Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez August 2010-04-20, 9:45 pm

pyla napisał(a):Patrios nikt Ci nie każe kochac władz Klubu, tylko nie musisz swojej niechęci do Hytrego uwidaczniac w kazdym poście.Ciekawy co byś pisał jakby pojechali na obóz np. do Mierzęcic, jakiz to możnych sponsorów mają inne kluby 2 ligi? Gro zarzutów jest na poziomie dziecka z podstawówki. A tak naprawde to zgłoś swoją kandydature do wladz klubu będziesz się mógł wykazac.

W takim razie ja też jestem z podstawówki.
A wyjątkowo żenujące są stwierdzenia typu "zgłoś swoją kandydaturę" Co niektórzy pamiętają, jak do klubu zgłosił się fachowiec od marketingu sportowego, kórego olano zimnym moczem z góry na dół.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2010-04-20, 10:38 pm

pyla napisał(a):Patrios nikt Ci nie każe kochac władz Klubu, tylko nie musisz swojej niechęci do Hytrego uwidaczniac w kazdym poście.Ciekawy co byś pisał jakby pojechali na obóz np. do Mierzęcic, jakiz to możnych sponsorów mają inne kluby 2 ligi? Gro zarzutów jest na poziomie dziecka z podstawówki. A tak naprawde to zgłoś swoją kandydature do wladz klubu będziesz się mógł wykazac.

Nie wiem dlaczego sie wpiepszasz do dyskusji nie dotyczacej Ciebie,lecz mnie i emdzeja...moge sie tylko domyslac.
Jakich sponsorow...hmm braklo by mi strony dla jednego klubu wiec przytocze ci jedna znana firme,a mianowicie firme NIKE. Z ciekawosci przeczytalem twoje posty i juz nawet nie musze sie upewniac kto jest na jakim poziomie,zreszta nie jeden ci to napisal. Czasami wydaje mi sie,ze zwykli amatorzy osiagneli by wiecej niz ci "fachowcy". Tylko jest jeden haczyk...klub prowadza amatorzy procz jednostek z pojeciem typu Lula jesli chodzi o dziedzine sportu wiec byle biznesmen z wyobraznia moglby poprowadzic klub lepiej.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez pyla 2010-04-20, 10:41 pm

August żenujace to jest wieczne narzekanie wszystkich na wszystko jak z góry wiadomo że nic z tego nie wyniknie, chyba ze komuś przynosi to ulge to niech sobie ponarzeka .Kazdy jest mądry ma pomysłynalepsze funkcjonowanie klubu a jak co do czego przyjdzie to nawet Stowarzyszenia kibiców nie umiemy założyc, moze troche wiecej skromności ?
pyla

Postprzez patrios91 2010-04-20, 10:44 pm

pyla napisał(a):August żenujace to jest wieczne narzekanie wszystkich na wszystko jak z góry wiadomo że nic z tego nie wyniknie, chyba ze komuś przynosi to ulge to niech sobie ponarzeka .Kazdy jest mądry ma pomysłynalepsze funkcjonowanie klubu a jak co do czego przyjdzie to nawet Stowarzyszenia kibiców nie umiemy założyc, moze troche wiecej skromności ?

Zenujace jest milczenie i patrzenie jak klub sie wali. August juz pisal o stowarzyszeniu kibicow,ktorego nie ma...ale komy by sie chcialo to czytac,co nie?!
EDIT:
Ja podalem argumenty drogi uzytkowinku pyla,podaj swoje,a nie przycmiewaj durnymi tekstami moich:

-Spadek z Ekstraklasy w zenujacym stylu w glownej mierze poprzez transfery niewypaly + po rundzie kolejne transfery niewypaly
-Zlekcewazenie II ligi po spadku poprzez granie wiadomo jakim skladem(skutkiem byly baraze o utrzymanie w II lidze-stracony sezon).
-Zmiana trenerow jak nieswiezych skarpetek w zeszlym sezonie po czym powrot tego pierwszego.
-Brak napastnika,ktory byl priorytetem.
-Zakup Flejterskiego,ktory jest raczej oslabieniem niz wzmocnieniem i nie wiem czym to jest spowodowane. Skoro problemami osobistymi to nie powinien byc zatrudiony.
-Brak ubiegania sie o wymiane murawy od Cracovii.
-Robienie glupa z Irka Grybosia poprzez trzykrotne testy i nawet mam dowod,ze to wina prezesa Hytrego.
-Robienie glupa z Masarczyka.
-Oddawanie zawodnikow za darmo.
-Oszukiwanie kibicow "bogatem klubu",ktore zamienilo sie w 2 MLN dlugu,a w czerwcu bedÄ… 3 MLN.
-Obiecanie kibicom wszelkich pieniedzy z wynajmu na transfery po czym wydano grosze z tej kasy i pieniadze sie rozplynely.
-Brak scoutingu.
-Kosztowny oboz przygotowawczy podczas ogromnego kryzysu finansowego klubu.
-Gorka na Sroduli...dla mnie glupota gdyz w tej sytuacji finansowej klubu jak pomysl niewypali to klub nie istnieje-maksymalne ryzyko.
-Marny sponsoring w porownaniu do innych klubow II ligi.
-Opoznienia w placeniu pensji zawodnikom.

Plusem jest tylko zmadrzenie poprzez sprowadzenie wartosciowych pilkarzy w tym sezonie,Taxi Zaglebie,ktore i tak nie jest sukcesem klubu bo na to nie zarobil i sponsoring Cargill i prosba o pomoc miasta.Dajcie mi powod dlaczego mam kochac wladze tego klubu,a go przemysle.
Ostatnio edytowano 2010-04-20, 11:47 pm przez patrios91, łącznie edytowano 1 raz
patrios91

Postprzez pyla 2010-04-20, 11:11 pm

August pisał o Stowarzyszeniu Kibiców w odpowiedzi na Twój post mówiący o tym że kibice nie dadzą upasc Klubowi , dlatego nie rozumiem o czym piszesz ale to mój problem.
pyla

Postprzez August 2010-04-21, 7:38 am

Zostawcie to stowarzyszenie. Nie ma i widać nie będzie. Niezrozumiałym byłaby moja krytyka gdyby nasz klub byłby np. w sytuacji w jakiej znajduje się Pogoń Szczecin. Zresztą nie ma się co rozpisywać. Zobaczymy jak będzie na koniec sezonu. Wtedy moim "podsumujemy" trzyletnią działalność Szatana i jego ludzi w tyym oczywiście Pana Prezesa.
August

Postprzez patrios91 2010-04-21, 11:09 am

August napisał(a):Wtedy moim "podsumujemy" trzyletnią działalność Szatana i jego ludzi w tyym oczywiście Pana Prezesa.

Ja juz podsumowalem i nie zbyt dobrze to wyglada bo klub ciagnie do upadku :-)
patrios91

Postprzez bolo73 2010-04-26, 9:45 pm

Nie wiem czy ktoś z szefostwa klubu zagląda na forum ale jeżeli tak to proponuję przyjrzeć się bliżej temu zawodnikowi:
Sergi Ivliev zdemontował solidny zespół Orionu i Hetman Żółkiewka – jak się zapowiada – powalczy o ligowy byt.

Podczas czwartoligowego spotkania w Żółkiewce juz nawet nie rozmiary porażki piłkarzy Waldemara Wiatra zwracają uwagę – otóż gwiazdą rozgrywki był po raz kolejny Sergi Ivliev.

Oto jak relacjonował reporter w relacji live okoliczności w jakich Ukrainiec strzelał bramki:

Min 21:GOL!!!!!!!!! dla Hetmana – z dwudziestu kilku metrów strzał kozłem Ivlieva -niepewna interwencja bramkarza – piłka wtacza się…

Min 54: z rzutu wolnego uderza Ivliev – GOLLLLL! 3-0 Strzelił w okienko w prawy górny róg! Bramkarz nawet nie drgnął.

Min 59: 4-0 !!!!!!!!!! GOL, wyłożenie piłki przez Wójcika na środek pola karnego – Ivliev z pólwoleja pewnie umieszcza piłkę pod poprzeczkę gości.

Min 60: 5-0!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bramkę strzela Ivliev po strzale P. Skrzypczyńskiego z rzutu wolnego z 25 metrów piłka odbiła się od poprzeczki i po zamieszaniu pod bramką gości – piłkę strzałem głową pod poprzeczkę do bramki kieruje Ivilev.
http://lubelskapilka.net/2010/04/26/zol ... a-iwliewa/
Hetman to taka ekipa,która moczyła prawie wszystko i w przerwie poczyniła niezłe transfery,w tym paru gości z Ukrainy i teraz odniosła już 3 kolejne zwycięstwo i ma realne szanse walczyć o utrzymanie. Warto gościa obserwować.
bolo73

Postprzez dziejus 2010-04-26, 9:55 pm

Sprzedać prezesa-kupić maszyne do wapna i pare piłek :twisted: :redface:
dziejus

Postprzez SO_1906 2010-04-26, 10:02 pm

bolo73 napisał(a):Nie wiem czy ktoś z szefostwa klubu zagląda na forum ale jeżeli tak to proponuję przyjrzeć się bliżej temu zawodnikowi:
Sergi Ivliev zdemontował solidny zespół Orionu i Hetman Żółkiewka – jak się zapowiada – powalczy o ligowy byt.

Podczas czwartoligowego spotkania w Żółkiewce juz nawet nie rozmiary porażki piłkarzy Waldemara Wiatra zwracają uwagę – otóż gwiazdą rozgrywki był po raz kolejny Sergi Ivliev.

Oto jak relacjonował reporter w relacji live okoliczności w jakich Ukrainiec strzelał bramki:

Min 21:GOL!!!!!!!!! dla Hetmana – z dwudziestu kilku metrów strzał kozłem Ivlieva -niepewna interwencja bramkarza – piłka wtacza się…

Min 54: z rzutu wolnego uderza Ivliev – GOLLLLL! 3-0 Strzelił w okienko w prawy górny róg! Bramkarz nawet nie drgnął.

Min 59: 4-0 !!!!!!!!!! GOL, wyłożenie piłki przez Wójcika na środek pola karnego – Ivliev z pólwoleja pewnie umieszcza piłkę pod poprzeczkę gości.

Min 60: 5-0!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bramkę strzela Ivliev po strzale P. Skrzypczyńskiego z rzutu wolnego z 25 metrów piłka odbiła się od poprzeczki i po zamieszaniu pod bramką gości – piłkę strzałem głową pod poprzeczkę do bramki kieruje Ivilev.
http://lubelskapilka.net/2010/04/26/zol ... a-iwliewa/
Hetman to taka ekipa,która moczyła prawie wszystko i w przerwie poczyniła niezłe transfery,w tym paru gości z Ukrainy i teraz odniosła już 3 kolejne zwycięstwo i ma realne szanse walczyć o utrzymanie. Warto gościa obserwować.

Jak czytam teksty, że prezes Hetmana potrafił znaleźć na Ukrainie niezłego grajka, a nasz biznesmen miał tylko na tyle kompetencji by wysłać do Hiszpanii piosenkarza to mnie normalnie targa....
SO_1906

Postprzez patrios91 2010-04-26, 10:06 pm

SO_1906 napisał(a):Jak czytam teksty, że prezes Hetmana potrafił znaleźć na Ukrainie niezłego grajka, a nasz biznesmen miał tylko na tyle kompetencji by wysłać do Hiszpanii piosenkarza to mnie normalnie targa....

:lol: Jeszcze jak by ladnie spiewal to rozumiem.. :)
patrios91

Postprzez Sir 2010-05-01, 10:21 pm

INFO obecnie na ONET.PL!!!

Przemysław Tytoń nie będzie już jedynym Polakiem w Rodzie Kerkrade. - Czteroletni kontrakt z holenderskim klubem podpisał właśnie Mateusz Prus, który w rundzie jesiennej reprezentował barwy drugoligowego Zagłębia Sosnowiec - piszą holenderskie media.

19-latek był już od jakiegoś czasu obserwowany przez wysłanników Rody. W marcu przebywał tam na testach i musiał zrobić ogromne wrażenie na sztabie szkoleniowym holenderskiej ekipy. Zatrudnienie Prusa oznacza, że z klubem prawdopodobnie pożegnają się dwaj inni bramkarze - Bram Castro i Cliff Mardulier. Polak jak na razie może liczyć jedynie na miejsce na ławce rezerwowych. Bezsprzecznym numerem jeden jest Tytoń. Trzecim golkiperem zespołu z Kerkarde będzie Collin van Eijk.

Prus rozpoczynał przygodę z dorosłą piłką w Hetmanie Zamość. W ostatnim zimowym okienku transferowym był przymierzany między innymi do Polonii Bytom. - Przede mną kilka, może kilkanaście dni ciężkich treningów, podczas których trener wraz ze swoimi asystentami będzie uważnie się mnie przyglądał. Poza dyspozycją potrzebne będzie również szczęście. Nie stoję na straconej pozycji, a testy traktuję jako kolejną szansę daną mi przez los - mówił wtedy 19-latek. Ostatecznie jednak Jurij Szatałow nie poznał się na jego talencie, co sprawiło, że wylądował w Zagłębiu Sosnowiec.

DO LICHA CO TO MA ZNACZYĆ"????!!
Sir

Postprzez ciacho-kazimierz 2010-05-01, 10:49 pm

Polski Tytoń w Holandii?Myślałem że jak o palenie chodzi to rzecz ma się raczej w drugą stronę :-)
ciacho-kazimierz

Postprzez August 2010-05-01, 10:51 pm

Sir napisał(a):Czteroletni kontrakt z holenderskim klubem podpisał właśnie Mateusz Prus, który w rundzie jesiennej reprezentował barwy drugoligowego Zagłębia Sosnowiec

To my mamy jesień :lol: ? Nie wiedziałem. Jeśli to prawda to może Zagłębie coś zarobi na Prusie bo tenże, o ile mnie pamięc nie myli, ma z nami umowę do połowy 2013 r.
August

Postprzez Sir 2010-05-01, 10:55 pm

ProszÄ™ o jakieÅ› Potwierdzenie ze strony klubu lub DEMENTI...

Przyszedł do nas z tego co pamietam za 5,5tys zl ( wiec za ile mogliby go sprzedac? )..... chociaz na razie szkoda byłoby go puszczać jesli jest tak perspektywiczny i utalentowany jak się mowi....
Sir

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników