Raków Częstochowa - Zagłębie Sosnowiec 17 października 12:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Raków Częstochowa - Zagłębie Sosnowiec 17 października 1

Postprzez tiktak 2010-10-17, 2:37 pm

Ja się nie podniecam jednym wynikiem, bo nie lubię zmieniać zdania co mecz. Dopiero dłuższa seria pokaże co kto jest wart. Dwóch gości(trener i dyrektor) którzy załapali sie na kolejny rok na dobrą kasę gdzieś w Polsce (tym razem w Sosnowcu) muszą jeszcze dużo pracować, żeby przekonać do siebie. Gruncik powinien grać już za czasów Pierścionka. Ostatnio miał kontuzję, więc dobrze że już jest wszystko w porządku.
W tym całym zamieszaniu jakie jest ostatnio wokół Zagłębia najciekawszym elementem może okazać się ten trzeci czyli Dariusz Kozielski. Mogę coś napisać na jego temat, poniewaz przez jakiś czas miałem styczność z jego firmą i pracownikami. Gość jest dokładnie kimś takim kogo brakuje w Zagłębiu. Pasjonatem z dużą kasą, który swoich pracowników (i zawodników) traktuje po ludzku, stwarza im warunki najlepsze na jakie go stać.Duzo daje - duzo wymaga. W swojej piekarni (to jest raczej kombinat piekarniczy) pracownicy mają silownię, gabinet odnowy, itp. Infrastruktury treningowej jego szkółki pilkarskiej Gosław Jedłownik nie ma żaden klub na Śląsku i malo który w Polsce.
Takich jak on niektórzy kręcący sie wokól piłki traktują jak frajerów do wydojenia z kasy i prawdopodobnie dlatego dał sobie spokój z Odrą Wodzisław.
Facet pewnie jest podrazniony na ambicji i ma komuś coś do udowodnienia. To dlatego nie przeszkadza mu jako czystej krwi Ślązakowi wiązać się z Zagłębiem. Liczę na to że mu się uda. Widać na Śląsku nie ma klubu z którym można by się związać na zdrowych zasadach. Mam nadzieję że kruszenie patologii w Zagłebiu pójdzie mu względnie szybko.
Jest różnica między włażeniem do dupy Ślązakom a la Górski a pracą dla Zagłębia na chwałę swoją i klubu. No i Kozielski nie ma syna którego będzie wciskał na chama do składu. Nieobecność młodego diabła w osiemnastce przyjmuję pozytywnie.
tiktak

Postprzez krzych1921 2010-10-17, 2:56 pm

Spodziewałem się z Waszej Strony trochę więcej "Szalikowców" aczkolwiek raczej spodziewana liczba 6 stówek liczba naprawde godna pochwała . Znów z "Wami" stworzylismy bardzo dobre widowisko zwłaszcza od strony Kibicowskiej ..Pozdrowiena od Kibica Rakowa oraz ...DO ZOBACZENIA :niezle:
krzych1921

Postprzez sisi123 2010-10-17, 3:03 pm

jackie57 napisał(a):
Guwers napisał(a):JAK W RAKOWIE NIE WYGRACIE WTEDY PEWNY WPIER**** :czerwona: MACIE !!

Gdy z Rakowem polegniecie, pełne gacie mieć będziecie!

Bardzo zabawne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Szczyt inteligencji!!!!!!!!!!!!!! :kiepsko: :kiepsko: :kiepsko: :kiepsko: :kiepsko: :kiepsko: :kiepsko: :kiepsko: :kiepsko: :kiepsko: :kiepsko:
sisi123

Postprzez MiChAs089 2010-10-17, 3:23 pm

galeria mi nie działa z nieoficjalnej ;/
MiChAs089

Postprzez Miuzik18 2010-10-17, 5:49 pm

Brawo panowie piękny mecz i niezła ilość kibiców Pozdrawiam .
JESTEŚMY ZAWSZE TAM GDZIE ONI BĘDĄ GRAĆ :brawo:
Miuzik18

Postprzez August 2010-10-17, 6:10 pm

Zwycięstwo cieszy. Dobrej gry chyba nie było bo być nie mogło. Brawo dla trenera za odważne decyzje zwłaszcza za postawienie na młodych jak Grunt czy Madej. Dziwne to ustawienie Lachy na prawym skrzydle ale sam Ojrzyński mówił o błędach. W każdym razie nie tracimy kontaktu z czołówką i o by tak do końca rundy.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2010-10-17, 8:07 pm

August napisał(a):Zwycięstwo cieszy. Dobrej gry chyba nie było bo być nie mogło. Brawo dla trenera za odważne decyzje zwłaszcza za postawienie na młodych jak Grunt czy Madej. Dziwne to ustawienie Lachy na prawym skrzydle ale sam Ojrzyński mówił o błędach. W każdym razie nie tracimy kontaktu z czołówką i o by tak do końca rundy.

Dobra gra była, ale tylko w defensywie. Tak jak powiedział Łuczywek, Raków grał tylko do 20 metra od naszej bramki, stąd praktycznie same strzały z dystansu w ich wykonaniu. Naprawdę takiej pewnej obrony w naszym wykonaniu jeszcze w tym sezonie nie widziałem.Natomiast to co grali z przodu to był dramat, szczególnie w pierwszej połowie. Zawalił Ojrzyński bardzo dziwnym ustawieniem z Lachą na prawej pomocy, ale chwała mu, że to zauważył i od razu po przerwie zmienił ustawienie. Zachwyty Gruntem bardzo mocno przesadzone, bo oprócz naprawdę kapitalnej asysty, to on w tym meczu grał słabo. No ale debiut po kontuzji, zobaczymy co będzie dalej. O ile Grunt grał słabo to na Folca nie dało się patrzeć, bo praktycznie spacerował po boisku. Dobrze, że obudził się Filipowicz, może za wcześnie położyliśmy na nim krzyżyk. Przed meczem z Nielbą jestem umiarkowanym optymistą.
django

Postprzez YOOSHKY 2010-10-17, 8:27 pm

django napisał(a):O ile Grunt grał słabo to na Folca nie dało się patrzeć, bo praktycznie spacerował po boisku.

A widziałeś kiedykolwiek Folca ostro biegającego? Mnie się nie zdarzyło. Jest dokładnie taki sam jaki był kilka lat temu.
YOOSHKY

Postprzez Darian 2010-10-17, 8:48 pm

Folc musi dostać podanie , to nie jest biegacz a jedynie "sęp pola karnego". Bez podań jest jedynie statystą na boisku i to większości fanom piłki nożnej nad Brynicą wiadomo.

Co do Grunta to debiut wymarzony zważywszy na staż ligowy,wiek i sytuacje w naszej drużynie. Tak samo cieszy niezła postawa Madeja. A Filipowicz który zniknął na dobre po tym jak sie u nas pojawił "duet" Chojnacki-Mielec ma niepowtarzalną okazję wrócić do dawnej formy strzeleckiej pod okiem Ojrzyńskiego.

W kwestii kibicowskiej warto pochwalić Raków za to że staneli na wysokości zadania prowadząc b.dobry doping a my że pomimo nie zadawalających wyników,kiepskiej formy graczy Zagłebia nie obniżamy lotów - przynajmniej jeśli chodzi o wyjazdy. Liczba przyzwoita, doping też nie najgorszy.
Darian

Postprzez django 2010-10-17, 10:21 pm

YOOSHKY napisał(a):
django napisał(a):O ile Grunt grał słabo to na Folca nie dało się patrzeć, bo praktycznie spacerował po boisku.

A widziałeś kiedykolwiek Folca ostro biegającego? Mnie się nie zdarzyło. Jest dokładnie taki sam jaki był kilka lat temu.

Ja nie piszę o ostrym bieganiu, tylko o minimum zaangażowania w to co się dzieje na boisku. Folc przeszedł obok meczu.
django

Postprzez wojtas sc 2010-10-17, 11:04 pm

mam pytanko do osób które były na meczu :!:
podobno kaski gazowały chłopków z DG
czy to prawda ? czy znów na pinka z strony kasków :!: :!: :!:

Na dzień dzisiejszy powinieneś dostać bana.Ostatnie ostrzeżenie :!: // Smazu
wojtas sc

Postprzez sisi123 2010-10-17, 11:17 pm

krzych1921 napisał(a):Spodziewałem się z Waszej Strony trochę więcej "Szalikowców" aczkolwiek raczej spodziewana liczba 6 stówek liczba naprawde godna pochwała . Znów z "Wami" stworzylismy bardzo dobre widowisko zwłaszcza od strony Kibicowskiej ..Pozdrowiena od Kibica Rakowa oraz ...DO ZOBACZENIA :niezle:

DO WIDZENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:
sisi123

Postprzez RUDI 2010-10-17, 11:44 pm

Panowie, a jak się sprawdził nowy bramkarz?
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez bbartek 2010-10-18, 11:26 am

Ważne są 3 punkty, ale tak samo ważne, a może nawet bardziej jest:
- odbudowanie wiary zawodników w Trenera ( dobór zawodników, taktyka..skuteczność) i zawodników
w awans,
-pomysł na ogranie przeciwnika,
- wzmocnienie konkurencyjności wśród zawodników przez wprowadzenie świeżej "krwi",
- motywacja dla juniorów, że z tym trenerem mogą dostać szanse gry w pierwszym zespole.
bbartek

Postprzez uzielone 2010-10-18, 12:25 pm

Trener zrobił swoje, bardzo ważne zwycięstwo, które pozwoli odbudować się drużynie a także nawiązaliśmy kontakt z czołówką. Duże brawa także dla drużyny Rakowa, która w trudnej sytuacji finansowej i grając w większości juniorami jest jedną z rewelacji tej ligi. Kolejna brawa dla kibiców Zagłębia i Rakowa, którzy stworzyli dobrą atmosferę na meczu :brawo: Był to kolejny mecz z udziałem obu grup kibiców, którzy bez napinki w kulturalny sposób dopingowali swoje drużyny. Może doprowadzi to do nawiązania jakiejś zgody lub układu z Rakowem? W każdym razie duże brawa dla kibiców!
uzielone

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna