poziom i tam już po Panu.A szkoda,bo jeszcze nie mial Pan szansy się wykazać.KONIEC ZE SZROTEM :kiepsko:
jondek

Postprzez August 2011-01-10, 8:35 pm

Interwió z Ojrzyńskim:

W Sosnowcu w niecałe dwa miesiące ma powstać zespół, który wiosną będzie trząsł drugą ligą. Na razie trwa budowa. Zespół rozpoczął przygotowania do sezonu bez... bramkarzy.

Wojciech Todur: Wystarczy czasu, żeby zamiast przypadkowego Zagłębia, którego gra jesienią przyprawiała kibiców o ból głowy, powstał zwycięski zespół trener Ojrzyńskiego?

Leszek Ojrzyński: Jeżeli tamto Zagłębie było przypadkowe, to nie ma już do czego wracać. Stąd i tak duże zmiany w kadrze drużyny. Sięgamy po piłkarzy, którzy już coś osiągnęli, ale wciąż są głodni zwycięstw, awansów. Dołożymy do nich utalentowaną młodzież i wierzę, że powstanie zespół, który włączy się do walki o awans.

Rotacja jest olbrzymia. Na liście transferowej znalazło się aż dziesięć nazwisk.

- Tak naprawdę lista pożegnań jest jeszcze dłuższa. W Zagłębiu nie zagra już przecież Tomasz Stolpa, który pożegnał się z nami w trakcie rundy jesiennej. Chcemy wypożyczyć Rafała Bielawskiego. Odchodzi Jakub Snadny Zmiany były jednak konieczne, bo tamta drużyna nie gwarantowała sukcesu. Do drużyny może jeszcze dołączyć nawet ośmiu piłkarzy. Młodzieżowców może być i dwunastu. To konieczność. Wiosną gra się zdecydowanie trudniej niż jesienią. Zawodnicy wypadają z gry z powodu kartek, kontuzji. Niektórzy nie wytrzymają okresu przygotowawczego, a inni mogą zakończyć granie już na pierwszych meczach, gdy boiska są ciężkie po zimie i łatwo o kontuzję. Nikomu tego nie życzę, ale doświadczenie uczy, że to się często zdarza.

Jak szybko chce pan skompletować kadrę?

- Najlepiej, żeby stało się to jeszcze w tym tygodniu. Sam jestem zaskoczony tempem, w jakim pozyskujemy nowych graczy. Radek Ogiela, nasz dyrektor sportowy, wykonuje naprawdę dobrą robotę. Pracowałem już w klubach, w których nawet na zgrupowania nie zabierałem pełnej kadry. To utrudnia pracę. Trening zamienia się wtedy w czekanie. W Sosnowcu wygląda na to, że do końca tygodnia kadra będzie skompletowana w 90, a może nawet w 95 procentach.

Zanim został pan trenerem, był pan bramkarzem. Na tej pozycji nie ma pan dziś żadnego piłkarza. Pożegnaliście Adama Bensza, Ukrainiec Oleksij Szlakotin dostał zgodę na testy w słowackiej Żylinie.

- Rzeczywiście, zostaliśmy z niczym i to jest mało komfortowa sytuacja. Wierzę jednak, że znajdziemy wartościowych następców. Szlakotinowi życzę jak najlepiej, ale to na razie tylko testy. Po tygodniu okaże się, gdzie będzie kontynuował karierę.

Przed startem rozgrywek zagramy wiele sparingów z wartościowymi rywalami. Wystarczy czasu, żeby przeprowadzić selekcję. Liczę, że bramkarze popełnią zimą tyle błędów, że w walce o ligowe punkty będą już bezbłędni.

Dyrektor Ogiela nie wykluczał, że do drużyny dołączą też obcokrajowcy. Mówiło się o Brazylijczyku i Rosjaninie.

- W szatni ich nie ma. No, chyba że ich ktoś przemycił (śmiech ). Wydaje mi się, że ten temat jest już nieaktualny. A szkoda, bo propozycja, by ci piłkarze zagrali w Sosnowcu, wydawała się atrakcyjna. Trudno. Życie napisało inny scenariusz.

Siedem punktów straty do miejsca premiowanego awansem to dużo?

- I dużo, i mało. W ubiegłym sezonie Lech przegonił Wisłę i zdobył mistrzostwo Polski, chociaż straty miał jeszcze większe, a meczów do rozegrania mniej. Nam pozostało siedemnaście kolejek. Patrzę na naszą przyszłość z optymizmem.

Czterech nowych

W dniu rozpoczęcia treningów półtoraroczny kontrakt z Zagłębiem podpisał Sławomir Jarczyk. 30-letni obrońca grał ostatnio w Pogoni Barlinek. Wychowanek Ruchu Chorzów w przeszłości reprezentował także Polonię Warszawa, Podbeskidzie czy Górnika Zabrze.

Wcześniej z klubem z Sosnowca związało się trio napastników: Marek Suker (ostatnio Ruch Radzionków), Paweł Posmyk (Polonia Słubice) oraz Ireneusz Gryboś (Stal Rzeszów).

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z1Af9PiM00
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez August 2011-01-12, 8:22 am

Leszek Ojrzyński, trener Zagłębia Sosnowiec, miał wypadek samochodowy - donosi serwis mksodra.tv. Na szczęście były szkoleniowiec Rakowa Częstochowa i Odry Wodzisław nie ucierpiał.

Całe zdarzenie wyglądało na bardzo poważne. Samochód Ojrzyńskiego kilkakrotnie dachował.

http://www.sportslaski.pl/leszek-ojrzyn ... ,info.html
August

Postprzez PawełK 2011-01-12, 9:43 am

August napisał(a):Leszek Ojrzyński, trener Zagłębia Sosnowiec, miał wypadek samochodowy - donosi serwis mksodra.tv. Na szczęście były szkoleniowiec Rakowa Częstochowa i Odry Wodzisław nie ucierpiał.

Całe zdarzenie wyglądało na bardzo poważne. Samochód Ojrzyńskiego kilkakrotnie dachował.

http://www.sportslaski.pl/leszek-ojrzyn ... ,info.html

Nie ma jak skopiować jakąś informację nie pytając u źródła... oczywiście ta aluzja nie jest do Ciebie August ;-)

Na jednej ze stron internetowych Odry Wodzisław pojawiła się informacja
o tym, że trener Leszek Ojrzyński miał poważny wypadek samochodowy. Sprawę opisały też inne portale, najwyraźniej nie sprawdzając u źródła. - Owszem, miałem wypadek, ale to było ponad miesiąc temu. Zupełnie nie rozumiem, czemu strona Odry pisze o tym teraz. Nic mi nie jest i normalnie pracuję z zespołem - uspokaja trener Ojrzyński.

http://www.zaglebie.sosnowiec.pl/5503,1 ... kiego.html
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2011-01-12, 10:26 am

PawełK napisał(a):Nie ma jak skopiować jakąś informację nie pytając u źródła... oczywiście ta aluzja nie jest do Ciebie August

Jak już to do Sportu Śląskiego. Niezłe świadectwo wystawił sobie portalik, nie ma co.
August

Postprzez bbartek 2011-03-16, 10:54 am

Zauważyłem kilka negatywnych opinii związanych z innymi tematami na temat pracy Trenera.
Jak dotychczas nie widze powodu aby tak negatywnie oceniać Jego prace.
Proponuje trochę spokoju i wiary co na pewno jest potrzebne nie tylko nam ale i Trenerowi i zawodnikom ( odsyłam do wypowiedzi Lachy).
Zastanawiam sie dlaczego tak negatywnie większość ocenia postawe drużyny w rundzie wiosennej...
Błędy były , sa i bedą.
Ja wierzę w awans i tego życzę ( wiary ) wszystkim którzy piszą na Forum.
bbartek

Postprzez Zawsze Wierny_1906 2011-03-17, 7:39 pm

Trenera należy rozliczać po dłuższym czasie pracy z zespołem (inna sprawa czy takową trener Ojrzyński dostanie, ale życzę mu tego z całego serca) i dopiero wtedy można jakąś ocenę wystawić. Poprzednik nie miał zbyt dużo czasu, a jak wiadomo, żeby cokolwiek zaczęło funkcjonować musi trochę wody w Wiśle upłynąć, więc mam nadzieję, że Pan Leszek dostanie odpowiednia ilość czasu aby zbudować solidny zespół według swojej koncepcji. Oczywiście, liczę na awans i mam nadzieję, że się uda bo rundę zaczęliśmy całkiem nieźle.. Ale (odpukać) jeśli się nie uda to chciałbym jednak, żeby Ojrzyński pozostał na swoim stanowisku i kontynuował swoją pracę (jasna sprawa, że to zależy od pozycji jaką zajmiemy i jak zespół będzie się prezentował). Jeżeli będziemy zmieniać trenera co pół roku (rok) to nic z tego nie wyjdzie, nie tędy droga...
Zawsze Wierny_1906

Postprzez wojtas sc 2011-03-17, 7:44 pm

tak pół serio pół żartem
Leszki w górę i do przodu smak AWANSU JUŻ CZUĆ tuż tuż
pozdrowienia dla trenera. ;-)
wojtas sc

Postprzez August 2011-06-05, 1:10 pm

Posmyk w meczu w Gdyni na obronie. Widzę, że nasz Mórinjo zaczyna coraz lepiej kombinować.
Ostatnio edytowano 2011-06-13, 11:46 am przez August, łącznie edytowano 1 raz
August

Postprzez patrios91 2011-06-05, 1:21 pm

August napisał(a):Posmyk w meczu w Gdyni na obronie. Wdzię, że nasz Mórinjo zaczyna coraz lepiej kombinować.

Wreszcie zaczal strzelac bramki grajac na szpicy...ale "Mórinjo" chce z niego pewnie zrobic Sergio Ramosa...
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez peterrabit3 2011-06-05, 1:54 pm

Zagłębie pod wodzą Ojrzynskiego nie zagralo ani jednego dobrego meczu...Oczywiscie byly zwyciestwa ale styl tragiczny.....
Jesli chodzi o nasze szyki obronne to jest dramat...
Musze po raz kolejny powiedziec ze w takim dole organizacyjno - pilkarskim Zaglebie dawno nie bylo.
Panie Ojrzynski czas na rehabilitacje w Wodzisławiu...W 5 lidze bedzie Pan mógl pokazac kunszt trenerski
PS Panie Ojrzynski za zakontraktowanie Dziółki powiesil bym Szanownego Pana za jaja ale to by sie nie udalo bo Pan ich nie ma
Wez sobie Pan tą tyczke do mycia okien bez drabinki!!!!!! On do niczego innego sie nie nadaje i ten fakt Was łączy
peterrabit3

Postprzez August 2011-06-05, 5:11 pm

W normalnie funkcjonującym klubie, palant już byłby zwolniony po to aby nastepca miał trochę czasu aby przyjrzeć się drużynie. Zapewne, zamiast tego, bedziemy miec w meczu z Jarotą naszego Mórinjo i jego ulubienca Dziółkę w rolach głównych.
August

Postprzez Lars 2011-06-05, 9:02 pm

Panie trenerze Ojrzyński. Po raz kolejny podkreślę, że chyba byłem ostatnim, który agitował za Pana pozostaniem i dalszym prowadzeniem drużyny Zagłębia... ale do czasu, bo jak widać, od pewnego momentu dołączyłem do grona przeciwników Pana pozostania w klubie. niestety na kolejkę przed końcem dalej jestem za Pana natychmiastowym zwolnieniem. Powiem Panu dlaczego. Długi czas chodziłem na mecze z Ojcem, widziałem wiele meczów, wiele trenerów i zespołów. Od tego sezonu namówiłem na Zagłebie żonę... i jak widzę co Pan robi z tymi zawodnikami i z konfiguracją tego teamu to jest mi qrwa najnormalniej wstyt, że czasami jak mnie o coś pyta, dlaczego coś się wydarzyło, np. dlaczego Dziółka znowu gra jeśli ma problem z orientacją na boisku, albo dlaczego gramy ciągle wysokie piłki do przodu; to nie potrafię odpowiedzieć chociaż obejrzałem już kilkaset meczy i tak plus minus 350 meczy Zagłebia. Brak mi słów!!!
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Sonda 2011-06-06, 12:30 am

Post kolegi Cygana z października ub roku, po zatrudnieniu trenera.
Oczywiście życzę mu jak najlepiej i samych sukcesów z naszym klubem, ale....

Nic dobrego nie wróżę niestety - a jak zatrudniali Chojnackiego, to się nie myliłem.

Chciałbym Bardzo teraz się jednak mylić.

Tylko, że fakty są takie: W Rakowie niestety nie za wiele zdziałał - powodów nie znam do końca (podziekowali mu za wczasu - nie zgadzał sie ponoć z zarządem w kwestii polityką transferowej- ale w Odrze mogę powiedzieć nic nie zrobił - Słyszałem od ludzi z tym klubem związanych, że nie dało się patrzeć na grę ich pupilów....

Niestety faktem jest, że drugi z zatrudnionych - Ogiela - to człowiek imć pana menedżera Jarosława Kołakowskiego - czyli już raczej wiemy, kto w przerwie zimowej dostarczał będzie "gwiazdy" do naszej drużyny....

Nie wiem, czy Ci panowie (Ojrzyński i Ogiela) razem wcześniej współpracowali - ale jeśli tak, to wiadomo czemu nie zakończyli dobrze współpracy w Rakowie np. - tam być może nie zgodzili się na ich dziwne transfery i przejrzeli na oczy...

Cóż, zobaczymy jak to będzie ale powyższy scenariusz jest możliwy - pozostaje przyglądać się transferom Zagłębia w przerwie zimowej - czyli z kogo "stajni" jest dany piłkarzyna....

Uważam że musimy zmienić trenera i to szybko. Panie Ojrzyński dziękujemy za prace dla Zagłębia, Maruś działaj.
Sonda

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna