Budżet miasta kontra Stadion Ludowy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Gość 2003-11-04, 10:57 am

Hehe :D
Gość

Postprzez antywojtek 2003-11-04, 4:40 pm

Sosnowiecka część AG napisał(a):Krawiec a ja nie tylko się urodziłem w Sosnowcu ale moja rodzina mieszka tutaj od conajmniej czterech pokoleń więc nie mów mi że tak ci zależy na tym mieście.

CO do krzesełek które nam zamontowali na stadionie - panowie nie byłoby tych krzesełek gdyby w tym czasie geant nie budował swojego sklepu i nie odpalił kasy na remont.

Po co się martwić stadionem jak nasi kopacze mogą znowu sobiue zapieprzyć awans do II ligi a sądze że nowy obiekt na 3 ligę jest potrzebny jak cholera.

Krawiec przemyśl sobie jeszcze raz kwestie całych kosztów budowy stadionu powtarzam całych.

Chcesz założyć stowarzyszenie to przejdż się do sądu gdzie zobaczysz że taka rejestracja trwa kilka dobrych miesięcy.

Po pierwsze trzeba też spytać właściela klubu czy jest wogóle zainteresowany rozbudową stadionu - bo bez jego zgody żaden stadion nie powstanie a jeżeli już miasto sobie go wybuduje to to klub który będzie na nim grał nie będzie Zagłębiem bo prawa do nazwy firmy ma właściciel.

Powtarzam jeszcze raz jka będą pieniądze będzie stadion - region na 100 % nie wzbogaci się nawet o złotówkę jeśli zbudujemy nowy stadion - to nie stadiony a raczej dobra infrastruktura czyli np. drogi przyciągają inwestorów.

A i odpierdol się od Wojtka - bo to na 100000000000000000000% wierniejszy kibic Zagłębia niż ty.

Pisanie wniosków o dofinansowanie budowy nie jest takie proste bo po pierwsze trzeba mieć jakieś własne środki na inwestycje a po drugie nie dość że długo się czeka to nie ma pewności że się je otrzyma.
Ministerstwo edukacji i sprti odpada bo jak pamiętam to Ruch , GKS, KSG i wiele i\nnych klubów złożyło tam wnioski o dofinansowanie i za dużo kasy nie dostali lub wogóle.

I nie mów mi że się kłóce i napinam na internecie bo to ja myśle realistycznei w przeciwieństwie do ciebie. A jak potrzebujesz coś wyjaśnić to służe na wyjeździe do Głogowa chyba że cie wielki kibicu na nim nie będzie.

A wiadomo jak ty wyglądasz ? Daj swoje foto albo ksywę dziwny nicku jakby piknik Krawiec przypadkiem chciał cię sklepać :D
Krawiec trzym się takich patałachów i lanserów musisz olewać . Ja też tem twojego pomysłu nie widze ale widac ze chcesz cos zrobic i masz wiedze(np zaglebie dabrowskie i ta zajebista flaga) i za to cie szanuje i nie bede na ciebie najezdzal . A ten AG dopiero co sie pojawił c*** wie kto to jest ani be ani me wczesniej ale kozak na maxa i jakieś chamskie wrzutki odpierdala.
Wojtkiem to sie nie przejmuj bo to ciota i spierdala na wyjazdach jak sie cos zacznie ale lansuje sie na najwazniejszego kozaka na forum , bo na wyjazdy jezdzi . Wielu jezdzi i sie tak nie rozpisuje i sie nie napina.

Pozdrawiam normalnych
antywojtek

Postprzez Puzon 2003-11-04, 5:28 pm

To jak ty tez jezdzisz na te wyjazdy a z twej wypowiedzi wynika ze jezdisz
Wielu jezdzi i sie tak nie rozpisuje i sie nie napina.

to moze sie podpiszesz ksywa a nie nic nie mowiacym " antywojtek". I wtedy dowiemy sie co z ciebie za kozak.
Puzon
Adventure Group

Postprzez WOJTEK 2003-11-04, 5:45 pm

WŁAŚNIE ODWAŻNIKU.WTEDY SIĘ ZOBACZY KTO I CO.A TERAZ? TO MOZESZ CO NAJWYŻEJ POSZCZEKAĆ ZE SWOJEJ BUDY,BURKU.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez aw 2003-11-04, 5:53 pm

nie jezdze juz na wujazdy przez takich jak wojtek . patalachow za ktorych nadsawilem kiedys leb a oni spierdalali . ale chodze na wszystkie mecze u nas. I nie bede sie podpisywal nie gadam z pankami . ja sie nie lansowalem i nie pisalem na ilu to wyjazdach nie bylem a wojtek k***a o tym ze wpierda;la marchweke i nie pije i od zuli kibicow wyzywa , co to k***a jest ? posmiewisko
jak jest taki wafel to niech zapisze sie do piknikow i bedzie wszystko wiadomo . wole piknikow niz kozakow ktozy spierdalaja jak trza walczyc.
a ten ag to pewnie taka sama tleniona ciotas i powtarza te smieciarskie tekst po nim. zobacz se co pisal na temat flagi zaglebie dobrawskie . "po co orzey po co mlotki" . k***a oni by aPOLSKE za 3 grosze sprZedali

śmiecie do spalarni !!!
aw

Postprzez WOJTEK 2003-11-04, 5:58 pm

aw napisał(a):nie jezdze juz na wujazdy przez takich jak wojtek . patalachow za ktorych nadsawilem kiedys leb a oni spierdalali . ale chodze na wszystkie mecze u nas. I nie bede sie podpisywal nie gadam z pankami . ja sie nie lansowalem i nie pisalem na ilu to wyjazdach nie bylem a wojtek k***a o tym ze wpierda;la marchweke i nie pije i od zuli kibicow wyzywa , co to k***a jest ? posmiewisko
jak jest taki wafel to niech zapisze sie do piknikow i bedzie wszystko wiadomo . wole piknikow niz kozakow ktozy spierdalaja jak trza walczyc.
a ten ag to pewnie taka sama tleniona ciotas i powtarza te smieciarskie tekst po nim. zobacz se co pisal na temat flagi zaglebie dobrawskie . "po co orzey po co mlotki" . k***a oni by aPOLSKE za 3 grosze sprZedali

śmiecie do spalarni !!!
ODPOWIEM CI KRÓTKO.s*******aj CYCKU.A JAK MASZ PROBLEM TO CZEKAM.TYLE NA TWÓJ TEMAT GŁĄBIE.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Uwielbianyprzezwszystkich 2003-11-04, 6:15 pm

Macie tak pojebane teksty że dyskusja z wami nie ma sensu. jak ktoś chce wyjaśnić jakieś sprawy nie ma problemu. Kto jest napinaczem to jest napinaczem. c*** z takimi ciotami co pisza ze przestal jezdzic bo ktos tam spierdalal - spoko wymowka.

ja rozumiem ze Krawiec wolałby żeby na stadionie było tak jak na lechu gdzie atmosfera się zjebała bo chodzi większośc pikników którym nie chce się nawet podnieść do góry dupy z kartoniadą czy chociaż trochę pokrzyczeć.

Są pewnie tacy też dla których jedynym powodem chodzenia na mecz jest najebać się ale tak bywa.

A moja ksywa to starszy Żółw. Dla zorientowanych jest tez mlodszy
Uwielbianyprzezwszystkich
Adventure Group

...

Postprzez Krawiec 2003-11-04, 7:11 pm

Ok, ja koncze temat na forum , dalsza dyskusja zbędna . Nie o to mi chodziło zeby wywoływać kłótnię. Parę osób sie zacheciło - dobre i to.
Krawiec

Postprzez Franz 2003-11-04, 8:20 pm

Jako że temat w dziale kibice został zamknięty napisze to tutaj.
Hasło na transparent można dac: "Centrum już mamy teraz na stadion czekamy" lub "Stadion Ludowy wizytówką całego Zagłębia Dąbrowskiego". Płytkie ale i tak nie ma innych pomysłów. Do tego jeszcze można napisać petycje i zbierać podpisy, ale to i tak pewnie nic nie da. Do tego potrzebne są chęci władz klubu i MOSiR-u bez tego nawet nie ma o czym myśleć.
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez CharoN^ 2003-11-04, 8:53 pm

Franz napisał(a):Jako że temat w dziale kibice został zamknięty napisze to tutaj.
Hasło na transparent można dac: "Centrum już mamy teraz na stadion czekamy" lub "Stadion Ludowy wizytówką całego Zagłębia Dąbrowskiego". Płytkie ale i tak nie ma innych pomysłów. Do tego jeszcze można napisać petycje i zbierać podpisy, ale to i tak pewnie nic nie da. Do tego potrzebne są chęci władz klubu i MOSiR-u bez tego nawet nie ma o czym myśleć.

Hmmm ... Pierwsza nazwa jest fajna i praktyczna. Ma w sobie takie coś ... krótka a zarazem wszystko wiadomo. Można by ją zastosować może Pan Rudy z innymi Bossami zareagowali by wreszcie na nasze prośby !? franz masz rację co do petycji że to i tak nic nie da. I tak najważniejsza jest zgoda dana od klubu więc nam kibicom pozostaje jedynie CZEKAĆ na rozwój wydarzeń ...

CENTRUM JUZ MAMY TERAZ NA STADION CZEKAMY !!!!!!!!
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez bankier 2003-11-04, 10:29 pm

zajebiste hasło Franz!!! "centrum juz mamy teraz na stadion czekamy" powinno zaistnieć na meczu z radzionkowem! przynajmniej o "sprawie" będzie "głośno"!

8)
bankier

Postprzez CzArNe*KoRoNkOvE 2003-11-04, 11:30 pm

Przeczytałam wszytsko i powiem Wam tyle doczytałam sie tu słow ktore mnei poprostu zasmuciły...i przeraziły...
Idea haseł Zagłebia "Dzieli nas wiele spraw..łaczy jedno Zagłebie "
"Wiara ktora przetrwała" panowie o czym wy wogole rozmawiacie...
Jak łaczy ans Zagłebie jaka wiara i w co.. Jak potraficie podciac czlowiekowi skrzydla... zwyzywac...gdzies ktos wczesniej napisal ze "woli PIKNIKOW od takich jak Wojtek "(sorry Wojtek ale nie pamietam dokaldnie cytatu i tylko przyblizylam...to nie ejst atak)Kazdy z nas jest fanem Zagłebia jedni mnijszymi inni wiekszymi... Ale jak widze tych prawziwych jest rzeczywiscie malo... Nie rozumiem jak dopuszczalne ejst zeby kibice jenej druzyny sie wyzywali... to sie nazywa WSPÓLNOTA...?
Krytykowanie Piknikow...wiekszosc z Was nie czytalo manifestu Piknik Klubu...wy nawet nie wiecie co on znaczy co ma na celu...Podsumuje Was mowiac DZIECI...
CO? Krawiec chcial cos zrobic... a tu tyle agresji...
Po 1... Gdzie solidarnosci kibicow...? Nieoruzmiem ... niby wszyyscy tworzymy jendosc... bo chemy dobra dla Zagłebia co Wam powiem tak dobitnie i po babsku zahcowujecie sie wszyscy jak kibice roznych klubow... Jeden udowadnia drufiemu swoja racje... I co z tego ze Krawiec ma w sumie nie realne pomysly ale je MA....! Przedstawi projekt odpowiadajacy na wiekszosc pytan nie ejst to maxymalny i zapiety projekt..to miala byc wziamnka dla ludzi ktorzy kochaja Zagłebie i ktorzy maja pomysl zeby zylo nam sie lepiej...i zeby zmienic wizerunek Zagłebia...Uwazam ze jezeli chcemy zeby ansz klub byl szanowany za całosc to moze wypadaloby zaczac od fundamentow - wlasnie stadionu...
Przeciez to smieszne zeby druzyny 2ligowe przyjechaly n taki stadion wrecz obskurny... Na Ludowym czuc tylko zapach historii...ale nie widac postepu...Swiat idzie do przodu a Ludowy ciagle ten sam..tylko ze coraz to starszy i obskurniejszy...
Nierozumie napewno akzdy z Was zalozy rodzine i co bedziecie chcieli zbarac swoje dzieci na Ludowy i co ..wez miesz synka za raczke wezmiesz go na Ludowy a tam tylko beton obrosniety trawa... szara rzeczywistosc...Czy wy nigdy ni mieliscie wizji...marzen ze cos zmieni sie na lepsze...!
Niewiem co napsiac tyle watkow...
Krawiec uwiez mi chcoiaz by mnie mieli zwyzywac bo i tego sie nie zdziwie to...jestem z Toba masz pomysly i to sie liczy!
Kazdy zaczyna od niczego...3mam kciuki zbey jakos pomysly Twoe wypalily a wtedy mzoe tacy antyspołecznosc Zagłebia jak to nazwe nie ebde mowila po pseudonimach pojawiajacych sie na forum ale kazdy wie o kogo chodiz... mzoe takie osoby wtedy poczuja sie ziwnie i uswiadomia sobie ze chcieli zniszczyc solidarnosc... JA WIERZE Z EKEIDYS SIE TO UDA...
A WSZYSTKIM SCEPTYKOM MOWIE WARA OD KRAWCA... bo go anwet nieznacie! :[
Pozdro dla rozumiejacych idee pomyslu... "guru Piknikow" ;D wogole zajebiste okreslenie nie wiem juz czyje ale totalny idiota tak pisze...
CzArNe*KoRoNkOvE

Postprzez WOJTEK 2003-11-05, 6:31 am

JA TO WYMYSLIŁEM.I NIE CZUJĘ SIĘ TOTALNYM IDIOTĄ.ZRESZTĄ NIE MUSZĘ NIKOMU NIC UDOWADNIAĆ.
WOJTEK
Adventure Group

...

Postprzez Krawiec nz 2003-11-05, 7:21 am

Dzięki słonko, nie ma się co przejmować. Dla jednych szklanka jest do połowy pusta dla innych do połowy pełna. Martwiłbym się gdyby tych co widzą świat mimo wszystko pozytywnie i chcą coś zmienić nie było wcale. Powody do zaniechania działania można sobie mnożyć w nieskonczoność i tym tłumaczyć swoją bierność.

"Centrum już mamy teraz na stadion czekamy" - proste , rymowane i dobitne. Franz, oj ty masz talent chłopie, jestem absolutnie na "tak" (oczywiście to nic nie da - żebyśmy się z niektórymi dobrze zrozumieli :wink:)

Pozdro all
Krawiec nz

Postprzez fabian 2003-11-05, 9:10 am

Franz haslo zajebiste, ale teraz, zeby nie skonczylo sie na gadaniu trzeba ustalic co kto zrobi. Mysle, ze pomalowac to mozemy przed meczem, tylko czy ktos umie?

Ps. Pozdrawiam Krawca i bankiera, bo lepiej byc klakierem madrego niz Klakierem Gargamela :D :D :D
fabian

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna