Raków Częstochowa - Zagłębie Sosnowiec 17 października 12:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Raków Częstochowa - Zagłębie Sosnowiec 17 października 1

Postprzez Jarekkkbb 2010-10-16, 11:32 am

Ponawiam pytanie ... czy jest opcja wpisania na listę na miejscu zbiórki lub przed meczem? Pytam bo nie jestem zorientowany jak to wygląda w Częstochowie...czy robią problemy itp.

Pozdrawiam
Jarekkkbb

Postprzez Hromek 2010-10-16, 11:50 am

A ja ponawiam pytanie czy ktoś wie ile osób się już zapisało na wyjazd bo z tego co wiem w dg w SG się duzo zapisało
Hromek

Postprzez jigaboo 2010-10-16, 12:31 pm

Ponawiam pytanie ... czy jest opcja wpisania na listę na miejscu zbiórki lub przed meczem? Pytam bo nie jestem zorientowany jak to wygląda w Częstochowie...czy robią problemy itp.

Pozdrawiam

Listy były do piątku i zapisy. Więc raczej już nie..

A ja ponawiam pytanie czy ktoś wie ile osób się już zapisało na wyjazd bo z tego co wiem w dg w SG się duzo zapisało

Pojawisz się na zbiórce to zobaczysz ile osób jedzie - proste.
jigaboo

Postprzez jondek 2010-10-16, 2:03 pm

Z tymi "ciotami" w składzie,co grali z Tychami i Miedzią,nie mamy żadnych szans.Dlatego chciałbym aby zagrali zawodnicy z rezerw,od bramkarza zaczynając a na napastniku kończąc.Słowem-młodzieżowcy na młodzieżowców.Dziady,wysiadać ;-)
jondek

Postprzez Adam1906 2010-10-16, 2:29 pm

crushe napisał(a):ma ktos info ile juz jest ludzi zapisanych ? :)

Hromek napisał(a):A ja ponawiam pytanie czy ktoś wie ile osób się już zapisało na wyjazd bo z tego co wiem w dg w SG się duzo zapisało

A ja powtarzam: jak jesteście qrwa tacy tego ciekawi, to zapieprzajcie na Dworzec sobie nas policzyć :!: Na forum nie ma miejsca na tego typu głupie pytania, a tym bardziej odpowiedzi na nie... :twisted:

Zagłębie Sosnowiec chce się przełamać w Częstochowie
Dodane 2010-10-16. 18.35.

Jak piłkarze Zagłębia Sosnowiec zaprezentują się pod kierunkiem nowego trenera? Odpowiedź na to pytanie poznamy już jutro w Częstochowie.

Od środy szkoleniowcem sosnowiczan jest Leszek Ojrzyński. Byłego trenera Odry Wodzisław czeka bardzo trudne zadanie, bo Zagłębie przechodzi spory kryzys. Po dwóch porażkach z rzędu zajmuje dopiero dziesiątą pozycję w tabeli i do miejsca premiowanego awansem traci cztery punkty. Jednak w klubie wszyscy starają się myśleć tylko o najbliższym meczu z Rakowem Częstochowa, a trener powoli poznaje drużynę. - Chciałbym, by na Raków wybór jedenastki był optymalny, ale jest to mało prawdopodobne. Nie ma jednego sposobu i stylu grania, który zapewnia zwycięstwo. Trzeba maksymalnie wykorzystać potencjał i możliwości chłopaków. Potrzebuję jednak trochę czasu, by ich poznać i zobaczyć ich najlepsze strony, jedno jest pewne, każdy powinien grać na pozycji, na której najlepiej się czuje. Taktykę dobiera się do umiejętności. W następnym tygodniu, gdy przepracujemy tych godziny trochę więcej, będę mądrzejszy - wyjaśnił Leszek Ojrzyński na oficjalnej stronie Zagłębia.

Ostatnie dwa spotkania w Częstochowie sosnowiczanie wygrali 2:0. Tym razem to jednak piłkarze Rakowa wydają się być faworytem tej rywalizacji. Ich postawa jest największą niespodzianką rundy jesiennej II ligi. Drużyna złożona głównie z wychowanków klubu zajmuje obecnie dziewiąte miejsce. Podopieczni Jerzego Brzęczka wygrali cztery ostatnie mecze, a ostatnią porażkę ponieśli 4 września w Tychach z GKS-em. Do tego dochodzi fakt, że stadionu przy ulicy Limanowskiego nie zdobyła jeszcze żadna drużyna w tym sezonie. - Jedziemy do Częstochowy, by zaprezentować się jak najlepiej, a wiadomo po co wychodzi się na boisko, żeby zgarnąć trzy punkty. Zagramy z trudnym przeciwnikiem, bo Raków zanotował serię czterech zwycięstw pod rząd, ale jedziemy tę serię przerwać. Musi być walka, chęć zwycięstwa i determinacja - podkreślał na pierwszej konferencji prasowej Ojrzyński.

O ile częstochowianie pod względem piłkarskim spisują się bardzo dobrze, to mają spore problemy finansowe. Klub ledwo wiąże koniec z końcem, a piłkarze Rakowa w tym tygodniu wystosowali list otwarty, w którym wyrażają zaniepokojenie sytuacją finansową zespołu. Ciężko przychodzi się do klubu z myślą, czy wyjdziemy na kolejny trening, czy wyjedziemy na kolejny mecz, czy klub będzie miał na to środki. Ciężko się mobilizować, gdy się wie, że za wykonaną pracę nie otrzymuje się wynagrodzenia. Kto przychodzi do pracy i wykonuje ją za darmo? My zawodnicy Rakowa Częstochowa już tak długo wykonujemy swój zawód właśnie na takich zasadach i nie wiemy ile nam jeszcze wystarczy sił, by z dumą wychodzić na boisko - czytamy w liście zawodników Rakowa.

Piłkarze z Częstochowy pytają również w liście, co będzie, jeśli dojdzie do sytuacji, że mecz z Zagłębiem Sosnowiec będzie ich ostatnim. Miejmy nadzieje, że do tego nie dojdzie, a zasłużony klub wyjdzie wkrótce na prostą.

Na koniec dodajmy, że dla szkoleniowca Zagłębia będzie to wyjątkowe spotkanie. Leszek Ojrzyński został zwolniony rok temu właśnie z Rakowa po porażce z... Zagłębiem Sosnowiec.

Początek spotkania w Częstochowie w niedzielę w samo południe.
http://www.mmsilesia.pl/12077/2010/10/1 ... gory=sport
Adam1906

Postprzez emdżej 2010-10-17, 10:20 am

Wreszcie ktoś zdecydował się posadzić Bensza na ławce. Ciekawe jak się pokaże Gruncik w pierwszym zespole.
emdżej

Postprzez Adam1906 2010-10-17, 10:27 am

(...) Na ławce usiedli natomiast Adam Bensz, Marcin Strojek, Adrian Pajączkowski i Jakub Snadny, a dla Tomasza Szatana nie było miejsca w meczowej osiemnastce (...)

Ojojoj :!: Leszek Ojrzyński już podpadł Szatanowi seniorowi... :lol: Oby ten skład wypalił, chociaż dla mnie postawa Ołeksija Szlakotina to jednak nadal wielka niewiadoma 8)
Adam1906

Postprzez MiChAs089 2010-10-17, 10:31 am

No mała rewolucja w składzie no jestem ciekaw co nasi grajkowie pokażą
MiChAs089

Postprzez kermit666 2010-10-17, 11:08 am

wydaje mi sie ze bedzie dobrze, Gruncik ukuje
kermit666

Postprzez emdżej 2010-10-17, 11:11 am

Czy Lachowski kiedykolwiek grał na prawej pomocy?
emdżej

Postprzez Adam1906 2010-10-17, 11:17 am

Czy Wy też macie problemy z odtwarzaniem relacji radiowej na oficjalnej stronie Zagłębia ?
Adam1906

Postprzez mwy 2010-10-17, 11:25 am

Adam1906 napisał(a):Czy Wy też macie problemy z odtwarzaniem relacji radiowej na oficjalnej stronie Zagłębia ?

Ja nie mam
mwy

Postprzez August 2010-10-17, 11:30 am

Lachowski na prawej, tego jeszcze nie było. A na treybunach Kozielski. Ciekawe o co tu chodzi ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez MiChAs089 2010-10-17, 11:51 am

0:0 do przerwy ;/ z naszych przypadków jak ciągniemy wynik remisowy to pod koniec przegrywamy ale miejmy nadzije że tak nie będzie

PajÄ…czek wchodzi za Folca i wreszcie gra na swojej pozycji a nie na obronie
MiChAs089

Postprzez Adam1906 2010-10-17, 12:13 pm

Gooooooooooooooooooooooooollllll :!: :!: :!: 54 min. Michał Filipowicz :brawo:
Adam1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników