Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez Onslow 2010-10-24, 6:32 pm

Co by nie mówić to Kozielski sprowadził do Wodzisławia Mauro Cantoro, Brasilia i Arkadiusza Onyszko
ma nosa do transferów w Wodzisłąwiu zainwestował dużo kasy ma jakąś wizje piłki tylko szkoda że jest taki nieugięty, w Wodzisławiu nie potrafili się dogadać myślicie że u nas się dogadają - szczerze wątpie pewnie też podziękuje za współprace po kilku miesiącach chyba że dadzą mu wolą rękę -nowy stadion by się przydał i jakieś dobre transfery
Onslow

Postprzez django 2010-10-24, 8:57 pm

Onslow napisał(a):ma nosa do transferów w Wodzisłąwiu zainwestował dużo kasy

Tylko szkoda, że w większości nie swojej. Jak przychodzi do wykładania swoich pieniędzy, to słyszymy o wizji grania wychowankami.
django

Postprzez August 2010-10-24, 9:25 pm

django napisał(a):

Tylko szkoda, że w większości nie swojej. Jak przychodzi do wykładania swoich pieniędzy, to słyszymy o wizji grania wychowankami.

Może się czepiam ale masz jakąś inną alternatywę dla ex-zbawiciela ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Qcu20 2010-10-24, 10:25 pm

Nie ma alternatywy, ale tak jakos mi sie widzi ze tylko my kibice chcemy zeby Zaglebie gralo wyzej, a dzialacze i reszta mysla ze nie jest zle, brak kasy, brak potencjalu, duze ryzyko..
Qcu20

Postprzez django 2010-10-25, 8:45 am

August napisał(a):
django napisał(a):

Może się czepiam ale masz jakąś inną alternatywę dla ex-zbawiciela ?

Nie mam i nie chcę też w żaden sposób deprecjonować na starcie Kozielskiego. Prostuję tylko to, co napisał kolega wyżej, bo trzeba też mieć świadomość, że te spektakularne transfery w Wodzisławiu, to nie do końca były z jego kasy.
django

Postprzez August 2010-10-25, 9:00 am

Kozielski nie jest moim marzeniem jako takim, ale po ponad trzech latach "rządów" Szatana i tej komletnej beznadziejności temu towarzyszącej jest mi już wszystko jedno kto by wziął ten jego pakiet akcji. O ile Szatan będzie umiał chociaż sprzedać ten swój pakiet bo coś długo nad tym myśli.
Ostatnio edytowano 2010-10-25, 1:01 pm przez August, łącznie edytowano 1 raz
August

Postprzez Sonda 2010-10-25, 12:14 pm

django napisał(a):Prostuję tylko to, co napisał kolega wyżej, bo trzeba też mieć świadomość, że te spektakularne transfery w Wodzisławiu, to nie do końca były z jego kasy.

Zastanawiam się o jakich wy transferach wspominacie? i o jakiej niby kasie?
Odra w poprzednim sezonie w przerwie zimowej wymieniła polowe składu ale nikogo nie kupiła.
Ci wszyscy gracze przyszli za darmo a kontrakty były tak skonstruowane że mieli dostać wielką kase za utrzymanie.
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/1,916 ... anque.html
Sonda

Postprzez jondek 2010-10-25, 12:19 pm

Może to wcale nie jest głupie :niezle: Ciekawe jak grałyby nasze"pizdeczki",gdyby konkretną kase dostały po awansie ?
jondek

Postprzez YOOSHKY 2010-10-25, 4:39 pm

Podopieczni Władysława Szaryńskiego w 55. minut strzelili Warcie Zawiercie 20 bramek. Goście przyjechali w dziesiątkę, w trakcie drugiej połowy spotkanie zostało przerwane z powodu zdekompletowania drużyny z Zawiercia.
[...]
Zagłębie Sosnowiec - Jurajska SP Warta Zawiercie 20:0
-> http://zaglebie.eu/dwadziescia-trafien-_2_1138.html

A jak by zagrali seniorzy? Po "ambitnej" walce polegli 0:3
YOOSHKY

Postprzez jondek 2010-10-25, 5:15 pm

A jeszcze teraz czeka nas "ciężki mecz",jak mówił nasz trener na pomeczowej konferencji :lol: Druga od końca Polonia Słubice(z całym szacunkiem,ale ciut za nami) :) Tak, że wydaje mi się że z Wartą mogłyby nasze piłkareczki zremisować.No i bez boków u buka :brawo: :lol:
jondek

Postprzez August 2010-10-25, 7:27 pm

jondek napisał(a):jeszcze teraz czeka nas "ciężki mecz",jak mówił nasz trener na pomeczowej konferencji

To chyba dowodzi braku jego braku pewności przed meczem ze Słubicami.
August

Postprzez August 2010-10-25, 7:46 pm

Stolpa story raz jeszcze:

Gdyby Stolpa nie skakała to by wp... nie dostała"

Na sobotnim meczu Zagłębia Sosnowiec z Nielbą Wągrowiec na płocie zawisł transparent z napisem "Gdyby Stolpa nie skakała to by wp... nie dostała". Szmata swobodnie wisiała przez cały mecz
W zeszłym tygodniu pisaliśmy o sprawie piłkarza Tomasza Stolpy. Kilka dni temu Zagłębie ukarało Stolpę finansowo za "niesportowe prowadzenie się godzące w wizerunek Klubu". Piłkarz odpowiedział oświadczeniem, w którym potwierdził, że przebywał w późnych godzinach wieczornych w lokalu. Wyjaśnił też, że został napadnięty, pobity, a później zastraszany.

To ostatnie działo się także podczas treningu. Zawodnik był rozczarowany, że takie zachowanie „pseudokibiców” nie zostało potępione przez Marka Adamczyka, prezesa klubu. „Dziwią mnie słowa prezesa Adamczyka w oświadczeniu dotyczącym ukarania mnie za naruszenie regulaminu klubu o rzekomym »tworzeniu klubu na profesjonalnych zasadach «, jeżeli jednocześnie dopuszcza, aby grupa »bandytów” była w stanie przerwać trening i grozić jego pracownikowi. Osobiście uważam, że o takim zdarzeniu sam Prezes powinien powiadomić organy ścigania” - pisał Stolpa w oświadczeniu.
W piątek Zagłębie rozwiązało kontrakt ze Stolpą i poinformowało, że powodem zakończenia współpracy było złamanie klubowego regulaminu. Nazajutrz podczas meczu płachta z obraźliwym napisem swobodnie wisiała na płocie.

Michał Wasik

rzecznik prasowy Zagłębia Sosnowiec

Poprosiłem kierownika ds. bezpieczeństwa o interwencję w tej sprawie. Dostałem informację zwrotną, że robi co może, ale transparent nie zostanie zdjęty, bo to mogłoby sprowokować zamieszki. Kibice mieli stwierdzić, że go nie ściągną, a jeśli wejdzie ochrona, żeby go zdjąć, to oni zaczną rozrabiać.

Marcin Lachowski

kapitan Zagłębia Sosnowiec

Nie chcę się angażować w tę sprawę, bo niewiele wiem na ten temat. Moim zdaniem takie sprawy nie powinny wychodzić na zewnątrz, powinny być załatwiane w zagłębiowskiej rodzinie.

Krzysztof Smulski

działacz Śląskiego Związku Piłki Nożnej, szef Komisji PZPN-u ds. Licencji Klubów II ligi

Jestem zbulwersowany tym wydarzeniem. Delegat PZPN ma obowiązek reagować na takie wydarzenia! Transparenty z taką treścią powinny być, muszą być natychmiast zdejmowane. Wstyd mi, że takie historie zdarzają się w polskim futbolu.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z13OieFk4N
August

Postprzez jondek 2010-10-25, 8:03 pm

A mnie wstyd za caly pzpn z Latą na czele :czerwona: I też musze z tym żyć :redface:
jondek

Postprzez August 2010-10-25, 9:19 pm

Szanowni Moderatorzy, przenieście artykuł do Przeglądu prasy. Pomyliło mi się. Dziękuję.
August

Postprzez LucasUSA 2010-10-31, 1:33 pm

arek napisał(a):Wszyscy żyją meczem ze Śląskiem sprzed kilku lat, jaka gra, jaki doping. I co z tego że wygraliśmy? Gdzie jesteśmy my a gdzie jest Śląsk? Ile drużyn zostawiło nas już w tyle i dawno zapomniało o epizodach z niższych lig. Dało się to zrobić i w Górniku i w Widzewie, w Śląsku, w Jagielloni, Arce i wielu innych klubach ale nie w Sosnowcu. Ile mam jeszcze słuchać tych głupawych wypowiedzi trenera i zawodników że "staraliśmy się ale coś nie wychodzi, koncentrujemy się na kolejnym meczu który musimy wygrać, że zabrakło szczęścia, że sędzia zły, że drużyna się ogrywa". Tego można słuchać jeden rok a nie ponad trzy lata.

Bardzo dobrze napisales. Sam sie zastanawiam, gdzie jestesmy my, gdzie sa inne kluby, rowniez ukarane za korupcje... Gdzie jest teraz Polonia Bytom, klub z mniejszego miasta, tego samego (ekonomicznie ;-) ) regionu, otoczona dodatkowo slaskimi klubami z silnymi tradycjami, ktorym za nic na swiecie nie podbierze kibicow. Kto zatrudnia Jana Urbana, kto utrzymal sie ekstraklasie przy znikomych budzetach?
Jagiellonia - lider ekstraklasy, z jednego z najbiedniejszych rejonow Polski... Mysla o nowym stadionie. O Slasku nie pisze, bo nawet nie ma o czym, rosnie potega. Kluby wykorzystuja koniunkture na futbol, spowodowana Euro 2012.

A u nas? Co pozytywnego sie wydarzylo przez ostatnie 3 lata? Sportowo i organizacyjnie? Weszlo miasto i co? Jakas roznica? Czy nikt w miescie nie walnie piescia w stol i spyta, na co poszla gruba kasa od miasta? Nie zrobi tego, bo maja to w d...pie. Adamczyk czarowal obietnicami, skonczylo sie jak zwykle. Juz mu sie odpisac wielkiemu prezesowi nie chce na pytania kibicow. Zapytam retorycznie, nie oczekujac odpowiedzi - panie Adamczyk - co pan osiagnal przez te miesiace swoich rzadow? Gdzie ci sponsorzy? Gdzie sa wyniki sportowe? Moze jakies slowko komentarza na temat ostatnich wynikow? Zatrudnienie kolejnego miernego trenera, ktory bedzie testowal druzyne przez nastepne pare meczy, a i tak jak zwykle wyleci po kolejnych porazkach i remisach (ktore sa nieuniknione przy tym stylu gry i zaangazowania). Pozycja Zaglebia swiadczy, w jakim marazmie jest region i bezposrednio rzutuje na wlodarzy miasta. Laskawie rzucili troche ochlapow, beda mieli sie czym chwalic, ale los klubu po prostu im wisi.

Nie widze innej przyszlosci dla Klubu, niz przyszlosc, ktora swietnie ilustruje pierwsze zdjecie z relacji ze Slubic - dalsza gra w miasteczkach na stadionikach w szczerym polu. Zauwazcie, ze juz nawet nie jestesmy objazdowym cyrkiem dla spragnionych wielkich nazw kibicow na prowincji - swiadczy o tym liczba kibicow, jaka przybyla na stadion w Slubicach, by podziwiac "Wielkie Zaglebie". Przy obecnych wladzach, wlascicielach, nie widze innej przyszlosci, jak pozycja "wiecznego trzecioligowca", jak przez lata byl nazywany czeladzki CKS.
LucasUSA

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna