D. Kozielski i G. Książek - współwłaściciele Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: D. Kozielski i G. Książek - współwłaściciele Zagłębia

Postprzez django 2011-01-22, 5:18 pm

Komu zależało na zniszczeniu dobrego imienia naszego klubu?

Niestety, ale chuligani którzy zaatakowali piłkarzy i Zarząd naszego Klubu są powiązani ze Stowarzyszeniem Sympatyków Odry Wodzisław. Taki jest niestety smutny fakt – nasi, już nie kibice, lecz pseudokibice, wszelkimi możliwymi środkami próbują zniszczyć Odrę.

Już jakiś czas temu dali pokaz swojej głupoty na obiektach Korony Kielce - niszcząc stadionowe wyposażenie. Całkiem niedawno na Bogumińskiej w meczu z GKS Katowice – co zaowocowało wielotysięcznymi karami dla Odry.

Chcielibyśmy zapytać gdzie są te osoby które jeszcze nie tak dawno głośno skandowały na naszym stadionie: „I na dobre i złe ja i tak kocham Cię”. Nie chce nam się wierzyć że wszyscy oni nagle zaczęli swój Klub nienawidzić. Jesteśmy przekonani że jest to odosobniona grupa bandytów kierowana przez jedną, najbardziej nas nienawidzącą osobę.

Czy ta osoba wzięła pod uwagę na jaki szwank naraża nie tylko Klub, ale także miasto Wodzisław i cały nasza Kraj? Jak wiele straciliśmy w oczach naszych czeskich partnerów? I to w momencie gdy sytuacja Klubu zaczęła się stabilizować. Szanowni Państwo, przecież gdyby nie obecne osoby działające w Klubie, gdyby nie czescy partnerzy – Odry już by nie było na mapie piłkarskiej Polski. To wszystko zostało zaprzepaszczone jednym szalonym wybrykiem osoby która chyba nie jest do końca zrównoważona psychicznie.

Jak wygląda obraz polskiego kibica w perspektywie przyszłorocznych piłkarskich Mistrzostw Europy, które są rozgrywane właśnie u nas. Człowieku, który do tego doprowadziłeś – popełniłeś grzech ciężki dla polskiej piłki nożnej. I chcemy wierzyć w to, że jego konsekwencje nie będą rzutować na Euro2012. Zostałeś osądzony i uznany winnym - niech polscy kibice Ci wybaczą i zapomną. Bo Odra o tobie nie zapomni.

Prezes Odry Marek Zdrahal po raz kolejny składa wyjaśnienia na policji.

W dniu dzisiejszym Zarząd MKS Odra po raz kolejny składa wyjaśnienia na czeskiej policji w sprawie przerwania przez polskich chuliganów meczu sparingowego Odry.

Niestety, czesi potraktowali środowe wydarzenia jako aferę międzynarodową której skutki są na chwilę obecną trudne do przewidzenia.

Czeska Policja wydała zakaz rozgrywania przez Odrę meczów na terenie Republiki Czeskiej.

Zakaz został wydany ze względu na obawy o bezpieczeństwo obywateli czeskich.
Jak się okazało polscy chuligani którzy, w środę przerwali mecz sparingowy, odpalali także środki pirotechniczne w okolicach supermarketu Kaufland wśród obecnych tam klientów tegoż marketu.

Decyzja jest już ostateczna. Jednym z warunków cofnięcia zakazu było zapewnienie przez Odrę bezpieczeństwa w czasie rozgrywania meczu, co wiązało sie z ogromnymi kosztami poniesionymi na wynajęcie firmy zabezpieczającej imprezę. Niestety, z oczywistych względów, takiego zapewnienia nie jesteśmy w tej chwili w stanie wydać.

Co się z tym wiąże? Przede wszystkim zaburzenie toku przebiegającego okresu przygotowawczego. Na kilka tygodni przed rozpoczęciem rozgrywek wypadło nam z terminarza kilka sparingów. Ustalenie kolejnych, w sytuacji gdy większość drużyn ma już terminy ustalone, będzie niezwykle trudne.

Te wszystkie oświadczenia są z oficjalnej strony Odry. Już pomijając udział Kozielskiego w tym co się tam działo, to ci Czesi z Wodzisławia mają naprawdę zryte berety.
django

Postprzez Adam1906 2011-01-24, 8:36 am

"W kilkanaście miesięcy zniszczyli to, co inni budowali przez 15 lat"

18:28, 2011-01-23
Źródło: SPORT / SportSlaski.pl

- Jeżeli ludzie z obecnego zarządu Odry Wodzisław nadal będą lansować tezę, że to ja nakłoniłem kibiców do przerwania sparingu, to naprawdę spotkamy się w sądzie - ostrzega Dariusz Kozielski.

O Odrze głośno zrobiło się w czwartek. Na stronie klubu ukazała się informacja, że środowy sparing drużyny w Czechach został przerwany przez bandytów, mieniących się kibicami Odry, którzy zastraszyli piłkarzy, a później uciekali z miejsca zdarzenia przed goniącymi ich antyterrorystami.

Zarząd klubu zasugerował, że inspiratorem zajścia był Dariusz Kozielski. - Niestety, bandyci na miejsce dotarli autokarem należącym do byłego prezesa Odry. Dlaczego Pan Kozielski zezwolił na wykorzystanie swojego autokaru w tak niecnym celu? - to cytat z klubowej strony.

"Wywołany do tablicy" prezes Gosławia Jedłownik jest oburzony zachowaniem działaczy. - Kibice Odry wynajmowali tego busa ode mnie przez całą rundę jesienną na wyjazdy na mecze w I lidze. Płacą za wynajem pojazdu, a pracownicy mojej firmy nie przesłuchują ich, dokąd pojadą i dlaczego. Dlatego jestem zniesmaczony oskarżeniami ludzi z obecnego zarządu Odry, że to ja nakłoniłem kibiców do przerwania sparingu. To są ewidentne pomówienia i jeżeli ci panowie nadal będą lansować tę tezę, naprawdę spotkamy się w sądzie - ostrzega cytowany przez "Sport" Kozielski.

- Panowie Zdrahal i Mucha swoje nieudolne działania próbują przykryć tematami zastępczymi. W ciągu kilkunastu miesięcy zniszczyli to, co inni budowali przez 15 lat. Lepiej niech odejdą, bo wkrótce zostanie po nich tylko spalona ziemia - dodaje.

http://sportslaski.pl/w-kilkanascie-mie ... ,info.html

No to ciekawe, czy Kozielski w Sosnowcu też będzie "budował", czy "coś tam" w kilkanaście miesięcy ? ... :twisted:
Adam1906

Postprzez Adam1906 2011-01-26, 8:16 am

26 stycznia 2011, 7:38:44 - koofel
Dariusz Kozielski może tymczasowo zostać prezesem zarządu Odry SA

W poniedziałek rada nadzorcza Odry Wodzisław SA odwołała zarząd klubu, lecz do tej pory nie udało się wyłonić nowego kierownictwa. Propozycję objęcia funkcji prezesa otrzymał więc Dariusz Kozielski, lecz jeszcze nie podjął decyzji w tej sprawie.

- Jestem w bardzo niezręcznej sytuacji, z racji mojego zaangażowania w dwa inne kluby: Zagłębie Sosnowiec i GKS 1962 Jastrzębie - powiedział Kozielski. - Oczywiście nie wzbraniam się przed pomocą Odrze, lecz jeszcze nie wiem, w jakim mógłbym wystąpić charakterze. Owszem, mogę kierować zarządem klubu, ale tylko do czasu nadzwyczajnego walnego zgromadzenia akcjonariuszy. Powinno ono odbyć się w poniedziałek 31 stycznia.

źródło: Sport

http://www.90minut.pl/news/145/news1456 ... ry-SA.html

Może mi ktoś powiedzieć, co on odpierdala ? :!: ? :twisted:
Adam1906

Postprzez django 2011-01-26, 8:26 am

Adam1906 napisał(a):Może mi ktoś powiedzieć, co on odpierdala ? :!: ? :twisted:

Jak to co? Idzie na rekord Guinessa.
django

Postprzez IrasArgor 2011-01-26, 11:10 am

To będzie epokowe rozwiązanie , gdzie jeden facet będzie doił nieskończenie wiele drużyn z okolicy, ktoś ma chyba dużo wolnego czasu. Może Zagłębie jest w na tyle dobrym stanie, że nie trzeba się nim aż tak bardzo zajmować ?
IrasArgor

Postprzez August 2011-01-26, 2:22 pm

Jak tak dalej pójdzie to na następnymn konklawe Kozielski zostanie nowym Ojcem Świętym
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2011-01-26, 7:33 pm

August napisał(a):Jak tak dalej pójdzie to na następnymn konklawe Kozielski zostanie nowym Ojcem Świętym

I na placu św. Piotra zbuduje takie boisko jak ma koło domu w Jedłowniku. Będzie na nim grała reprezentacja kobiet Watykanu prowadzona przez trenera Ojrzyńskiego. Podobno dyrektor Ogiela już jeździ po klasztorach i szuka wysokich zakonnic.
django

Postprzez Adam1906 2011-01-26, 8:22 pm

django napisał(a):Podobno dyrektor Ogiela już jeździ po klasztorach i szuka wysokich zakonnic.

Bacząc przy tym pilnie, żeby im wyszła średnia 190 cm... :lol:
Adam1906

Postprzez August 2011-01-26, 9:16 pm

Adam1906 napisał(a):Bacząc przy tym pilnie, żeby im wyszła średnia 190 cm...

Wystarczy, że będzie to 90-60-90 w określonych miejscach. Zdaje się, że Kozielski przyjął propozycję. Dla mnie to sprawa dwuznaczna i nie do przyjęcia. I co, rozwiąże kontrakt z Markowskim jako Prezes Odr a potem spółka, wmktórej ma akcje podpisze z nim kontrakt ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2011-01-26, 10:07 pm

August napisał(a): I co, rozwiąże kontrakt z Markowskim jako Prezes Odr a potem spółka, wmktórej ma akcje podpisze z nim kontrakt ?

To trochę tak jak Hytry, który kupował samochody sam od siebie :)
django

Postprzez Blajpios 2011-01-26, 10:20 pm

August napisał(a):
Adam1906 napisał(a):Bacząc przy tym pilnie, żeby im wyszła średnia 190 cm...

Wystarczy, że będzie to 90-60-90 w określonych miejscach. Zdaje się, że Kozielski przyjął propozycję. Dla mnie to sprawa dwuznaczna i nie do przyjęcia. I co, rozwiąże kontrakt z Markowskim jako Prezes Odr a potem spółka, wmktórej ma akcje podpisze z nim kontrakt ?

Nie, nie, to byłoby prostactwo! Jak Kolega mógł tak przypuszczać. Spodziewałbym się większej finezji ;-) Na przykład - po rozwiązaniu kontraktu raczej kupi go Gosław Jedłownik On dopiero - wypożyczy go do Zagłębia. Względnie, mógłby wypożyczać na mecze grane w soboty do Zagłęba a w pozostałe dni tygodnia do Odry Wodzisław.
Blajpios

Postprzez Blajpios 2011-01-26, 10:24 pm

django napisał(a):
August napisał(a):Jak tak dalej pójdzie to na następnymn konklawe Kozielski zostanie nowym Ojcem Świętym

I na placu św. Piotra zbuduje takie boisko jak ma koło domu w Jedłowniku. Będzie na nim grała reprezentacja kobiet Watykanu prowadzona przez trenera Ojrzyńskiego. Podobno dyrektor Ogiela już jeździ po klasztorach i szuka wysokich zakonnic.

oj, Koledzy, no nie można dawać pomysłów nazbyt rozbawiających! Może bowiem się spodobać Panu DeKa - i jeszcze spróbuje przejść do realizacji! :-) Rzeczywiście, rozbawiłem się.
Blajpios

Postprzez Blajpios 2011-01-26, 10:27 pm

django napisał(a):
August napisał(a): I co, rozwiąże kontrakt z Markowskim jako Prezes Odr a potem spółka, wmktórej ma akcje podpisze z nim kontrakt ?

To trochę tak jak Hytry, który kupował samochody sam od siebie :)

och, jak to tym kibicom Zagłębia — może sobie myśleć teraz po prostu Hytry - Kozielski — nijak nie dogodzi. Cały czas pyszczą, by zachowywane były najwyrazistsze tradycje Zagłębia, z powodu których było głośno na cały kraj o Klubie - ale obojętnie jaki Prezes, jak sięgnie do czegoś takiego, to zaraz kibicom źle...
Blajpios

Postprzez STACH PL 2011-01-27, 10:34 am

Dariusz Kozielski znów prezesem Odry

Wczoraj odbyło się posiedzenie rady nadzorczej spółki Odra Wodzisław SA, która wyłoniła nowy, tymczasowy, dwuosobowy zarząd klubu. Jego przewodniczącym został Dariusz Kozielski, zaś członkiem Edwin Koralewski.

- Będę pracował na tym stanowisku do momentu zwołania nadzwyczajnego walnego zgromadzenia akcjonariuszy - powiedział Kozielski. - Na pewno nie odbędzie się ono 31 stycznia, ponieważ potrzebujemy czasu, by przejrzeć dokumenty pozostawione przez poprzedni zarząd spółki.

źródło: Sport
STACH PL

Postprzez Sonda 2011-01-27, 4:00 pm

Blajpios napisał(a):
django napisał(a):

oj, Koledzy, no nie można dawać pomysłów nazbyt rozbawiających! Może bowiem się spodobać Panu DeKa - i jeszcze spróbuje przejść do realizacji! :-) Rzeczywiście, rozbawiłem się.

Jeden z pierwszych postów Kolegi Blajpiosa, który przeczytałem ad A do Z :niezle:
Sonda

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna