Zagłębie Sosnowiec : Bałtyk Gdynia 28.03 19:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec : Bałtyk Gdynia 28.03 19:00

Postprzez patrios91 2010-03-28, 11:25 pm

django napisał(a):Emocje emocjami, ale tak naprawdę niepotrzebne, bo do przerwy powinniśmy prowadzić 3:0. Z całym szacunkiem dla Marcina, bo to piłkarz bardzo ambitny, który zawsze walczy do upadłego, ale dzisiaj znowu udowodnił, że nie jest napastnikiem.
Jestem pod wrażeniem kibiców Bałtyku, którzy jadą przez całą Polskę na mecz, którego i tak nie obejrzą i udaje im się nawet przeprowadzić fajną akcję na stadionie

No Marcin moze i nie jest typowym napadziorem,ale 100%towe sytuacje mial z nabiegu,gdzie ledwo co dotknal noga...glowka troche za bardzo w obstawione miejsce,ale tez ciezka pilka. Mysle,ze gdyby byl szybszy i bardziej gibki to 2 bramki wiecej na koncie Zaglebia by sie znalazly,ale to juz bybly zupelnie inaczej grajacy zawodnik. Liczylem na Lache przed runda najbardziej...i licze nadal. 10 bramek na wiosne to minimum :-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Blajpios 2010-03-28, 11:29 pm

August napisał(a):
Blajpios napisał(a):Mam jeszcze nadzieję: albo zakulisowe działania trwają dla pozyskania napastnika, choćby z Ukrainy, Słowacji, Białorusi czy skądś -

Nie wiem czy to ma jeszcze sens. To musiałby być napastnik zdolny od razu wymiatać w pierwszym składzie. Wątpię czy taki, na którego stać Zagłębie, istnieje. Z sytuacji w pierwszej połowie, powinniśmy byli spokojnie prowadzić chociaż ze 2-0 i kontrolować sytuację. A tak, wiadomo, że szczęście się do nas uśmiechnęło. Tyle, że na to nie możemy za każdym razem liczyć. Jeśli chcemy awansować, Pierścionek MUSI COŚ z tym zrobic.Po powrocie Kłody, przestawic Bednara do ataku, czy co.

Też nie wiem, czy ktoś taki istnieje, na kogo Zagłębie byłoby stać - a kto zdołałby się zgrać z zespołem w ciągu miesiąca (zakładając bowiem, że w najbliższych meczach pomocnicy powinni starczyć na wygranie z większością i na remis z Polkowicami - z Zawiszą już powinien być taki "ewentualny" zawodnik w pełni zgrany z zespołem). Niemniej, proszę zauważyć, że napisałem, iż mam nadzieję, iż
Blajpios napisał(a):(...) albo zakulisowe działania trwają dla pozyskania napastnika, choćby z Ukrainy, Słowacji, Białorusi czy skądś - albo będzie Zarząd miał odwagę powiedzieć, że awans nie jest celem nadrzędnym, będzie premia za awans, ale nie będzie porażki, jeżeli nie awansują (co zresztą przed sezonej też się wydawało rozsądną opcją).
Jednym słowem mam nadzieję, że władze Klubu będą uczciwsze wobec Kibiców, niż np. PZPN, krytykowany przez Kibiców, po części słusznie (poza pochwalaniem burd i chuligaństwa) - ale też ponoć straszliwie skrytykowany też przez Zarząd Zagłębia za podejście do Kibiców, którym odbiera się emocje. Tymczasem - czymś zupełnie porównywalnym byłoby nie stonowanie nastrojów, podkręcanie atmosfery, że "tylko awans". Zachowanie tej linii w obecnej sytucji, gdy nie ma napastników i nie będzie nim nagle znowu ustawiony w ataku np. Bednar, inny obrońca czy pomocnik - jest podobnym do "PZPNowskiego" podejściem do Kibiców, których się "wypuszcza w maliny"; i w dodatku jest takie podejście też igraniem z ogniem, potencjalnym prowokowaniem wszystkich bluzgów na powrót, które już znamy z zeszłego sezonu. Przecież obecnie szanse, w tym składzie, jaki jest - pomimo silnej jak na III klasę rozgrywek formacji pomocy - nawet chyba nie są 50: 50. Życzę, by nawet sami ci pomocnicy, co są obecnie - wygrali ten awans. Podziwiam determinację ich w walce - i dziękuję za nią. Dopuszczam nawet, że to nie był błąd tylko zasługa P. Pierścionka, iż pozbył się Koźmińskiego, o ile nie była to jedynie animozja osobista, tylko rzeczywiście chciał ten trochę lepszy a prawdziwy napastnik sobie wywalczyć pozycję gwiazdy, którą nie jest - gdyż to właśnie mogło psuć właśnie tę determinację i zespołowość, za którą obecnie chwalimy zespół. Oczywiście, że jednocześnie - nie proponuję w żaden sposób "odpuszczenia awansu", zmniejszenia mobilizacji. Proponuję tylko nie pompować balonu, proponuję zluzować nieco napięcie, nie podkręcać "samonakręcających się" Kibiców. Myślę, że uczciwe postawienie sprawy wobec Kibiców - a ze strony samych Kibiców dopuszczenie do głów stanu faktycznego: nie powinno zmniejszyć zaangażowania, tylko może wyzwolić większe jeszcze wsparcie dla zespołu, choćby dlatego, że zapobiegłoby to może wspomnianemu powrotowi bluzgów zamiast zwiększenia kibicowskiego dopingu - gdy zacznie się okazywać, że Zawisza czy Polkowice odstają coraz bardziej. Powtarzam, mam nadzieję, że Zagłębie uczciwiej potraktuje Kibiców niż PZPN; a pośrednio - choćby i zespół też przez to potraktuje się uczciwiej, nie narażając ich na wybuch bluzgów sfrustrowanych kibiców na końcu sezonu. Inaczej jeszcze pisząc: można - i należy - podtrzymać mobilizację choćby premiami; niemniej nie należy propagować iluzji, że ten zespół nie może nie wygrać awansu.
PS. Dodam jeszcze, że i ja z uznaniem dla Kibiców Bałtyku przyjąłem informację, że przyjechali z Gdyni nawet na taki mecz, którego nie mogli obejrzeć na stadionie... - i mam nadzieję, że zostali dobrze przyjęci w Sosnowcu, a może nawet nastąpiło dalsze "zbliżenie światów".
Blajpios

Postprzez django 2010-03-28, 11:36 pm

patrios91 napisał(a):No Marcin moze i nie jest typowym napadziorem,ale 100%towe sytuacje mial z nabiegu,gdzie ledwo co dotknal noga...glowka troche za bardzo w obstawione miejsce,ale tez ciezka pilka. Mysle,ze gdyby byl szybszy i bardziej gibki to 2 bramki wiecej na koncie Zaglebia by sie znalazly,ale to juz bybly zupelnie inaczej grajacy zawodnik. Liczylem na Lache przed runda najbardziej...i licze nadal. 10 bramek na wiosne to minimum :-)

Ale mimo wszystko klasowy napastnik powinien strzelić przynajmniej te dwie z pięciu setek. Z Polkowicami może już nie mieć tylu sytuacji na przełamanie. Ja też na niego liczę bo... nie mamy innego wyjścia. Najlepsze jest to, że strzelił bramkę z najtrudniejszej sytuacji jaką miał w tym meczu.
django

Postprzez Sir 2010-03-29, 1:05 am

Django zgadzam się w pełni że Lacha to nie napastnik. Przecież pamiętacie jak w starej drugiej lidze jak graliśmy...to Lacha strzelał większość bramek jako ofensywny pomocnik ( strzały zza pola karnego ).

Ten Kłus to odwala kawał roboty w środku pola. Chyba nie ma miejsca dla BOdzionego i Flejetera.

Kłoda jak wróci to trzeba kombinowac...wtedy Bednar na prawe skrzydło i Filip do ataku?
Sir

Postprzez Adam1906 2010-03-29, 6:37 am

Blajpios napisał(a):Dodam jeszcze, że i ja z uznaniem dla Kibiców Bałtyku przyjąłem informację, że przyjechali z Gdyni nawet na taki mecz, którego nie mogli obejrzeć na stadionie... - i mam nadzieję, że zostali dobrze przyjęci w Sosnowcu, a może nawet nastąpiło dalsze "zbliżenie światów".

lopez napisał(a):panowie dobrze jest horror był straszny ale 3 punkty wywalczone coto znaczy cisnąć do końca brawo!!a chłopaków z gdyni jeśli byli pod stadionem nasi ugoszczą tak jak przystało na zagłębiaka .jeszcze raz brawo!!

No właśnie Blajpios. Ciekawy jestem, czy uszanowano fakt, iż przejechali ponad 500 km wiedząc, że i tak na mecz nie wejdą, i żadne sfrustrowane małolaty nie skakały do nich z piąstkami. Bo z wypowiedzi lopeza wynika, iż mu chodzi o inną "gościnę"... :redface: Pozdro i szacun dla naszych piłkarzy i Kadłubów :niezle:
Adam1906

Postprzez August 2010-03-29, 8:02 am

Abstrachując od samego meczu nie może bez echa przejść robota, jaką wykonał Yooshky i ci wszyscy dzięki którym można było posłuchać (BEZ problemów) transmisji z meczu. Dziękuję i mój szacunek. Warto wspomnieć o wspólnej akcji z serwisem 100%. Myślę, że nic by się nie stało gdyby Zarząd również wyraził swoje podziękowania ludziom i serwisowi nieoficjalnemu.
Jestem ogromnym wrażeniem tych ludzi, którzy mimo wszystko przyjechali na mecz swojej drużyny z Gdyni.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Blajpios 2010-03-29, 8:33 am

Adam1906 napisał(a):
Blajpios napisał(a):Dodam jeszcze, że i ja z uznaniem dla Kibiców Bałtyku przyjąłem informację, że przyjechali z Gdyni nawet na taki mecz, którego nie mogli obejrzeć na stadionie... - i mam nadzieję, że zostali dobrze przyjęci w Sosnowcu, a może nawet nastąpiło dalsze "zbliżenie światów".

lopez napisał(a):panowie dobrze jest horror był straszny ale 3 punkty wywalczone coto znaczy cisnąć do końca brawo!!a chłopaków z gdyni jeśli byli pod stadionem nasi ugoszczą tak jak przystało na zagłębiaka .jeszcze raz brawo!!

No właśnie Blajpios. Ciekawy jestem, czy uszanowano fakt, iż przejechali ponad 500 km wiedząc, że i tak na mecz nie wejdą, i żadne sfrustrowane małolaty nie skakały do nich z piąstkami. Bo z wypowiedzi lopeza wynika, iż mu chodzi o inną "gościnę"... :redface: Pozdro i szacun dla naszych piłkarzy i Kadłubów :niezle:

No, fakt - nie zwróciłem uwagi, że chodzi o ugoszczenie godne "Zagłębiaka z małej litery" - bo rzeczywiście jest "zagłębiak" w oryginale... Czyli można było mieć wątpliwości o co chodzi - natomiast ten z dużej, Zagłębiak godny Zagłębia, to raczej nie będzie chyba wątpliwości; Zagłębiak będzie miał szacunek dla tych Kibiców, co przyjechali tyle drogi, by być razem z drużyną, choć pod stadiionem. Oczywiście - inna sprawa jeżeli to przyjechaliby kibbandziorzy (odkąd zgłosili rewindykację Poznaniacy, o czym i ja tu pisałem czas jakiś temu, domagający się, by w wojnie np. przez ITI prowadzonej nie wycierać sobie gęby poznańskim określeniem zagorzałego kibica ale nie chuligana: odchodzę od używania określenia kibol na kibchuligaństwo, kibwarcholstwo czy kibbandziorów - innych też do tego zachęcam). Tak więc, jeżeli przyjechaliby tylko kibbandziorzy, to rzecz jasna nie zachęcam do przyjęcia ich przysłowiowymi kwiatami bądź chlebem i solą - i na pewno trzeba było nie pozwolić na ich burdy, jakkolwiek też nie przyjmując ich stylu. No i przede wszystkim - nie pozwalając na to, by "zniknęło w tłumie" to, co godne zauważenia, czyli przyjazd fanów przywiązanych do barw a nie chuliganów. Ich Zagłębiacy - cieszyłbym się, gdyby rzeczywiście pozytywnie wyeksponowali. I o tym pisałem, niezależnie, jakie były np. zamysły Kol. lopez - jakkolwiek wciąż ufam, że też pisał o pozytywnej postawie wobec pozytywów.
Przy okazji zaś jeszcze dodam - także z mojej strony rzeczywiście słowa uznania za przeprowadzoną transmisję, zwłaszcza za techniczną stronę jej przeprowadzenia. Nie wiem, czy udało się udostępnić tę transmisję pod stadionem, bo to byłoby zwycięstwo, o którym by może i media ogólnopolskie mówiły. Także może czasami jednak było widać pomiędzy oboma Sprawozdawcami trochę zapomnienia o drugim, "przepychali się", momentami nawet drażniąco - ale to są szczegóły. Są dwa talenty, jak historia pokazała - było w tym radio już dotąd ich więcej, obaj z wczorajszej audycji pokazali dobre zacięcie, czyli M. Wasik znów potwierdził, że "ma papiery" nawet na czołówkę krajową szeroko znaną w ogólnopolskich stacjach. Niemniej tym razem też trzeba podkreślić techniczną stronę organizacji, w dodatku w szybkim czasie. Po prostu - Gratulacje!
Blajpios

Postprzez lopez 2010-03-29, 9:18 am

Adam1906 napisał(a):

k
adam zile mnie zrozumiałeś chodziło mi o gościnność z szacunkiem bo mam szacunek do kibiców gdyni pomiętam jak byli jeszcze w latach 90 na dyskotece w absolucie czy absolwenicie .szacun dlanich
lopez

Postprzez emdżej 2010-03-29, 9:45 am

Ponoć gol Lachowskiego przedniej urody. Ale to już słup widział najlepiej :kiepsko:
emdżej

Postprzez Sir 2010-03-29, 11:55 am

Jeśli mnie pamięć nie myli to taką bramkę w końcówce Lachowski ostatnio strzelił z PROMIENIEM ŻARY...w danej 3 lidze?? Też już była 92 minuta...i na tą samą bramkę...

No i Jaromin rozegrał cały mecz ligowy. Może wreszcie to zaprocentuje...
Sir

Postprzez kriss68 2010-03-29, 12:51 pm

emdżej napisał(a):Ponoć gol Lachowskiego przedniej urody. Ale to już słup widział najlepiej :kiepsko:

Trochę dziwne cały stadion pusty a operator akurat na wprost słupa siada /nie pierwszy raz zresztą/.
Taka mamy konstrukcje dachu i tego nie zmienimy /przynajmniej na razie/, ale są na trybunie miejsca gdzie widoczność nie jest ograniczona i w przyszłości może zdało by się stamtąd kręcić.
kriss68

Postprzez YOOSHKY 2010-03-29, 1:06 pm

kriss68 napisał(a):
emdżej napisał(a):Ponoć gol Lachowskiego przedniej urody. Ale to już słup widział najlepiej :kiepsko:

Trochę dziwne cały stadion pusty a operator akurat na wprost słupa siada /nie pierwszy raz zresztą/.
Taka mamy konstrukcje dachu i tego nie zmienimy /przynajmniej na razie/, ale są na trybunie miejsca gdzie widoczność nie jest ograniczona i w przyszłości może zdało by się stamtąd kręcić.

Haha, nawet pretensje o to że słup zasłania akcje.... Tak operator przecież mógł biegać wzdłuż linii bocznej.
Jakby operator przewidział że Lachowski strzeli zza słupa to pewnie by się przesunął. Jak wyobrażasz sobie nagrywanie i bieganie po trybunach? Nie ma takich miejsc gdzie słupy nie przeszkadzają a z dołu jest beznadziejna perspektywa. Pogoda się poprawiła, można już wejść na dach.
YOOSHKY

Postprzez dziejus 2010-03-29, 1:06 pm

Z tą kamerą to jak w kawale."Niemiec podał do sadu koleje bo prosił o bilet z miejscem w kierunku jazdy a dostał miejsce tyłem do kierunku jazdy.Na pytanie sadu czy nie mógł sie z kimś zamienić,odpowiedział ze nie bo był sam w przedziale." ;-) :lol: Mnie to bawi.
dziejus

Postprzez Gdyniard 2010-03-29, 4:08 pm

Pod stadionem Zagłębie składa propozycje przeciągania liny. Przeciąga po trzech zawodników z każdej ze stron. Po półtorej minuty lepsze ZS. Wasza ochrona to hanysy? Strasznie nam ubliżali od ... Polaków (z tego faktu akurat jesteśmy dumni) i polaczków, a także od śledzi (do tych to nam akurat najdalej).
Gdyniard

Postprzez bonus11 2010-03-29, 4:13 pm

Ochrona???Nigdy madrzy nie byli, a o starciu (u20 ZS) 3 vs 3 (Bałtyk) słyszalem
bonus11

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników