Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Adam1906 napisał(a):Czy ja dobrze widzę, że poznikały niektóre posty z pytaniami dot. satelickiego klubu Craxy, jakie były dzisiaj kierowane do Prezesa![]()
![]()
Czyżby jakaś cenzura, czy "cuś"
![]()
![]()
PawełK napisał(a):Adam1906 napisał(a):Czy ja dobrze widzę, że poznikały niektóre posty z pytaniami dot. satelickiego klubu Craxy, jakie były dzisiaj kierowane do Prezesa![]()
![]()
Czyżby jakaś cenzura, czy "cuś"
![]()
![]()
Dobrze widzisz! Co znaczy niektóre? Padło jedno pytanie i wystarczy. Posprzątany został ten syf, który zafundowaliście. Kilka osób nawet bawiło się w odpowiadanie na pytania, które nie były kierowane do nich. Jeżeli uważasz za cenzurowanie usunięcie 17 pytań o to samo to gratuluję!
Ostatnia aktualizacja: 2010-07-26 21:51:05 (pt)
Wszystko wskazuje na to, że Rafał Pietrzak nie zagra w Krakowie, a do Sosnowca nie trafią Jakub Snadny i Łukasz Sosnowski. Zagłębiu i Cracovii nie udało się dojść do porozumienia, a długie negocjacje zakończyły się fiaskiem.
- Póki co, Rafał zostaje u nas. To nie jest tak, że za wszelką cenę będziemy chcieli go sprzedać, bo mimo tego, że jest wola zawodnika do odejścia i zgoda trenera oraz prezesa, to nie będziemy niczego robili na siłę. Konieczne jest porozumienie Zagłębia oraz samego zawodnika z klubem pozyskującym – mówi prezes Zagłębia, Marek Adamczyk.
Fiasko negocjacji w sprawie przejścia Pietrzaka pod Wawel sprawiło, że na Stadionie Ludowym nie zobaczymy piłkarzy Cracovii, którzy jak się wydawało się, są już jedną nogą w Zagłębiu. - Otrzymaliśmy pismo z Cracovii, że ze względu na nie dojście do porozumienia nie zezwalają na dalsze treningi Sosnowskiego i Snadnego w naszym klubie. Co prawda do zamknięcia okienka pozostało jeszcze sporo czasu, ale na dzień dzisiejszy ich stanowisko jest właśnie takie – komentuje Adamczyk.
- Trener ma taką filozofię, że skoro w naszej lidze jest przepis forujący młodzieżowców, to w każdej linii musi być przynajmniej jeden taki młodzieżowiec do grania. Przypominam, że mamy Michała Grunta, który leczy kontuzję, ale już niedługo będzie nam mógł pomóc. Mimo to będziemy się rozglądać za młodzieżowcem do linii ataku i to nie za takim, którego pozyskanie będzie sztuką dla sztuki – kończy prezes.
Zagłębie będzie klubem satelickim Cracovii, a Janusz Filipiak za 150 tys. złotych uzyskał wpływ na działalność Zagłębia – takimi doniesieniami uraczyła nas krakowska Gazeta Wyborcza w artykule pt. „ Rafał Pietrzak z satelity do Cracovii”. – Gdybyśmy wierzyli we wszystko co piszą media, niewiele byśmy wiedzieli o świecie – komentuje prezes Adamczyk.
GW: (…)II-ligowy klub będzie satelitą Cracovii: najbardziej utalentowani piłkarze Zagłębia będą trafiali pod Wawel. Zawodnicy, którzy nie będą się mieścić w szerokiej kadrze zespołu ekstraklasy, spróbują sił w Sosnowcu... (…)
Marek Adamczyk: Kategorycznie zaprzeczam. Żadnych ustaleń odnośnie tego, że Zagłębie ma pełnić funkcję klubu satelickiego nie ma. Przynajmniej ja, jako prezes klubu, o niczym takim nie wiem.
GW: (…)Cracovia ma atut w postaci pieniędzy Filipiaka, który będzie miał teraz wpływ na działalność Zagłębia. Ale nie tak duży, jak w Krakowie - mówi osoba, która ostatnio pracowała w Sosnowcu (…)
Marek Adamczyk: - Nie znam wszystkich ustaleń ustnych poprzednich władz Zagłębia z panem Filipiakiem, bo działam w klubie dopiero od 9 lipca, ale z dokumentów i umów, które mamy z Comarchem ja nie widzę takiej możliwości, żeby profesor Filipiak miał jakikolwiek głos decydujący o naszych ruchach kadrowych, bądź organizacyjnych. Nie widzę żadnych podstaw prawnych, mogących sugerować, że pan Filipiak, bądź Comarch będą mogli mieć wpływ na to, co się dzieje w Zagłębiu.
GW: (…)Prezes Cracovii przelał na konto Zagłębia niewielką, jak na ligowe warunki, kwotę - ok. 150 tys. zł. (…)
Marek Adamczyk: - Podpisaliśmy roczną umowę, związaną z rozliczeniami wynikającymi z gry Cracovii na Stadionie Ludowym. Nie pamiętam, czy jest to objęte jakąś klauzulą poufności, ale skoro pan Filipiak rozgłosił to już wcześniej wszem i wobec w rozmowie, bodajże z Gazetą Polską, to rozumiem, że nie zdradzam żadnej tajemnicy. Kwota jest jednorazowa i wynosi 50 tysięcy, plus VAT.p
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników