Zagłębie Sosnowiec vs Górnik Polkowice 12.05.2010

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec vs Górnik Polkowice 12.05.2010

Postprzez Sir 2010-05-12, 10:38 pm

rossoneri napisał(a):niestety nie udalo sie wygrac :( jaka szkoda tej ostatniej minuty,pewnie wiekszosc by nurkowala w tym blocie:) Pierscionek -bronilem go caly czas ,ale zmiany katastrofa!!!! chcemy wygrac ,a on wpuszcza Bodzionego i Jaronima????? tylko Mysliwy i Lilo !!! na ta pogode byliby wyjatkowi ,nawet Ryndak bylby lepszy ,no coz chyba bedziemy sie po malu zegnac z awansem:(

Rosso...Filipowiczowi dzisiaj mało co wychodziło!!! Ale przynajmniej akurat u niego było widać wolę walki i chęci do gry.

Dla mnie pierwsza polowa przespana....gralismy tak głownie zeby nie stracic bramki do 70 minuty...a potem zabrakło czasu i sił...

Myśliwy kontuzja czy jakis to głębszy konflikt z trenerem??
Sir

Postprzez polak2110 2010-05-12, 10:43 pm

oczywiscie ze ten wynik sprawiedliwy
mnie sie tylko i wylacznie rozchodzi o to ze bylem pewien ze pilkarze zdawali sobie sprawe jakie znaczenie ma ten mecz + wczorajsze decyzje ze to zadziala na nich niesamowicie bojowo a ja nic takiego dzis nie widzialem przez moment, to mnie boli najbardziej... :-(
zresztą to co pisalem wyzej potwierdzil tez trener Polkowic ktorego slabosc Zaglębia zaskoczyla: "Szczerze mówiąc przez większość spotkania byłem troszeczkę zaskoczony. Myślałem, że Zagłębie zagra wyżej, pressingiem..."
polak2110

Postprzez Darian 2010-05-12, 10:49 pm

no pech który może nas kosztować duuużoooooooooooo

Ale też prawda jest nieco inna: szczęściu należy pomóc a Zagłębie niewiele w tym zakresie zobiło. Faktycznie zawiodła nieco taktyka. Daliśmy się Polkowicom niepotrzebnie zepchnąć i nastawiliśmy się na wybijanie piłek na oślep i grę z kontry...... u siebie (?) :kiepsko:

Ja wiem że sie gra jak przeciwnik pozwala ale to właśnie my taktycznie pozwoliliśmy Polkowicom na granie ataku pozycyjnego.

No cóż trzeba zacisnąć zęby i w sobotę zgarnąć komplet punktów. W innym wypadku będzie nie tęgo.

oby tylko klub załatwił to odwieszenie przez odwołanie się w sposób należyty od decyzji tego kormelskiego POjeba wojewody harcerzyka kormelskiego za trzy grosze. :twisted:
Darian

Postprzez pyla 2010-05-12, 10:57 pm

Był to jeden ze słabszych meczy ZAGŁĘBIA i dlatego remis uważam za sprawiedliwy, piłkarsko lepsze wrazenie sprawiały Polkowice. My musimy wszystko wygrac i czekac na potknięcie Polkowic dobrze by było zeby jakies punkty stracili ze Słubicami mają jeszcze Raków i Tychy może z nimi? Jeżeli się okaze że w sobote też nas nie wpuszczą to chyba szlag mnie trafi.
pyla

Postprzez Sarmat 2010-05-12, 11:05 pm

pyla napisał(a):Był to jeden ze słabszych meczy ZAGŁĘBIA i dlatego remis uważam za sprawiedliwy, piłkarsko lepsze wrazenie sprawiały Polkowice. My musimy wszystko wygrac i czekac na potknięcie Polkowic dobrze by było zeby jakies punkty stracili ze Słubicami mają jeszcze Raków i Tychy może z nimi? Jeżeli się okaze że w sobote też nas nie wpuszczą to chyba szlag mnie trafi.

To chyba będzie pochód...do hanysowa.
Sarmat

Postprzez DiveRss 2010-05-12, 11:07 pm

Nawiązując do dzisiejszego pochodu, ja bym chciał żeby przed każdym meczem u siebie tak było. Zbiórka półtora godziny przed meczem i wszyscy z patelni na ludowy :)
DiveRss

Postprzez Sonda 2010-05-12, 11:38 pm

pyla napisał(a):Był to jeden ze słabszych meczy ZAGŁĘBIA

To był po pierwsze słaby mecz trenera. Teraz musimy oglądać się na innych. Nie wieże że wygramy wszystkie mecze, tak samo jak wszystkiego nie wygrają Polkowice. Jeżeli ktoś uważa że wygramy wszystko u siebie niech postawi sporą kase u buka. A najlepiej by było jeżeli zrobiłby tak trener i prezes obstawiając swe roczne wynagrodzenie. Boję sie że brak publiki będzie wymówką w razie gdyby(odpukać w niemalowane) nie udało sie awansować.Jednak trzeba wierzyć i wspomagać piłkarzy do samego końca. Jest jeden mały plus z tego zakazu a mianowicie Górski postał troche w błocie i może zrozumie jak to jest i wejście na krytą wyłoży szybciej kostką.Prezes wg mnie ośmieszył się w tv mówiąc o Prusie że już po pierwszym treningu okazało się że to perełka( czy diamencik). Jeżeli tak uważał i był pewny swego to kontrakt powinien podpisać z nim natychmiast a nie czekać dwa tygodnie i kwote odstępnego wpisać dużą wyższą niż sie spekuluje.
Sonda

Postprzez maślanka truskawkowa 2010-05-13, 12:31 am

Przyznam szczerze, że jak zobaczyłem to:
http://img707.imageshack.us/img707/6760/93958777.jpg
... to od razu banan na gębie :-)

Doping było słychać bardzo dobrze na całym stadionie, niektóre piosenki jednak były śpiewane cicho i niestety gdyby nie znana melodia, nie rozpoznałbym słów.
Najgłośniej było przez pierwszą połowę, druga wyraźnie słabsza ale może dlatego że... stałem za drugą bramką.

Na stadionie za moją subtelną namową, juniorzy robili czasami doping, co widać tutaj:
http://zaglebie.eu/__images__/1cb0827db ... 600_w_.jpg
http://zaglebie.eu/__images__/15d1977a2 ... 600_w_.jpg

- "Kto dzis wygra"
- "Zagłebie"

;-)
maślanka truskawkowa

Postprzez django 2010-05-13, 1:31 am

A ja tak sobie myślę, że po prostu ciśnienie na ten mecz było za duże. Presja z każdej strony, także nas kibiców, rywal nazwijmy go wyjątkowy, wkurwienie na zamknięcie stadionu. To wszystko się skumulowało i zamiast wyjść na mecz z nastawieniem "wygramy z Górnikiem" piłkarze wyszli z nastawieniem "zajebać złodziei z Polkowic". Zresztą nie tylko piłkarze, ale też ławka, bo jechanie non stop po arbitrze, który przyznajmy to szczerze nie drukował było przesadą. Za dużo energii włożyli w tą wojenkę naokoło futbolową a za mało w samą grę. Wydaje mi się, że tutaj był właśnie kluczowy błąd sztabu szkoleniowego - trzeba było podejść do meczu mądrze a nie emocjonalnie.

Poza tym pogoda też sprzyjała Polkowicom. W takich warunkach trudno jest o kombinacyjne akcje po ziemi. Trzeba grać górą, ale Polkowice się zbyt dobrze ustawiały w obronie żeby to coś dało. No i mało było strzałów z dystansu. W ogóle jeden celny strzał na cały mecz o czymś świadczy. O Jarominie nawet nie chce mi się pisać. Kiedy ten gość przestanie się obrażać, a zacznie grać? Po to bierze się tak doświadczonego piłkarza, żeby jak ma setę w meczach z Radzionkowem czy Polkowicami to ją wykorzystał.

No i bardzo mi się nie podoba ta polityka wokół Zagłębia. Jedni nie wiedzą co zrobić i się pogrążają coraz bardziej, drudzy wyczuli okazję i się bawią w dobrych wujków. Na pewno nie wyjdzie to klubowi na dobre jak da się zamotać w rozgrywki polityczne. A jak Pięta sprawi w wyborach psikusa to dopiero się Zagłębiu zrobi problem.
django

Postprzez LucasUSA 2010-05-13, 1:40 am

django, nic dodac, nic ujac.
Atmosfera wokol meczu nie pomogla, pogoda dolozyla swoje - dziwi mnie (choc sie do tego przyzwyczailem), ze od razu zaczela sie jazda na zawodnikow i trenera.
Ktokolwiek maczal brudne paluchy w tym bezprecedensowym ataku na Zaglebie, osiagnal czesciowo cel - POlkowice nie przegraly. Teraz chociaz Wy badzcie z druzyna na te ostatnie 6 meczy, bo nowych zawodnikow nie bedziemy mieli, a jechanie po tych, ktorzy graja, nikomu na dobre nie wyjdzie. Wiec apeluje, zeby sie wstrzymac do konca sezonu, bo narzekaniem nic nie pomozemy!
LucasUSA

Postprzez YOOSHKY 2010-05-13, 6:23 am

Miejmy nadzieję że ten remis pozostanie...
Polkowice ponoć złożyły wniosek do PZPN o przyznanie walkowera z powodu naszego stadionu. Ich zdaniem, po zamknięciu obiektu przez wojewodę nasz klub nie spełnia wymogów licencyjnych. Mecze co prawda mogą się odbywać ale na trybunach nie może zasiąść przynajmniej 1000 kibiców.
Za bardzo bym się nie martwił gdyby to wnioskował ktoś inny.
Ostatnio edytowano 2010-05-13, 7:23 am przez YOOSHKY, łącznie edytowano 1 raz
YOOSHKY

Postprzez robercik 2010-05-13, 7:20 am

jak dla mnie to wniosek bezzasadny, gdyz w wymogach nie jest napisane, ze musi wejsc 1000 kibicow tylko, ze stadion musi posiadac 1000 miejsc siedzacych. No ale moge sie mylic.
NIE dla bylejakości w zarządzaniu Zagłębiem
robercik

Postprzez August 2010-05-13, 7:28 am

django napisał(a):A ja tak sobie myślę, że po prostu ciśnienie na ten mecz było za duże. Presja z każdej strony, także nas kibiców, rywal nazwijmy go wyjątkowy, wkurwienie na zamknięcie stadionu. To wszystko się skumulowało i zamiast wyjść na mecz z nastawieniem "wygramy z Górnikiem" piłkarze wyszli z nastawieniem "zajebać złodziei z Polkowic". Zresztą nie tylko piłkarze, ale też ławka, bo jechanie non stop po arbitrze, który przyznajmy to szczerze nie drukował było przesadą. Za dużo energii włożyli w tą wojenkę naokoło futbolową a za mało w samą grę. Wydaje mi się, że tutaj był właśnie kluczowy błąd sztabu szkoleniowego - trzeba było podejść do meczu mądrze a nie emocjonalnie.

Nie do końca się zgodzę z tymi piłkarzami. Jest spora grupa grajków na tyle doświadczonych aby być w stanie odpowiednio ogarnąć cały team. Natomiast zupełna racja jeśli chodzi o podejście sztabu. Panowie mieli zasrany obowiązek stworzyć w ostatnich dwóch dniach takie warunki piłkarzom aby ci mysleli o zwycięstwie a nie o zajebaniu. A tak chyba własnie było a czego przykładem była wypowiedź Pajączkowskiego po meczu.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez PawełK 2010-05-13, 8:41 am

maślanka truskawkowa napisał(a):Przyznam szczerze, że jak zobaczyłem to:
http://img707.imageshack.us/img707/6760/93958777.jpg
... to od razu banan na gębie :-)

To miałbyś banana gdyby większość przeczytała newsa ze strony, którą masz w podpisie i się do niego ustosunkowała:

Relacja LIVE z meczu Zagłębie-Górnik
Autor: sportowezaglebie.pl
Kibicu! Nie stój dzisiaj w błocie po kostki i nie marznij w ulewie pod stadionem! Mamy dla Ciebie miłą niespodziankę!

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom kibiców, którzy po decyzji wojewody śląskiego nie zostaną wpuszczeni na stadion, przeprowadzimy dzisiaj relację LIVE z meczu Zagłębie Sosnowiec. Serdecznie zapraszamy do śledzenia relacji na żywo na naszym portalu. Początek o godzinie 20:00!

Wystarczy kliknąć TUTAJ i już możesz poczuć się tak, jakbyś był(a) na Stadionie Ludowym!

Wg mnie brak komentarza ale na szczęście się ktoś później opamiętał i to zmienił!
PawełK
pyszałek

Postprzez uzielone 2010-05-13, 9:01 am

Brawa dla prawdziwych kibiców, którzy przeszli przez miasto i dopingowali drużynę pod stadionem! :brawo: Po raz kolejny pokazaliśmy, że nie łatwo nas złamać! Piłkarze na pewno zawiedli, zagrali dużo słabiej niż w meczu z Zawiszą, dali sobie narzucić grę Polkowic a im wystarczał remis i tak się niestety skończyło. Piłkarze grali jakby rzeczywiście decyzja pseudo-wojewody podcięła im skrzydła, psychika to nasza słaba strona. Szansa na awans jest bo jeszcze nie jeden zespół może pogubić punkty ale jeżeli stadion pozostanie zamknięty to będzie ona iluzoryczna :kiepsko:
uzielone

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna