Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez August 2011-01-17, 9:32 pm

django napisał(a):Dla jasności - tamten post był trochę ironiczny. Nie sądzę żeby Kozielski z Książkiem dali nawet połowę tego, nie mówiąc już o słynnym klubie stu, bo zmiana nazwy na platformę biznesową niewiele zmienia. No i marketing, do którego już podobno zostali zatrudnieni jacyś ludzie, ale w ramach adamczykowej transparentności, klub postanowił tego nie ujawniać.

Zdaje sobie sprawę, że nawet 500 tys. zł netto trzeba by traktowaqć w kategorii dowcipu. Natomiast o przysłowiową dupę rozbić ten cały klub stu czy jakby się toto nie nazywało. Pamiętasz ten artykuł z Wyborczej i 100% ?:
http://zaglebie.sosnowiec.pl/1445,1,pow ... lebia.html
I gdzie była ta cała "elyta" przez ostatnie lata ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2011-01-17, 9:42 pm

Z tych wszystkich ludzi, to chyba tylko firma Barana dawała i nadal daje jakąś kasę. Najpierw Szatan ich próbował bezskutecznie namawiać, teraz Kozielski się przekonał, że nie mają zamiaru pomagać. Czekam na projekt tej platformy biznesowej, może Adamczyk znajdzie jakiś sposób, żeby ich zachęcić, chociaż nie wróżę sukcesu. Raczej trzeba w strategii marketingowej położyć nacisk na poszukiwanie sponsorów poza regionem.
django

Postprzez August 2011-01-17, 9:50 pm

django napisał(a):Czekam na projekt tej platformy biznesowej, może Adamczyk znajdzie jakiś sposób, żeby ich zachęcić, chociaż nie wróżę sukcesu.

Obawiam się, że na taką a nie inną ludzką mentalność nic nie pomoże.
August

Postprzez zimek 2011-01-17, 10:52 pm

przepracowalem 10 lat w marketingu i uwazam ze banke na 4 przedstawicieli zakladam ze tylu ich bedzie bo region jest dosc spory to zaprzeproszeniem z palcem w dup..sa osiagnac tylko jest jeszcze sprawa jak to ma wygladac /ja mysle tylko o sprzedazy/przykladem moze byc premier lige na wyspach wszedzie mozna kupic szalik ja wiem niema co porownywac ale ja nie mowie o wyspach tylko regionie mamy lotnisko na naszym terenie to raz ile jest dworcow ile marketow to jest rynek gdzie mozna poszalec a ilu jest takich zbieraczy szalikow czy znaczkow sam zbieram wypuscic jakis znaczek klubowy czy pocztowy to jest marketing ale cos mi sie wydaje ze tu chyba brak rozmow z wlascicielem herbu z Darkiem albo pomyslu
zimek

Postprzez RysioLubicz 2011-01-17, 11:11 pm

A po Polsku umiesz pisać? Nie da się tego czytać
RysioLubicz

Postprzez PawełK 2011-01-17, 11:21 pm

zimek napisał(a):przepracowalem 10 lat w marketingu i uwazam ze banke na 4 przedstawicieli zakladam ze tylu ich bedzie bo region jest dosc spory to zaprzeproszeniem z palcem w dup..sa osiagnac tylko jest jeszcze sprawa jak to ma wygladac /ja mysle tylko o sprzedazy/przykladem moze byc premier lige na wyspach wszedzie mozna kupic szalik ja wiem niema co porownywac ale ja nie mowie o wyspach tylko regionie mamy lotnisko na naszym terenie to raz ile jest dworcow ile marketow to jest rynek gdzie mozna poszalec a ilu jest takich zbieraczy szalikow czy znaczkow sam zbieram wypuscic jakis znaczek klubowy czy pocztowy to jest marketing ale cos mi sie wydaje ze tu chyba brak rozmow z wlascicielem herbu z Darkiem albo pomyslu

Podsumuję to tylko tak: :lol: - post roku!
PawełK
pyszałek

Postprzez django 2011-01-17, 11:29 pm

zimek napisał(a): wypuscic jakis znaczek klubowy czy pocztowy to jest marketing

I wszystko jasne ;-)
django

Postprzez Qcu20 2011-01-18, 11:46 am

Pierwszy pomysł już jest;D kto zajmie się projektem znaczka?:)
Qcu20

Postprzez zimek 2011-01-18, 6:35 pm

PawełK napisał(a):
zimek napisał(a):przepracowalem 10 lat w marketingu i uwazam ze banke na 4 przedstawicieli zakladam ze tylu ich bedzie bo region jest dosc spory to zaprzeproszeniem z palcem w dup..sa osiagnac tylko jest jeszcze sprawa jak to ma wygladac /ja mysle tylko o sprzedazy/przykladem moze byc premier lige na wyspach wszedzie mozna kupic szalik ja wiem niema co porownywac ale ja nie mowie o wyspach tylko regionie mamy lotnisko na naszym terenie to raz ile jest dworcow ile marketow to jest rynek gdzie mozna poszalec a ilu jest takich zbieraczy szalikow czy znaczkow sam zbieram wypuscic jakis znaczek klubowy czy pocztowy to jest marketing ale cos mi sie wydaje ze tu chyba brak rozmow z wlascicielem herbu z Darkiem albo pomyslu

ja nie napisalem tego abys ocenial tylko naswietlilem ze jest to mozliwe jeszcze jedno serce mnie boli jak kibice przychodza na mecz ,placa za bilet,poswiecaja swoj czas a nasi oddaja mecz bez walki a w rundzie jesiennej takich meczow bylo duzo ,za duzo
zimek

Postprzez August 2011-01-18, 6:49 pm

zimek napisał(a):ja nie napisalem tego abys ocenial tylko naswietlilem ze jest to mozliwe jeszcze jedno serce mnie boli jak kibice przychodza na mecz ,placa za bilet,poswiecaja swoj czas a nasi oddaja mecz bez walki a w rundzie jesiennej takich meczow bylo duzo ,za duzo

Zimek, nie chodzi o merytoryke jako taką, ale o stylistykę. Że chcesz dobrze, to widać, ale ciężko to rozgryźć jak jest tak a nie inaczej sformułowane.
August

Postprzez August 2011-01-18, 7:57 pm

W ostatnich dniach do projektu budżetu miasta na 2011 rok wprowadzono kilka modyfikacji. Zwiększono pulę pieniędzy przeznaczonych dla organizacji sportowych o 1,5 mln zł (1 mln zł na piłkarskie Zagłębie, 0,5 mln na hokejowe), a zabrano fundusze na budowę tafli „B” Stadionu Zimowego; nie ma także mowy o powstaniu nowego Stadionu Ludowego. Jak informowaliśmy przed niespełna miesiącem, w ówczesnym projekcie budżetu miasta Sosnowca na 2011 rok zapomniano o piłkarskim Zagłębiu. Interwencja radnych spowodowała, że projekt budżetu skorygowano, a Zagłebie S.A. dokonało zmian w swoim statucie, aby móc skorzystać z przeznaczonych dla niego pieniędzy. – O 1,5 mln zł zwiększyliśmy pulę przeznaczoną do rozdysponowania pomiędzy kluby, stowarzyszenia i inne organizacje – wyjaśnił skarbnik miasta Janusz Kaczor.

W obecnym projekcie budżetu na ten cel są więc już zagwarantowane 3 mln zł, a te dodatkowe środki mają być wsparciem dla Zagłębia: hokejowego (0,5 mln zł) i piłkarskiego (1 mln zł). Z planu budżetu wypadły natomiast środki na budowę nowego lodowiska, tzw. tafli „B” przy Stadionie Zimowym. W pierwotnym planie na ten cel przeznaczono 3,5 mln zł, jednak w ostatnich dniach ta kwota została przesunięta na zakup tomografu dla Szpitala Miejskiego. Jednak nawet, gdyby nie dokonano rotacji tych środków, powstanie nowej hali byłoby wątpliwe, gdyż realizacja zadania mogła nastąpić wyłącznie w oparciu o dofinansowanie z Polskiego Związku Hokeja na Lodzie. Teraz już wiadomo, że miasto ostatecznie zrezygnowało z tego projektu.

W tym miejscu warto wspomnieć o zaprezentowanym w listopadzie 2010 roku projekcie nowego Stadionu Ludowego. Teraz jest już pewne, że niewiele w tym temacie wydarzy się w bieżącym roku, gdyż w projekcie budżetu nie przewiduje się nawet rozpoczęcia tej inwestycji. Także w wieloletniej prognozie finansowej nie wspomina się o budowie stadionu. – Nas to nie dziwi. To było do przewidzenia – komentują zgodnie radni. Taki obrót sprawy nie zniechęca jednak prezesa Zagłębie S.A. Marka Adamczyka, który zaangażowany był w sprowadzenie do Sosnowca inwestorów zainteresowanych partnerstwem publiczno-prywatnym. – Mogę zagwarantować, że tego tematu nie odpuszczę. Zrobię wszystko, aby moje wcześniejsze wysiłki nie spełzły na niczym – przekonuje Adamczyk. – Każdy budżet zawsze można skorygować, więc nie wydaje mi się, aby sprawa była już przesądzona. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie zostanie powołana osoba, która będzie prowadziła ten projekt – powiedział prezes Zagłębia.

W 2011 roku oddane do użytku zostaną natomiast treningowe boiska trawiaste przy Stadionie Ludowym. Dzięki 153 tys. zł zapisanych w budżecie wykonany zostanie drenaż boisk i inwestycja zostanie zakończona. Ponadto 47 tys. zł zostało zabezpieczonych na sporządzenie projektu zaplecza szatniowego na obiekcie Zewu Kazimierz na Ostrowach Górniczych (termin realizacji inwestycji nie jest jednak znany). Na 2011 rok zaplanowano także budowę lub modernizację przyszkolnych obiektów sportowych za około 5 mln zł. Co powstanie za te pieniądze? O tym przeczytasz jutro na naszych łamach.
http://www.sosnowiec.info.pl/informacje ... ,1,4,18846
Ostatnio edytowano 2011-01-18, 8:00 pm przez August, łącznie edytowano 2 razy
August

Postprzez PawełK 2011-01-18, 7:58 pm

zimek napisał(a):
PawełK napisał(a):

ja nie napisalem tego abys ocenial tylko naswietlilem ze jest to mozliwe jeszcze jedno serce mnie boli jak kibice przychodza na mecz ,placa za bilet,poswiecaja swoj czas a nasi oddaja mecz bez walki a w rundzie jesiennej takich meczow bylo duzo ,za duzo

Odbiegasz od tematu zasłaniając się "grą" i podejściem do zawodu piłkarzy... śmiać mi się chciało, gdyż chyba pisząc posta nie zdajesz sobie sprawy jakie są koszta wynajmu powierzchni w wymienionych przez Ciebie punktów a chcesz handlować znaczkami... :lol: może miałoby to sens... w Chinach - MARKETINGOWCU!
PawełK
pyszałek

Postprzez zimek 2011-01-18, 8:05 pm

koniec tematu sory
zimek

Postprzez Qcu20 2011-01-18, 11:09 pm

I chłopak chciał dobrze, a go zmieszali z błotem..
Qcu20

Postprzez mario1 2011-01-19, 1:41 am

Qcu20 napisał(a):I chłopak chciał dobrze, a go zmieszali z błotem..

no dajcie luz moze nie za skladnie sie wyrazal chlopak ale intencje ma czyste jak lza
a pomysl wydania znaczka pocztowega w np limitowanej serii mnie sie podoba czy ktos to juz w polsce zrobil i czy to wogule mozliwe ze strony prawnej moze by wtedy o nas wybiorcza napisala :) :lol: znaczek koniecznie trojkatny to dla kolekcjonerow gratka moze byc :)
mario1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna