Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez GrubyPerez 2010-06-14, 1:21 pm

...podjęcie przez nich walki o awans, znalezienie wyjścia w postaci pieniędzy, wsparcia itd. jest dla nich JEDYNYM wyjściem, by zachować się honorowo - by , jeżeli KIEDYKOLWIEK mieli czyste intencje ( przez nas tutaj nieodczytane) udowodnić to - właśnie teraz. Podlegam jak my wszyscy frustracji, że po raz kolejny się nie udało, wkurwieniu,że było blisko (np. tylko wygrana z polkowicami i chociaż remis z elaną) i znowu dupa i to przez błędy amatorów ( największe pretensje mam do Pierścionka) - jeśli tak jest, niech to powiedzą - nawet tutaj' Panowie (sorry -Panie też) dajcie nam jeszcze jedną szansę , wspomóżcie nas jeszcze w tym roku, widzimy swoje błędy..itd.itp. . Nie wiem, może błądzę, może naiwny jestem , ale za h*ja nie mogę się pogodzić z tym że jest tak kiepsko,że koniec tak bliski,że znowu wszystko sprzysięgło się przeciwko Zagłębiu i Zagłębiakom, łącznie z pogodą i katastrofami...
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez August 2010-06-14, 4:02 pm

Patrios, dawaj listę :brawo: :
Wygląda na to, że informacje o rozpadzie zespołu były mocno przesadzone. W Zagłębiu zostaje trener Marek Chojnacki, który zapewnia, że trzon drużyny zostanie zachowany, co więcej, można spodziewać się wzmocnień.W poniedziałek Marek Chojnacki spotkał się z prezesem klubu Pawłem Hytrym i przedstawił mu dwie listy. Na pierwszej znalazły się nazwiska piłkarzy, z którymi chce się rozstać, na drugiej zawodników, którzy mieliby wzmocnić drużynę. - Rewolucji kadrowej nie będzie - zapewnia trener Zagłębia. - Trzon drużyny pozostanie ten sam, poszukamy za to wzmocnień na konkretne pozycje: lewego obrońcy, bocznego pomocnika, a przede wszystkim napastnika, bo nie ukrywam, że chcę grać systemem z dwoma napastnikami.

Tym samym Chojnacki dementuje plotki, które mówiły o tym, że w efekcie trudnej sytuacji finansowo - organizacyjnej klubu, mógłby zrezygnować z funkcji trenera: - Jestem zdeterminowany, by wypełnić kontrakt. Sprawy finansowe są ważne, ale nie najważniejsze. Zresztą niewiele jest w Polsce klubów, które nie miałyby podobnych problemów. Jestem przyzwyczajony do trudnych warunków, istotne jest to, że Zagłębie posiada bazę, pozwalającą na dobrą pracę z drużyną - przekonuje.

Kontrakt z drużyną rozwiązał pomocnik Krzysztof Bodziony. Mimo, że był na liście piłkarzy, których Chojnacki nie widział w składzie, to inicjatywa odejścia z Zagłębia wyszła ze strony samego zawodnika. - Chcemy przede wszystkim pożegnać się z piłkarzami, którzy w poprzednim sezonie nie potrafili wywalczyć sobie miejsca w składzie - mówi Chojnacki.

Trener Zagłębia nie chce na razie zdradzić nazwisk piłkarzy, mających wzmocnić drużynę. - Nie jesteśmy klubem, który może zaoferować dowolną sumę za konkretnego gracza, a zainteresowane tymi piłkarzami są z pewnością inne zespoły. Chcemy podejść do całej sprawy taktycznie - wyjaśnia trener, zapewniając jednocześnie, że są to zawodnicy tej klasy, że nie wymagają sprawdzania w meczach kontrolnych.

Mimo to, kilku piłkarzy przyjedzie również na testy. Sprawdzeniu ich przydatności dla zespołu posłuży planowany na 30. czerwca sparing z Cracovią. - Cieszę się, że będzie możliwość zmierzenia się z tak wymagającym rywalem na tym etapie przygotowań. Umówiliśmy się już z trenerem Ulatowskim, że mecz zostanie rozegrany na dłuższym dystansie czasowym, by można było spokojnie przyjrzeć się testowanym zawodnikom - podkreśla Chojnacki
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... rewolucji/
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2010-06-14, 6:41 pm

Musialem 2/3 listy wykreslic ze wzgledu na koszta wiec pozostalo w wiekszosci napadziorow,ale jest w czym wybierac:
Artur Lenartowski,Kamil Jackiewicz,Tomasz Damrat,Pawel Kanik,Wojciech Okinczyc,Dariusz Zjawinski, Dariusz Andula,Lukasz Pazurkiewicz
Grzegorz Mania,Bartosz Hajczuk,Rafal Kycko,Bartosz Kopacz,Iwan Łytwyniuk,Maciej Jankowski,Patryk Klofik,mozna by sie postarac o Koczona z Plocka.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez SO_1906 2010-06-14, 6:47 pm

patrios91 napisał(a):Wojciech Okinczyc

Jednak mój pomysł ci przypasował :-) Moim zdaniem najlepsza propozycja...
SO_1906

Postprzez mariusz76 2010-06-14, 9:06 pm

Czy wy nie za dużo w MENAGERY gracie? Ale liczę że prezes też gra. xD
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez dziejus 2010-06-14, 9:14 pm

Prezes to niech wypier....la la :twisted: Takiego gnoju narobił że powinien być pierwszym do odstrzału :czerwona: Zasraniec,to przez niego musimy dalej dziadować :redface:
dziejus

Postprzez August 2010-06-15, 8:54 am

patrios91 napisał(a):Musialem 2/3 listy wykreslic ze wzgledu na koszta wiec pozostalo w wiekszosci napadziorow,ale jest w czym wybierac:
Artur Lenartowski,Kamil Jackiewicz,Tomasz Damrat,Pawel Kanik,Wojciech Okinczyc,Dariusz Zjawinski, Dariusz Andula,Lukasz Pazurkiewicz
Grzegorz Mania,Bartosz Hajczuk,Rafal Kycko,Bartosz Kopacz,Iwan Łytwyniuk,Maciej Jankowski,Patryk Klofik,mozna by sie postarac o Koczona z Plocka.

Z tego co zostało napisane na Sportowych Faktach wynika, że Chojnacki ma gotową listę wzmocnień. I dobrze bo czasu do rozoczęcia nowych rozgrywek nie zostało dużo. Jestem ciekawy czy i w jakim stopniu będzie się ona pokrywała z powyższą. A na Lenartowskiego chyba szans obecnie nie mamy, choć kto wie...
August

Postprzez patrios91 2010-06-15, 9:03 am

Walczą o talent z Zagłębia Sosnowiec

To może być jeden z gorętszych letnich pojedynków na transferowym rynku w Polsce. Bój idzie o zaledwie 18-letniego Rafała Pietrzaka.

Młody pomocnik Zagłębia Sosnowiec znalazł się na celowniku Legii Warszawa, Cracovii, PGE GKS Bełchatów i Lechii Gdańsk.

Koszt wykupienia piłkarza, który debiutował w Ekstraklasie, gdy miał 16 lat i 98 dni, wynosi 50 tysięcy euro.

-> http://www.futbol.pl/artykul/86679.html
Ja jestem ciekawe kto te umowy konstruuje...jakas baba z targowiska :) ? 50 tys euro...i jak ten klub ma stanac na nogi jak ma prezesa kretyna?
patrios91

Postprzez August 2010-06-15, 9:07 am

patrios91 napisał(a):Ja jestem ciekawe kto te umowy konstruuje...jakas baba z targowiska 50 tys euro...i jak ten klub ma stanac na nogi jak ma prezesa kretyna?

Cena wydaje mi się dośc niska, ale z drugiej strony Wilczek poszedł do Lubina zdaje się za 200 tys. euro.
August

Postprzez rollands 2010-06-15, 9:12 am

Pytanie kiedy ta umowa była konstruowana .... bo faktycznie - na dzień dzisiejszy 50 tys. eur to chyba trochę za mało ... Ale jeżeli umowa jest np. sprzed 2 lat .. to być może wówczas te 50 tys. eur wydawało się dużo
Ciekawe czy przy kolejny transferze Pietrzaka ZS dostanie procent.
rollands

Postprzez August 2010-06-15, 9:14 am

rollands napisał(a):Ciekawe czy przy kolejny transferze Pietrzaka ZS dostanie procent.

To byłoby dobre rozwiązanie. To stosuje Lech przy transferach kolejnych grajków zarówno dla poprzednich klubów jak i samych grajków.
August

Postprzez patrios91 2010-06-15, 9:15 am

August napisał(a):
patrios91 napisał(a):Ja jestem ciekawe kto te umowy konstruuje...jakas baba z targowiska 50 tys euro...i jak ten klub ma stanac na nogi jak ma prezesa kretyna?

Cena wydaje mi się dośc niska, ale z drugiej strony Wilczek poszedł do Lubina zdaje się za 200 tys. euro.

Prowadzenie tego klubu jest totalnie bez sensu. On nie potrafi skonstruowac umowy,na ktorej by go nie wydymali. Przyklad Wisli i Cracovii i w szczegolnosci pilkarzy,ktorzy sobie odkad on pracuje odchodza sobie za darmo,a kwoty odsepnego to smiech. Dobrze,ze Pietrzi nie bedzie musial na to patrzec,choc wydaje sie nieco zagubiony.

rollands napisał(a):Pytanie kiedy ta umowa była konstruowana .... bo faktycznie - na dzień dzisiejszy 50 tys. eur to chyba trochę za mało ... Ale jeżeli umowa jest np. sprzed 2 lat .. to być może wówczas te 50 tys. eur wydawało się dużo
Ciekawe czy przy kolejny transferze Pietrzaka ZS dostanie procent.

Procent...? Ten idiota Hytry nie potrafi dodac do umowy kary za jej zerwanie,a ty mowisz o procencie. Bez sensu jest prowadzenie klubu z Hytrym bo widze,ze to on prowadzi ten klub na dno,a ze Szatanowi to lata to juz inna sprawa.
patrios91

Postprzez August 2010-06-15, 9:22 am

patrios91 napisał(a):Prowadzenie tego klubu jest totalnie bez sensu. On nie potrafi skonstruowac umowy,na ktorej by go nie wydymali. Przyklad Wisli i Cracovii i w szczegolnosci pilkarzy,ktorzy sobie odkad on pracuje odchodza sobie za darmo,a kwoty odsepnego to smiech. Dobrze,ze Pietrzi nie bedzie musial na to patrzec,choc wydaje sie nieco zagubiony.

Dlatego cały czas wołamy o profesjonalny Zarząd z prawdziwego zdarzenia. Aczkolwiek przykład Oziębały i Pitrego wskazują że i Rudy pod tym względem był kompletnym ignorantem.
patrios91 napisał(a):
patrios91 napisał(a):Procent... Ten idiota Hytry nie potrafi dodac do umowy kary za jej zerwanie,a ty mowisz o procencie. Bez sensu jest prowadzenie klubu z Hytrym bo widze,ze to on prowadzi ten klub na dno,a ze Szatanowi to lata to juz inna sprawa.

Jeśli ziściły by się krążące w miejskich kuluarach informacje to Górski chętnie dodałby Hytremu bądź go zastąpił jeszcze większym palantem.
August

Postprzez patrios91 2010-06-15, 9:29 am

Ja sie tak zastanawiam czy ten wiekszy palant nie bylby lepszym rozwiazaniem bo moze on posiada chociaz mozg,a to juz stawia go wyzej niz Hytrego.
patrios91

Postprzez August 2010-06-15, 9:36 am

patrios91 napisał(a):Ja sie tak zastanawiam czy ten wiekszy palant nie bylby lepszym rozwiazaniem bo moze on posiada chociaz mozg,a to juz stawia go wyzej niz Hytrego.

Ja mam nadzieję, że żaden z nich. Moim zdaniem Zarząd powinien byś dwuosobowy w tym jednym z członków fachowiec od spraw organizacyjnych w tym od konstruowania korzystnych dla klubu kontraktów.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna