Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez Blajpios 2010-11-18, 10:38 pm

August napisał(a):
Blajpios napisał(a):No, cóż. Pytanie na dziś byłoby, dlaczego Klub wpisał się w kampanię wyborczą K. Górskiego

Jakby nie patrząc to Kaziu przeforsował Adamczyka na stanowisko Prezesa. Zatem przyszedł czas się odwdzięczyć. Szkoda, że kosztem wizerunku klubu.

No właśnie. Też tak myślę. I oby tylko była to "zewnętrzna przysługa" - która nie za dobrze, jak piszemy, się prezentuje - a nie jeszcze gorszy układ.
August napisał(a):
Blajpios napisał(a):Nigdzie nie widziałem bowiem informacji, że Klub kupiła spółka "Książek Kozielski" (czy ewent. odwrotna kolejność nazwisk). Tymczasem tylko w takim układzie można by mówić, że panowie ci są właścicielem większościowym. Wszędzie komunikaty jednak były, że panowie ci obaj kupili akcje osobno, mniej więcej po połowie, z akcją przewagi na rzecz G. Książka. Toteż - powinno się podawać Książek - Kozielski. Przy okazji więc pytanie - czemu media, łącznie z tym Forum, podają jednak, jakby było odwrotnie. Czy inercja i siła rozpędu, przyzwyczajenie do pierwszych informacji, które przeciekły do prasy, że D. Kozielski samodzielnie kupuje - to wystarczające tłumaczenie? A czemu tak to przeciekło, jeżeli negocjacje były na dwóch - albo, jeżeli na jednego i później zmieniono: czemu nie podaje się informacji sprostowanych? Czy nie chodzi aby o celową dezinformację?

Troche sie czepiasz i próbujesz dzielić włos na czworo. Panowie KK działając wspólnie mając bezwzględną większość na Walnych Zgromadzeniach. Wolno więc mówić o nich (wspólnie) jako o dwóch akcjonariuszach (głosujących razem) większościowych. Nie muszą miec wspólnej spółki aby razem wykonywac prawa ze swoich akcji. Moga za to np. podpisac między soba umowę dot. rozporzadzania akcjami jednego przez drugiego. Moga też wystawiać pełnomocnictwo na jednego z nich do wykonywania prawa głowu na WZ. Sa zatem możliwości, o których nawet nie musimy wiedzieć.

Nie do końca. Już w poprzednich wpisach na ten temat, pisałem, że to hipotezy, czyli swego rodzaju rozbieranie do szczegółów w analizie. Zaznaczałem - że może stan faktyczny być inny - i oby był. Rozum nakazuje jednak zobaczyć i takie możliwości. Może to być więc czepianie, gdy okaże się, że sprawy pobiegły dobrze, czego życzę - ale wtedy już nie będę analizować dalej. Oby się nie okazało, że jednak ta drobiazgowa analiza na coś wskazała. Dlaczego przede wszystkim zacząłem na to zwracać uwagę? Nie, nie dlatego, żeby się czepiać. Dla ostrożności. Niejasności te bowiem są niepokojące. Nie mam pretensji, że August tak założył wątek - bo wtedy było to logicznie, sam piszę, że może teraz po prostu tak zostało "z rozbiegu, z inercji", bo na początku, to nawet nie było wiadomo, że nie chodzi tylko o D. Kozielskiego. Może nawet nie mam więc pretensji, że Moderatorzy nie przemianowali tego wątku. Natomiast że to się dalej rozpowszechnia w prasie, a, to już - pytanie. Czy aby nie chodzi o te niejasności.
Kol. August pisze - bo razem, to panowie KK. mają większość. Ba! Jeszcze bardziej większość, to mają w takim razie MIasto - i któryś z Panów. Razem - to mieszkanie mają małżonkowie i dopiero od nich uważa się, że trzeba oświadczenia o rozdzielności, by zakładać, że jest inaczej jak wspólne głosowanie. A przecież też się rozchodzą. I panowie KK. nie od dzisiaj są w biznesie chyba - przynajmniej na tyle, by wiedzieć, że czym innym jest "zgodność woli na kocią łapę" a co innego, gdy jest sformalizowane. I dla mnie - postępowanie za duchem i literą prawa: nie jest czepianiem. Jest pewna mądrość, że ludzie ustanowili, iż w działalności publicznej jest dobrze, gdy chcą być postrzegani za jedno - odpowiednio rzeczy nazwać. Może to jest pewne przewrażliwienie, z racji podstolikowych zbyt wielu przez dziesięciolecia zagrań w polskiej piłce, w zagłębiowskim klubie w czasach komunizmu także i w końcu w ostatnich latach korupcji, która wyszła na jaw. Też i jakieś przewrażliwienie z racji świadomości, że wiele rzeczy w Polsce, Sosnowcu, działo się "na układ" - a p. Górski świetnie rozgrywał też niejedną sytuację, za co w niektórych wypadkach nawet skłonny jestem go pochwalić. Niemniej, właśnie biorąc pod uwagę te wszystkie historyczne zaszłości i uwarunkowania - uważam, że jedyne, co naprawdę pomagałoby obronić markę, nadać jej na nowo czystych walorów, to zadbanie, by Zagłębie było "jak przysłowiowa żona cezara", wreszcie w jednoznaczności sytuacji, wreszcie bez podejrzeń, że tu grają rolę układy partyjno-biznesowe z zakamuflowaniem. Co jest jakimś układem - niech jasno będzie nazwane spółką. Bez transparentności - dalej będzie marka szemranego towarzystwa - a co za tym idzie - dalej i zawodnicy tak samo będą się nastawiać. "Walczymy o awasn" - na szyldzie. Hihii - "pod spodem", w szatni na przykład. No i podejrzenia, że latają do booków - na forum. Czy o to chodzi?
August napisał(a):
Blajpios napisał(a):Podsumowując powyższe: nieprawdą prawdopodbnie jest, że panowie są właścicielami większościowego pakietu

No właśnie we dwóch są.

Hm, to ja znowu napiszę? No, właśnie że nie są?
Albo inaczej - jak zresztą pisałem - Dobrze, napiszę, że we dwóch są. Tylko chodzi o to - co to znaczy. Obaj są właścielami akcji, które stanowią 51 procent. Co jednak znaczy to we dwóch??? Ot, tu właśnie szkopuł - ów "pies pogrzebany". Już pisałem. Toż i MIasto jest jeszcze bardziej większościowe z którymkolwiek z nich, bo to wręcz prawie 75 procent! Ba - a może nawet wciąż na swój sposób K. Szatan jest właścicielem? Bo panowie KK - jakoś nie chcą tego, co się należy K. Szatanowi spłacać, tylko wygląda na to, że "jak klub wygeneruje zyski albo przyjdą nowi współwłaściciele, to się spłaci" (choć tu nie pamiętam, może jakieś daty były podane spłaty? Jeżeli nie - to co będzie, gdy zniecierpliwi się K. Szatan? Albo, jeżeli daty były podane i nie zostanie dotrzymany termin, bo jeszcze nowi sponsorzy nie dojdą?) Fakt, to wszystko są hipotezy. Ale co dziwić się - jeżeli od początku układ nie jest do końca jasny?
Oczywiście, że stanowią na razie "panowie KK" jakąś zgraną linię. Niech tak będzie. A skąd wiemy, że tej linii nie grają razem z miastem na przykład? To znaczy - z kimś, kto reprezentuje miasto. Ta konferencja - najlepiej pokazała, że jednak miasto zachowuje się jako większościowy udziałowiec. To MIasto - zwołoało konferencję. Nowi właściciele - byli jak bokserzy walk lżejszych na gali boksu. Sami nawet mówili - no, my, to tak tylko na rozgrzewkę, główna część to będzie miasto. Wystąpili na tej gali. Tak więc, ostrożnie panowie z wyciąganiem wniosków jednoznacznych. W każdym razie - nie wyciągam ich ja ani w jedną ani w drugą stronę. Dziwne to dla mnie, smutne, jak pisałem wyżej - bo uważam, że właśnie jednoznaczność byłaby dobra.
August napisał(a):
Blajpios napisał(a):Toteż - powinno się podawać Książek - Kozielski. Przy okazji więc pytanie - czemu media, łącznie z tym Forum, podają jednak, jakby było odwrotnie.

Ja założyłem ten wątek podajac Kozielskiego jako pierwszego, po pierwsze dlatego, iż był dla mnie bardziej znana osobą medialnie. Po drugie, nie znałem podziału akcji. Choć ten jest nieznaczny (o 1 akcję)
Co do tego - odpowiedziałem wyżej, nie czepiam się tu Kol. August, bo inaczej: zupełnie nie mógł pisać na bazie ówczesnych doniesień. Nawet pewnie i Modów się nie czepiam - i być może dziennikarzy. Ale dziennikarzy - być może tak, bo mogą mieć więcej informacji, bo bardziej powinni mieć dystans i na przykład podnosić sprawę niejasności, jakie są: że one nie służą odbudowie marki, chociażby tyle mogliby podnosić...
August napisał(a):
Blajpios napisał(a):można ją zobaczyć jednak w tym, że G. Książek nie wydawał się być szczęśliwy, gdy D. Kozielski, rzecz jasna, jako przybysz - szczególnie podkreślał rolę K. Górskiego i wpisywał się w tę kampanię reklamową.
To mi sie również nie podoba. W razie porażki Kazia moze sie to odbic na klubie.

No, a ogólnie - to fajnie, jeżeli gdy nie ma od początku wspólnego rozumienia, to dochodzi się do wspólnych wniosków po dyskusji - a nie na zasadzie "szwagra biją, to ja przeciw". Tak samo - nawet jeżeli pozostaje się przy jakiejś różnicy, to nie zapominając podkreślać tego, co gdzieś tam rozumie się wspólnie i to na swój sposób ważniejsze, nawet jeżeli nadal w pewnych kwestiach jest różnica zdań. Oby się to udawało jak najczęściej.
Blajpios

Postprzez August 2010-11-19, 11:27 am

Blajpios napisał(a):No, a ogólnie - to fajnie, jeżeli gdy nie ma od początku wspólnego rozumienia, to dochodzi się do wspólnych wniosków po dyskusji - a nie na zasadzie "szwagra biją, to ja przeciw". Tak samo - nawet jeżeli pozostaje się przy jakiejś różnicy, to nie zapominając podkreślać tego, co gdzieś tam rozumie się wspólnie i to na swój sposób ważniejsze, nawet jeżeli nadal w pewnych kwestiach jest różnica zdań. Oby się to udawało jak najczęściej.

Bo tak ma być. Naet jeśli iskrzy. Zobaczymy co nam ta najbliższa "przyszłość" przyniesienie. Choć orzywiście ciężko momentami być optymistą, a ostrożnośc kolegi w osądach staram się zorzumieć
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez jackie57 2010-11-20, 3:57 pm

Kolejny zmarnowany sezon. Czy w tym klubie. oprócz kibiców, zależy komuś na awansie? Nie jestem tego pewien.
jackie57

Postprzez FanatycznaŚrodula 2010-11-21, 10:07 pm

Nie ma co się załamywać,przecież wystarczy że wygramy 3 mecze i już jesteśmy w strefie awansowej,zobaczycie wspomnicie moje słowa w sierpniu,jak będziemy grać w 1 lidze.
Teraz większa część zawodników musi odejść,i muszą przyjść młodzi,utalentowani zawodnicy,wszystko okaże się na meczu z Zawiszą i Polonią,czy nasi piłkarze wzięli się do roboty czy nie.
FanatycznaŚrodula

Postprzez młodygniewny 2010-11-23, 7:16 pm

jackie57, Jestem tego samego zdania na tym klubie zależy tylko kibicom którzyn są nabijani w butelke
młodygniewny

Postprzez młodygniewny 2010-11-23, 7:24 pm

co do Kazia to najlepiej zobaczyć wyniki z miesiączniku WPROST gdzie Sosnowiec zajoł przedostatnie miejsce w rankingu 25 dużych miast przyjazdnym mieszkańcą żenada a Kazimierz temu przewodzi. Koryto z pełnym żarciem to jego szansa bo sam bez prezydentury by zginoł jak owsik bez "pupy" hehehe
młodygniewny

Postprzez tomaszekp29 2010-11-23, 8:35 pm

młodygniewny napisał(a):co do Kazia to najlepiej zobaczyć wyniki z miesiączniku WPROST gdzie Sosnowiec zajoł przedostatnie miejsce w rankingu 25 dużych miast przyjazdnym mieszkańcą żenada a Kazimierz temu przewodzi. Koryto z pełnym żarciem to jego szansa bo sam bez prezydentury by zginoł jak owsik bez "pupy" hehehe
Ortografia, na miłość boską, ortografia ...
tomaszekp29

Postprzez Adam1906 2010-11-24, 5:25 pm

młodygniewny napisał(a):co do Kazia to najlepiej zobaczyć wyniki z miesiączniku WPROST gdzie Sosnowiec zajoł przedostatnie miejsce w rankingu 25 dużych miast przyjazdnym mieszkańcą żenada a Kazimierz temu przewodzi. Koryto z pełnym żarciem to jego szansa bo sam bez prezydentury by zginoł jak owsik bez "pupy" hehehe

"miesiączkę" to masz Ty. Zanim wyślesz swojego posta na forum, zawołaj mamę, żeby Ci błędy poprawiła :!: Żenada...
Adam1906

Postprzez młodygniewny 2010-11-25, 8:36 pm

Adam1906, Tak masz racje musze wołać mame hehehehe ;-) . Ale nie martwie się otografią to teraz jest w naszych czasach najmniej ważne.
młodygniewny

Postprzez django 2010-11-25, 9:49 pm

młodygniewny napisał(a): Ale nie martwie się otografią to teraz jest w naszych czasach najmniej ważne.

Nie dość, że wystawiasz sobie świadectwo idioty, to jeszcze jest to dla ciebie powodem do dumy. Gratuluję dobrego samopoczucia.
django

Postprzez AroSpider 2010-12-19, 10:33 am

Wczoraj,na hali AKS Niwka,odbył się turniej zorganizowany przez APN Zagłębie Sosnowiec 1999

http://zaglebie1999.futbolowo.pl/zagleb ... ml#comment

Nasze drużyny zajęły 3 i 4 miejsca.Królem strzelców został zawodnik APN-u. :brawo:
AroSpider

Postprzez Adam1906 2010-12-31, 8:53 am

31.12.2010, Sosnowiec
Ani grosza dla Zagłębia!
(al) / sosnowiec.info.pl

Włodarze Sosnowca zapomnieli o spółce, której gmina jest współwłaścicielem. Według przedstawionego projektu budżetu, w 2011 roku Zagłębie Spółka Akcyjna nie dostanie nawet symbolicznego wsparcia. – Wzięliśmy ten klub na swoje barki, a teraz nie idą za tym żadne działania – dziwił się radny Arkadiusz Chęciński.

W bieżącym roku gmina Sosnowiec przekazała Zagłębiu łącznie ponad 1,6 mln zł. Najwięcej, bo niewiele ponad 1,1 mln zł, trafiło do spółki z tytułu zakupu 49 proc. jej akcji. Kolejne 350 tys. zł na koncie klubu było skutkiem podpisanej umowy o promocję miasta poprzez sport, a 160 tys. zł zasiliło bezpośrednio kasę piłkarzy poprzez system stypendialny. Wiadomo już, że w 2011 roku ta sytuacja się nie powtórzy, a taka forma pomocy miasta jest wykluczona.

Zagłębie S.A. może zapomnieć w nadchodzącym roku o wpływie z tytułu promocji miasta. – W 2011 roku w budżecie wydziału zabezpieczyliśmy na ten cel 80 tysięcy złotych, jednak zamierzamy te pieniądze spożytkować przede wszystkim na promocję Sosnowca poprzez sport indywidualny – wyjaśniał naczelnik Wydziału Informacji i Promocji Grzegorz Dąbrowski podczas środowej Komisji Kultury, Sportu i Rekreacji. – W przyszłym roku przepisy dotyczące finansowania sportu zawodowego mają zostać złagodzone – dodał (co chyba oznacza, że miasto zamierza przekazać środki w inny sposób - dop.red.).

O szczegółowe wyjaśnienia radni poprosili więc skarbnika miasta Janusza Kaczora. – W budżecie mamy jeszcze 1,5 mln zł na dotacje dla organizacji sportowych – mówił. Jednak Zagłębie S.A. nie może wystartować w konkursie o te środki. – Chodzi o pewne zapisy w statucie spółki. Już dawno informowaliśmy o tym przedstawicieli klubu – dodał naczelnik Wydziału Kultury Fizycznej, Sportu i Turystyki Artur Szczepański.

Maj br. był ostatnim miesiącem, za który wydział naczelnika Szczepańskiego wypłacił piłkarzom Zagłębia stypendia sportowe. Na początku roku Rada Miejska zadecydowała, iż wypłaty z tego tytułu przyznawane będą przede wszystkim sportowcom osiągającym sukcesy na arenie ogólnopolskiej i międzynarodowej indywidualnie. 3-ligowi piłkarze nie mają więc szans na comiesięczną kasę z miasta. – Gdy ustalaliśmy nowe zasady przyznawania stypendiów było mówione, że kluby, zamiast stypendiów, mają otrzymywać środki na bieżącą działalność. Gdzie są te pieniądze? – dociekał radny Arkadiusz Chęciński. Zażenowani byli także inni rajcy, bez względu na przynależność partyjną. Ostatecznie podczas głosowania nad pozytywnym zaopiniowaniem budżetu radni SLD uznali, że wszystko jest w porządku. Zadecydowała jednak większość przedstawicieli PO i PiS, których głosy przesądziły o braku pozytywnej opinii dla projektu budżetu.

Radni zobligowali skarbnika do naniesienia poprawek i podczas kolejnej komisji ma on przedstawić w jaki sposób miasto znajdzie środki na finansowanie Zagłębie S.A.
http://www.sosnowiec.info.pl/informacje ... ,1,4,18750

SQRWYSYNY :!: :!: :!: Tak to właśnie jest, jak Złotousty Kaźmirz dorwał się na następne 4 lata do stołka Prezydenta :!: :!: :!: :czerwona: Teraz szanowny "współwłaściciel" pokazał, jak naprawdę zależy mu na Zagłębiu :twisted: Niech każdy, kto oddał głos na tego komucha, weźmie się teraz uderzy w piersi i powie sam do siebie, czy dobrze zrobił...
Adam1906

Postprzez PawełK 2010-12-31, 9:37 am

No cóż... kiedyś mieliśmy piłkę, hokej, koszykówkę i siatkówkę na wysokim poziomie, a teraz?

Wchodząc na stronę Sosnowca można się dowiedzieć ile jest klubów sportowych: http://www.sosnowiec.pl/strefa_mieszkan ... _sportowe/

Rozumie, że jest to jakaś przepowiednia, że nie ma w tabelkach ani hokejowego ani piłkarskiego Zagłębia?

i kolejna "perełka" z tej samej strony:

Wspieramy sosnowiecki sport

Sosnowiec jest miastem, które może poszczycić się niemałymi sukcesami w wielu różnych dziedzinach życia. Wśród nich bez wątpienia należy wskazać sport.

Tradycje sportowe Sosnowca sięgają początków XX wieku. W latach międzywojennych miasto zyskało status jednego z bardziej znaczących ośrodków kultury fizycznej w regionie. Imię Sosnowca stało się sławne w całym kraju za sprawą drużyn sięgających po mistrzostwa i pucharowe laury. Powodów do chluby w sosnowieckim sporcie nie brakło również w powojennych dziejach miasta.
Bogate tradycje sportowe kultywowane są w Sosnowcu po dzień dzisiejszy. W tym miejscu warto wspomnieć o udziale sosnowieckich drużyn w prowadzonych na najwyższych poziomach rozgrywkach ligowych: KH „Zagłębie” Sosnowiec w Polskiej Lidze Hokeja oraz „Zagłębia” SA w Orange Ekstraklasie i „Płomienia” SA w Polskiej Lidze Siatkówki (niestety w dwóch ostatnich przypadkach drużynom nie udało się utrzymać w najwyższych ligach). Znacznymi osiągnięciami mogą również poszczycić się młodzi sosnowiczanie, zdobywający mistrzowskie tytuły tak indywidualnie, jak i drużynowo na sportowych arenach nie tylko w Polsce, ale także w Europie i na całym świecie. Doceniając wybitne osiągnięcia młodych sportowców, od 1995r. Gmina Sosnowiec przyznaje nagrody dla najlepszego sportowca i szkoleniowca. Laureatami nagród byli m.in. wśród sportowców: Rafał Sznajder, Eugeniusz Dadzibug, Małgorzata Dadzibug, Marta Wątor, Magdalena Pyrgies, Tomasz Jaworski, Agnieszka Bronisz, a wśród trenerów: Władimir Safonow, Andrzej Nowak, Leszek Chłosta, Wiesław Paszta, Andrzej Kurdziel, Piotr Augustyn. Ponadto od 1999r. przyznawane są Miejskie Stypendia Sportowe dla wyróżniających się zawodników, a od 2006r. stypendia w sporcie kwalifikowanym. W tym miejscu warto zaznaczyć, że miasto, chcąc wspierać rozwój sosnowieckich sportowców, udziela pomocy tak organizacyjnej, jak i finansowej klubom i stowarzyszeniom, które zrzeszają naszych sportowców. Opierając się na obowiązujących przepisach prawa, władze samorządowe Sosnowca przyznają co roku dotacje na realizację zadań z zakresu sportu, głównie na prowadzenie sportowego szkolenia dzieci i młodzieży. W bieżącym roku przeznaczono na ten cel 1 100 000zł. Szkolenie dzieci i młodzieży prowadzi także Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji.

Poprawa standardu i rozbudowa bazy sportowo – rekreacyjnej sprzyjające osiąganiu coraz lepszych wyników w sporcie wyczynowym, jak również wszelkie inne kroki podejmowane na rzecz sportu sensu stricte to nie jedyne zadania realizowane w zakresie kultury fizycznej przez sosnowiecki samorząd. Władze miasta znaczną wagę przypisują działaniom ukierunkowanym na popularyzację sportu masowego i rekreacji ruchowej. Od wielu lat mieszkańcy Sosnowca mają możliwość uczestniczenia w licznych wydarzeniach sportowo – rekreacyjnych. Miejski kalendarz jest wypełniony imprezami dla osób w każdym wieku i o różnych zainteresowaniach. Należą do nich m.in. Sportowy Turniej Miast i Gmin, rajdy integracyjnie, turnieje sportowe, także imprezy z okazji Dni Sosnowca i Dnia Dziecka czy też Puchar Prezydenta Miasta Sosnowca w Narciarstwie Alpejskim, Festiwal Koszykówki Dziewcząt, letnie i zimowe turnieje Frisbee.

źródło: http://www.sosnowiec.pl/strefa_mieszkan ... cki_sport/

pozostało nam już chyba tylko płakać...
PawełK
pyszałek

Postprzez django 2010-12-31, 10:29 am

No i mamy odpowiedź na pytanie, czy opłacało się angażować klub w kampanię wyborczą Górskiego. Najciekawsze jest to, że przedstawiciele klubu od dawna wiedzieli, że Miasto nie zamierza dawać pieniędzy na Zagłębie. Z tą wiedzą prezes Adamczyk kopał sobie piłkę w imię wyborczej chwały Górskiego i angażował klub w inne propagandówki organizowane przez Kazimierza. Sorry, ale bycie prezesem "z nadania" nie zwalnia z obowiązku dbania przede wszystkim o interesy spółki. Jeżeli to wszystko okaże się prawdą, to mamy skandal porównywalny z działaniami Hytrego, a u sterów nieudacznika zastąpił polityczny pachołek. Ciekawa jest też postawa innych pachołków Górskiego, a konkretnie sosnowieckiego SLD. Szczególnie radnego Kazimierczaka, który lubi opowiadać, jaki to z niego wielki dobroczyńca Zagłębia, a jak jest okazja powalczyć o klub, to ma go w dupie. Całe szczęście, że SLD jest w RM zmarginalizowane. Koniec końców coś tam pewnie dostaniemy z budżetu, ale na dużą kasę raczej nie ma o liczyć. No ale co tam, ważne żeby Kazik miał dobrze, prawda panie Adamczyk?
django

Postprzez August 2010-12-31, 12:41 pm

Adam1906 napisał(a):SQRWYSYNY Tak to właśnie jest, jak Złotousty Kaźmirz dorwał się na następne 4 lata do stołka Prezydenta Teraz szanowny "współwłaściciel" pokazał, jak naprawdę zależy mu na Zagłębiu Niech każdy, kto oddał głos na tego komucha, weźmie się teraz uderzy w piersi i powie sam do siebie, czy dobrze zrobił...

Rozumiem, że Cię poniosło ale sprawa nie jest tak jednoznaczna jak się wydaje. To, że Górski jest typowym, zakłamanym komuchem, wiemy od dawna. Ale też do kurwy nędzy nie możemy oczekiwać, że klub rok w rok będzie otrzymywał środki na przeżycie, ktre na dodatek byu marnowane. Określone środki rzędu kilkaset tysięcy w ramach promocji miasta ok. Ale stypendia czy pompowanie kasy to na dłuższą metę jest chore. Podkreślam , chore. Dotychczas sprawiało, że działacze o niczym nie myśleli tylko o pomocy Miasta.Dlatego wcale nie uważam za złe, zakończenie utrzymywania za pieniądze podatników półpraywatnego geszeftu, na dodatek pieniądze, które były rozpieprzane bez efektu. I albo w końcu obecna ekipa z Adamczykiem na czele znjadzie inne źródła finansowania albo niech to dziadoststwo pójdzie w pizdu.
django napisał(a):No i mamy odpowiedź na pytanie, czy opłacało się angażować klub w kampanię wyborczą Górskiego. Najciekawsze jest to, że przedstawiciele klubu od dawna wiedzieli, że Miasto nie zamierza dawać pieniędzy na Zagłębie. Z tą wiedzą prezes Adamczyk kopał sobie piłkę w imię wyborczej chwały Górskiego i angażował klub w inne propagandówki organizowane przez Kazimierza. Sorry, ale bycie prezesem "z nadania" nie zwalnia z obowiązku dbania przede wszystkim o interesy spółki.

Czy Adamczyk miał wiedzę czy nie jego koniukturalizm w tym zakresie był obrzydliwy. Zwłaszcza, że propaganda Kaziika była rodem z głębokiej komuny.
django napisał(a):Szczególnie radnego Kazimierczaka, który lubi opowiadać, jaki to z niego wielki dobroczyńca Zagłębia, a jak jest okazja powalczyć o klub, to ma go w dupie.

Kazimierczka jest kompletnym idiotą co wie każdy, kto się z nim kiedykolwiek zetknął.
django napisał(a):Koniec końców coś tam pewnie dostaniemy z budżetu, ale na dużą kasę raczej nie ma o liczyć.

Sponsoring Django, sponsoring. A nie mamona z Miasta
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna