Krzysztof Szatan - były właściciel Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Krzysztof Szatan - Właściciel Zagłębia

Postprzez mario1 2010-10-29, 12:01 am

Blajpios napisał(a):
August napisał(a):Mnie ciekawi co w takim razie powstrzymuje Krisa od parafowania umowy sprzedaży akcji. Jeśli wierzyć mediom to warunki zbycia zostały przez strony ustalone. Przelanie ich na papier nie zabiera zbyt dużo czasu. Sam Szatan wypowiadał się ciepło o Kozielskim. W każdym razie można było wyczuć, że - przynajmniej oficjalnie - akceptuje nabywcę. A tu nastała cisza.

Tak, również uważam, że jest to zastanawiające...

to niezwykle proste zagrano po raz kolejny nasza karta tylko nie w naszej sprawie ,taka forma nacisku a nam chwilowy zawrót głowy, moim zdaniem nie ma tematu
mario1

Postprzez August 2010-10-29, 7:18 am

Temat był, bo potwierdził to Kozielski. Natomiast rzeczywiście nie wiadomo jakie tak naprawdę były intencje Szatana.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Blajpios 2010-10-29, 11:02 am

August napisał(a):Temat był, bo potwierdził to Kozielski. Natomiast rzeczywiście nie wiadomo jakie tak naprawdę były intencje Szatana.

Raczej - temat był, bo potwierdził to K. Szatan. To przecież D. Kozielski mówił o gotowości zakupu akcji Zagłębie - a K. Szatan potwierdzał, że są takie rozmowy i mówił, że D. Kozielski to sprawny biznesmen i ciekawy w piłce. Taktycznie mądrze.
No, a - intencje? A czy wiemy, jakie były intencje D. Kozielskiego? Też do końca nie. Tyle, że tu już największe prawdopodobieństwo domysłów. Chyba - rozgrywka. Tylko o co? Jeżeli o medialną markę przy przegrywaniu w Odrze - to już rzeczywiście można uznać, że sprawa zakończona. Jeżeli jednak rzeczywiście gra, by jeszcze być w piłce, to póki nie ma zakupu GKSu albo innej decyzji - w gruncie rzeczy należy jeszcze się obawiać, iż temat Zagłębia może mu wrócić. Co zaś do intencji K. Szatana - to rzeczywiście to jeszcze trudniejsze do domysłów. A jakich ich obu w porozumieniu? To już w ogóle trudne pytanie.
Blajpios

Postprzez August 2010-10-29, 4:24 pm

Świat idzie do przodu, Zagłębie w głębokiej czarnej ..., a Ty drogi Blajpiosie swoje.
Pytanie do Krzysia: gdzie te 20-mln budżety i awanse, coś obiecywał przed kilku laty ?
August

Postprzez Blajpios 2010-10-29, 9:57 pm

August napisał(a):Świat idzie do przodu, Zagłębie w głębokiej czarnej ..., a Ty drogi Blajpiosie swoje.
Pytanie do Krzysia: gdzie te 20-mln budżety i awanse, coś obiecywał przed kilku laty ?

Swoje, to raczej Kochany August... Niestety tylko - w tym swoim, to wciąż postępuje dalej i już coraz bardziej paranoiczne "ustawienia myślowe" stosuje, by to swoje produkować. Proszę sobie uczciwie przeczytać bieg wypowiedzi i zanalizować - to zobaczy się absurd "wniosków Augusta", jak i podstawy do mojego wpisu.
Zastanawiam się tylko, czy to odwagi brakło, czy co, gdy stawiałem kilka wpisów temu pytanie - w każdym razie było tylko przemilczenie. A przecież można było śmiało napisać, co w sercu gra, dając odpowiedź twierdzącą. Przypomnę moje pytanie - czy jeżeli stałoby się jasne w czasie negocjacji, że D. Kozielski "pogrywa Zagłębiem", wręcz jest hochsztaplerem i K. Szatan by się o tym zorientował: to jednak mimo wszystko niektórzy by chcieli, by swe udziały w Zagłębiu "piekarzowi z Wodzisławia" sprzedał czy też woleliby, by się wstrzymał? Oczywiście, wtedy przemilczenie - a potem ni z gruszki ni z pietruszki "a Blajpios swoje" - nieważne, że nijak się to ma do rzeczywistości. No, cóż. Skoro PO tak może sobie w ogólnopolskich i państwowych sprawach stosować te chwyty, to co się dziwić, że ktoś próbuje coś podobnego i tutaj. Tylko po co? Nie pozostaje nic innego, jak czuć się usatysfakcjonowanym, że wzbudzam tyle uwagi?
Blajpios

Postprzez August 2010-10-29, 10:14 pm

Blajpios napisał(a):Tylko po co? Nie pozostaje nic innego, jak czuć się usatysfakcjonowanym, że wzbudzam tyle uwagi?

Nie, nie o tow każdym razie chodzi. Mnie się cały czas wydaje, jakbyś jeszcze czekał Blajpiose na to, że Szatan okaże się - nazwijmy to - lepszym właścicielem dla Zagłębia, niż jest. Natomiast ja żadnych złudzeń nie mam.
August

Postprzez Blajpios 2010-10-29, 10:35 pm

August napisał(a):
Blajpios napisał(a):Tylko po co? Nie pozostaje nic innego, jak czuć się usatysfakcjonowanym, że wzbudzam tyle uwagi?

Nie, nie o tow każdym razie chodzi. Mnie się cały czas wydaje, jakbyś jeszcze czekał Blajpiose na to, że Szatan okaże się - nazwijmy to - lepszym właścicielem dla Zagłębia, niż jest. Natomiast ja żadnych złudzeń nie mam.

A co do tego, to też już się raczej nie spodziewam. Owszem, jak by się wydarzyło coś z jego strony "szokującego na plus", to może należałbym do jednych z pierwszych, którzy przyjęliby to pozytywnie, zaczęli właśnie wierzyć, że to oznaki przemiany. Niemniej jeżeli chodzi o "spodziewanie się" tego wydarzenia - nie bardzo się spodziewam. Może jeszcze też tylko - nie wieszam tak straszliwie psów, bo ani to moja zawiedziona miłość: ja od początku speptycznie podchodziłem do jego entuzjazmów - ani nie mam jakoś pewności, że akurat on cynicznie zagrał Zagłębiem. Raczej wydaje mi się, że "przejechał się" na tym przedsięwzięciu też. Tak samo też - nie obwiniałbym go za cały upadek Zagłębia, za jakieś mitycznie nie wykorzystanie szansy gry w Ekstraklasie itd. Obecnie zaś - myślę, że już całkiem się wycofał z walki. Trochę to taki przypadek - oczywiście porównanie z zachowaniem proporcji - jak p. Drzymała, dawny właściciel Groclinu.
Dla mnie więc ważne byłoby, by nie poddał się - choćby skutkiem wielu wyzwisk które tu padły - nawet na takie pozycje, jak hipotetycznie wyżej określałem. Czyli - gdyby się zorientował w jakichś negocjacjach, że ktoś chce wykorzystać Zagłębie, że jest hochsztaplerem - to chciałbym, by nie poszedł na to, byle mieć święty spokój i zwrócone część kasy, którą włożył. No i - by jako tako to trzymał, póki nie pojawi się lepsza propozycja. Jak to mówią - "stara bieda lepsza niż nowa". A trzeba uznać, moim zdaniem, że braki możliwości rozwoju Zagłębia, to szerszy problem, brak koniunktury itd - a nie tylko błędy K. Szatana. Tak więc - nie tak łatwo ta koniunktura się zmieni. Do tego czasu - nie przeszkadza mi, że jest K. Szatan a za te parę rzeczy, którymi się wykazał w przeszłości, nie mam trudności, by go docenić. Kiedy zaś pojawi się szansa rozwoju - to wtedy jakiś Zagłębiak (choćby np. z Jaworzna, czyli Zagłębia Wielkiego): niech Klub przejmuje. Klub jakoś w rozpędzie zmian - utknął (nawet bilansu otwarcia szumnie zapowiadanego nie ma), jest marazm i za tego Prezesa. Kibice - też tkwią na pozycjach bezrozwojowych (vide: Stowarzyszenie). Piłkarze - to już żenada, wyraźnie sobie "pogrywają" odstawiając to, co odstawiają. No i w końcu - co do zewnętrznego parcia, zapotrzebowania, koniunktury: cisza na morzu, żadnego powiewu. Z tego - moim zdanem sobie trzeba zdać sprawę - a nie szukać ujścia dla nerwów jedynie "w wieszaniu psów na Szatanie".
Blajpios

Postprzez August 2010-10-30, 8:12 pm

Blajpios napisał(a):Raczej wydaje mi się, że "przejechał się" na tym przedsięwzięciu też.

No własnie tu się różnimy. Zważywszy na to, że klub przez ostatnie lata był finansowany przez Włochów, a potem Miasto plus pieniądz krakowskie, sadzę że Krzysiu co najmniej na tym biznesie nie stracił.
August

Postprzez Blajpios 2010-10-30, 9:53 pm

August napisał(a):
Blajpios napisał(a):Raczej wydaje mi się, że "przejechał się" na tym przedsięwzięciu też.

No własnie tu się różnimy. Zważywszy na to, że klub przez ostatnie lata był finansowany przez Włochów, a potem Miasto plus pieniądz krakowskie, sadzę że Krzysiu co najmniej na tym biznesie nie stracił.

Cóż, byłby chyba jedynym w polskkiej piłce, który nie stracił. Trudno w to uwierzyć - i obawiam się, że to trochę gęba dorabiana. Natomiast nie dał się wpuścić w uliczkę, jaką poszedł Cimminelli, to fakt (wyrok sądowy, chyba dożywotni zakaz udziału w piłce, bankructwo firmy). No ale też nie upieram się przy moim zdaniu, bo prostu nie wiem. Obawiam się tylko, że kibice wieszający psy na K. Szatanie po prostu się opierają na swoich wyobrażeniach, emocjach, marzeniach i kompleksach i stąd im wychodzi taka pewność. Ja po prostu piszę "wydaje mi się, że nie zarobił, bo nie zarabia w polskiej piłce nikt". Jak inni napiszą "wydaje mi się, że zarabia" - OK! Naprawdę nie wiemy, jak jest.
Natomiast w cytowanym zdaniu jest trochę inna sprawa przeze mnie poruszana- ale rzeczywiście było to użycie słowa wieloznacznego, więc nie mam pretensji, tylko wyjaśniam. Mianowicie - "przejechał się" używałem tu w znaczeniu, że sobie inaczej wyobrażał, rzeczywiście liczył, że się uda lepiej a dopiero potem przekonywał się, co to znaczy ten biznes i trochę nie wyszło. I to jest niezależne od tego, czy czy zarobił, czy stracił, czy chciał zarobić czy stracić, czy początkowo był gotów tracić, byle był sukces a potem chciał nie stracić.
Blajpios

Postprzez tiktak 2010-10-30, 10:04 pm

Kozielski wstrzymuje się z podpisem pod umową, dopóki nie rozgryzie wszystkich tekstów Blajpiosa. A ponieważ jak mówi sam o sobie "jo jest prosty biznesmen" to trochę mu to zajmie. No a Szatan musi być bardzo hojny przy tacy.
tiktak

Postprzez django 2010-10-31, 1:02 am

Blajpios napisał(a):Obawiam się tylko, że kibice wieszający psy na K. Szatanie po prostu się opierają na swoich wyobrażeniach, emocjach, marzeniach i kompleksach i stąd im wychodzi taka pewność.

A kto rozbudzał te wyobrażenia, emocje, marzenia i kompleksy? Nie Krzysiu przypadkiem?
django

Postprzez tiktak 2010-10-31, 10:28 am

django napisał(a):
Blajpios napisał(a):Obawiam się tylko, że kibice wieszający psy na K. Szatanie po prostu się opierają na swoich wyobrażeniach, emocjach, marzeniach i kompleksach i stąd im wychodzi taka pewność.

A kto rozbudzał te wyobrażenia, emocje, marzenia i kompleksy? Nie Krzysiu przypadkiem?

Panie Blajpios, ja się nie obawiam tylko jestem pewien, że żyje pan w przekonaniu że pan myśli tak jak trzeba a inni (kibice Zagłębia) myślą tak jak ZOMO - parafrazując pewną znaną patologiczną wypowiedź.
Tymczasem kibice Zagłębia stosują pewną prostą zasadę, która skądinąd powinna być panu znana i bliska - po owocach ich poznacie. A to że dyskredytuje pan wypowiedzi kibiców dlatego że pojawiają się w nich przecinki na k..., na ch... to jest pański problem. Pan oczekuje od czytających pana teksty wgłębienia się w treść. I vice versa. Wolę czytać niektóre teksty z w/w przecinkami niż większość pańskich. Zawierają dużo więcej treści.
tiktak

Postprzez greno 2010-11-04, 8:22 pm

Witam ! Panowie i panie myślę że byłoby bardzo fajnie gdybyśmy wywiesili '' Krzysiek dziękujemy''
greno

Postprzez wojtas sc 2010-11-04, 8:40 pm

greno napisał(a): byłoby bardzo fajnie gdybyśmy wywiesili '' Krzysiek dziękujemy''

jaki kolo był taki był pokarzmy że mam swoją dumę która potrafi powiedzieć dziękujemy z czystej grzeczności
wojtas sc

Postprzez Qcu20 2010-11-04, 9:17 pm

Też się pod tym podpisuję :)
Qcu20

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników