Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez LACKI 2011-01-15, 3:27 pm

DZISIEJSZA WYPOWIEDZ PANA TRENERA
Wśród testowanych zabrakło Patryka Stefańskiego, ale nie tylko niego. Tematy nie są załatwione, ja wychodzę z założenia, że można zawodników testować, ale ja ich nie muszę testować i nie było sensu żeby grali, bo jeszcze nie złożyli podpisów. Jak sprawa będzie załatwiona, to dopiero będą mogli wystąpić w meczu sparingowym.

Dzisiaj testowany był tylko bramkarz. Jeśli chodzi o pozostałych zawodników, to tematy może nie są załatwione, ale moja decyzja jest "na tak" i dlatego oni wyszli i grali w barwach Zagłębia

A MOJ KOMENTASZ DO TEJ WYPOWIEDZI BRZMI PANIE OJRZYNSKI PRZYPOMINAM PANU ZE NIEGRA PAN NA KOMPUTERZE W FOOTBALL MANAGER!!!!!!
LACKI

Postprzez AjriSSS 2011-01-15, 3:41 pm

Ostatnie posty to przejawy debilizmu i braku mózgu. Gościu mówi że nie potrzebuje ich już testować bo wie czym dysponują.
AjriSSS

Postprzez django 2011-01-15, 3:56 pm

AjriSSS napisał(a):Ostatnie posty to przejawy debilizmu i braku mózgu. Gościu mówi że nie potrzebuje ich już testować bo wie czym dysponują.

Ty nam nie musisz tłumaczyć co on mówi, bo nikt oprócz ciebie nie ma tu problemu z rozumieniem tekstu pisanego. Przejawem średniego rozgarnięcia jest za to twój post. Bo skąd on ma wiedzieć czym dysponuje Dziółka, skoro od pół roku nie kopał piłki? Wiem, że to trudne, bo trzeba ruszyć głową, ale spróbuj się zastanowić do czego służą sparingi. Nie będę podpowiadał, ale wierzę, że dasz radę.
django

Postprzez August 2011-01-15, 4:39 pm

To smutne jak się słyszy czy też czyta taką wypowiedź trenera Zagłębia. Ja nie wiem czy to brak umiejętności czy też klimat na Kresowej wpływa na iloraz intweligencji takigo Ojrzyńskiego bo naprawdę trzeba się nagłowić aby wymyśleć zasadę "najpierw podpisz a potem testuj".
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez jondek 2011-01-15, 5:16 pm

Przecież nie trzeba być geniuszem żeby wiedzieć czym dysponuje 30 letni piłkarz,który ma w CV występy w extra,1 lidze i jest po kontuzji.Dla tych co nie wiedzą,mała podpowiedż.Taki zawodnik dysponuje,doświadczeniem,obyciem i cwaniactwem boiskowym,a w przypadku Dziółki jeszcze wzrostem i mocnym strzałem z dystansu .Brak mu na pewno kondycji ale na pełne odbudowanie się ma jeszcze troche czasu.Przypominam że Zagłębie gra w 3 lidze,zajmuje miejsce w środku tabeli i do końca nie wiadomo jakim funduszem DYSPONUJE ;-) A teraz moja wersja i komentarz trenera.Cyt."tematy nie są załatwione,mozna zawodników testować ale ja ich nie musze i nie było sensu żeby grali,bo jeszcze nie zlozyli podpisów.Jak sprawa będzie załatwiona,to wystąpią w sparingu."Tłumacze.Są prowadzone rozmowy z zawodnikami z bardzo wysokiej półki,których znam na tyle dobrze,że nie musze ich testować.Dopóki nie złożą podpisów pod kontraktami,nie będe ryzykował ich kontuzji bo zostaną "na lodzie" czyli inaczej zostawieni samym sobie.Jeżeli zdecydują się na gre u nas i podpiszą kontrakt wtedy klub bierze na siebie ew.koszty leczenia.Jestem na tak jeśli chodzi o tych młodych-perspektywicznych i dlatego dzisiaj wystąpili.Proste ? ;-)
jondek

Postprzez petromar 2011-01-15, 5:52 pm

kol Jondek dla kogo proste to proste tłumacz to sobie jak chcesz - jeśli dla Ciebie każdy piłkarz który występował w 1,2 lidze jest taaki dobry ze może u Nas grać to wydaje mi się ze troszkę się mylisz.... a kol August odpowiedz już podał tyle ze odwrotnie niż w poście... najpierw testuj potem podpisz... ;-)
petromar

Postprzez jondek 2011-01-15, 6:12 pm

Ciekawe jak wyglądałyby testy zawodników z kartą na ręku takich jak:Cabaj,Matusiak,Żurawski,Bąk itp.Bo jak bylo z Rockim to pamiętam ;-)
jondek

Postprzez grub78 2011-01-15, 6:59 pm

a cóż to za wzmocnienia w naszym klubie jedynym sensownym wydaje się pan Gryboś .Trenera pewnie wypier..... po sezonie za słabe wyniki ,a na jesień znowu wymienią połowe skłdu i tak w koło
grub78

Postprzez django 2011-01-15, 7:54 pm

jondek napisał(a):Przecież nie trzeba być geniuszem żeby wiedzieć czym dysponuje 30 letni piłkarz,który ma w CV występy w extra,1 lidze i jest po kontuzji.Dla tych co nie wiedzą,mała podpowiedż.Taki zawodnik dysponuje,doświadczeniem,obyciem i cwaniactwem boiskowym,a w przypadku Dziółki jeszcze wzrostem i mocnym strzałem z dystansu

Takie ma mocne uderzenie, że w tej ekstraklasie strzelił 1 bramkę. Może ma za mocne? Podobnie ze wzrostem. Z jego warunkami fizycznymi powinien na jednej nodze przeskakiwać obrońców i ładować bramki ze stałych fragmentów. Polscy trenerzy uwielbiają wysokich piłkarzy. Vide Polonia Warszawa, gdzie do starszych grup juniorskich w ogóle nie przyjmowali grajków poniżej bodaj 180 cm. Gdyby Dziółka miał jakiekolwiek atuty poza wzrostem, to podejrzewam, że jego przygoda z ekstraklasą nie skończyłaby się na Polonii Bytom. W której zresztą był wyśmiewany jako straszny drewniak. Do tego ilość żółtych kartek, na którą zwróciła uwagę oficjalna. Może te kartki wynikają z jego braku zwrotności? Albo z nieumiejętności czytania gry? Albo z bezmyślności? W dodatku miał poważną kontuzję. Nie grał przez pół roku. Niektórzy po takich urazach nigdy nie wracają do optymalnej dyspozycji? Jak to wygląda w jego przypadku? Nie wiem, ale NIE WIE TEGO TEŻ TRENER, BO NAJPIERW PODPISAŁ KONTRAKT, A PÓŹNIEJ BĘDZIE GO TESTOWAŁ. To, że tobie te wszystkie pytania nie przychodzą do głowy to jeszcze pół biedy, gorzej, że nie przychodzą też Ojrzyńskiemu.

jondek napisał(a): A teraz moja wersja i komentarz trenera.Cyt."tematy nie są załatwione,mozna zawodników testować ale ja ich nie musze i nie było sensu żeby grali,bo jeszcze nie zlozyli podpisów.Jak sprawa będzie załatwiona,to wystąpią w sparingu."Tłumacze.Są prowadzone rozmowy z zawodnikami z bardzo wysokiej półki,których znam na tyle dobrze,że nie musze ich testować.Dopóki nie złożą podpisów pod kontraktami,nie będe ryzykował ich kontuzji bo zostaną "na lodzie" czyli inaczej zostawieni samym sobie.Jeżeli zdecydują się na gre u nas i podpiszą kontrakt wtedy klub bierze na siebie ew.koszty leczenia.Jestem na tak jeśli chodzi o tych młodych-perspektywicznych i dlatego dzisiaj wystąpili.Proste ? ;-)

No właśnie, że krzywe. Bo jak podaje Wyborcza, ci "zawodnicy z bardzo wysokiej półki", o których piszesz to Patryk Stefański z ME Ruchu i Dawid Tomanek z ME Piasta Gliwice. Rzeczywiście, nie ma sensu ich testować, bo to absolutny top światowy.
django

Postprzez patrios91 2011-01-15, 8:30 pm

Ojrzynski sam sobie swiadectwo wystawia. Zreszta widac po tabeli jaki z niego trenejro. Czy testujesz czy nie to Ojrzynski i tak chlopow,ktorzy dzisiaj nie dali rady na boisku chce kontraktowac. Wiadomo czy Gorak jest jeszcze wolny? :-) Bo tak sobie mysle,ze lepiej zwolnic Ojrzynskiego teraz niz pod koniec rundy gdyz z Gorakiem druzyna chociaz sie zgra i cos wypracuje przez runde wiosenna i moze w przyszlym roku jakos druzyna bedzie funkcjonowac i powalczy o ta I lige,a z naszym aktualnym trenejro to aktualnie strata czasu,pieniedzy na kontraktowanie pilkarzy o niewiadomej formie sportowej (nieprzydatnych nawet w glupich sparingach) i zdrowia kibicow,ktorych coraz mniej na Ludowym.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2011-01-15, 8:57 pm

patrios91 napisał(a):Bo tak sobie mysle,ze lepiej zwolnic Ojrzynskiego teraz niz pod koniec rundy

Obawiam się, że teraz Kozielski z Ogielą do tego nie dopuszczą, aby kumpel robotę stracił.
August

Postprzez alisamyyen 2011-01-15, 9:20 pm

LACKI napisał(a):ALE JAJA CO ZA PAJAC NAJPIERW TRZEBA CHYBA ZNALESC TRENERA BO NARAZIE TO MAMY JAKIEGOS PAJACA KTORY NIEMA WOGULE POJECIA O PROWADZENIU DRUZYNY JAK ON JUZ NA SPARINGU CHCE MIEC TYLKO PILKARZY CO JUZ PODPISALI KONTRAKTY TO POCO SA TE SPARINGI KOGO BEDZIE W NICH SPRAWDZAL PANIE OJRZYNSKI WYPIERDZIELAJ Z SOSNOWCA :czerwona:

Jak taki super fachowiec jesteś i masz pojęcie o prowadzeniu drużyny to może sam poprowadzisz Zagłębie.Bo jak narazie to kompromitujesz się człowieku.Widzę że ledwo co przygotowania się zaczęły a już wielu marudzi że trener zły i taki czy owaki.Po to jest okres przygotowania żeby wszystko poukładać i żeby to miało ręce i nogi w grze Zagłębia.A transfery wykonane rozliczy runda wiosenna.Więc kielicha na uspokojenie proponuje.Obserwujemy , dyskutujemy i wyciągamy wnioski.Rozliczeń przyjdzie czas na koniec rundy
alisamyyen

Postprzez alisamyyen 2011-01-15, 9:23 pm

jondek napisał(a):Ciekawe jak wyglądałyby testy zawodników z kartą na ręku takich jak:Cabaj,Matusiak,Żurawski,Bąk itp.Bo jak bylo z Rockim to pamiętam ;-)

Jakich testów.facet wchodzi podpisuje kontrakt , bierze sprzęt i wychodzi.Już widze jak Matusiak czy Cabaj biega w zółtym kostiumiku treningowym na meczu testowym :) :) naszego Zagłębia
alisamyyen

Postprzez jondek 2011-01-15, 9:28 pm

Dwa ostatnie posty zachowam w moim prywatnym archiwum.Za kilka miesięcy mogą być ciekawe ;-) Pamiętam podobne posty gdy niespodziewanie zaczęli wygrywać nasi hokeiści.Tam dopiero były pomysły. :-) Ten trener tak naprawde jeszcze nie rozpoczął swojej pracy!!Ale to takie polskie :brawo:Miałem na myśli posty django i patriosa91 ;-)
jondek

Postprzez August 2011-01-15, 11:13 pm

jondek napisał(a):Ten trener tak naprawde jeszcze nie rozpoczął swojej pracy!!Ale to takie polskie Miałem na myśli posty django i patriosa91

Doprawdy jeszcze nie rozpoczął? To kto jest trenerem Zagłębia od 13 października czyli od 3 miesięcy ? Jeżeli uważasz człowieku, że zasada typu najpierw kontrakt , potem testy jest w porządku to ja się chętnie dopisze do wymienionego przez Ciebie towarzystwa. Zobaczymy czy takie nowatorskie sposoby poskutkują. Jak pamiętam to w ostatnich latach np. z pozyskanych zawodnikach będacych po kontuzji tylko Bednar się sprawdził a to trochę mało.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna