Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez August 2010-04-29, 1:31 pm

patrios91 napisał(a):Nie wiem czy juz 2 miechy,ale zaleglosci byly,nie wiem jak jest teraz bo sie nie dowiadywalem.

Ja jestem ciekaw w ilu klubach poniżej Ekstraklasy nie ma żadnych zaległości wobec grajków ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2010-04-29, 4:27 pm

August napisał(a):
patrios91 napisał(a):Nie wiem czy juz 2 miechy,ale zaleglosci byly,nie wiem jak jest teraz bo sie nie dowiadywalem.

Ja jestem ciekaw w ilu klubach poniżej Ekstraklasy nie ma żadnych zaległości wobec grajków ?

Oj...zdziwibys sie Auguscie. ;-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2010-04-29, 4:30 pm

patrios91 napisał(a):
August napisał(a):

Oj...zdziwibys sie Auguscie. ;-)

No właśnie raczej te płacące na czas można policzyć na palcach jednej ręki.
August

Postprzez Brzoza_7 2010-05-02, 11:21 am

Witam!

mam pytanie czemu nasze Zagłębie gra u siebie w białych strojach mało domowych. Jestem za powrotem do naszych barw czyli czerwone koszulki, zielone spodenki i białe skarpety ;))

co o tym sadzicie.?
Brzoza_7

Postprzez artur78 2010-05-02, 12:48 pm

Dokładnie tak na Ludowym Zagłębie powinno grać w czerwono-zielono-białych strojach.
artur78

Postprzez August 2010-05-03, 8:19 pm

patrios91 napisał(a):Prowadzenie profesjonalnego klubu to nie zwykly biznes. Tutaj w kazdej dziedzinie potrzeba profesjonalistow, a jak widac w skutkach rzadza amatorzy. Jestem ciekaw jak dlugo jeszcze klub bedzie funkcjonowac...

Przeniosłem cytat do innego wątku bo nas zaraz admini zbanują.
Otóż mnie się wydaje, iż taki właściciel jak Szatana - o ile mu naprawdę zależy na tym klubie a nie na dojeniu miejskich pieniędzy - wiedząc w zesżłym roku, że umowa najmu ze strony krakusów jest nieunikniona i będą jakies pieniądze, winien był postapić va banque. Przyjąć rezygnację Hytrego i albo rozpisac (przez RN ) konkurs tudzież uruchomic wszelkie możliwe kontakty i znaleźć dobrego menedżera. Zaproponować niebgataleną wydawało się stawkę 15- 20 tys. z miesięcznie. Nie czarujmy się. W świecie biznesu to na dzisiejsze stawki w dobrych firmach dolna granica. Do tego bonus w postaci procentu od każdego uzyskanego przez niego cashu od sponsorów. Cos takiego jak proponował na spotkaniu z kibicami. No i oczywiście jako pierwszy obowiązek wynegocjowanie korzystnej dobrze zabezpieczonej umowy najmu z krakusami. A trzeba pamiętać że gostki były postawione wtedy pod ścianą. Plus jako drugi Dyrektor Sportowy/członek Zarządu kreujący polityke transferową. Zreztą w zesżłym roku o czymś takim chyba już pisałem.
August

Postprzez August 2010-05-03, 9:09 pm

pyla napisał(a):Patrios a skąd Ja mam wiedziec gdzie sa pieniądze z wynajmu i tak naprawde wcale nie chce wiedziec, Ja jestem kibicem ZAGŁĘBIA od blisko 50 lat i ZAGŁĘBIE ma wygrywac awansowac i przynosic nam radośc , aTy i August macie wieczne kompleksy chcielibyscie sprawdzac kontrolowac i Bóg wie jeszcze co ale nie brac za Klub zadnej odpowiedzialności. Jak ktoś ma inne zdanie jak Wy to zaraz jest czyimś wujkiem, Ja akurat tak na bierząco z Klubem jeżeli chodzi o jego dzialalnośc sprawy finansowe nie jestem i nigdy nie byłem czego nie mozna powiedziec o Was bo Wszystko wiecie najlepiej. Dlaczego tacy Geniusze biznesu i profesjonaliści prawie w kazdej dziedzinie marnują się na tym forum.

Przede wszystkim pisze się "bieżąco" a nie "bierząco". Co jak co, ale kibicowi zagłębia aż takich byków robić nie przystoi. Młodzież patrzy.
Poza tym, kibicu z piećdziesięcioletnim stażem, rzetelnie i przejrzyście prowadzona polityka finansowa jest jednym z filarów sukcesu. Pora to zauważyć i zrozumieć zwłaszcza jak się chce awansować i miec z tego radośća nie gderać . Czasy komuny juz się skończyły dawno temu i kopalnie już kasy nie dają. warto więc w końcu zmienić mentalność. Trzeba też zrozumieć, że skoro zagłębie jest spółka prawa handlowego, działania Zarządu podlegają ustawowemu nadzorowi i kontroli. Bez Patriosa i Augusta. No i nie wiem jak Patrios ale ja i owszem , jestem zakompleksiony. Zwłaszcza jak patrzę na Ruch, Polonię i Jagiellonię, które kilka lat temu rywalizowały z nami o extraklasę. A teraz ?
August

Postprzez mariusz76 2010-05-03, 9:23 pm

August napisał(a):ale kibicowi zagłębia aż takich byków

Miodek się pomylił! hehe i nazwę klubu z małej literki napisał.. ?
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez pyla 2010-05-03, 9:24 pm

Palnołem błąd ortograficzny to prawda poprawie się :-) ale chciałem też zauważyc ze Zagłebie pisze się z dużej litery to tak na marginesie. Z Twoim ostatnim postem prawie w całości się zgadzam tylko napisz mi bo nie bardzo rozumiem maja byc kontrolowane przez kibiców - chyba nie?
pyla

Postprzez August 2010-05-03, 9:34 pm

mariusz76 napisał(a):
Miodek się pomylił! hehe i nazwę klubu z małej literki napisał..

W związku z powyższym życzę dużej satysfakcji, sporej radości i lepszego wieczoru.

pyla napisał(a):tylko napisz mi bo nie bardzo rozumiem maja byc kontrolowane przez kibiców - chyba nie?

Nie chodziło mi o kibiców jak takich. Chodziło mi o to, ze są ustawowo są organy spółki przewidziane do nadzoru i oceny prac Zarządu. Ale oczywiście nie ma przeszkód formalnych aby w pracach rady nadzorczej klubu brał udział przedstawiciel kibiców. z tymże wpierw powinno powstać stowarzyszenie, które określiłoby wszelkiego rodzaju formy współpracy z włascicelem klubu. Jeszcze inną sprawą jest transparentność działań klubu. Jest to ważne choćby z punktu pozyskiwania sponsorów.
August

Postprzez pyla 2010-05-03, 9:53 pm

Też myślalem o Stowarzyszeniu ale jak narazie to oględnie mówiąc mamy problemy z jego powolaniem.
pyla

Postprzez August 2010-05-03, 9:58 pm

pyla napisał(a):Też myślalem o Stowarzyszeniu ale jak narazie to oględnie mówiąc mamy problemy z jego powolaniem.

A to dlaczego ?
August

Postprzez patrios91 2010-05-03, 10:14 pm

August napisał(a):
Przeniosłem cytat do innego wątku bo nas zaraz admini zbanują.
Otóż mnie się wydaje, iż taki właściciel jak Szatana - o ile mu naprawdę zależy na tym klubie a nie na dojeniu miejskich pieniędzy - wiedząc w zesżłym roku, że umowa najmu ze strony krakusów jest nieunikniona i będą jakies pieniądze, winien był postapić va banque. Przyjąć rezygnację Hytrego i albo rozpisac (przez RN ) konkurs tudzież uruchomic wszelkie możliwe kontakty i znaleźć dobrego menedżera. Zaproponować niebgataleną wydawało się stawkę 15- 20 tys. z miesięcznie. Nie czarujmy się. W świecie biznesu to na dzisiejsze stawki w dobrych firmach dolna granica. Do tego bonus w postaci procentu od każdego uzyskanego przez niego cashu od sponsorów. Cos takiego jak proponował na spotkaniu z kibicami. No i oczywiście jako pierwszy obowiązek wynegocjowanie korzystnej dobrze zabezpieczonej umowy najmu z krakusami. A trzeba pamiętać że gostki były postawione wtedy pod ścianą. Plus jako drugi Dyrektor Sportowy/członek Zarządu kreujący polityke transferową. Zreztą w zesżłym roku o czymś takim chyba już pisałem.

Dokladnie tak. Fachowiec na stanowisku moze zdzialac cuda. Umowa z Krakusami powinna byc tak skonstruowana,ze przy jej zerwaniu kluby z Krakowa powinny zaplacic przynajmniej dwukrotnie wieksza kwote niz za sam wynajem. To sa podstawy i zadne sady nie byly by potrzebne. Dokladnie...Krakow byl po sciana. Polityka transferowa to jedna po finansach z najwazniejszych spraw w klubie. Scouting uruchamia kontakty o zawodnikach,wyjezdza do danej miejscowosci badz kraju, ocenia zawodnika pod wzgledem aktualnych umiejetnosci pilkarskich i potencjalu,negocjuje transfer,upewniajac sie,ze wszystkie cele transferowe na sezon moga byc przy nim zrealizowane,podpisuje kontrakt i jest zawodnik. Pierwsza mysl to za co to wszystko....punkt 1-finanse. Warto wziasc pod uwage tez,ze celem jest wyszkolenie takiego talentu + zysk w lidze z talentu,a w pozniejszym czasie ogromny zysk finansowy w porownaniu do wydatkow w scoutingu poprzez transfer do lepszego klubu. Wszystko jest proste,lecz trzeba specjalistow na stanowiskach. Inwestycja to poddstawa sukcesu...a odwalanie prowizorki to klucz do upadku.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Robson_sc 2010-05-03, 11:39 pm

Patrios. Nie jestem fanem Szatana czy Hytrego ale jak czytam już oskarżenia o rozkradanie kasy z transferu Prusa czy Twoje żale o amatorszczyzne w zarządzaniu to mam tylko jedną prośbę do Ciebie. - konkrety. Kto kiedy ile itd. Madrzysz się jakbys wszystkie rozumy pozjadał a oprócz ogólników, które pompują Twoje tezy nie jesteś w stanie nic więcej napisać. Skoro jestes taki zorientowany to wal śmiało zapewne wszyscy się dowiemy jaki jest stan finansów Zagłębia i ile to kasy i na co zostało przewalone. O tym jak wygląda rynek transferowy czy zaleglosci w innych klubach to nawet nie chce mi się pisać, bo jeśli i to wiesz to powinieneś byś już majętnym człowiekiem i zajętym na tyle by nie mieć czasu produkować żali sprzed kompa.

Co do transferu Mateusza. Jakoś nie przyszło nikomu do głowy, że brak informacji o kwocie odstępnego może być efektem umowy między Zagłębiem a Rodą ? Dla mnie to jest naturalne, bo takie sytuacje w sporcie zdażają się nader często.
Robson_sc

Postprzez August 2010-05-04, 7:32 am

Robson_sc napisał(a):czy Twoje żale o amatorszczyzne w zarządzaniu to mam tylko jedną prośbę do Ciebie. - konkrety.

Może ja podam - na wątpliwościach dotyczących zabezpieczenia interesu klubu przy wynajmie Volsstadionu można się już doktoryzować więc nie ma się co już rozpisywać. Inny konkret: O ile mi wiadomo, a wiadomo dobrze Pan Prezes stanowiący (co ważne) jednoosobowy Zarząd Spółki od lutego br trzykrotnie wyjeżdżał sobie na zagraniczny urlop. Oczywiście pod wzgledem prawnym ma do tego pełne prawo. Pytanie: czy w trakcie przygotowań oraz rozpoczęcia tak ważnej dla klubu rundy powinien był aż tyle razy brać wolne ? Czy praca na stanowisku sternika klubu jest aż tak stresująca i wyczerpująca ? Zapewne w klubie był jakiś pełnomocnik czy prokurent niemniej jednak nie znam osobiscie przypadku aby członkowie(wieloosobowych nawet) zarządów tak robili.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna