Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez django 2010-10-25, 9:57 am

Qcu20 napisał(a):Nie wiem czemu wszyscy czepiaja sie Marka. Fakt przy bramce zawalil, trzeba jednak pamietac ze byl tylem do napastnika a to znacznie utrudnia gre. W tej sytuacji napastnik ma przewage.

Jezeli chodzi o tego samoboja no to coz..ich bylo 3 a Marek sam, wiec i tak i tak na 90% padlaby bramka, staral sie przerwac akcje na tyle niefortunnie ze pilka wpadla do wlasnej bramki...

Przy drugiej bramce możemy gdybać, ale piłka była moim zdaniem do wybicia. Problem w tym, że Marek jest na tyle nieskoordynowanym piłkarzem, że jakoś tak wpadł na nią siłą rozpędu. Przy pierwszej zawalił, bo zgubił krycie. Gdyby przykleił się do napastnika, to spokojnie wybiłby piłkę, bo był przed nim. Tak na marginesie to w większości drużyn jeden stoper jest wysoki i silny, a drugi niższy i szybszy. Jeden jest od walki, drugi od myślenia. Po odejściu Hosicia zostaliśmy z Balulem i Markiem, którzy może jeszcze jakoś radzą sobie z walką w polu karnym, ale z szybkością i pomyślunkiem u nich gorzej. Zamiast latem sprowadzić zawodnika o charakterystyce podobnej do Hosicia, to prezes z Chojnackim ściągnęli Ziołę, który jest gorszą wersją Balula i Marka. Czekam na powrót Białka, który jest inteligentnym obrońcą, a przy tym nigdy nie brakowało mu charakteru. W ostatnim meczu był już na ławce i mam nadzieję, że w Słubicach Ojrzyński da mu szansę. Jest po kontuzji i może jeszcze nie być w najwyższej formie, ale warto na niego stawiać.
django

Postprzez August 2010-11-02, 9:05 am

Tak mi się przypomniało, tak przy okazji problemów z klasowymi bramkarzami, otóż w zeszłym roku Urban, będąc na memoriale Włodka Mazura jeszcze jakotrener Legii, nie mógł się nachwalić gry bramkarza CKS-u Wieczorka. Chłopak miał nawet dostać zarpszenie do Legii, ale wiadomo, Urban stracił wnet robotę. Natomiast Zagłębie, tradycyjnie, żadnego zainteresowania.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez joz.joz01 2010-11-02, 10:06 pm

wypierdolić 3/4 składu zostawić lache bednara mielca filipowicza
joz.joz01

Postprzez zuban10 2010-11-02, 11:08 pm

joz.joz01 napisał(a):wypierdolić 3/4 składu zostawić lache bednara mielca filipowicza

no i mam nadzieje że jeszcze Szlakotina, chyba o nim zapomniałeś 8)
zuban10

Postprzez August 2010-11-03, 9:40 am

My tu gadu gady, a Prezes zatrudnił kolejnego kumpla z boiska. Zobaczymy, na co stać Klatę jako trenera. Swoją drgoą ktoś z klubu chyba ma problemy ze spaniem skoro daje niusy na oficjalną w środku nocy.
August

Postprzez Qcu20 2010-11-03, 10:30 am

August napisał(a):My tu gadu gady, a Prezes zatrudnił kolejnego kumpla z boiska. Zobaczymy, na co stać Klatę jako trenera. Swoją drgoą ktoś z klubu chyba ma problemy ze spaniem skoro daje niusy na oficjalną w środku nocy.

No prezes szaleje..
Może ta decyzja zapadła w nocy? Wiesz jak to jest w Zagłębiu, cyrk na kółkach..
Qcu20

Postprzez django 2010-11-03, 12:20 pm

Czyżby konsekwencje wypowiedzi Łuczywka po meczu w Słubicach?
django

Postprzez Warson 2010-11-03, 12:48 pm

nie, poprostu jest jak w Pisie i PZPNIE :) Układy układy i jeszcze raz układy! Znajomy, znajememu, znajomego podsuwa. Najlepiej uzbierać kolegów z dawnych lat z którymi się fajnie pije :).

Czemu nie zatrudnią od poszewki ludzi którzy by ten burdel posprzątali??
Warson

Postprzez August 2010-11-03, 1:03 pm

Ja nie mam nic przeciwko kolegom. W końcu Prezes ma prawo do psiadania własnej ekipy. tyle, że przykłady związane z zatrudnieniem Skrzypka i Stolpy oraz Łuczywka na trenera świadczą o tym, że Prezes przy wyborze nie kierował się ich profesjonalizmem.
August

Postprzez django 2010-11-03, 1:08 pm

Po wcześniejszych decyzjach Adamczyka można i tą podciągnąć pod kumoterstwo, ale akurat myślę, że pomysł z Klatą nie jest zły. Lepiej, żeby drugim trenerem była osoba pochodząca z regionu, tym bardziej, że ma już jakieś doświadczenie w trenerce. Zagłębie musi stawiać nie tylko na wychowanków - piłkarzy, ale też wychowanków - trenerów. Kto wie, może to zaprocentuje w przyszłości? Trochę mnie tylko dziwi wypowiedź Klaty, że poszukiwanie piłkarzy w regionie nie należy do jego obowiązków. Przecież jako trener, który pracował w zespołach z niższych lig na pewno ma odpowiednie rozeznanie i kontakty.
django

Postprzez August 2010-11-03, 2:12 pm

django napisał(a):Kto wie, może to zaprocentuje w przyszłości?

Z Pierscionkiem jakoś nie bardzo wypaliło.Dlatego też pozwolę sobie na pewien sceptycyzm w sprawie.
August

Postprzez django 2010-11-03, 3:12 pm

August napisał(a):
django napisał(a):Kto wie, może to zaprocentuje w przyszłości?

Z Pierscionkiem jakoś nie bardzo wypaliło.Dlatego też pozwolę sobie na pewien sceptycyzm w sprawie.

Dlatego piszę w trybie przypuszczającym. Nie znam Klaty, ale jeżeli ma talent do trenowania, to najlepiej żeby rozwijał go w ciągle jeszcze najmocniejszym klubie regionu.
django

Postprzez August 2010-11-03, 8:19 pm

Ja sie jeszcze zastanawiam czym sie bedzie różnił w swoich obowiązkach 2 trener Klata od asystenta Łuczywka. Chyba, że Siwemu pozostawili tę asystenture po to zeby mu przykro nie było.
August

Postprzez Qcu20 2010-11-03, 10:45 pm

Dla mnie to wszystko jakieś grubymi nićmi szyte..
Oczywiście prezes na pytania nie odpowiada, bo tak Mu wygodnie..
I jak tu wierzyć w cokolwiek..?
Qcu20

Postprzez August 2010-11-04, 10:57 pm

Jestem ciekaw na ile "opłacało" się Adamczykowi pozbywać Hosicia i Lilo skoro klub im musi płacić. Zaznaczam przy tym, iż mam takie dziwne odczucie, że Szatan ujawniając na odchodnym tę informację Todurowi chciał Adamczykowi zrobić na złość.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna