przez Blajpios 2010-05-15, 3:41 pm
Ciekaw jestem, czy są jacyś prawnicy pracujący dla Klubu - I nad czym pracują. I jak się pracuje w ogóle w Klubie. Podział powinien być bowiem na dwie grupy. Jedna - sportowa, zawodnicy, koncentrujący się na przygotowaniu, by rzeczywiście wygrywać wszystkie mecze.
Druga jednak - powinna działać w kierunku prawnym. Wygląda bowiem, że rzeczywiście jest tu bardzo przemyślna akcja przeciwko Klubowi. Zakaz organizowania w ogóle meczów, to naprawdę przemyślany a bardziej dokuczliwy ruch. Jak już pisałem - należałoby (nie tylko Klub) przemyśleć, co bardziej będzie nie w smak tym, co wymyślili tak dokuczliwy ruch przeciw Zagłębiu. Myśleć - i zacząć wyprzedzać ruchy; tak to ujmuję. Tu więc jest szukanie możliwości zorganizowania meczów razem z innymi podmiotami, na innych stadionach itp. Jednocześnie - zakładać trzeba, że to może się okazać nie do przeprowadzenia: więc należy jednocześnie myśleć, jak zorganizować mecze z telebimami tak, by niemal nie było różnicy. Np - może również jakieś nagłośnienie dopingu sprzed bramy - przy płycie boiska?
Dalej - jak skutecznie przedstawiać tę sprawę reszcie Polski, jakie akcje do mediów?
No i w końcu - jakie prawne kroki również po sezonie, z zaskarżeniem decyzji, być może z krokami prawnymi przeciw osobom, jeżeli np. potwierdzi się, że była to nadmierna gorliwość. Również - sprawa odszkodowania w grę wchodzić może. Itp. Dlatego napisałem na początku, że prócz sportowych działań, prócz dobrze zorganizowanych manifestacji, akcji protestacyjnych, zaangażowania ogólnospołecznego - interesuje mnie, jak też i prawnicy Klubu
działają w tej sprawie, jakie działania przygotowują. Nawet, jeżeli - rzecz jasna - takich działań można oczekiwać nie tylko z ich strony...
No i - raz jeszcze - powtórzę pytanie. Czy uda się odnieść np. sukces poprawienia stopnia organizacji Kibiców, przez Stowarzyszenie, przez lepsze zgranie z Klubem, przez wzmocnienie wewnętrzne Klubu, poprawienie się jego władz z błędów? To byłoby najlepszą odpowiedzią na "przeciwności losowe". Tym bardziej, że w wypadku, gdy te "przeciwności losowe" ktoś rzeczywiście wręcz prowokował z myślą nieprzyjazną Zagłębiu, to takie dobre owoce sytuacji - na pewno dla niego będą cierpkie.