Marek Adamczyk - były prezes Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marek Adamczyk - Prezes Zagłębia

Postprzez August 2011-02-01, 2:52 pm

Świetna ta pierwsza część wywiadu z Prezesem na głónej 100%. Bardzo dobre pytania ale i dość konkretne odpowiedzi. Nie wiem czy nie było dobrze aby autor wywiadu nie spróbował dotrzeć do Hytrego aby ten również odniósł się do dotyczących do kwestii.A w przypadku odmowy umieścić stosowną informację na portalu. W każdym razie można by wtedy uniknąć ewentualnego oskarżenia o udział w hucpie przecwiko pasibrzuchowi.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez jls 2011-02-01, 3:27 pm

I tu jest pies pogrzebany.
Aby sprawa była jasna do końca, należy bezwzględnie skontaktować się z p. Hytrym i poprosić
o ustosunkowanie się do wywiadu p. Adamczyka.
Oraz poprosić o wyrazenie jego (p. Hytrego) opini na ten temat.
Powinien być również przeprowadzony wywiad z p. Szatanem.
Po spełnieniu tych warunków sprawa sytuacji klubu przed i po zmianie właściciela byłaby
wyjaśniona do końca.
Uważam tak, ponieważ w wywiadzie są podane pewne szczegóły wskazujące na działanie
szkodliwe dla klubu, jak i poprzedniego właściciela.
jls

Postprzez django 2011-02-01, 3:34 pm

Największą grandą jest to, że Hytry z Szatanem prawie SIEDMIOKROTNIE zaniżyli zadłużenie Zagłębia przy negocjacjach z Miastem. Różnica między 2 miliony, a 300 tys, jest tak duża, że musiała mieć wpływ na warunki, na jakich Miasto przejęło klub. Sprawa moim zdaniem nadaje się do sądu. Żeby nie było, wypowiedź Pasibrzucha z oficjalnej:

(...)Przede wszystkim prezes Zagłębia wytłumaczył, iż podawana przez włodarzy miejskich kwota zadłużenia klubu jest mocno przesadzona. Przypomnijmy, na ostatnie spotkanie w Urzędzie Miejskim, sternik Zagłębia nie został wpuszczony i nie miał możliwości wyjaśnić zamieszania, które powstało na skutek podania informacji na temat długu. - Byłem zdenerwowany, gdyż znów oczerniono nasz klub, nie wiem w jaki sposób wyliczono, iż Zagłębie zalega z kwotą dochodzącą do nawet 4 mln zł - tłumaczy prezes Hytry.

W tej chwili Zagłębie S.A. ma zobowiązanie długoterminowe, względem właściciela Krzysztofa Szatana, w wysokości 1 mln złotych. Bieżące, krótkoterminowe zobowiązania stanowią kwotę 300 tys zł. - Gdy przeczytałem, iż Zagłębie jest zadłużone na kwotę 4 mln zł, to włosy stanęły mi dęba. Jestem w klubie od 3 lat, zacząłem się zastanawiać komu taką kwotę jesteśmy winni. Na szczęście dziś wytłumaczyliśmy sobie ważne sprawy, w tym nieścisłości względem zadłużenia, które powstały na skutek błędnej interpretacji urzędnika z magistratu(...)
http://zaglebie.eu/ciag-dalszy-rozmow-z ... 2_742.html
django

Postprzez August 2011-02-01, 3:42 pm

django napisał(a):przez django 01 lut 2011 15:34
Największą grandą jest to, że Hytry z Szatanem prawie SIEDMIOKROTNIE zaniżyli zadłużenie Zagłębia przy negocjacjach z Miastem. Różnica między 2 miliony, a 300 tys, jest tak duża, że musiała mieć wpływ na warunki, na jakich Miasto przejęło klub. Sprawa moim zdaniem nadaje się do sądu

Dlatego Hytry powinien zostać poproszony grzecznie o komentarz. I Szatan również. Mamy do czynienia z konkretnymi zarzutami działania na szkodę Spółki. Zarówno z prawnego punktu widzenia jak i nazwijmy to ogólnie - moralnego. A jeśli chłopaki się nie zgodzą dać komunikat na głównej. Podejrzewam, że Adamczyk wie co mówi i ma na pewne rzeczy konkretne dowody. W innym przypadku już po publikacji informacji o sprzedaży samemu sobie samochdów podniósłby larum. A tak, podejrzewam, że menda nie będzie chciał gadać. Ale trzeba koniecznie spróbować.
August

Postprzez jls 2011-02-01, 4:03 pm

W tym świetle (wywiad p.Adamczyka), widać dlaczego ze strony obecnego prezesa
trwało tak długie milczenie na temat sytuacji w klubie i brak bilansu otwarcia.
Aby nie być posądzonym o szkalowanie i obmawianie kogokolwiek należy swoje
wypowiedzi prezentować po wnikliwym sprawdzeniu meritum sprawy.
Brawo dla prezesa.
jls

Postprzez August 2011-02-03, 9:41 am

Nawiązując jeszcze do drugiej części wywiadu musze przyznać, że podoba mi się pomysł z zatrudnieniem pośredników , którzy za prowizję mają szukać sponsorów. Oczywiście pod warunkiem że będzie to prowizja od tego co fizycznie wpłynie już na konto klubu. Nie bardzo zaś rozumiem kwestii prac nad systemem identyfikacji kibiców. Zwłaszcza w sytuacji kiedy kiblujemy w 3 lidze i nie wiadomo czy nie będziemy jeszcze kiblować. Szkoda, ze Prezes nie podał nazwy agencji marketingowej, z którą klub ma współpracować.
August

Postprzez Darian 2011-02-03, 3:24 pm

Dlaczego ciągle nie ma współpracy z innymi klubami regionu, choćby hokejowym Zagłębiem, czy MKS-em Dąbrowa Górnicza?

Adamczyk:- To wszystko wymaga czasu, spotkań. Jakieś malutkie zalążki już były, choćby akcja gwiazdkowa, gdzie uczestniczyli nasi zawodnicy. Spotkanie w Pubie Sportowym było przeprowadzone przez agencję, która współpracuje z MKS-em Dąbrowa Górnicza. Nad większymi projektami, typu wspólny karnet, czy promocja, musimy jeszcze popracować. Pewnie, że to pomysł, który trzeba zrealizować, ale musimy wprowadzić pewne priorytety. Nie wszystko uda się zrobić od razu. Dla mnie, a myślę, że też dla kibiców, celem numer jeden jest w tej chwili poprawa poziomu sportowego.

Dziękuje za szczerość przynajmniej teraz wiem że prezes ma w dupie współpracę z hokejowym i koszykarskim Zagłębiem o innych klubach zagłębiowskich już nie wspominając. A o akcji gwiazdkowej niech nawet facet nie wspomina bo to tylko pokłosem działań wiceprezesa hokejowego Zagłębia pojawił się dosłownie aż 1 zawodnik piłkarskiego Zagłębia. :kiepsko: Spotkanie w pubie w Dąbrowie to też nie klubowa incjatywa a jedynie odpowiedź na zaproszenie właścicieli pubu którzy chcą przyciągać nowych klientów.

Adekwatnym do osoby prezesa Adamczyka jest powiedzenie:
krowa, która dużo ryczy, mało mleka daje
Darian

Postprzez Dzenan Hosic 2011-02-03, 10:43 pm

Witam wszystkich kibicow Zaglebia!Zalogowalem sie i naprade jestem,Dzenan Hosic!Pierwszie,przepraszam ale moje pisanie polskiego niejest dobre,ale napewno sie postaram ze by zrozumialy dla czego i o czemu pisze!Od duzego czasu czytam takie bzdure na moj temat i inne temate,ktore pisze wielki prezes Adamczyk i z tego powodu chcialem niektore sprawe wyprostowac i powiedzic cala prawda,a jak On ma cos dodac to zapraszam do razmowe.Sprawa pierwsza:nigdy sie nie sporznilem na treninge,a na to mam dowod,zezwolenie bilego trenera i prezesa na preduzony urlop.Po meczu z Rakowem poprosilem prezesa Hytrego o preduzony urlop,powod,jestem poza domem rocznie prawie 11 miesieci,a tedy mialismie krotky urlop.Prezes sie zgodzil ale dostalem prekaz ze musze sie zglosic do trenera,czego zrobilem,ale po powroci z urlopu po 15 min. treningu trener mnie poprosil ze by zejsc z treningu i wyjasnic sprawa z Adamczykiem.Na dodatek temu,chwile porznie pan Marutek(ze by zrozumialy,pan PIOTR CALYNA),zadzwonil do Szatana i powiedzal mu ze wroczyla p.... boszniacka,ale o nim porznie!Probowalem wyjasnic cala sprawa ale razmowa bila jednostrona,bo oni tylko mowili ze daja jedna wyplata i razwiazujeme umowe.To trwalo 15 dni,ja bilem na treningach,ale nie pozwolono my trenowac,znow mam dowode.Chcem powiedzic ze ja caly czas mialem napisane zezwolenie na przeduzoni urlop,bo moje pilkarske doszwiadczenie mnie nauczilo ze najlepie wszystko miec napisane,ale Adamczyk tego zapomnial,ale i jak mog tego znac kiedy pilke gral krotko na podworku,a ja z tego co ja pamietam mam wiece meczow czem on treningow.Zapomnial jeszcie jednego,ze z taka sprawa sie odrazu zajmuje kancelarija prawnicza,a ja to znam,nie jestem glupy pilkarz,szkoda ze teraz sie On lapie za glowe.Jezeli chce to moze powiedzic o co chodzi!Drugo:trener nigdy nie powiedzal ze niechce mnie jako zawodnika,a dowod tego jest jego ostatnia razmowa z dzenikarzamy u ktoroj powiedzal ze on o niczim nie decydowal,a wiedzal ze tak bedzie bo zatrudnial go bili zarzad.To napewno tak bilo,a teraz Adamczyk chce wszystko czego jest zle przezuczic na innich,nieda sie,kibicow nieda sie oszukac,bo wynik wszystko werifikuje.Teraz sprawa druga:Mowili ze psulem atmosfera w szatni,zapitajcie zawodnikow ille razy uspokojilem szatnie,bo zawodnici jadac na urlop niemaly na bilet do domu i pieniedze na swiata,a w szatni robilisme pozyczke,znow mam dowod.Szatan wszystko wiedzal,bo jak nie,jak w szatni jest UHO(Calyna,pisze czesto jak marutek),ktory zawsze po wygranim meczu muszial zostawac w klubi i chlac z Szatanem i robic co kolwiek mu powiedzane.Dowod,to nie problem,bo ja w pewnim czasy nie wyczimalem i powiedzalem mu wszystko co miszle na jego temat,plakal jak dziecko,nie spodziewalem sie ze taki facet umie plakac,ale jak on to powiedzal,prosie cie nie mow nic do zawodnikow,ja tak musze bo...Zapomnial ze to ja,tedy bilem kapitanem,kiedy zwolnili Wosowicza,poprosilem prezesa Hytrego i prezesa Barana ze by go zatrudnic,czego oni zrobili bez mowe,ale taki to jest czowiek,zawsze zostanie "maly".Przepraszam za ten post,ale muszialem tego zrobic bo nie moge czytac takich bzdur!Ja jestem i zawsze bede prawdziwi kibic Zaglebia,bo to czego ja przezilem z wami tego sie nie zapomina,na dodatek temu milo my jest to ze u swojim kraju moge powiedzic ze bilem kapitanem takie druzyne jak ZAGLEBIE SOSNOWIEC!ZAWSZE BEDE Z WAMI...
Dzenan Hosic

Postprzez mario999 2011-02-03, 10:57 pm

Trzymaj się Dzenan, Zagłebie tzn my kibice zawsze będziemy o tobie pamiętac bo wiemy ile zrobiłes dla tego klubu i jak byłes przywiązany. A to co napisałes wcale mnie nie zdziwiło...
I ja ci wierze jak i chyba zdecydowana większosc kibiców.
mario999

Postprzez Smazu 2011-02-03, 10:57 pm

Dla mających wątpliwość to prawdziwy Dzenan Hosić.. ;-)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez SO_1906 2011-02-03, 11:14 pm

Ciekawe co teraz Adamczyk zrobi... Ładna nagonka się zacznie na niego ! I prawidłowo! Dzięki Dzenan, że się odważyłeś napisać, bo kibicom to dużo wyjasnia w niektórych kwestiach ;-)
SO_1906

Postprzez August 2011-02-03, 11:20 pm

No cóż, mocne to co napisał Hosic. Musze przyznać, że jestem pod wrażeniem. Po pierwsze dlatego, że napisał to kilka miesięcy po odejściu z Sosnowca. Po drugie, że niezależnie od tej całej prawdy Dżenan zachował się jak chłop z jajami, który ma swoje racje i ich broni. I po trzecie:
Dzenan Hosic napisał(a):Ja jestem i zawsze bede prawdziwi kibic Zaglebia,bo to czego ja przezilem z wami tego sie nie zapomina,na dodatek temu milo my jest to ze u swojim kraju moge powiedzic ze bilem kapitanem takie druzyne jak ZAGLEBIE SOSNOWIEC!ZAWSZE BEDE Z WAMI...

Szacunek za te słowa. Bo myślę, że człowiek piszący je w takiej chwili czyni to szczerze.
August

Postprzez django 2011-02-03, 11:23 pm

Heh, ja jestem ciekawy co na to kiero, bo jakby nie było to on najbardziej oberwał personalnie. Ale czy picie wódki z Szatanem jest gorsze niż picie wódki z Hytrym? Oto jest pytanie.
django

Postprzez August 2011-02-03, 11:29 pm

Picie wódki to tak przy okazji. Ja odebrałem to w ten sposób, że kierownik to przede wszystkim kapuś....
August

Postprzez mario999 2011-02-03, 11:35 pm

Dzięki Dzenan za ujawnienie prawdy.
Ciekawe co mają do powiedzenia ci o których pisze Dzenan???????????????????
mario999

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna