Neutralność.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Uwielbianyprzezwszystkich 2003-11-10, 1:47 pm

Krawiec co za logika. Najpierw zakładasz temat teraz chcesz go zamknąć następnym razem zastanów się zanim cokolwiek napiszesz. Mówie jeszcze raz jak nie byłeś to po co się wypowiadasz w temacie. Następnym razem jak na Ludowym strzelą nasi bramkę a sędzia zapomni podnieść choroągiewki proponuje żebyś głośno zamanifestował swoje niezadowolenie z sędziego - przecież to też człowiek i może się pomylić.

To nie jest premiership żeby sędziwoie się nie mylili a przecież każdy wie że sędziują gam,onie którzy się na tym nie znają.
Uwielbianyprzezwszystkich
Adventure Group

Postprzez Władek 2003-11-10, 1:59 pm

WOJTEK napisał(a):
MASZ JESZCZE PYTANIA?Z POWYŻSZEGO WYNIKA,ZE NIE PRZYZNALIŚCIE SIĘ DO ZAGŁĘBIA.SKĄD PIES W GŁOGOWIE MA WIEDZIEĆ,ŻE KOLEŚ Z TARNOWSKICH GÓR JEĹšDZI NA ZAGŁĘBIE.

Tylko kierowca jest z Tarnowskich Gór, więc ja faktycznie skłamałem. Zauważasz różnicę między sformułowaniem "skłamałem policji" a "nie przyznałem się do Zagłębia"??? Co ty chcesz ze mnie zrobić św. Piotra Zagłębia? Zawsze wciskam kity policji bo nie mam ochoty siedzieć w klatce. O co Ci chodzi????? Miałem przyjebać temu gliniarzowi i zostać męczennikiem Zagłębia? Darujcie już sobie. Kibicuję Zagłębiu dlugo (sądzę że trochę dłużej niż wszyscy którzy uczepili się naszej skody) i nie zamierzam zmieniać swoich przyzwyczajeń.
Władek

Postprzez WOJTEK 2003-11-10, 2:06 pm

Władek napisał(a):
WOJTEK napisał(a):
MASZ JESZCZE PYTANIA?Z POWYŻSZEGO WYNIKA,ZE NIE PRZYZNALIŚCIE SIĘ DO ZAGŁĘBIA.SKĄD PIES W GŁOGOWIE MA WIEDZIEĆ,ŻE KOLEŚ Z TARNOWSKICH GÓR JEĹšDZI NA ZAGŁĘBIE.

Tylko kierowca jest z Tarnowskich Gór, więc ja faktycznie skłamałem. Zauważasz różnicę między sformułowaniem "skłamałem policji" a "nie przyznałem się do Zagłębia"??? Co ty chcesz ze mnie zrobić św. Piotra Zagłębia? Zawsze wciskam kity policji bo nie mam ochoty siedzieć w klatce. O co Ci chodzi????? Miałem przyjebać temu gliniarzowi i zostać męczennikiem Zagłębia? Darujcie już sobie. Kibicuję Zagłębiu dlugo (sądzę że trochę dłużej niż wszyscy którzy uczepili się naszej skody) i nie zamierzam zmieniać swoich przyzwyczajeń.
O NIC MI NIE CHODZI. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Władek 2003-11-10, 2:18 pm

WOJTEK napisał(a):
O NIC MI NIE CHODZI. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Cieszę się :lol: :lol: :lol:
Władek

Postprzez Władek 2003-11-10, 2:31 pm

A co się tyczy tematu który rozpoczął Krawiec: Może jestem dziwny ale bardzo lubię podczas meczu wyjazdowego powymieniać się poglądami z miejscowymi kibicami a po meczu odebrać lub złożyć gratulacje (wolę odbierać). Tak było w Kietrzu i tak było na Rozwoju w Katowicach. Zdaję sobie sprawę że jest to możliwe prawie wyłącznie na prowincjonalnych stadionach lub tam gdzie mamy "zgodę". A ja mam gdzieś "zgody i kosy". Tak się składa że akurat kibicuję warszawskiej Legii, ale równie chętnie widziałbym w ekstraklasie Cracovię zamiast np Świtu NDM. I dlatego krakowskim Pasom szczerze kibicuję.
Władek

Postprzez slawoj 2003-11-10, 2:53 pm

Bankier, dziwi mnie bardzo Twoje niezadowolenie ze zwycięstwa. A nie uważasz że dość już punktów nam sędziowie zabrali (ukradli) w tym sezonie?? Już nie wspomnę o poprzedniej konfrontacji z Piastem...
Sędziowskie przekręty są teraz na porządku dziennym- keci Śląsk, kręcimy my... Uważasz że mamy być ciągle w dupę bici?!?! Nie byłem na meczu nie wiem jak wyglądała sytuacja, ale nawet gdyby ją Teresa wrzucił ręką do siatki i kopnął przy tym wszystkich obrońców łącznie z bramkarzem a sędzia uznałby gola cieszyłbym się i tyle!
A co do neutralności, też jeździłem parę lat temu na Legię do Zabrza, Wodziasławia, Krakowa, i siadałem neutralnie - nie mam nic przeciwko takiemu zachowaniu,
slawoj

Postprzez Monti 2003-11-10, 3:10 pm

W zasadzie nie moja sprawa i może nie powinienem się wogóle wypowiadać ale zrobię to. Po pierwsze nie lubię Bankiera, z powodu sposobu polemiki jaka prowadziłem z nim w innym temacie, tym razem jednak stanę po jego stronie. Ogólnie to się wogóle dziwie Bankierowi, Władkowi i reszcie że się tłumaczą . Ja bym na waszym miejscu odpowiedział jednym zdaniem , mam w dup... co o mnie myślą inni. Ważne żebym sam sobie nie miał nic do zarzucenia. Nastała jakaś dziwna moda na ocenianie zachowań innych. Oceniamy piłkarzy, Zagłębie, trenera i to moim zdaniem jest OK , to osoby publiczne a specyfika ich pracy wymaga tego by ich oceniać i by byli akceptowani przez tych dzięki którym mają prace , przez kibiców. Nie mogę zrozumieć natomiast dlaczego co chwila pojawiają sie personalne osądy osób "cywilnych". Nie osądy pomysłów czy wypowiedzi tylko osądy presonalne osób. Co innego gdyby tyczyły one jakichś skrajnych zachowań , a nie tego co ktoś tam powiedział w celu uzyskania jakiegoś efektu.

Co do neutralności, ja to rozumię tak że oczywiści stosunek do Zagłębia jest i musi być emocjonalny dla każdego kto przychodzi na Zagłębie, natomiast stosunek do innyvh klubów może być neutralny , nawet jeśli jedne z nich darzymy jakąś tam sympatje a do innych mamy pewną niechęć. Ta sympatja czy jakaś niechęć nie jest jednak na tyle fanatyczna by nie mogła się ona mieścić w pojęciu neutralnego stosunku do takiego klubu. Na przykłąd ja nie lubuię po zeszłym sezonie Piasta, nie przeszkadza mi to jednak na rozmowy o lidze z kibicami tego klubu, z drugiej strony mimo że czuję jakąś tam sympatje do Odry Opole , nie oznacza że cieszą mnie jej wygrane w lidze. To pojęcie neutralnego kibica to nic innego jak deklaracja że nie interesują mnie kibicowskie wojny, to to że kibice dwóch drużyn mogą siedzieć na jednym stadionie koło siebie kibicując swoim klubom i nawet jeśli nie szczędzą sobie uszczypliwych docinków nie oznacza to że wezma się za łby.
Ostatnio edytowano 2003-11-10, 3:32 pm przez Monti, łącznie edytowano 2 razy
Monti
Moderator

Postprzez kudlaty 2003-11-10, 3:13 pm

Wojtek nigdy nie popierałem twoich poglądów ale od wczoraj zgadzam się z Tobą w 100% :o
Bankier byłeś zbędnym gościem na meczu :x jak można nie cieszyć się gdy ZAGŁĘBIE strzela bramkę :?: Może wymieniłeś barwy z Rumunami? zresztą pewnie wybiegłeś z nimi na boisko i rzucałeś w naszych kamieniami :?: :evil: jesteś inny :!:
kudlaty

Postprzez Monti 2003-11-10, 3:16 pm

Sprawa wyniku. Ja też choć to być może niezbyt ładnie mam w nosie czy sędzia nam pomógł. Może należy przypomnieć zeszły sezon. Nie czarujmy się liga nie jest czysta. Walka o ligę toczy się na tych samych warunkach dla wszytkich , co nie oznacza że tylko na boisku. Jak będziemy chcieli ograniczyć nasz wysiłek tylko do zielonej murawy to możemy w tej trzeciej lidze zasiedzieć sie na ładne lata, a coraz to inne zespoły ze słabszym sportowo składem bedą awansowały i śmniały się nam w oczy mówiąc "śmierć frajerom".
Monti
Moderator

Postprzez Szczurek 2003-11-10, 3:22 pm

Trochę się tu działo na forum podczas weekendu i to pośrednio z mojego powodu 8), a konkretniej tego, że jestem z TG no i samochód oczywiście jest na takich rejestracjach. Policjantowi kolega Władek chciał wcisnąc kit, a że gliniarz był w miarę inteligentny, to go przyjął i puścił nas bo stwierdził, że nie przyjechaliśmy na mecz robić jakichś ekscesów, spytał się tylko czy nie mamy ze sobą jakichś szalików, więc te musiały zostać w samochodzie. Dobrze wiedział, że przyjechaliśmy kibicować Zagłębiu, bo nikt o zdrowych zmysłach nie jedzie 300 km samochodem ze Śląska, żeby zajrzeć na stadion Chrobrego. Inni gliniarze widocznie, aż tak tolerancyjni nie byli i chcieli nas spisywać, więc ich spławił stwierdzając, że jesteśmy neutralni. Może nawet weszlibyśmy na sektor gości, widząc że panują na nim przyzwoite warunki i widać stamtąd co się dzieje na boisku, ale jakoś udało nam się wkręcić na stadion od strony budynku klubowego razem z działaczem Zagłębia, więc już tam zostaliśmy.

PS. Teza z drukowaniem sędziego jest chyba trochę naciągana, bliższa prawdy wydaje się być po prostu jego nieudolność, bo chwilami sędziował tak, że zupełnie nie wiadomo było o co chodzi, a liniowy od strony krytej chyba przedawkował metylu dzień wcześniej, bo kompletnie nic nie widział i w pierwszej i drugiej połowie

PS2. Dla mnie każdy mecz to jest wyjazd :wink:
Szczurek

Postprzez Szczurek 2003-11-10, 3:28 pm

Jeszcze jedno nie rozumiem jak można przed własnymi kibicami grać antyfutbol, to dla kogo w końcu taki Chrobry Głogów gra? Dla działaczy?
Szczurek

neutralność

Postprzez kudlaty 2003-11-10, 3:30 pm

[quote="Szczurek"]Trochę się tu działo na forum podczas weekendu i to pośrednio z mojego powodu 8), a konkretniej tego, że jestem z TG no i samochód oczywiście jest na takich rejestracjach. Policjantowi kolega Władek chciał wcisnąc kit, a że gliniarz był w miarę inteligentny, to go przyjął i puścił nas bo stwierdził, że nie przyjechaliśmy na mecz robić jakichś ekscesów, spytał się tylko czy nie mamy ze sobą jakichś szalików, więc te musiały zostać w samochodzie. Dobrze wiedział, że przyjechaliśmy kibicować Zagłębiu, bo nikt o zdrowych zmysłach nie jedzie 300 km samochodem ze Śląska, żeby zajrzeć na stadion Chrobrego. Inni gliniarze widocznie, aż tak tolerancyjni nie byli i chcieli nas spisywać, więc ich spławił stwierdzając, że jesteśmy neutralni. Może nawet weszlibyśmy na sektor gości, widząc że panują na nim przyzwoite warunki i widać stamtąd co się dzieje na boisku, ale jakoś udało nam się wkręcić na stadion od strony budynku klubowego razem z działaczem Zagłębia, więc już tam zostaliśmy.

PS. Teza z drukowaniem sędziego jest chyba trochę naciągana, bliższa prawdy wydaje się być po prostu jego nieudolność, bo chwilami sędziował tak, że zupełnie nie wiadomo było o co chodzi, a liniowy od strony krytej chyba przedawkował metylu dzień wcześniej, bo kompletnie nic nie widział i w pierwszej i drugiej połowie

PS2. Dla mnie każdy mecz to jest wyjazd :wink:[/quote]
Prawie Cie rozumię. Ale spytam - na meczach ZAGŁĘBIA na Ludowym też zostawisz szal w samochodzie bo pies powie Ci że przyjechali kibice gości?...........................
kudlaty

Postprzez kudlaty 2003-11-10, 3:32 pm

Szczurek prawie Cię rozumiem..... ale na Ludowym też zostawisz szal w samochodzie bo psy powiedzą Ci że przyjechali kibice gości?.................................................................................i
:?:
kudlaty

Postprzez Szczurek 2003-11-10, 3:37 pm

Kudłaty, idąc twoim torem myślenia to na Ludowym powinnienem się szalem Zagłębia chwalić przed sukami, bo inaczej mogą pomyśleć, że jestem przyjezdny, a na wyjazdach kupować szaliki miejscowych i nimi wywijać, trochę to naciągane
Szczurek

Postprzez kudlaty 2003-11-10, 3:44 pm

pewnie tak ale w drugą stronę też!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kudlaty

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna