Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez pyla 2010-05-03, 7:54 pm

Panowie mnie to chyba zaraz szlag trafi, jeszcze pare miesiecy temu wszyscy plakali co to za transfer z tym juniorkiem Prusem, teraz gdy Klub najprawdopodobniej zarobił na tym transferze / tak do konca nikt nie wie/ ogólne darcie szat i oskarzanie że już p[ieniadze z transferu rozkradzione. A moze mi ktos powie przez kogo? Jesteście gorsi jak stare baby z magla , może by tak jeden z drugim kupił ZAGŁĘBIE i dopiero wtedy zaczęłyby się sukcesy naszej Druzyny. Usiąśc przed komputerem i wymądrzac się każdy potrafi ale jak jest tak jak jest / czyli podobno tragicznie/ to zabrac się do roboty i uzdrawiac Klub.
pyla

Postprzez patrios91 2010-05-03, 8:00 pm

pyla napisał(a):P. A moze mi ktos powie przez kogo?

Ok. Pogadajmy spokojnie :) Gdzie sa pieniadze z wynajmu ? Pytanie nr 1.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2010-05-03, 8:03 pm

pyla napisał(a):Panowie mnie to chyba zaraz szlag trafi, jeszcze pare miesiecy temu wszyscy plakali co to za transfer z tym juniorkiem Prusem, teraz gdy Klub najprawdopodobniej zarobił na tym transferze / tak do konca nikt nie wie/ ogólne darcie szat i oskarzanie że już p[ieniadze z transferu rozkradzione. A moze mi ktos powie przez kogo? Jesteście gorsi jak stare baby z magla , może by tak jeden z drugim kupił ZAGŁĘBIE i dopiero wtedy zaczęłyby się sukcesy naszej Druzyny. Usiąśc przed komputerem i wymądrzac się każdy potrafi ale jak jest tak jak jest / czyli podobno tragicznie/ to zabrac się do roboty i uzdrawiac Klub.

Nikt nie jest w stanie przewidzieć jaki transfer jest zły a jaki dobry, przykładów mnóstwo.
Po drugie , nie mówił Ci Mistrzu wujek Krzysiu czy Wujek Paweł w jaki sposób zabezpieczono interes klubu w umowach z klubai krakowskimi ? Czy już odzyskali 800 tys, zł długu a Cracovia przymierza się do remontu murawy ?
A po trzecie, wujcie nie mówiły drogiemu Pyli o tym, że do klubu zgłaszały sie osoby chętne do roboty i zostały olane zimnym moczem ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2010-05-03, 8:09 pm

August napisał(a):Nikt nie jest w stanie przewidzieć jaki transfer jest zły a jaki dobry, przykładów mnóstwo.
Po drugie , nie mówił Ci Mistrzu wujek Krzysiu czy Wujek Paweł w jaki sposób zabezpieczono interes klubu w umowach z klubai krakowskimi ? Czy już odzyskali 800 tys, zł długu a Cracovia przymierza się do remontu murawy ?
A po trzecie, wujcie nie mówiły drogiemu Pyli o tym, że do klubu zgłaszały sie osoby chętne do roboty i zostały olane zimnym moczem ?

Nie warto pisac drogi Auguscie. ..albo cie wysmieja,albo przemilcza w twoim przypadku gdyz Ciebie szanuja. Prawda jest,ze klubem rzadza biznesmeni ządni pieniedzy nie majacym pojecia co robia. Prowadzenie profesjonalnego klubu to nie zwykly biznes. Tutaj w kazdej dziedzinie potrzeba profesjonalistow, a jak widac w skutkach rzadza amatorzy. Jestem ciekaw jak dlugo jeszcze klub bedzie funkcjonowac...
patrios91

Postprzez pyla 2010-05-03, 8:52 pm

Patrios a skąd Ja mam wiedziec gdzie sa pieniądze z wynajmu i tak naprawde wcale nie chce wiedziec, Ja jestem kibicem ZAGŁĘBIA od blisko 50 lat i ZAGŁĘBIE ma wygrywac awansowac i przynosic nam radośc , aTy i August macie wieczne kompleksy chcielibyscie sprawdzac kontrolowac i Bóg wie jeszcze co ale nie brac za Klub zadnej odpowiedzialności. Jak ktoś ma inne zdanie jak Wy to zaraz jest czyimś wujkiem, Ja akurat tak na bierząco z Klubem jeżeli chodzi o jego dzialalnośc sprawy finansowe nie jestem i nigdy nie byłem czego nie mozna powiedziec o Was bo Wszystko wiecie najlepiej. Dlaczego tacy Geniusze biznesu i profesjonaliści prawie w kazdej dziedzinie marnują się na tym forum.
pyla

Postprzez Desantis 2010-05-04, 2:22 pm

A ja jeszcze raz zapytam kto na miejsce Prusa bo z nieoficjalnych wypowiedzi niektórych ludzi wnioskuję że Bensz jest chyba mało zainteresowany przedłużeniem z Nami kontraktu....?
Desantis

Postprzez August 2010-05-04, 2:31 pm

Desantis napisał(a):A ja jeszcze raz zapytam kto na miejsce Prusa bo z nieoficjalnych wypowiedzi niektórych ludzi wnioskuję że Bensz jest chyba mało zainteresowany przedłużeniem z Nami kontraktu....?

Tu działania w tym kierunku determinować będzie ewentualny awans. Dlatego najlepiej aby nie tylko ten awans miał miejsce ale został jak najwcześniej wywalczony. Po Benszu chyba płakac nie ma co. On sie juz chyba w Sosnowcu wypalił.
August

Postprzez patrios91 2010-05-04, 4:05 pm

August napisał(a):
Desantis napisał(a):A ja jeszcze raz zapytam kto na miejsce Prusa bo z nieoficjalnych wypowiedzi niektórych ludzi wnioskuję że Bensz jest chyba mało zainteresowany przedłużeniem z Nami kontraktu....?

Tu działania w tym kierunku determinować będzie ewentualny awans. Dlatego najlepiej aby nie tylko ten awans miał miejsce ale został jak najwcześniej wywalczony. Po Benszu chyba płakac nie ma co. On sie juz chyba w Sosnowcu wypalił.

Nie mozna stwierdzic,ze Bensz sie wypalil. Konkurencja zle na niego wplynela,lecz jesli przedluzy kontrakt to wieze,ze wroci do formy z rundy jesiennej.
patrios91

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2010-05-04, 4:11 pm

Nie bede pisał na temat bramkarzy itp w tej chwili rzecza najwazniejsza jest sobotni
mecz z Zawiszą jak wazne to jest spotkanie to nikt w Sosnowcu chyba nie wątpi. W starych
dobrych czasach ludzie ogladliby takie spotkanie z okolicznych drzew bo nie byłoby
biletów wstępu.
Druzyna która musi zaznaczm musi sprostac zadaniu to:
Prus
bednar bolek dzenan łuczywek
lilo klus pach pajaczek (lub małolat pietrzak)
lacha i Mysliwy (intuicja)
Oczywiscie II polowa korekty w ataku i gramy 4 - 4 - 2.
Remis w tym meczu jest porażką. Ten mecz jest wazny równiez z tego wzgledu iz
bedzie zapisany w Kronikach naszego Zagłebia dobrze bądz zle.
Pozdrawiam Tadeusz
Przepraszam popitoliło mi sie- to winno byc w temacie Zawisza - jeszcze raz sorry
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2010-05-04, 10:22 pm

patrios91 napisał(a):Nie mozna stwierdzic,ze Bensz sie wypalil. Konkurencja zle na niego wplynela,lecz jesli przedluzy kontrakt to wieze,ze wroci do formy z rundy jesiennej.

PO pierwsze co to za zawodnik, który mięknie kiedy ma konkurencję. Według mnie to wcześniejszy brak konkurencji (za Masarczyka miał pewne miejsce pomimo kilk słabych spotkań jesienią) i związana z tym pewność, że i tak będzie pierwszym na niego tak wpłynęła.
Po drugie, nie chciał przychodzić z Odry do nas. Wolał tam grzać ławę niż grać u nas. I to mówi samo za siebie. Moim zdaniem nie zostanie, chyba że powtórzy sie casus Pacha sprzed sezonu.

PS. Coś na obronę naszego Zarządu. Własnie okazało się, że mega profesjonalni działacze Lecha prawdopodobnie zostali zrobieni w konia przez Peszkę, który ponoć po cichu dogadał się z Panathinaikosem. Gość na rynku jest wart ok. 2 mln euro a ma wpisaną kaluzulę odstępnego w wysokości 400 tys. euro. Artykuł na ten temat:
http://www.goool.pl/ekstraklasa/2033-pe ... aikos.html
August

Postprzez patrios91 2010-05-04, 10:37 pm

August napisał(a): PO pierwsze co to za zawodnik, który mięknie kiedy ma konkurencję. Według mnie to wcześniejszy brak konkurencji (za Masarczyka miał pewne miejsce pomimo kilk słabych spotkań jesienią) i związana z tym pewność, że i tak będzie pierwszym na niego tak wpłynęła.
Po drugie, nie chciał przychodzić z Odry do nas. Wolał tam grzać ławę niż grać u nas. I to mówi samo za siebie. Moim zdaniem nie zostanie, chyba że powtórzy sie casus Pacha sprzed sezonu.

PS. Coś na obronę naszego Zarządu. Własnie okazało się, że mega profesjonalni działacze Lecha prawdopodobnie zostali zrobieni w konia przez Peszkę, który ponoć po cichu dogadał się z Panathinaikosem. Gość na rynku jest wart ok. 2 mln euro a ma wpisaną kaluzulę odstępnego w wysokości 400 tys. euro. Artykuł na ten temat:
http://www.goool.pl/ekstraklasa/2033-pe ... aikos.html

Nie wiem czemu nagle forma slabla z dnia na dzien kiedy pojawil sie Prus. Masarczyk nie byl taki zly. Gdyby wiezyl w to,ze moze to z takimi warunkami fizycznymi moglby pokazac klase...widzocznie zbyt malo wiezyl i zbyt malo pracowal.
August...Ekstraklasa,a II liga. Dudek woli siedziec na lawie w Realu niz grac w Liverpoolu choc tam tez nie byl podstawowym bramkarzem. Pojawila sie informacja,ze przedluzy kontrakt z Realem tylko dlatego,ze ma dobry wplyw na chlopakow z druzyny. Jesli bylbym na miejscu Bensza w zeszlym sezonie nie wiem co bym zrobil...zreszta Prus tez ucieka po sezonie.

Peszko jeszcze nie podpisal....to by bylo troche chamskie w stosunku do Lecha. Ja slyszalem,ze Stilic wybiera sie sladem Majewskiego(1 mln 215 tys EUR..tak sie robi biznes :-) ),Lewandowski juz pewna Borussia (4,5 -5 mln EUR). Mozna znalezc i wyszkolic zawodnika w krotkim czasie i zarobic na nim krocie....mozna ;-)
patrios91

Postprzez August 2010-05-05, 8:40 am

patrios91 napisał(a):Nie wiem czemu nagle forma slabla z dnia na dzien kiedy pojawil sie Prus. Masarczyk nie byl taki zly. Gdyby wiezyl w to,ze moze to z takimi warunkami fizycznymi moglby pokazac klase...widzocznie zbyt malo wiezyl i zbyt malo pracowal.
August...Ekstraklasa,a II liga. Dudek woli siedziec na lawie w Realu niz grac w Liverpoolu choc tam tez nie byl podstawowym bramkarzem. Pojawila sie informacja,ze przedluzy kontrakt z Realem tylko dlatego,ze ma dobry wplyw na chlopakow z druzyny. Jesli bylbym na miejscu Bensza w zeszlym sezonie nie wiem co bym zrobil...zreszta Prus tez ucieka po sezonie.

Peszko jeszcze nie podpisal....to by bylo troche chamskie w stosunku do Lecha. Ja slyszalem,ze Stilic wybiera sie sladem Majewskiego(1 mln 215 tys EUR..tak sie robi biznes ),Lewandowski juz pewna Borussia (4,5 -5 mln EUR). Mozna znalezc i wyszkolic zawodnika w krotkim czasie i zarobic na nim krocie....mozna

Mnie się wydaje, że Bensz już jesienią grał poniżej oczekiwań. Kulminacją był oczywiście mecz z Pogonią. Z kolei Prus po wskoczeniu do składu dobitnie polazał jak to powinno było wyglądać. Trudno oceniać co byłoby lepsze dla Bensza. Zresztą to jego problem. Moim zdaniem po prostu facet nie chce grać w Sosnowcu i traktuje ten sezon jak zło konieczne. Stąd (między innymi) jego fatalna forma.
August

Postprzez Sir 2010-05-05, 4:26 pm

I zostałby kapitanem druzyny?? Raczej nie chce mi sie w to wierzyc zeby tak traktowal ten sezon. W ODrze sie nie przebil....u nas przegrywa rywalizacje z Prusem....
Sir

Postprzez django 2010-05-05, 4:47 pm

Sir napisał(a):I zostałby kapitanem druzyny?? Raczej nie chce mi sie w to wierzyc zeby tak traktowal ten sezon. W ODrze sie nie przebil....u nas przegrywa rywalizacje z Prusem....

A nie pomyślałeś, że może Pierścionek zrobił Bensza kapitanem właśnie po to żeby go zmobilizować do roboty?
django

Postprzez Sir 2010-05-05, 11:42 pm

django napisał(a):
Sir napisał(a):I zostałby kapitanem druzyny?? Raczej nie chce mi sie w to wierzyc zeby tak traktowal ten sezon. W ODrze sie nie przebil....u nas przegrywa rywalizacje z Prusem....

A nie pomyślałeś, że może Pierścionek zrobił Bensza kapitanem właśnie po to żeby go zmobilizować do roboty?

Mysle ze podczas wyłaniania kapitana...Bensz byl absolutnym numerem jeden w bramce i nikt sie nie spodziewal ze tak obnizy loty...
Sir

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna