Marketing klubu

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marketing klubu

Postprzez swiezy52 2010-05-27, 9:33 pm

django napisał(a):Jakby coś takiego było u nas to sam bym się chętnie wybrał zobaczyć jak od środka funkcjonuje nasz klub.

hehe tez bym sie wybral... obejrzal nagral i upublicznil... tylko ze to "od srodka" to i tak to bylo by wszystko to co jest "od zewnatrz"
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez django 2010-05-27, 9:49 pm

Ale swoją drogą Krzysiek mógłby zgolić wąsa, przebrać się za dziecko i jechać na te dni otwarte do Lubina zobaczyć jak się robi profesjonalny klub. Nawet wstęp jest za darmochę, czyli tak jak lubi najbardziej. Tylko musiałby jechać na sucho, żeby nie wzbudzać podejrzeń, a z tym może być problem.
django

Postprzez August 2010-05-27, 9:50 pm

swiezy52 napisał(a):hehe tez bym sie wybral... obejrzal nagral i upublicznil... tylko ze to "od srodka" to i tak to bylo by wszystko to co jest "od zewnatrz"

A po co komu to jest potrzebne ? Zrobiliby cos w końcu dla tych dziecie. Sektor rodzinny ok. Ale choćby jakieś spotkanie z grajkami. Po meczu z Zawiszą musiałem drzeć ryja do Pacha i Hosicia żeby przybili piątki z dzieciakami. Z czego miały wielka frajdę. Niechże ktoś uruchomi w tym klubie mózg.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2010-05-28, 5:19 pm

August napisał(a):
swiezy52 napisał(a):hehe tez bym sie wybral... obejrzal nagral i upublicznil... tylko ze to "od srodka" to i tak to bylo by wszystko to co jest "od zewnatrz"

A po co komu to jest potrzebne ? Zrobiliby cos w końcu dla tych dziecie. Sektor rodzinny ok. Ale choćby jakieś spotkanie z grajkami. Po meczu z Zawiszą musiałem drzeć ryja do Pacha i Hosicia żeby przybili piątki z dzieciakami. Z czego miały wielka frajdę. Niechże ktoś uruchomi w tym klubie mózg.

Najpierw musi byc ktos w klubie kto go posiada :-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2010-05-29, 8:57 am

patrios91 napisał(a):Najpierw musi byc ktos w klubie kto go posiada

W klubie są mądrzy ludzie. Całą politykę klubu również te marketnigową kreuje jednak Zarząd.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez zimek 2010-05-29, 2:41 pm

ja musze tez troche sie wypowiedziec jako ze mieszkam za granica i sprawy Zaglebia sledze na bierzaco pod wzgledem marketingu nie dzieje sie nic myslalem ze taxi Zaglebie to jest to przelom ale to tylko mydlenie oczow jest nas tu pare osob z Zaglebia i rozmawiamy nie raz na ten temat i powiem wam ze takie wydarzenia to juz powinna byc tradycja ale tak sobie mysle ze zarzad ma to w nosie bo wystarczyloby sledzic forum i duzo wniskow i pomyslow jest jak na dloni wogole nie ma rozmow z sympatykami nie rozumie pana Szatana facet prowadzi biznesy od paru lat a niewie jak sprzedac produkt Zaglebie Sosnowiec tym bardziej ze ma zadanie troche ulatwione bo klub ma historie i fanow ktorzy sami robia promocje potrzeba tylko pare dodatkow ktore postawia to wszystko na nogi mysle ze nazwisko pana Chojnackiego to juz jest nastepny krok ale tych krokow musi byc wiecej bo zostajemy z tylu strasznie pozd
zimek

Postprzez Michael 2010-06-02, 1:50 pm

ja sie wypowiem tak, że nawet taka polonia bytom wysłaała po paru grajków do paru szkół w małych miasteczkach/wsiach(podstawowych,gimnazjów) w Zagłębiu Dąbrowskim rozmawiali z nimi, rozdawali różne szaliki smycze getry piłki itp z tego co mi wiadomo odwiedzali szkoły małe mniej wiecej 100 osób. byli już kiedyś to porozdawali bilety na polonia-arka i niby stracili te 1000 biletów (odwiedzili może 10 szkół) ale przecież dziecko musi przyjść z opiekunem, a opiekun bilet kupić już MUSI.
wiadomo że łebki z mojej okolicy wiedzą że hanysów trzeba tępić szaliki popalili, reszte (kubki smycze) posprzedawali na allegro za symboliczna złotówke. Dzieciaki które nie kibicowały nikomu wiadomo ucieszyły się i pojechały na mecz a na następny dzień wszyscy w smyczach i skarpetkach poloni. Kupowanie kibiców wydaje mi się śmieszne, a podobno polonia to najbiedniejszy klub extraklasy. Naprawde jest dużo bliżej do sosnowca, a poza tym to nie jest śląsk. Szkoda że zarząd zagłębia nie wpadnie na coś takiego albo coś w tym stylu.

Postprzez bbartek 2010-06-02, 5:47 pm

Na tym forum było tyle propozycji i lepszych i gorszych, ale NIKT z Klubu nie potrafi wykorzystać tego kapitału który wnoszą kibice.
Ciekaw jestem sprawozdania zarządu z rok 2009 i 2010 ?
czy jest ono dostępne ?
Niestety to się nie zmieni dopóki Miasto nie przejmie pakietu większościowego, bedzie miało decydujący głos w Klubie ( desygnuje osoby które merytorycznie i uczuciowo są związane z tym Klubem nie od dwóch lat , ale od "zawsze").
Kolejny warunek to pakt pomiedzy SLD i PO o WSPÓLNEJ promocji Klubu.
bbartek

Postprzez patrios91 2010-06-02, 10:37 pm

bbartek napisał(a):Kolejny warunek to pakt pomiedzy SLD i PO o WSPÓLNEJ promocji Klubu.

PO i SLD walcza teraz ze soba gorzej niz PO i PiS kiedys. Nie licz na zaden "pakt". PO jest dobre,lagodne i milutkie "na zewnatrz",lecz w srodku to mieszanka wybuchowa.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Krzysztof_Ju 2010-06-04, 1:53 pm

Michael napisał(a):ja sie wypowiem tak, że nawet taka polonia bytom wysłaała po paru grajków do paru szkół w małych miasteczkach/wsiach(podstawowych,gimnazjów) w Zagłębiu Dąbrowskim rozmawiali z nimi, rozdawali różne szaliki smycze getry piłki itp z tego co mi wiadomo odwiedzali szkoły małe mniej wiecej 100 osób. byli już kiedyś to porozdawali bilety na polonia-arka i niby stracili te 1000 biletów (odwiedzili może 10 szkół) ale przecież dziecko musi przyjść z opiekunem, a opiekun bilet kupić już MUSI.
wiadomo że łebki z mojej okolicy wiedzą że hanysów trzeba tępić szaliki popalili, reszte (kubki smycze) posprzedawali na allegro za symboliczna złotówke. Dzieciaki które nie kibicowały nikomu wiadomo ucieszyły się i pojechały na mecz a na następny dzień wszyscy w smyczach i skarpetkach poloni. Kupowanie kibiców wydaje mi się śmieszne, a podobno polonia to najbiedniejszy klub extraklasy. Naprawde jest dużo bliżej do sosnowca, a poza tym to nie jest śląsk. Szkoda że zarząd zagłębia nie wpadnie na coś takiego albo coś w tym stylu.
Pozdro

I dzięki takim akcjom zagłębiowskie Dobieszowice i Bobrowniki całe wymalowane w grafy Polonii Bytom :twisted:
Tyle się mówi że Zagłębie Sosnowiec to klub całego regionu, tymczasem w tym klubie jakoś się o tym zapomina :czerwona:
Krzysztof_Ju

Postprzez Michael 2010-06-04, 9:45 pm

Krzysztof_Ju napisał(a):I dzięki takim akcjom zagłębiowskie Dobieszowice i Bobrowniki całe wymalowane w grafy Polonii Bytom :twisted:
Tyle się mówi że Zagłębie Sosnowiec to klub całego regionu, tymczasem w tym klubie jakoś się o tym zapomina :czerwona:

Prawdziwe Zagłębie zaczyna się od Mierzęcic/Nowej Wsi Koło lotniska Katowice/Pyrzowice !!
Michael

Postprzez zimek 2010-06-04, 10:16 pm

a moj szwagier malolat wylepil caly Walbrzych wlepami Zaglebia i chodzi z p....ami pod oczkami :lol: ale za Zaglebie mowi ze warto :brawo:
zimek

Postprzez jezus890 2010-06-05, 2:41 pm

zimek napisał(a):a moj szwagier malolat wylepil caly Walbrzych wlepami Zaglebia i chodzi z p....ami pod oczkami :lol: ale za Zaglebie mowi ze warto :brawo:

i to podziwiam ;) :brawo: :brawo: :!:
jezus890

Postprzez Michael 2010-06-05, 6:16 pm

Jest różnica pomiędzy GŁUPOTĄ, a odwagą..
Michael

Postprzez zimek 2010-06-05, 6:57 pm

mnie troche rozbawil ale jedno widze ze gosciu byl dopiero na Zaglebiu 3 razy a juz chce pokazac wszystkim jak wielkie i znane jest Zaglebie tak trzeba na to patrzec a glupota moze tez ale to taki wiek i wiem ze jest wartosciowym kibicem ja pamietam jak za moich czasow byl dosc widoczny podzial w Dabrowie na Zaglebiakow i tych ktorzy szli za gieksa i w szkole tez sie dostalo za szalik jeszcze ktory babcia tydzien na drutach robila ale to akurat co niektorzy nawet nie moga sobie wyobrazic nara
zimek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna