Górnik jedzie na ŚląskDzisiaj, 14:17:09, autor tom
W najbliższej serii spotkań na frontach II ligi piłkarze Górnika wybierają się do Sosnowca. Polkowiczan interesuje tylko zwycięstwo. Potyczka Zagłębia Sosnowiec z Górnikiem Polkowice będzie hitem najbliższej kolejki II ligi. Oba zespoły dzielą tylko dwa punkty w tabeli. Zagłębie jest wiceliderem, Górnik jest trzeci. Polkowiczanie marzą o zwycięstwie, bo wówczas to nasz zespół awansowałby na drugie miejsce.
W ostatniej serii spotkań polkowiczanie pewnie wygrali w Zielonej Górze z Lechią 2:0. Zagłębie tylko zremisowało w Legnicy z niżej notowaną Miedzią. Podopieczni trenera Dominika Nowaka upatrują szansę w słabszej dyspozycji sosnowczan. Ale i piłkarze Zagłębia zdają sobie sprawę z wagi tego spotkania i zrobią wszystko, by pokrzyżować plany Górnikowi. Zapowiadają się więc emocje. Sobotni pojedynek rozpocznie się o godz. 19.
http://www.polkowice24.net/news.php?id= ... e1b6a66692Hehehe. To, że "jadą na Śląsk" już mnie właściwie nie rusza (wiadomo jaka jest wiedza pismaków w Polsce), ale że w ostatniej kolejce "zremisowaliśmy w Legnicy z Miedzią" jest już żałosne. Wracając jednak do meczu: podoba mi się apel kibiców, chociaż akurat do mnie on nie musi być kierowany

Bez urazy, ale wqrwia mnie, gdy jakieś menele, zamiast dopingować Zagłębie akurat w tych momentach, kiedy drużynie nie idzie, zaczynają lżyć piłkarzy

Popatrzmy, jak to wygląda na Zachodzie. Tam, nawet gdy drużyna gra padlinę (oczywiście przy ich "standartach" padliny

) kibice dopingują swój klub od pierwszej do ostatniej minuty. Pokażmy więc, że w Sosnowcu też się tak da robić
WSZYSCY W SOBOTĘ NA STADION LUDOWY I DOPING, DOPING, D=O=P=I=N=G