Marek Adamczyk - były prezes Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marek Adamczyk nowym Prezesem Zagłębia

Postprzez DHSB 2010-07-24, 4:47 pm

Jestem wpełni świadomy że mecz Ruchu zostanie rozegrany na Cichej. Po prostu chciałem poznać kulisy związane z użyczeniem naszego stadionu i oczywiście zdanie Prezesa na ten temat.
DHSB

Postprzez bonus11 2010-07-25, 2:52 pm

Ja mam zapytanie do pana Marka w temacie biletow.Dlaczego bilet ulgowy jest do lat 12 a nie do 18 albo chociaz 16? Młodziezy na siebie jest ciezko zarobic,a to 5zł naprawde robi różnice...
bonus11

Postprzez patrios91 2010-07-25, 6:53 pm

Jakub Snadny zniknal na stronie Cracovii z druzyny Mlodej Ekstraklasy. Czy to oznacza,ze jest juz kupiony ?
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez peterrabit3 2010-07-25, 8:47 pm

Panie prezesie
Czekamy na sprostowanie ponizszego tekstu
TO JEST SKANDAL!!!!!!!!!!!!

* Zgłoś ten post
* Odpowiedz z cytatem

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez Adam1906 25 lip 2010 19:38
Rafał Pietrzak pierwszy z satelity do Cracovii
szop
2010-07-21, ostatnia aktualizacja 2010-07-21 22:38

Cracovia zamierza szkolić młodzież w... Sosnowcu, bo pod Wawelem drużyna młodzieżowa dopiero powstaje.

Firma Comarch, której właścicielem jest Janusz Filipiak, została sponsorem Zagłębia. To efekt umowy pomiędzy biznesmenem a władzami miasta. Prezes Cracovii przelał na konto Zagłębia niewielką, jak na ligowe warunki, kwotę - ok. 150 tys. zł. Inicjatorem pomysłu okazał się biznesmen, który pod mecenatem ma już Cracovię, Zagłębie i TSV 1860 Monachium, klub niemieckiej 2. Bundesligi.

II-ligowy klub będzie satelitą Cracovii: najbardziej utalentowani piłkarze Zagłębia będą trafiali pod Wawel. Zawodnicy, którzy nie będą się mieścić w szerokiej kadrze zespołu ekstraklasy, spróbują sił w Sosnowcu. Na pierwszy ogień pójdą najprawdopodobniej Jakub Snadny i Łukasz Sosnowski, dla których miejsca w drużynie nie widział trener Rafał Ulatowski.

W odwrotnym kierunku podąży Rafał Pietrzak. Utalentowany 18-letni pomocnik młodzieżowej reprezentacji Polski był testowany przez Cracovię zimą. Miał jednak oferty z innych klubów, przed dwoma tygodniami Paweł Hytry, były już prezes Zagłębia, przekonywał, że piłkarz jest jedną nogą w Lechu Poznań. W stolicy Wielkopolski mógłby liczyć co najwyżej na grę w Młodej Ekstraklasie.

W Krakowie Pietrzak, wyceniany na 150-200 tys. zł, też nie będzie narzekał na brak konkurencji, ale będzie miał większe szanse na załapanie się do szerokiej kadry. - Nie komentuję żadnych doniesień - ucina Bartłomiej Bolek, menedżer piłkarza, ale nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że kluby dogadały się co do kwestii odstępnego, a negocjowany jest kontrakt indywidualny.

- Pietrzak uznawany jest za jeden z największych talentów w Polsce, dlatego negocjacje z Lechem ciągnęły się od kilku miesięcy. Cracovia ma atut w postaci pieniędzy Filipiaka, który będzie miał teraz wpływ na działalność Zagłębia. Ale nie tak duży, jak w Krakowie - mówi osoba, która ostatnio pracowała w Sosnowcu.

18-letni pomocnik byłby najmłodszym piłkarzem w szerokiej kadrze Cracovii, ale i wzmocnieniem drużyny młodzieżowej...
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35800, ... covii.html
peterrabit3

Postprzez django 2010-07-25, 8:48 pm

Nie wierzę w to co przeczytałem. Nawet w czasach największego upadku Zagłębia nikomu, w tym ojcu obecnego pana prezesa nie przyszło do głowy, żeby robić z Zagłębia czyjś klub satelicki. Jeżeli to się potwierdzi, to za 150 tys. złotych klub z ponad 100-letnią tradycją został ośmieszony i sprowadzony do poziomu takiej Nielby Wągrowiec (klub satelicki Lecha). I jak będzie wyglądała ta "współpraca"? Filipiak raz na jakiś czas sypnie drobnymi (w jego pojęciu), zabierze nam najlepszych wychowanków, a w zamian da szrot typu Snadny, który przez 3 lata w ME strzelił 5 bramek? Jeżeli ta informacja rzeczywiście się potwierdzi, to mamy do czynienia z sytuacją, przy której wszystkie przekręty Hytrego to pikuś. Ja cały czas wierzę, że to kaczka dziennikarska i jutro na oficjalnej przeczytam, że to nieprawda, a w GW sprostowanie prezesa i kilka mocnych sformułowań pod adresem dziennikarza, który napisał ten artykuł.
django

Postprzez Adam1906 2010-07-26, 5:24 pm

Czy ja dobrze widzę, że poznikały niektóre posty z pytaniami dot. satelickiego klubu Craxy, jakie były dzisiaj kierowane do Prezesa ? ? ? Czyżby jakaś cenzura, czy "cuś" ? ? ?
Adam1906

Postprzez PawełK 2010-07-26, 5:32 pm

Adam1906 napisał(a):Czy ja dobrze widzę, że poznikały niektóre posty z pytaniami dot. satelickiego klubu Craxy, jakie były dzisiaj kierowane do Prezesa ? ? ? Czyżby jakaś cenzura, czy "cuś" ? ? ?

Dobrze widzisz! Co znaczy niektóre? Padło jedno pytanie i wystarczy. Posprzątany został ten syf, który zafundowaliście. Kilka osób nawet bawiło się w odpowiadanie na pytania, które nie były kierowane do nich. Jeżeli uważasz za cenzurowanie usunięcie 17 pytań o to samo to gratuluję!
PawełK
pyszałek

Postprzez Adam1906 2010-07-26, 5:40 pm

Po co te nerwy ? Spytać nie wolno ? Tym bardziej, że nie używałem żadnego chamskiego języka ;-)
Adam1906

Postprzez dziejus 2010-07-26, 5:58 pm

17 pytań o to samo świadczy o dużej trosce kibiców o klub.Ale nie udzielenie ani jednej odpowiedzi na tak drażliwe pytania świadczy o braku kultury,olewaniu kibiców,jednym słowem powrót do dawnej polityki :redface: GRATULUJE :kiepsko:
dziejus

Postprzez Adam1906 2010-07-26, 6:03 pm

Hmmmm. Racja dziejus :!: PawełK, nie wkurzaj się, ale równie dobrze można pokasować posty na temat meczu pucharowego z Pelikanem. Bo prawie w każdym powtarzają się kibice, mówiąc o słabej grze... Forum chyba nie na tym polega, że kasuje się niewygodne pytania (choćby były 17 razy powtórzone). Bez urazy ;-)
Adam1906

Postprzez August 2010-07-26, 7:12 pm

PawełK napisał(a):
Adam1906 napisał(a):Czy ja dobrze widzę, że poznikały niektóre posty z pytaniami dot. satelickiego klubu Craxy, jakie były dzisiaj kierowane do Prezesa ? ? ? Czyżby jakaś cenzura, czy "cuś" ? ? ?

Dobrze widzisz! Co znaczy niektóre? Padło jedno pytanie i wystarczy. Posprzątany został ten syf, który zafundowaliście. Kilka osób nawet bawiło się w odpowiadanie na pytania, które nie były kierowane do nich. Jeżeli uważasz za cenzurowanie usunięcie 17 pytań o to samo to gratuluję!

Burdel juz i tak się zrobił. Ponieważ akurat jakoś wyszło, że ja utworzyłem temat, pozwalam sobie zaproponować aby któryś z moderatorów utworzył odrębny temat pn. "Prezes Zagłębia - pytania i odpowiedzi", zawsze widoczny na wierzchu. I tam tylko pytania i odpowiedzi, reszta do kasacji. No i powiadomić na pw Prezesa. Natomiast ten pozostawmy jako opiniotwórczy o osobie Prezesa Adamczyka.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez dziejus 2010-07-26, 8:32 pm

Coś mi się wydaje że prezes po gościnnych występach w TVP3,poczuł sie całą gębą celebrytą i dupie ma takich ziomali jak my :kiepsko: :redface:
dziejus

Postprzez patrios91 2010-07-26, 9:30 pm

Fiasko negocjacji z Cracovią
Ostatnia aktualizacja: 2010-07-26 21:51:05 (pt)

Wszystko wskazuje na to, że Rafał Pietrzak nie zagra w Krakowie, a do Sosnowca nie trafią Jakub Snadny i Łukasz Sosnowski. Zagłębiu i Cracovii nie udało się dojść do porozumienia, a długie negocjacje zakończyły się fiaskiem.

- Póki co, Rafał zostaje u nas. To nie jest tak, że za wszelką cenę będziemy chcieli go sprzedać, bo mimo tego, że jest wola zawodnika do odejścia i zgoda trenera oraz prezesa, to nie będziemy niczego robili na siłę. Konieczne jest porozumienie Zagłębia oraz samego zawodnika z klubem pozyskującym – mówi prezes Zagłębia, Marek Adamczyk.

Fiasko negocjacji w sprawie przejścia Pietrzaka pod Wawel sprawiło, że na Stadionie Ludowym nie zobaczymy piłkarzy Cracovii, którzy jak się wydawało się, są już jedną nogą w Zagłębiu. - Otrzymaliśmy pismo z Cracovii, że ze względu na nie dojście do porozumienia nie zezwalają na dalsze treningi Sosnowskiego i Snadnego w naszym klubie. Co prawda do zamknięcia okienka pozostało jeszcze sporo czasu, ale na dzień dzisiejszy ich stanowisko jest właśnie takie – komentuje Adamczyk.

- Trener ma taką filozofię, że skoro w naszej lidze jest przepis forujący młodzieżowców, to w każdej linii musi być przynajmniej jeden taki młodzieżowiec do grania. Przypominam, że mamy Michała Grunta, który leczy kontuzję, ale już niedługo będzie nam mógł pomóc. Mimo to będziemy się rozglądać za młodzieżowcem do linii ataku i to nie za takim, którego pozyskanie będzie sztuką dla sztuki – kończy prezes.

Lepiej oddac za darmo po wygasnieciu kontraktu i upierac sie na cenie z kosmosu niz zarobic..racja. Mniej roboty i mlodziezowca nie trzeba szukac....a napastnicy sami beda blagac o zatrudnienie na tym poziomie rozgrywek :kiepsko: Zapomnialem dodac o niszczeniu kariery zawodnikowi...a podobno prezes mial nie robic problemow z odejsciem Rafala. :kiepsko:
patrios91

Postprzez django 2010-07-26, 9:58 pm

Patrios, masz temat "Kogo kupić...". Zaraz Ci odpowie 10 osób i znowu się zrobi burdel w temacie na 3 strony. Nie mógłbyś swoich uwag tuta formułować w postaci pytań do prezesa. Dajmy mu szansę, może jeszcze odpowie ;-)
django

Postprzez patrios91 2010-07-26, 10:02 pm

Odpowiedzial:
Zagłębie będzie klubem satelickim Cracovii, a Janusz Filipiak za 150 tys. złotych uzyskał wpływ na działalność Zagłębia – takimi doniesieniami uraczyła nas krakowska Gazeta Wyborcza w artykule pt. „ Rafał Pietrzak z satelity do Cracovii”. – Gdybyśmy wierzyli we wszystko co piszą media, niewiele byśmy wiedzieli o świecie – komentuje prezes Adamczyk.

GW: (…)II-ligowy klub będzie satelitą Cracovii: najbardziej utalentowani piłkarze Zagłębia będą trafiali pod Wawel. Zawodnicy, którzy nie będą się mieścić w szerokiej kadrze zespołu ekstraklasy, spróbują sił w Sosnowcu... (…)

Marek Adamczyk: Kategorycznie zaprzeczam. Żadnych ustaleń odnośnie tego, że Zagłębie ma pełnić funkcję klubu satelickiego nie ma. Przynajmniej ja, jako prezes klubu, o niczym takim nie wiem.

GW: (…)Cracovia ma atut w postaci pieniędzy Filipiaka, który będzie miał teraz wpływ na działalność Zagłębia. Ale nie tak duży, jak w Krakowie - mówi osoba, która ostatnio pracowała w Sosnowcu (…)

Marek Adamczyk: - Nie znam wszystkich ustaleń ustnych poprzednich władz Zagłębia z panem Filipiakiem, bo działam w klubie dopiero od 9 lipca, ale z dokumentów i umów, które mamy z Comarchem ja nie widzę takiej możliwości, żeby profesor Filipiak miał jakikolwiek głos decydujący o naszych ruchach kadrowych, bądź organizacyjnych. Nie widzę żadnych podstaw prawnych, mogących sugerować, że pan Filipiak, bądź Comarch będą mogli mieć wpływ na to, co się dzieje w Zagłębiu.

GW: (…)Prezes Cracovii przelał na konto Zagłębia niewielką, jak na ligowe warunki, kwotę - ok. 150 tys. zł. (…)

Marek Adamczyk: - Podpisaliśmy roczną umowę, związaną z rozliczeniami wynikającymi z gry Cracovii na Stadionie Ludowym. Nie pamiętam, czy jest to objęte jakąś klauzulą poufności, ale skoro pan Filipiak rozgłosił to już wcześniej wszem i wobec w rozmowie, bodajże z Gazetą Polską, to rozumiem, że nie zdradzam żadnej tajemnicy. Kwota jest jednorazowa i wynosi 50 tysięcy, plus VAT.p

O to chodzilo...jeden zarzut mamy za soba. Zaszaleli z ta kwota. August mial racje...interes zycia :-)
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna