Marek Adamczyk - były prezes Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marek Adamczyk nowym Prezesem Zagłębia

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2010-07-11, 1:16 pm

Szanowny Panie Marku - Prezesie zacnego Zagłebia Sosnowiec

Z nie tak odległej Warszawy proszę przyjąc serdeczne życzenia
spełnienia zamierzen związanych z NASZYM ZAGŁEBIOWSKIM KLUBEM
to młodsze pokolenie Zagłebiakow czeka czasami z niecierpliwoscią
na miejsce Naszego klubu w szeregach Ekstraklasy.
Nalezy sobie powiedziec otwarcie CZY to jest realne, mozliwe bo aby
osiągnąc cel nalezy wygospodarować budzet własnie na miare Ekstraklasy.
Kończąc z pokorą i zadowoleniem będę przyjmował kazdy Pana Sukces Dla Naszego Zagłebia.
Pozdrawiam - Tadeusz Wisniewski
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Marek_Adamczyk 2010-07-11, 7:38 pm

Witam wszystkich.

Na wstępie chciałbym podziękować za miłe przyjęcie. Te ciepłe słowa utwierdzają mnie jeszcze bardziej w przekonaniu, że zrobiłem dobry krok i jednocześnie mobilizują do jeszcze cięższej pracy.

Pojawiło się już kilka postów tyczących konkretnych kwestii, a więc postaram się do nich ustosunkować.

1) Sprawy kadrowe:
- nowi zawodnicy oraz zawodnicy, któym skończył się 30.06 kontrakt - po zakończeniu obozu, czyli po sparingu z Myszkowem otrzymam od trenera listę z nazwiskami, a przy nich info tak lub nie (z wszystkimi jestem już po wstępnych rozmowach, więc po otrzymaniu owej listy będziemy dokonywać ostatecznych uzgodnień kontraktowych)
- Rafał Pietrzak - prowadzone są rozmowy z drużynami ekstraklasy i być może uda się wypracować satysfakcjonujące warunki

Generalnie zapowiada się bardzo pracowity tydzień pod względem negocjacji kontraktowych. Choć są również prowadzone rozmowy z zawodnikami, których jeszcze nie widzieliśmy podczas sparingów i treningów.

2) Idee kibiców - z tego właśnie względu postanowiłem nawiązać kontakt poprzez forum, aby mieć bezpośredni kontakt z wszelkimi Waszymi pomysłami. Jestem również przygotowany na - nazwijmy to - różne dziwne wpisy, świadom tego, że cześć osób pod płaszczem anonimowości może chcieć próbować kogoś obrazić, etc. Miejmy nadzieję, że będziemy trzymali odpowiedni poziom :-)
Chcę się kierować zasadą - słucham aktywnie wszystkich, ale decyzje podejmuje samemu.

3) Sztab szkoleniowy - trener bramkarzy. Praktycznie tylko ta pozycja trenerskanie jest obsadzona formalnie , ale jest bardzo ciekawy kandydat zaakceptowany przez trenera Chojnackiego i z początkiem tygodnia powinniśmy dopiąć wszelkich formalności.
Grzesiu Kurdziel "uciekł" zanim udało mi się zareagować, ale chyba nikt by go nie zatrzymał przy takiej ofercie. Wierzę, że nowy trener bedzie drugim Kurkurem i wychowamy kolejnego specjalistę !!!

4) Jakub Wójcicki - (kandydat Patriosa) - ciekawe statystyki, jednak w tej chwili trener poszukuje młodzieżowca (ponownie obniżono wiek młodzieżowca - obecnie to 1990 i młodsi). Jak odejdzie Rafał Pietrzak to zostaje nam z ogranych w 2 lidze młodzieżowców tylko Strojek. Jest kilku następnych, ale jak wiadomo musi ich być na boisku w trakcie meczu 2, czyli absolutne minimu w kadrze to 6-7.

I tu przejdę płynnie do kolejnego tematu, który jest skandalem dla mnie

5) młodzież - nie jest dopuszalną sytuacją, że to my szukamy młodzieżowca !!!??? To u nas powinny być tabuny młodych zawodników i to my powinniśmy odbierać oferty z prośbą o wypożyczenia z całej ligii !!!
Musimy wrócić do pewnych sprawdzonych metod.
Kilka podstaw, które wprowadzimy od zaraz to:

- cykliczne spotkania wszystkich trenerów grup młodzieżowych z trenerem I-szej drużyny (wymiana materiałów, spostrzeżeń, nowinek taktycznych, etc) Fajnie gdyby wszystkie drużyny grały ustawieniem, które preferuje I-sza drużyna. Po skończeniu wieku juniora musimy mieć gotowego zawodnika na daną pozycję (taktycznie i technicznie)

- zawodnicy pierwszej drużyny jako pracownicy Klubu, będą w czasie wolnym od swoich treningów i meczów, brali udział w zajęciach młodzieży, pomagając trenerom.

- może uda się zorganizować treningi specjalistyczne - międzyrocznikowe - dla poszczególnych formacji (osobny dla obrońców wszystkich grup juniorskich, osobne dla pomocników, itd.) z udziałem trenera Chojnackiego.

Na razie nie będziemy robić rewolucji personalnych w żadnym polu, gdyż zbyt mało na to czasu. Jak skompletujemy drużynę i ruszy sezon to bedzie czas, aby tworzyć plany w pozostałych elementach.

6) Stajnia Augiasza - oj po tych kilku pierwszych dniach widzę, że lekko nie będzie, ale wierzę, że uda się to uporządkować. Będzie bilans otwarcia i opinia publiczna otrzyma pełną informację. Mogę ze swej strony tylko prosić o pewną dozę cierpliwości i wyrozumiałości.

7) Stać nas czy nie na 1-2 ligę - póki co myślę, że dużo mniejszym kosztem (niż w poprzednim sezonie to u nas było), można awansować do wyższej klasy rozgr. Dobra grupa, ambitnych zawodników plus stabilne, ale nie kominowe kontrakty i powinno być całkiem dobrze.

Chyba udało mi się odnieść do wszystkich poruszonych spraw.

Pozdrawiam i zapraszam do dalszej dyskusji.

PS. Uciekam, bo przecież Villa i Iniesta już biegają ;-)

Marek Adamczyk
Ostatnio edytowano 2010-07-11, 8:10 pm przez Marek_Adamczyk, łącznie edytowano 1 raz
Marek_Adamczyk

Postprzez August 2010-07-11, 7:55 pm

Powiem, że jestem w lekkim szoku zważywszy na to, że żaden z poprzedników nie raczył konwersować, zwłaszcza w taki sposób, z kibicami.
Ja ze swej strony gratuluję Panie Marku przede wszystkim odwagi objęcia w trudnej chwili, stanowiska Prezesa. Życze Panu konsekwencji w osiąganiu celów, aby sie Pan nie zrażał. Jak również tego, aby bilans otwarcia (swietny pomysł) nie wykazał, iż jest gorzej anizeli nam sie wydaje.
Kwestie transferowe to oczywiście potrzeba chwili, niemiej jednak licze na to, że - w miarę możliwości - rozpocznie Pan przeksztłacać klub pod względem organizacyjnym w dobrze funkcjonująca spółkę. Mam nadzieję, że postawi Pan na marketing. Nie tyle nawet na pieniądze na marketing, bo tych zapewne od razu nie bedzie, a w dużej mierze na pomysły. Podoba mi się równiez idea współpracy z innymi zagłębiowskimi klubami (np. dąbrowskim MKS-em) o czym wielokrotnie na forum wspominałem.
Życzę powodzenia i wszelkiej pomyślności.A widząc Pańskie starania jako kibice będziemy z Panem
PS. Wierzę równiez, iż przy pełnym profesjonaliźmie uda się Panu przyciągnąć sponsorów
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez maly__kibic 2010-07-11, 9:45 pm

Panie Marku, ja również chciałam pogratulować objętego stanowiska oraz podziękować za otwartość jaką Pan prezentuje poprzez forum zarówno na zdanie kibiców jak nowe propozycje. Być może dzięki temu także kibice będą mogli mieć wpływ na rozwój i awanse Zagłębia, mimo braku Stowarzyszenia. Dziękujemy i życzymy powodzenia, aby wszelkie działania kończyły się sukcesami .
maly__kibic

Postprzez dziejus 2010-07-11, 10:28 pm

Biorąc pod uwagę godzine wpisu Prezesa,widać co dla niego jest najważniejsze na świecie ;-) Ja również chciałbym wyrazić swoją radość z wyboru Pana na Prezesa i wierze że wymiana zdań na forum będzie wprost proporcjonalna do poziomu gry naszych piłkarzy.Chciałbym aby wszyscy kibice obdarzyli Pana dużą dozą zaufania bo naprawde wejscie ma Pan "pierwsza klasa".Koszmarny sen sie skończył i teraz może być tylko lepiej :niezle: :brawo:
dziejus

Postprzez ukryty 2010-07-11, 10:34 pm

Naprawdę Panie Marku jest Pan profesjonalistą. Zyczę powodzenia.
ukryty

Postprzez Blajpios 2010-07-11, 10:55 pm

Pan Prezes napisał, że z ideami kibiców chce się liczyć - i od razu dał też tego dowód, bo wyraźnie odniósł się do wypowiedzi. Toteż - zachęca faktycznie a nie tylko deklaratywnie do przejęcia się zaproszeniami. Jakkolwiek oczywiście licząc się z tym, że takie pomysły, to tylko burza mózgów sympatyków, nawet nie pracowników Klubu - i nie więcej aniżeli burza mózgów.
Chciałbym też tutaj dodać mój głos, że w moim odczuciu także drugi wpis Prezesa - gdzieś nawet w 90 procentach, jeżeli chodziłoby o mój głos - jest trafny.
Co widziałbym inaczej, lub czego mi brak w tych wypowiedziach. Nie wypowiadam się na temat całokształtu spraw - bo przecież nie był to wpis - exposé Premiera; trudno więc wypowiadać się, jak by to tym exposé było. Niemniej, co do tego, co było - ja wolałbym, skoro był punkt o ideach kibiców, że chce się ich słuchać: by jednak była większa zachęta do sprawy Stowarzyszenia Kibiców. No a co do dalszych kwestii, które może ciut inaczej bym widział - to sprawy takie, jak np. bilans otwarcia. Oczywiście, że właściwe jest wezwanie do cierpliwości, nim powstanie, wraz z deklaracją, że będzie tam ujęte wszystko; niemniej - warto byłoby zastrzec, że takie oczekiwania kibicowskie, jak "wszystko jak Hytry był ch., Szatan dno itd" - jednak nie do końca zostaną spełnione. Bilans otwarcia nie oznacza bowiem "kawę na ławę wszystkich brudów" - plus "miękkie podbrzusze obnażone (a co dopiero rynsztok)". Bilans otwarcia wystarczy, że będzie kompletny i uczciwy, odważny - a nie we wszystkich szczegółach obnażenie brudów i wskazanie, gdzie schowane srebra rodowe, względnie w ogóle ich nie zauważenie a pozostanie jedynie przy rynsztoku.
Podobnie - przy cierpliwości, jakiej się oczekuje od kibiców - może warto zaznaczyć, że nie odnosi się to oczekiwanie na cierpliwość tylko do bilansu otwarcia: ale przede wszystkim do pracy nad Wielkim Zagłębiem. Wiem, że się powtarzam, bo choćby przed minionym sezonem pisłałem, że niekoniecznie Zagłębie ma drużynę na awans - ale niech uczciwie będzie mówione, że dojście do ekstraklasy, to kilkanaście lat, byle było też pokazane, że są plany stopniowego rozwoju klubu uczciwego i nie kolosa na glinianych nogach, tylko prawdziwego potentata, łącznie z szerokim szkoleniem młodzieży, stadionem dobrze w Zagłębiu umiejscowionym itd. Niemniej - nadal bym tego oczekiwał, że taką wizję się przedstawi kibicom do cierpliwego czekania: iż to lepsze, niż awanse na łapu capu (choć oczywiście nie oznacza to, że należy się wyzbyć tych ambcji - o czym za chwilę).
Kolejna rzecz bowiem, której mi brakowało do tych "100%" - to szersze wskazanie, że ta "stajnia Augiasza", to praca tak nad mentalnością wszystkich w klubie, jak i kadry "urzędniczo-działaczowskiej" jak i przede wszystkim nad wytrzebieniem wśród zawodników postaw, które zdawały się od kilkunastu lat panować, iż nie opłaca się awansować.
No i może jeszcze powrotu do idei Wielkiego Zagłębia, czy nawet Klubu Zagłębia Wielkiego mi brakło - choć między innymi tu właśnie wątpliwość, czy akurat to raz jeszcze koniecznie trzeba było pisać, skoro to nie exposé (podobnie jak przy paru innych rzeczach). Ponieważ to jednak dla mnie sprawa ważna, to wracam do tego, że mogło paść i w tym wpisie - przy zaznaczeniu, że będzie to ambicja budowania Klubu reprezentatywnego dla całego regionu - i to nie tylko dla Zagłębia Dąbrowskiego, ale dla Zagłębia Wielkiego, czyli od Sosnowca, poza Jaworzno, Zawiercie i Olkusz. Wszakże, jak napisałem przed chwilą - może i niekonieczne było wymienianie tego w tej chwili, skoro już wcześniej padła deklaracja o Klubie Zagłębia. Podobnie, jak np. Kol. August - tak właśnie przyszłościowo postrzegam deklaracje na temat współpracy z klubami regionu...
Przede wszystkim jednak, jak już pisałem wyżej - cieszą wyrażone tak liczne punkty widzenia, które oceniać można jedynie pozytywnie. Przykład - sprawa transferów, obecnie tak istotnych przed startem sezonu. Cieszy - sprawa ustawienia priorytetu szkolenia całościowego, począwszy od młodzieży. Cieszy - wyraźne docenienie osoby trenera Chojnackiego, bo to ze wzmocnień ostatniego czasu nabytek bodaj najcenniejszy (no i nadzieja na kolejnego dobrego trenera bramkarzy - to tutaj "tanim kosztem" najłatwiej dobić się do czołówki polskiego szkolenia, co pokazuje przykład G. Kurdziela). W tym "pionie szkoleniowym" - mnie jedynie ponad to, co napisał Prezes, marzyłoby się zadeklarowanie, że nie traci się z oczu trenera Pierścionka i jest możliwość, że będzie nadal możliwość powiązania z Zagłębiem jego trenerskiego rozwoju.
Cieszy też zapowiedź rozwoju w kierunku spółki akcyjnej, nowoczesnego klubu, jak właściwego marketingu.
Nic tylko - tym ideom przez Prezesa Adamczyka przyklasnąć: i życzyć powodzenia!
Blajpios

Postprzez August 2010-07-12, 7:50 am

Blajpios napisał(a):Bilans otwarcia nie oznacza bowiem "kawę na ławę wszystkich brudów" - plus "miękkie podbrzusze obnażone (a co dopiero rynsztok)". Bilans otwarcia wystarczy, że będzie kompletny i uczciwy, odważny - a nie we wszystkich szczegółach obnażenie brudów i wskazanie, gdzie schowane srebra rodowe, względnie w ogóle ich nie zauważenie a pozostanie jedynie przy rynsztoku.

Bilans otwarcia ma służyć poznaniu rzeczywistej, faktycznej sytuacji klubu. Tak ja to rozumiem i odbieram. Sugerowanie, że ma służyć pokazaniu brudów hytrego jest trochę nadużyciem. Choć oczywiście powstałby dylemat w sytuacji gdyby okazał się, że hytry jako Prezes działał na szkodę swojej spółki. Tym niemniej nie życzę Prezesowi Adamczykowi aby musiał zajmować się tego rodzaju sprawami. Prezes hytry to przeszłośc, a dla nas najważniejsza jest przyszłość.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Blajpios 2010-07-12, 10:10 am

August napisał(a):
Blajpios napisał(a):Bilans otwarcia nie oznacza bowiem "kawę na ławę wszystkich brudów" - plus "miękkie podbrzusze obnażone (a co dopiero rynsztok)". Bilans otwarcia wystarczy, że będzie kompletny i uczciwy, odważny - a nie we wszystkich szczegółach obnażenie brudów i wskazanie, gdzie schowane srebra rodowe, względnie w ogóle ich nie zauważenie a pozostanie jedynie przy rynsztoku.

Bilans otwarcia ma służyć poznaniu rzeczywistej, faktycznej sytuacji klubu. Tak ja to rozumiem i odbieram. Sugerowanie, że ma służyć pokazaniu brudów hytrego jest trochę nadużyciem. Choć oczywiście powstałby dylemat w sytuacji gdyby okazał się, że hytry jako Prezes działał na szkodę swojej spółki. Tym niemniej nie życzę Prezesowi Adamczykowi aby musiał zajmować się tego rodzaju sprawami. Prezes hytry to przeszłośc, a dla nas najważniejsza jest przyszłość.

Nie wiem, kogo "złapał" Kol. August na sugerowaniu , o którym pisze, bo chyba nie ma na myśli samego siebie. Niby zaś mógłbym "siedzieć spokojnie i cicho", bo nijak do mnie się nie odnosi to, co Kol. August pisze odcinając się słusznie od tych, co chcieliby, by bilans otwarcia służył praniu brudów. Ponieważ jednak pojawia się w tej wypowiedzi cytat z moich słów, po którym padają te sformułowania Kol. Augusta: wolę więc wyraźnie zaznaczyć, że - moim zdaniem - Kol. August po prostu dopisuje się po tej samej stronie, co moja opinia a nie po przeciwnej. Szkoda, że Kol. August - pewnie nie chcąc przedłużać - nie zacytował jeszcze jednego zdania wcześniej, w którym wyraźnie piszę, że jeżeli coś bym dodawał do wypowiedzi Prezesa, to wyraźnego wskazania tym, co właśnie chcieliby takiego "dowaleniowego" zrozumienia bilansu - że się mylą, bo czym innym jest bilans otwarcia; dla myślących wyraźnie to wynika z wypowiedzi Prezesa, niemniej bardziej "napaleni": lepiej, by to mieli napisane wyraźnie. W następnych zdaniach, tych, które zacytował Kol. August - rozwijam to tłumaczenie, czym jest raport otwarcia - właśnie dla owych "gości" ewentualnie chętnych do traktowania bilansu otwarcia jako "dowalanki". Kto ma odrobinę rozsądku, dobrze wie, że po tych wszystkich "chu.ach", "skur...nach", "złodziejach", jakie padały na tym forum, po uporczywych pisaniach nazwisk z małej litery, przemilczaniach, że np. jest sponsorem ktoś, kto płaci co miesiąc sumy większe niż inni przez rok i po innych zabiegach, jakie tu miały miejsce: jest prawdopodobne, że dla niektórych przynajmniej autorów takich rewelacji, najbardziej oczekiwaną kontynuacją jest "dowalanka", toteż bynajmniej nie nadmiarem ostrożności a roztropnym uprzedzaniem faktów jest wyjaśnić im "z góry", że muszą przestawić swoje zwyczaje i nastawić się na normalny raport otwarcia.
Dla pełnej jasności jednak. To jest wątek głównie "dla Prezesa", na razie zresztą jedyny, choć byłbym skłonny poprzeć i propozycję Kol. LucasUSA - by był wątek zamknięty, w którym tylko p. Marek Adamczyk dodawałby swoje "prezentacje strategiczne" - a oprócz tego wątek niniejszy dla dyskusji tak Prezesa jak i innych z Prezesem. Wtedy niniejszy wątek bardziej mógłby podlegać swobodnej dyskusji, jaką obecnie Kol. August zaproponował dopowiadając swój głos. Nawet przy takim rozumieniu tego wątku: jednak za wcześnie chyba jeszcze na razie na takie odbijania piłeczek - choć w zasadzie nie bawi mnie to wcale; niemniej póki co, lepiej zostawić jeszcze miejsce na prezentacje swoich idei Prezesowi ze strony poszczególnych Forumowiczów. Na razie więc ostatni raz dopisuję coś odpowiadając na jakieś "przywołanie mnie" - cokolwiek w najbliższym czasie kto napisze z małej litery, zacytuje częściowo itp.
Blajpios

Postprzez jacu 2010-07-12, 10:18 am

Ja również ze swojej strony gratuluje Panie Marku - nam kibicom daje to wreszcie nadzieje na lepszą przyszłość, która ostatnimi czasy nie wyglądała zbyt kolorowo. Wierze, że z Pana profesjonalnym podejściem uda się wreszcie klub postawić na nogi od podstaw. Jedyne o co się boje, aby nikt nie blokował Pana działań i nie znalazły się w środowisku "osoby życzliwe", które zaczną mieszać. Powodzenia w ułożeniu tego bałaganu!
jacu

Postprzez patrios91 2010-07-12, 10:31 am

To ja moze napisze jeszcze raz moja liste transferowa,ktora podawalem po zakonczeniu poprzedniego sezonu zwazajac na nizszy budzet....moze sie jeszcze przyda(niektorzy zawodnicy nieaktualni):
Artur Lenartowski,Kamil Jackiewicz,Tomasz Damrat,Pawel Kanik,Wojciech Okinczyc,Dariusz Zjawinski, Dariusz Andula,Lukasz Pazurkiewicz,
Grzegorz Mania, Bartosz Hajczuk, Rafal Kycko, Bartosz Kopacz, Iwan Łytwyniuk, Maciej Jankowski, Patryk Klofik.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez django 2010-07-12, 11:24 am

Tak czytam, czytam i trochę oczom nie wierzę. Obiły mi się o uszy nazwiska niektórych kandydatów do funkcji prezesa i przyznam, że niczego dobrego się nie spodziewałem. Tymczasem wygląda na to, że wraz z nowym prezesem jest szansa na nową jakość. Panie Marku, przyłączam się do wszystkich życzeń i ze swojej strony życzę jeszcze wytrwałości, bo "opór materii" może być naprawdę duży. Mam też nadzieję, że pozostanie Pan maksymalnie niezależny od obu współwłaścicieli, którzy niejednokrotnie dawali dowody na to, że dobro klubu nie zawsze jest dla nich priorytetem. Pewnie niejeden trudny moment przed panem, ale odnoszę wrażenie, że nie jest pan osobą, która pozwoli sobie wejść na głowę. Po raporcie otwarcia nie spodziewam się żadnych cudów, bo nie zapominajmy, że nie wszystko w klubie się zmieniło i publiczne pranie brudów z przeszłości może się okazać trudne do przeprowadzenia, a może nawet nieskazane. Lepiej skupić się na przyszłości i na tym by bieżąca działalność klubu była jak najbardziej przejrzysta. i tutaj moja sugestia. Swego czasu taka polityka transparentności w ciekawy sposób była prowadzona w Tychach. Wyglądało to tak:

http://gkstychy.info/index.php?option=c ... showNews=1

Czy takie comiesięczne publikowanie sprawozdań finansowych w naszym przypadku byłoby możliwe? Wydaje mi się, że budowałoby to wiarygodność klubu nie tylko w oczach kibiców, ale też potencjalnych sponsorów.
django

Postprzez zuban10 2010-07-12, 11:38 am

Gratulacje dla Pana prezesa. Mam nadzieje ,ze nadejdzie wreszcie czas ekstraklasy. Ja bym jeszcze sie tu odniosl do wypowiedzi Marcina Lachowskiego w ktorej to zaznaczyl ze zmienianie calej kadry co sezon jest bezsensem i z tym sie zgadzam pozniej jeszcze dodal ze druzyny takie jak np. Ruch Radzionkow i sa zgrane moga awansowac a takie zmienianie skladu co sezon nie sprawdzilo sie ani w Zaglebiu ani w Zawiszy. A sklad ktorym gralismy w poprzednim sezonie byl b. dobry ,ale niestety brakowalo SNAJPEROW w druzynie wiec jesli takich chociaz minimalnie 2 bysmy mieli to bysmy spokojnie awansowali wiec, nie trzeba naprawde zmieniac skladu tylko kupic 2-3 snajperow ew 1 bramkostrzelnego ofensywnego pomocnika i awans mamy zapewniony oczywiscie trzeba tez znalesc sponsorow. POZDRAWIAM
ps. moze warto tu zajrzec na zawodnikow co odchodza?
http://www.90minut.pl/transfery.php?id_ ... 1&poziom=2
zuban10

Postprzez Głos Rozsądku 2010-07-12, 11:56 am

Za kadencji poprzedniego prezesa zlikwidowano drużynę rezerw Zagłębia. Czy widzi Pan potrzebę ponownego utworzenia rezerw, a jeśli tak, to czy możliwe jest, żeby drużyna ta wystartowała już w rozgrywkach sezonu 2010/2011?
Głos Rozsądku

Postprzez Sir 2010-07-12, 2:28 pm

Gratulacji nasz nowy Prezes już się nasłuchał, czas podwinąć rękawy i ruszyć do ciężkiej pracy u podstaw.

Jak wszyscy wiemy, jest MASA rzeczy do zrobienia od zera, bądź poprawienia.

Przede wszystkim trzeba siąść i zrobić odpowiedni DŁUGOFALOWY PLAN, podkreślam DŁUGOFALOWY plan dotyczący funkcjonowania ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC na najbliższe kilka lat. Ale żeby móc siąść do takiego planu, najlpierw trzeba BEZ DWÓCH ZDAŃ wiedzieć na CZYM DOKŁADNIE STOIMY. Trzeba rozliczyć dokładnie stary zarząd bo inaczej TEN SMRÓD I NIEJASNOŚĆI, BRUDY będą cały czas się za nami ciągnęły i znowu mogą wyjść w najmniej oczekiwanym momencie.

Tak jak już niektórzy koledzy pisali TRANSPARENTNOŚĆ to podstawa w dzisiejszym funkcjonowaniu klubu piłkarskiego, której przez ostatnie lata NIE BYŁO.

Inny punkt, którym nowy Prezes może sobie zyskać popularność to TRAKTOWANIE NAS KIBICÓW. I to mówię NAS wszystkich kibiców od takiego co chodzi pod trybunę krytą po takiego co stoi w młynie.
Chodzi o to, że czasy się zmieniły. Klub piłkarski musi zdać sobie sprawę, że bez DIALOGU z kibicami oraz nie traktowania nas jak zło konieczne tylko jako PARTNERA, klub może jedynie zyskać.

CHCĘ PODKREŚLIĆ JEDNĄ SUPER WAŻNĄ RZECZ o której napisał na forum nasz nowy Prezez: DLA TAKIEGO KLUBU JAK ZAGŁĘBIE W 240tys miescie obowiązek gry 2 młodzieżowców w składzie powinien być OGROMNYM ATUTEM i inne kluby powinny się przed kazdym sezonem pytac nas o mozliwosc wypozyczenia! Musimy zrozumieć, że TYYLKO I WYŁĄCZNIE na WYCHOWANKACH możemy w przyszłości STANOWIĆ liczącą się drużynę piłkarską na mapie Polski

Życzę Panu Prezesowi aby WSKRZESIŁ MODĘ NA ZAGŁĘBIE. Nie będzie to łatwe zadanie, ale przy współpracy nas wszystkich jest to do osiągnięcia, bo jak pokazaly MŚ w RPA piłka nożna jest traktowana jak religia.
Sir

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna