D. Kozielski i G. Książek - współwłaściciele Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: D. Kozielski i G. Książek - współwłaściciele Zagłębia

Postprzez Blajpios 2010-11-16, 1:01 am

Cygan napisał(a):
Blajpios napisał(a):
Cygan napisał(a):Chłopie, jak już pier..lniesz jakimś tekstem, to pomyśl ze dwa razy...

Po pierwsze PIASTÓW nie Piastowa.... I to pisze człowiek z Zagłębia? Wstyd panie BlajpiosPo drugie - to nie moja wina, że akurat Ludowy leży tam gdzie się urodz\iłem....

Po 3 - nie przeszkadzało by mi 150 km na dojazdy na Zagłębie i nigdzie nie powiedziałem, że musi tu być Ludowy -

Po 4 jak masz mi głupio odpisywać, to proszę lepiej nie pisz nic - wystarczająco sie ośmieszyłes tym Piastowem :brawo: :lol:

Chłopie, gdy ja tam chodziłem, to jeszcze Osiedla Piastów nie było. Fakt, sam nie wiem, jak mi się napisało tego Piastowa, bo choć to nie czasy mojej młodości, gdy powstało to osiedle, to jednak rzecz jasna wiem, gdzie jest. I gdyby mi ktoś mówił, że taką pomyłkę zrobię, ciężko by mi było uwierzyć. Przepraszam za to zamieszanie, jakkolwiek mogę domyślać się, jaką drogą poszła interferencja myśli, która miała tę nieszczęsną wypadkową pomylenia podwarszawskiego Piastowa z Osiedlem Piastów.
Tyle, że nie zmienia to nic, jeżeli chodzi o meritum sprawy. I jeżeli nie jest winą kogoś, że urodził się w pobliżu Ludowego - to może on jednak po korzystaniu przez ileś lat z "przywileju bliskości" wznieść się ponad to i pomyśleć z punktu widzenia ogólnych racji regionu. Jak napisałem - trzeba się liczyć z tym, że na przykład dopiero koło 2030 roku będzie czas decyzji ostatecznej. Natomiast już teraz warto koło tego tematu sobie przepracować pewne stereotypy, by móc odpowiednio działać "po drodze". Tu akurat - jak to ktoś zacytował w innym wątku - najsensowniejsza linia wydaje się najmłodszego z kandydatów na Prezydenta Miasta Sosnowca.

Jak można pomylić warszawski Piastów z naszym Osiedlem Piastów:) Już powiedziałem, że mogę jeździć na Zagłębie i 150 km. A stadion widzę, ze trzeba postawić po Twym balkonem, bo masz wyraźne pretensje co do jego położenia ...

Najbardziej podobała mi się końcówka!!! Pod moim balkonem...Hm. To znaczy, że by go nie było... bo najczęściej balkonu nie mam. W dodatku - od Zagłębia byłby jeszcze dalej, niż Ludowy. No, ale przynajmniej byłby objazdowy, bo co parę lat miejsce zmieniam - więc byłoby może dla wszystkich Kibiców najsprawiedliwiej? Jak pomylić Piastów z Piastów Osiedlem? Sam się dziwię, ale jak widać może zdarzyć się nawet szczególnie zaprawionym w bojach Zagłębiakom. Zapewne dlatego, że opracowuję teraz rzecz, która jest związana z Piastowem i stąd przy pisaniu o Osiedlu Piastów "wyskoczyła mi z klawiatury" nazwa Piastowa. Niemniej, oczywiście: kuriozalna rzecz, szok.
Wierzę też - rzecz jasna - w tę gotowość jazd i po 150 km, a nawet jestem pewien: skoro ktoś przecież jeździ i tak na wyjazdy różne teraz, to będzie gotów i pojechać na mecz Zagłębia także u siebie. Niemniej, proszę mi wierzyć, ludzie bywają drażliwi, jeżeli więc widzą tego typu domagania się z nutą "świętego oburzenia" u kogoś, kto ma dwa kroki a oni faktycznie jeżdżą: to czasem mają dość.
No, ale wracając do tematu G. Książek i D. Kozielski, mniejszościowi współwłaściciele Zagłębia... Niektórzy już bowiem sygnalizowali tu, że dywagacje na temat Stadionu - to w odpowiednim wątku. Słusznie, mają rację. Z tym, że myślę, iż w pewnej mierze, to właśnie ten wątek był słuszny. Sądzę jednak, że faktycznie, już chyba - przynajmniej w tym momencie - ta dyskusja co do G. Książka i D. Kozielskiego ta dyskusja spełniła zadanie, to znaczy uzmysłowiła im, jak bardzo w perspektywie faktycznego rozwoju będzie to ważna kwestia - i jak trzeba dokładnie rozważyć lokalizację. Bo chciałbym ufam, że w tym, to zgodzimy się w końcu wszyscy, czy ktoś będzie przez to miał dalej czy bliżej: ta lokalizacja będzie musiała być dobrana w sposób przemyślany i tak, by faktycznie jak najbardziej pasowała ludziom z Zagłębia. Nawet, jeżeli pozostawałaby obok obecnego Stadionu (co uważam za mniej szczęśliwe) - to nie powinno być wątpliwości, że wybierano tak, by Zagłębiak na tym nowym stadionie także czuł - że to jego terytorium, jego sadyby, warownia i serce (stąd widzę wskazanie właśnie za inną lokalizacją). Ufam, że ta nasza dyskusja tutaj o stadionie - to właśnie "przekonywawcze" zadanie spełniła.
Blajpios

Postprzez mariusz76 2010-11-16, 11:16 am

Po pierwsze stadion nie jest na oś. Piastów tylko na Kresowej za Brynicą a to już nie Piastów, fakt że z tego osiedla mają najbliżej to nie znaczy że się tam znajduje.
po 2. Stadion jest w najlepszym miejscu w jakim mógł by być w Sosnowcu.
dla czego a dla tego że jest z dala od miejsc mieszkalnych, blisko centrum, drogi szybkiego ruchu i dworca kolejowego. Bardzo dobra droga dla kibiców przyjezdnych i bardzo ładna okolica staw(stawiki) lub park.
PO 3 I istnieje już bardzo dobra baza treningowa.

Nie wyobrażam sobie stadionu w innym miejscu niż na miejscu Ludowego!!!!
(ale wiem ze nie ma sensu pisanie o stadionie i jego miejscu bo i tak on nie powstanie a nawet jeśli w te baje uwierzę to nie ma drużyny a co za tym idzie nie ma kibiców) Patrząc na ludzi którzy jeszcze przychodzą to desperaci ale i dzięki temu jeszcze przychodzą bo bilet kosztuje 5ke. I marnie to widzę że się poprawi bo zamiłowanie do meczów-barw trzeba wychowywać od małego. (tak było w moim przypadku i wielu moich znajomych-po prostu chodzi oto że na mecze chodziłem z tatą tak naprawdę nic nie widziałem bo byłem za mały lub biegałem pod siatką z inną zgrają maluchów ale tak się zaczynało :)) Teraz jak już widzę jakichkolwiek dzieciaków to tych żerujących pod kasami i tyle... a nie obrażając większości to na koronie1/3 to patologia może mniej ale każdy to z nas widzi wiec jak się coś nie zmieni to ciężko to tu widzę na przyszłość.
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez Blajpios 2010-11-16, 11:58 am

Po pierwsze - to nie przypominam sobie, by tu ktoś pisał, że Ludowy jest na Osiedlu Piastów - tylko była mowa, np. ja pisałem (z nieszczęsną przebitką słowną) - że ludzie z Osiedla Piastów mają te paręset metrów, więc im bliżej. To szczegół, nie ma co się czepiać - i tego nie czynię. Czy jednak taka właśnie "szybka reakcja skutkująca wszakże odebraniem powierzchownym" myśli przedstawianej - nie jest symptomatyczna w ogóle do podejścia do Stadionu? Czy nie jest tak, jak powierzchownie odebrało się, że tu ktoś mówi o lokalizacji na Osiedlu Piastów - to tak samo w ogóle się podchodzi do tej kwestii Stadionu w ogóle? Czyli - najbliższymi skojarzeniami. Obecnie skojarzenia emocjonalne - są z tym konkretnym stadionem. "Koniec kropka. Nie wyobrażam sobie więc innego umieszczenia stadionu" - tak mi się wydaje, automatycznie tak idzie.
Czemu w ogóle wracam teraz do tej myśli? Samemu przecież pisałem, że decyzje będą koło 2030 roku zapewne. Ano - wyjaśniłem, łącznie z tym, dlaczego to w wątku o mniejszościowych właścicielach G. Książku i D. Kozielskim (którzy są zarazem ważni, bo to konkretne osoby związane jakimiś tam, choćby małymi swoimi pieniędzmi włożonymi w klub, po 50 groszy, ale niech tam, prawo własności mają i pewnie jak K. Szatan przekonają się niedługo, jak trzeba po kolei dokładać). Otóż - dlatego tu podnosiłem sprawę, bo chodzi o to, by ten temat "zapadł w głowę", wśród mnóstwa problemów, które teraz mają, by zapamiętali, że temat, choć nie naglący, żyje w głowach kibiców - to ważna sprawa, gdzie będzie zagłębiowska warownia.
Czemu znowu piszę, choć wczoraj jeszcze pisałem, że chyba na razie dość tego uprzytamniania? Ano, dwie rzeczy. Po pierwsze, choćby post powyższy uświadomił mi, jak to ważne, by odpowiednio wcześnie ukształtowała się świadomość. Kol. mariusz76 pisze, że to ważne, by lokalizacja była dobra - i słusznie. Jeżeli mówić o nowej - to przy tych założeniach, które wskazuje Kol. mariusz76 widać przewagę nowej: ale tylko pod warunkiem, że będzie dobrze wybrana! Czyli - tak jak pisze Kol. mariusz76, by było blisko do kanałów komunikacyjnych. Otóż - nowa lokalizacja może sprawić, że blisko będzie w Sosnowcu nie tylko dla 1 czy 2 dzielnic ale dla większej ilości. Tak samo i dla innych miast, regionów, poza Jaworzno, Olkusz, Zawiercie sięgając. Czyli zdecydowanie lepiej niż dotychczasowa. BY tak jednak było - trzeba za wczasu "zadbać", by taka lokalizacja była ok. 2030 roku wolna! Ba. Może teraz, gdy to Miasto jest z większością udziałów - to najlepszy czas do tego zadbania?
Blajpios

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2010-11-16, 6:18 pm

Szanowny Blajpiosie te wszystkie lokalizacje na NOWY STADION to za wczesnie. W tej
chwili własciciele mysle ze maja w głowach co zrobic aby Ludowy na kazdym meczu
był pełny i kasa byla i doping dla druzyny byl.
Mam nadzieje iz mysla równiez ze nalezy zdudowac taka druzyne która jeszcze w
2011 roku awnsuje do I ligi.
To jest jeden z najwazniejszych warunków na chwile obecną AWANS, AWANS.
Gra w I lidze daje lepsza jakość dla Kibiców a tym samym wieksze zainteresowanie
gra Zagłebia z przeciwnikami wyzszej klasy. Jak doskonale wiemy Ludowy na chwile
obecna posiada wszystkie papiery na grę w Ekstraklasie patrz Cracovia, Wisła.
Moje myslenie i logika mówi w dwóch latach po 2011 Zagłebie musi awnsowac do
Extraklasy i tu mozna zaczÄ…c myslec o nowym Stadionie i lokalizacj a grac spokojnie
na Ludowym to jest ten komfort ze nie ma pospiechu i nie płaci sie za najem innego
Stadionu jak to miało miejsce z Wodzisławiem.
Na koniec moja propozycja w strone Sympatyków Zaglebia - tych prawdziwych jest
nastepujaca - NIE ODWRACAC SIE OD DRUZYNY - POMOC DLA DRUZYNY - TAKI DOPING
KTORY ICH PONIESIE DO AWANSU.Przeciez ta runda byla w najgorszym wykonaniu własnie
na Ludowym 3 mecze przegrane , jeden remis - strata 11 pkt.
Serdecznie pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez zimek 2010-11-16, 9:21 pm

a ja mysle zeby stadion byl rozbudowywany co roku jedna trybuna i za 4 lata stadion gotowy i awans do ekstraklasy bo chyba nikt nie wierzy ze nawet jak awansujemy do 1 ligi to rok pozniej do ekstraklasy a Zaglebie to marka ale jak graja z wioskami to tlumy nie przyjda wazne zeby teraz zaczac budowe calego klubu trybuna po trybunie ,z 2 do pierwszej,rozsadny dobor pilkarzy nie ilosc tylko jakosc ,pokazanie miastu ze klub jest i ma sie dobrze ,promocja nawet tak jak na wybory bilbordy plakaty ulotki itp bo my wiemy co sie tu dzieje ale rzesza ludzi nawet niewie w ktorej lidze gra Zaglebie. zaczynaja nowi wlasciciele budowe i to bedzie rozliczone
zimek

Postprzez YOOSHKY 2010-11-18, 1:58 am

YOOSHKY

Postprzez August 2010-11-18, 8:46 am

YOOSHKY napisał(a):http://www.zaglebie.eu/pierwsza-czesc-konferencji-prasowej-na-ktorej-oficjalnie-przedstawiono-nowych-wspolwlascicieli-zaglebia_6_325.html

Choinka, albo to dla wybranych albo ja coś źle robię bo nijak się nie da otworzyć.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez YOOSHKY 2010-11-18, 8:52 am

August napisał(a):
YOOSHKY napisał(a):http://www.zaglebie.eu/pierwsza-czesc-konferencji-prasowej-na-ktorej-oficjalnie-przedstawiono-nowych-wspolwlascicieli-zaglebia_6_325.html

Choinka, albo to dla wybranych albo ja coś źle robię bo nijak się nie da otworzyć.

Działa. W playerze musisz wybrać wersję HD lub SD.
YOOSHKY

Postprzez August 2010-11-18, 8:58 am

Niestety, w robocie nie mam żadnego wyboru. "Trza" będzie zobaczyć w domciu. Ale dzięki.
August

Postprzez YOOSHKY 2010-11-18, 9:03 am

August napisał(a):Niestety, w robocie nie mam żadnego wyboru. "Trza" będzie zobaczyć w domciu. Ale dzięki.

Specjalnie dla Ciebie:
SD -> http://zaglebie.eu/media/videos/konfere ... on1-SD.mp4
HD -> http://zaglebie.eu/media/videos/konfere ... on1-HD.mp4

Wystarczy WMP + kodek h.264
YOOSHKY

Postprzez August 2010-11-18, 9:05 am

YOOSHKY napisał(a):
August napisał(a):Niestety, w robocie nie mam żadnego wyboru. "Trza" będzie zobaczyć w domciu. Ale dzięki.

Specjalnie dla Ciebie:

Dziękuję, doceniam i jestem Ci szczerze zobowiązany
August

Postprzez YOOSHKY 2010-11-18, 9:16 am

August napisał(a):
YOOSHKY napisał(a):

Specjalnie dla Ciebie:

Dziękuję, doceniam i jestem Ci szczerze zobowiązany

Bez przesady, tylko wkleiłem linki.
Żebyś się w pracy za bardzo nie nudził to masz tu jeszcze część o stadionie:
HD -> http://zaglebie.eu/media/videos/konfere ... on2-HD.mp4
YOOSHKY

Postprzez August 2010-11-18, 9:27 am

YOOSHKY napisał(a):Żebyś się w pracy za bardzo nie nudził

No pięknie, toś mi pojechał. Ale dzięki za materiał
August

Postprzez maniek-75-75 2010-11-18, 10:21 am

mariusz76 napisał(a):Po pierwsze stadion nie jest na oś. Piastów tylko na Kresowej za Brynicą a to już nie Piastów, fakt że z tego osiedla mają najbliżej to nie znaczy że się tam znajduje.
po 2. Stadion jest w najlepszym miejscu w jakim mógł by być w Sosnowcu.
dla czego a dla tego że jest z dala od miejsc mieszkalnych, blisko centrum, drogi szybkiego ruchu i dworca kolejowego. Bardzo dobra droga dla kibiców przyjezdnych i bardzo ładna okolica staw(stawiki) lub park.
PO 3 I istnieje już bardzo dobra baza treningowa.

Nie wyobrażam sobie stadionu w innym miejscu niż na miejscu Ludowego!!!!
(ale wiem ze nie ma sensu pisanie o stadionie i jego miejscu bo i tak on nie powstanie a nawet jeśli w te baje uwierzę to nie ma drużyny a co za tym idzie nie ma kibiców) Patrząc na ludzi którzy jeszcze przychodzą to desperaci ale i dzięki temu jeszcze przychodzą bo bilet kosztuje 5ke. I marnie to widzę że się poprawi bo zamiłowanie do meczów-barw trzeba wychowywać od małego. (tak było w moim przypadku i wielu moich znajomych-po prostu chodzi oto że na mecze chodziłem z tatą tak naprawdę nic nie widziałem bo byłem za mały lub biegałem pod siatką z inną zgrają maluchów ale tak się zaczynało :)) Teraz jak już widzę jakichkolwiek dzieciaków to tych żerujących pod kasami i tyle... a nie obrażając większości to na koronie1/3 to patologia może mniej ale każdy to z nas widzi wiec jak się coś nie zmieni to ciężko to tu widzę na przyszłość.

bardzo mądre słowa .. u mnie masz +500 w reputacji...dodam że w pobliżu najlepszego hotelu w mieście ...
maniek-75-75

Postprzez zimek 2010-11-18, 10:16 pm

i u mnie tez plusow nalapales bo jak slysze jak koles chodzi z megafonem i krzyczy do ludzi starszych od niego 2 a nawet 3 razy ku..a spiewac to sie pod kaptur chowam bylem pare razy na Liverpoolu i widac golym okiem kulture a sektor dla kiboli jest za bramka ja kibicuje Zaglebiu 30 lat ale takiej chamowy to nie widzialem pozd
zimek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack