Zagłębie Sosnowiec - Zawisza Bydgoszcz

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - Zawisza Bydgoszcz

Postprzez Piotreq_Sc 2010-05-09, 1:04 pm

SO_1906 napisał(a):
kanciak napisał(a):Ja chciałem podziękować kilku chłopakom z krytej którzy dźwigali towarzystwo i zachęcali do śpiewania.

A ja tymi debilami gardze, bo przyjdzie dziadek specjalnie na trybunę, na której mozna posiedzieć a przez kilku takich mongołów najebanych musi stać przez 90 minut...

Chyba przesadzasz ... nie wiem jak dokladnie bylo bo stalem w mlynie ale na peweno nikt mu nie kazal stac przez 90 minut , a jak raz na jakis czas by wstal to nic by mu sie nie stalo . Brawo dla krytej bo pare razy sama zaczynala doping do ktorego mlyn sie dolaczal.
Piotreq_Sc

Postprzez tiktak 2010-05-09, 1:06 pm

O meczu napisano prawie wszystko, pod większością opinii podpisuje się. Chciałbym pociągnąć temat tego błota. Proponuję kibicom sondę, która wyłoni pretendenta do przeciągnięcia tępym ryjem po następnym takim błocie. Mam trzy propozycje: a) Lula, b)Drążkiewicz, c) Hytry. Jak któraś z tych k...w powie że nie odpowiada, to niech od razu powie kto bierze pieniądze z biletów i kto zdecydował o ich podwyżce.
Deszcz w maju w Polsce jest dla tych pętaków, których Szatan i Górski robili prezesami i derechtórami w jakimś pijackim zwidzie rzeczą tak nieprawdopodobną do przewidzenia jak ten wulkan z Islandii. Podjęcie strategicznej decyzji o otwarciu dla kibiców częsci bramy wjazdowej(10 m obok) i ustawienie tam gościa z biletami przerasta te gigantyczne mózgi, które są zajęte wymachiwaniem strzalką po obrazku z inwestycyjnymi mrzonkami w urzędzie miejskim.
tiktak

Postprzez davidian 2010-05-09, 1:30 pm

Zaskoczony byłem pozytywnie zachowaniem kibiców Zawiszy praktycznie zero wrzutów na Zagłębie co w porównaniu ze spotkaniem z zeszłego sezonu zaskoczyło mnie bo spodziewałem się festiwalu wyzwisk.

Po naszej stronie jak zwykle jakieś kompleksy i bluzgi na przyjezdnych zamiast dopingować Naszych i cieszyć się z dobrej gry zespołu.

Szacunek dla Zawiszy.

Szarża zająca na bramkarza Zawiszy - akcja na plus :lol: :brawo:
davidian

Postprzez August 2010-05-09, 6:27 pm

emdżej napisał(a):A ja bym chciał w tym miejscu pozdrowić pana z ochrony, który na krytej próbował ludzi porozsadzać według miejsc nadrukowanych na biletach :lol:

Był jeszcze problem tego rodzaju, że ludzie na krytej wpierdalają się na sektor rodzinny
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez sosnowiczanin100 2010-05-09, 8:35 pm

Darian napisał(a):Dżenan Hosić niestety w słabszej formie jest ale ważne że jakiegoś rażącego błędu nie popełnił.

Ale gadasz glupote,Dzenan jest profesor i gra bardzo dobrze,obrona jest stabilna od kiedy Dzenan gra!O
sosnowiczanin100

Postprzez SO_1906 2010-05-09, 8:45 pm

Piotreq_Sc napisał(a):
SO_1906 napisał(a):
kanciak napisał(a):Ja chciałem podziękować kilku chłopakom z krytej którzy dźwigali towarzystwo i zachęcali do śpiewania.

A ja tymi debilami gardze, bo przyjdzie dziadek specjalnie na trybunę, na której mozna posiedzieć a przez kilku takich mongołów najebanych musi stać przez 90 minut...

Chyba przesadzasz ... nie wiem jak dokladnie bylo bo stalem w mlynie ale na peweno nikt mu nie kazal stac przez 90 minut , a jak raz na jakis czas by wstal to nic by mu sie nie stalo . Brawo dla krytej bo pare razy sama zaczynala doping do ktorego mlyn sie dolaczal.

To nie tylko na tym meczu... Na PP z Pogonią było to samo że jakiś debil stanął na dole i wszyscy przez niego musieli wstawać i dar morde jakby na młynie był...
SO_1906

Postprzez YOOSHKY 2010-05-09, 8:52 pm

Ze statystycznego punktu widzenia wynik 2:0 był trzecim w kolejności najbardziej prawdopodobnych wyników. Jako najbardziej prawdopodobny (biorąc pod uwagę cały sezon) wyliczyłem 1:0; drugi w kolejności 0:0.
Prawdopodobieństwo tych trzech wyników było zbliżone.
Ostatnio edytowano 2010-05-09, 9:00 pm przez YOOSHKY, łącznie edytowano 1 raz
YOOSHKY

Postprzez KUBUS006 2010-05-09, 9:00 pm

HrabiaZąbek napisał(a):Warto było w dzisiejszy wieczór nie wystraszyć się deszczu i wybrać się na Ludowy.Gra mogła się podobać ale dopiero od 15 minuty bo Zawisza niemiłościwe nas cisła i gdyby nie przytomność umysłu w bramce Mateusza mogły być poważne problemy. Na szczęście udało się opanować nerwy i grać "swoją grę". Dobrze sprawowała się 2 linia.Obrona nieco gorzej sobie poczynała no ale ważne że tym razem obeszło się bez poważnych konsekwencji. Brawo dla całego zespołu i byle do przodu!

Jedyne co martwi to nędzna jak na taki gatunkowy mecz frekwencja. I na nic wytłumaczenia typu: bo deszcz... bo pogoda...

Niestety najwięcej ciała daje ostatnimi czasy Sosnowiec. Czyżby moda chodzenia na Ludowy przechodziła do lamusa?Oby tak nie było.

Masz rację, piłkarze zrobili swoje,cieszą trzy punkty , ale frekwencja cienizna ,mogę tylko podziękować tym wszystkim obecnym na Ludowym,jechałem na mecz z Bytomia z kumplem z starym kibolem Polonii który pamięta jak była zgoda z nami ( do dziś ma szacunek dla starej gwardii Zagłębia)powiedział mi że kibicowsko słabo.....
KUBUS006

Postprzez RysioLubicz 2010-05-09, 9:16 pm

To nie tylko na tym meczu... Na PP z Pogonią było to samo że jakiś debil stanął na dole i wszyscy przez niego musieli wstawać i dar morde jakby na młynie był...

Nosz ku.rwa to idź do teatru,korona z głowy Ci nie spadnie jak pośpiewasz chyba parę minut i wesprzesz piłkarzy dopingiem? Wyślij zażalenie do klubu i proś o zwrot za bilet. Pajac
RysioLubicz

Postprzez RRRR18 2010-05-09, 9:25 pm

Piotreq_Sc napisał(a):

I tu właśnie sam sobie odpowiedziałeś, dlaczego nie ma tłumów na stadionie. Ano właśnie dlatego,że jak ktoś zapłacił za miejsce siedzące, to ma prawo tam siedzieć przez 90 minut, jeść frytki, pić colę itd., nikt nikogo nie ma prawa zmusić do czegokolwiek.Ty kibicujesz śpiewając przez 90 minut, ktoś inny po prostu przychodzi i chce obejrzeć mecz.A to,że nazwiesz go piknikiem to pewnie obchodzi go tyle co zeszłoroczny śnieg.
RRRR18

Postprzez KUBUS006 2010-05-09, 9:35 pm

davidian napisał(a):Zaskoczony byłem pozytywnie zachowaniem kibiców Zawiszy praktycznie zero wrzutów na Zagłębie co w porównaniu ze spotkaniem z zeszłego sezonu zaskoczyło mnie bo spodziewałem się festiwalu wyzwisk.

Po naszej stronie jak zwykle jakieś kompleksy i bluzgi na przyjezdnych zamiast dopingować Naszych i cieszyć się z dobrej gry zespołu.

Szacunek dla Zawiszy.

Szarża zająca na bramkarza Zawiszy - akcja na plus :lol: :brawo:

Popieram......i podpisujÄ™ siÄ™, :brawo:
KUBUS006

Postprzez August 2010-05-09, 9:36 pm

Tak refleksja i zarazem ewentualna prośba do organizatorów nas przyszłość. To, że przy okazji deszczu robi się od strony krytej błoto co sprawia, że się jest mnie więcej w Mysichpipkach, powiat Kozietyłki gdzieś za Chełmem a nie w Sosnowcu to jedno. Tu oczywiście minus dla Drążkiewiczów, Baczyńskich i im podobnych przedstawicieli właściciela obiektów. Ja mogę stać po kostki w błocie, królewna szwedzką nie jestem, nie rozpłynę się od razu. Natomiast byliśmy z kumplem z dziećmi. Prosiłem w związku z tym ochroniarzy od bramy vipowskiej o ewentualne wpuszczenie własnie ze względu na dziecie. Niestety szanowny pan ochroniarz pokazał mi palcem wejscie w błocie. Na szczęście kibice nas przepuscili (szacunek). Mam prośbę na przyszłość, przynajmniej dla osób, które wykupiły bilety na sektor rodzinny o mozliwość przejścia przez tę bramę. Własnie ze względu na dzieciaki.
August

Postprzez Piotreq_Sc 2010-05-09, 9:45 pm

RRRR18 napisał(a):
Piotreq_Sc napisał(a):

I tu właśnie sam sobie odpowiedziałeś, dlaczego nie ma tłumów na stadionie. Ano właśnie dlatego,że jak ktoś zapłacił za miejsce siedzące, to ma prawo tam siedzieć przez 90 minut, jeść frytki, pić colę itd., nikt nikogo nie ma prawa zmusić do czegokolwiek.Ty kibicujesz śpiewając przez 90 minut, ktoś inny po prostu przychodzi i chce obejrzeć mecz.A to,że nazwiesz go piknikiem to pewnie obchodzi go tyle co zeszłoroczny śnieg.

Przychodzac na mecz kibicujesz Zagłębiu , masz Zagłębie w sercu , chcesz aby wygrali! bo gdyby Cie to nie interesowalo nie przyszedl bys na mecz - proste , wiec jesli raz na jakis czas wstaniesz , to tak jak kolega wyzej napisal " korona Ci z glowy nie spadnie" a jesli jestes tlusty i przychodzisz na mecz wpier... fytki to idzi i posiedz sobie w McDonaldzie. Minimum jakiegos od krytej mozna chyba wymagac?. Czy nie super wychodzi na 2 strony spiewanie przyspiewek?. Odpowiedz sobie sam.
Piotreq_Sc

Postprzez August 2010-05-10, 8:52 am

Piotreq_Sc napisał(a):Przychodzac na mecz kibicujesz Zagłębiu , masz Zagłębie w sercu , chcesz aby wygrali! bo gdyby Cie to nie interesowalo nie przyszedl bys na mecz - proste , wiec jesli raz na jakis czas wstaniesz , to tak jak kolega wyzej napisal " korona Ci z glowy nie spadnie" a jesli jestes tlusty i przychodzisz na mecz wpier... fytki to idzi i posiedz sobie w McDonaldzie. Minimum jakiegos od krytej mozna chyba wymagac?. Czy nie super wychodzi na 2 strony spiewanie przyspiewek?. Odpowiedz sobie sam.

Myślę, że to zbyt mocne słowa. I niesprawiedliwe. Nie można przyjmować za podstawowe kryterium tego czy ktoś lata po krytej, śpiewa, krzyczy itd. Są kibice, bardzo wierni Zagłębiu, ale chcący obejrzeć mecz w spokoju. I w tym celu idą specjalnie na krytą, a nie pod młyn. I uważam, że należy takich spróbować zrozumieć, a nie złorzeczyć. Mnie osobiście doping na krytej w sobotę nie przeszkadzał, Natomiast zachowanie osób, zachowujących się, jakby stadion był ich własnością, włażących na miejsca dla dzieciaków bardzo mnie raziło. Po prostu bucowato. A to nie ma nic wspólnego z czerwono-zielono-białym sercem,a brakiem kultury.
August

Postprzez Sarmat 2010-05-10, 9:27 am

August napisał(a):
Piotreq_Sc napisał(a):Przychodzac na mecz kibicujesz Zagłębiu , masz Zagłębie w sercu , chcesz aby wygrali! bo gdyby Cie to nie interesowalo nie przyszedl bys na mecz - proste , wiec jesli raz na jakis czas wstaniesz , to tak jak kolega wyzej napisal " korona Ci z glowy nie spadnie" a jesli jestes tlusty i przychodzisz na mecz wpier... fytki to idzi i posiedz sobie w McDonaldzie. Minimum jakiegos od krytej mozna chyba wymagac?. Czy nie super wychodzi na 2 strony spiewanie przyspiewek?. Odpowiedz sobie sam.

Myślę, że to zbyt mocne słowa. I niesprawiedliwe. Nie można przyjmować za podstawowe kryterium tego czy ktoś lata po krytej, śpiewa, krzyczy itd. Są kibice, bardzo wierni Zagłębiu, ale chcący obejrzeć mecz w spokoju. I w tym celu idą specjalnie na krytą, a nie pod młyn. I uważam, że należy takich spróbować zrozumieć, a nie złorzeczyć. Mnie osobiście doping na krytej w sobotę nie przeszkadzał, Natomiast zachowanie osób, zachowujących się, jakby stadion był ich własnością, włażących na miejsca dla dzieciaków bardzo mnie raziło. Po prostu bucowato. A to nie ma nic wspólnego z czerwono-zielono-białym sercem,a brakiem kultury.

Nikt nie mówi o śpiewaniu przez 90minut , a krzyknięciu paru słów , jak szef w biurze do sekretarki , jak robotnik do robotnika na budowie , jak zona do męża. Porównania chyba adekwatne do wydawanych tonów na Ludowym. Także pisanie o tym że nie mogą buźki otworzyć na 30sekund jest przesadą.
Sarmat

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników