Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Piotrek_1906 napisał(a):tak jak mowi fazacool po co zmieniac trenera kilka spotkan przed koncem sezonu!?nie wiem czego nam brakuje bo hajsu na awans starczy kibice sa wierni eh szkoda gadac.
patrios91 napisał(a):to klub z sukcesami i tradycjami upadnie.
August napisał(a):patrios91 napisał(a):to klub z sukcesami i tradycjami upadnie.
Powtarzam, to wcale nie jest złe wyjście z sytuacji
patrios91 napisał(a):Jesli ktos go podniesie to owszem,lecz gdy pojdzie w zapomnienie to nie koniecznie.
August napisał(a):patrios91 napisał(a):Jesli ktos go podniesie to owszem,lecz gdy pojdzie w zapomnienie to nie koniecznie.
Nie do końca rozumiem. Nie mniej jednak mniej obawiam się o to, że nie znajdzie się nikt kto zacznie od nowa aniżeli dalszej wegetacji zHytrym i Szatanem. Zresztą mamy na to przykład lat 90.
August napisał(a):Blajpios napisał(a):Zadałem pytanie - do kogoś innego, co pisał, że K. Szatan nic ale to nic nie daje pieniędzy tylko pożycza, skąd taka pewność, czy to z osobistego przejrzenia jakichś dokumentów nabrał takiego przekonania ten piszący. W odpowiedzi - cisza. Jaka interpretacja się nasuwa?
Tym "ktosiem" jestem ja więc proszę na przyszłość konkretnie.
August napisał(a):O pożyczaniu mówił Szatan publicznie więc nie ma. A o tym, że przez ostatnie trzy lata Zagłębie utrzymywane był o przy życiu i bez Miasta klub by nie przetrwał ani dnia dłużej, mówił mi jeden ze współpracowników (bliskich) Szatana. To lepsze źródło niż sprawdzanie jakichkolwiek potwierdzeń przelewów.
Blajpios napisał(a): jak traktować głosy, że K. Szatan nic dobrego nie zrobił, że była świetlana inna przyszłość Zagłębia - gdy tej świetlanej przyszłości starczało raptem na 3 dni i nie było nikogo chętnego i nie ma do dzisiaj nikogo chętnego, kto choćby "pożyczy" klubowi te pieniądze i weźmie się za administrację lepszą niż dotąd?
Blajpios, ocknij się wreszcie chłopie i zacznij patrzeć na te trzy lata bardziej horyzontalnie. Jak Szatan przejmował klub, awansował on do OE razem z Jagą, Ruchem i Bytomiem. A Pogoń była 4-ligowcem. Dzisiaj ci pierwsi zdobyli PP, niebiescy są "trzecią" siłą w lidze i wystapią w Pucharach, Bytom bez problemów utrzymuje się w lidze, a Szczecin jest już w 2 lidze i grało w finale PP. A my właśnie osiągnęliśmy tremis w 3 lidze ze słynną Polonią Słubice.Hasło, że Szatan uratował Zagłębie po 3 latach jest juz kompletnie wyświechtane.
Blajpios napisał(a):To są zbyt ważne sprawy - choćby szarganie czyjegoś imienia
Szatan sam sobie szarga swoje imię. Jesli przychodzi na ważną - z punktu widzenia przyszłości Zagłębia - sesję Rady Miasta kompletnie pijany (z samego rana) nie jest osobą, której zależy na przyszłości klubu. Przy okazji zszargał imię klubu (jako własciciel). Całe środowisko biznesowe z okolicy mialo z tego ubaw. (szczegóły na pw). Może więc należy w końcu postawić pytanie: Czy z Szatanem i Hytrym jest mozliwa jeszcze jakaś przyszłoścMoim zdaniem - nie.
Blajpios napisał(a):Co oczywiście nie znaczy, że z kolei Kol. August ze swej strony nie ma prawa postawić życzenia, by Go zauważać zawsze i wszędzie.
Blajpios napisał(a):chodzi mi o to, by ta dyskusja nad tym sensem kontynuowania odpowiedzialności K. Szatana - nie była jeszcze bardziej bezsensowna niż nawet najmniej sensownie sprawowana obecnie jego troska.
Blajpios napisał(a):Miałbym nadzieję, że nie tylko ja nie jestem chłopczykiem dziesięcioletnim - ale też ci Kibice Zagłębia, co mają więcej niż 10 lat kalendarzowo rzecz ujmując: też nimi nie są. Jestem więc już w stanie powiedzieć: nie jedz słodyczy, bo to szkodzi, choć smaczne - i nie muszę do tego twierdzić, że "w zasadzie, to nigdy nic słodkiego nie było smaczne", "tak w ogóle, to cukierki, jakie dziecko jadłeś, to były tylko takie kuleczki masy", "a w zasadzie to i tych kuleczek nigdy nie było" "to już prawie rok minął synku, więc naprawdę to, co jadłeś na 1 VI ode mnie, to nie były cukierki".
dziejus napisał(a):Zagłębie TONIE a prezio nawet nie pierdnie![]()
Żyje chociaż
![]()
jotpe1906 napisał(a):JEST MI GŁUPIO PRZED RODZICAMI,PRZED DZIEWCZYNĄ,PRZED ZNAJOMYMI Z PRACY MÓWIĆ ŻE IDE NA MECZ ZAGŁĘBIA BO TO JEST SMUTNE I NUDNE.MAMY WYJĄTKOWE MIASTO,WYJĄTKOWYCH KIBICÓW,POWINNIŚMY OD DAWNA GRAĆ W CZOŁÓWCE,A MY SIĘDUSIMY W PODWÓRKOWYCH LIGACH GDZIE NAWET NIE MA GDZIE NA CIEKAWY WYJAZD POJECHAC,A TYLKO 1/4 EKIP PRZYJEŻDZA DO NAS...NIC NIE PORADZIMY,GŁUPIO MI I WSTYD,I DALEJ KOLEJNY STRACONY ROK,
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników