Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Smazu 2010-10-07, 4:29 pm

Zejdźcie na ziemię... jeśli będziemy znać chociaż 1 klub który nasz nowy treneiro trenował to będzie dobrze ;-)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez YOOSHKY 2010-10-07, 4:30 pm

uzielone napisał(a):Piotr Mandrysz byłby dobrym kandydatem, z Pogonią awansował na zaplecze ekstraklasy i do finału PP a z Zagłębiem związany jest grą w latach 90-tych. 2 liga oraz atmosfera Ludowego nie jest więc mu obca i na pewno ma większe ambicje niż Chojnacki. Nie wiadomo tylko jakie ma wymagania finansowe?

Jego kandydatura była rozpatrywana w sezonie 2008/2009 ale wybrał Pogoń i z nią awansował.
YOOSHKY

Postprzez pelepapa 2010-10-07, 7:19 pm

YOOSHKY napisał(a):
uzielone napisał(a):Piotr Mandrysz byłby dobrym kandydatem, z Pogonią awansował na zaplecze ekstraklasy i do finału PP a z Zagłębiem związany jest grą w latach 90-tych. 2 liga oraz atmosfera Ludowego nie jest więc mu obca i na pewno ma większe ambicje niż Chojnacki. Nie wiadomo tylko jakie ma wymagania finansowe?

Jego kandydatura była rozpatrywana w sezonie 2008/2009 ale wybrał Pogoń i z nią awansował.

Oby tylko nie wymagał takiej klauzuli w kontrakcie jak wtedy ,że może zrezygnować w każdej chwili jeżeli trafi mu sie oferta z wyższej ligi.
pelepapa

Postprzez August 2010-10-18, 7:31 am

Czytałem gdzieś ostatnio, że w grudniu kończy sie kontrakt Piotrowi Ruszkulowi z Olimpii. Ciekawe czy nasz nowy Dajrektor Sprtowy byłby w stanie namówić tego zawodnika na grę u nas.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2010-10-18, 9:12 am

August napisał(a):Czytałem gdzieś ostatnio, że w grudniu kończy sie kontrakt Piotrowi Ruszkulowi z Olimpii. Ciekawe czy nasz nowy Dajrektor Sprtowy byłby w stanie namówić tego zawodnika na grę u nas.

Nie widzę za bardzo argumentów, którymi mógłby go przekonać do Zagłębia.
django

Postprzez August 2010-10-18, 9:37 am

django napisał(a):
August napisał(a):Czytałem gdzieś ostatnio, że w grudniu kończy sie kontrakt Piotrowi Ruszkulowi z Olimpii. Ciekawe czy nasz nowy Dajrektor Sprtowy byłby w stanie namówić tego zawodnika na grę u nas.

Że na południu jest cieplej niż na północy :lol:
A na poważnie to już chyba najwyższy czas aby zacząć rozglądać się za wzmocnieniami
August

Postprzez jondek 2010-10-18, 7:36 pm

django napisał(a):

A ja owszem ;-) Kozielski Dariusz się nazywa :niezle:
jondek

Postprzez django 2010-10-19, 11:42 am

jondek napisał(a):
django napisał(a):

A ja owszem ;-) Kozielski Dariusz się nazywa :niezle:

Widzę, że już niektórzy kreują Kozielskiego na następnego zbawiciela.
django

Postprzez August 2010-10-19, 11:54 am

django napisał(a):Widzę, że już niektórzy kreują Kozielskiego na następnego zbawiciela.

To chyba jakiś syndrom towarzyszący kibicom Zagłębia. Podczas gdy potrzeba nam zdrowego rozsądku
i logicznego myślenia.
August

Postprzez django 2010-10-19, 12:03 pm

W sumie nawet się nie dziwię. Po ostatnich kilku latach ludzie chcieliby, żeby nagle wszystko było inaczej.
django

Postprzez August 2010-10-19, 12:05 pm

A ja uważam, że właśnie ostatnie lata powinny nas nauczyć tego, że żaden szejk tu nie przyjdzie i nie ściągnie nam żadnego "Runeja".
August

Postprzez django 2010-10-19, 12:23 pm

August napisał(a):A ja uważam, że właśnie ostatnie lata powinny nas nauczyć tego, że żaden szejk tu nie przyjdzie i nie ściągnie nam żadnego "Runeja".

Zgadzam się, ale rozumiem też potrzebę szybkiego sukcesu u co niektórych.
django

Postprzez August 2010-10-19, 12:27 pm

django napisał(a):
August napisał(a):A ja uważam, że właśnie ostatnie lata powinny nas nauczyć tego, że żaden szejk tu nie przyjdzie i nie ściągnie nam żadnego "Runeja".

Zgadzam się, ale rozumiem też potrzebę szybkiego sukcesu u co niektórych.

Zależy co mamy na myśli słowo sukces. Moim zdaniem to pod względem sportowym na sukces czekamy od ponad 32 lat. Pod względem organizacyjnym to sukcesem była reaktywacja klubu w latach 90 i kolejne awanse uwieńczone wejściem finansowym Włochów. Pod względem transferowym jakichś spektakularnych transferów nie widzę bo i nie kupiliśmy aktualnego reprezentanta kraju ani nie sprzedaliśmu nikogo za grube miliony do Chelsea.
August

Postprzez django 2010-10-19, 12:33 pm

August napisał(a): Pod względem transferowym jakichś spektakularnych transferów nie widzę bo i nie kupiliśmy aktualnego reprezentanta kraju ani nie sprzedaliśmu nikogo za grube miliony do Chelsea.

Jest jeden Mierzejewski, chociaż mógł być też Błaszczykowski, ale dla Tochela i Rudego był za słaby.
django

Postprzez August 2010-10-19, 12:38 pm

Mierzejewski był tylko wypożyczony i nawet nie pamiętam czy była możliwość wykupienia go z Płocka. A do Błaszczykowskiego dodałbym jeszcze Jelenia,ktory był do wzięcia. Za to mieliśmy takie perałki jak Kruszyński czy Lisiecki.
Natomiast jestem ciekaw czy Zagłębie nie sięgnie w przerwie zimowej po co lepszych grajków ze zdychającego Wodzisławia.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna