przez Michael 2010-06-02, 1:50 pm
ja sie wypowiem tak, że nawet taka polonia bytom wysłaała po paru grajków do paru szkół w małych miasteczkach/wsiach(podstawowych,gimnazjów) w Zagłębiu Dąbrowskim rozmawiali z nimi, rozdawali różne szaliki smycze getry piłki itp z tego co mi wiadomo odwiedzali szkoły małe mniej wiecej 100 osób. byli już kiedyś to porozdawali bilety na polonia-arka i niby stracili te 1000 biletów (odwiedzili może 10 szkół) ale przecież dziecko musi przyjść z opiekunem, a opiekun bilet kupić już MUSI.
wiadomo że łebki z mojej okolicy wiedzą że hanysów trzeba tępić szaliki popalili, reszte (kubki smycze) posprzedawali na allegro za symboliczna złotówke. Dzieciaki które nie kibicowały nikomu wiadomo ucieszyły się i pojechały na mecz a na następny dzień wszyscy w smyczach i skarpetkach poloni. Kupowanie kibiców wydaje mi się śmieszne, a podobno polonia to najbiedniejszy klub extraklasy. Naprawde jest dużo bliżej do sosnowca, a poza tym to nie jest śląsk. Szkoda że zarząd zagłębia nie wpadnie na coś takiego albo coś w tym stylu.