Ruch Radzionków-Zagłębie Sosnowiec 20.03.2010 g.14.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Ruch Radzionków-Zagłębie Sosnowiec 20.03.2010 g.14.00

Postprzez turku 2010-03-21, 2:09 pm

nexus7777 napisał(a)::brawo: :brawo: :brawo: Wielkie brawa dla Turka :brawo: :brawo: :brawo:

A ja myślałem że to brawa dla mnie :) :)

A już na powaznie. Ruch jest liderem. Więc i przegrać z nim to nie wstyd. Ale musimy pamiętać że awansyja tylko dwa zespoły. I druga pozycja jest bardzo śliska. Zawsze może nam się przytrafić kilka błędów i spadniemy niżej a tam już od miejsca 3 do 7 jest bardzo gęsto.
I w tej chwili każdy z tych zespołów ma szanse na awans.

Tu nie chodzi że powinnismy byli wygrać z Ruchem ale nie pozwolic mu się od nas oddalić teraz ma już 3 pkt przewagi i mecz w zapasie. Ta runda będzie ciężka.
turku

Postprzez bari 2010-03-21, 3:06 pm

Ja nie wiem jak to jest ze w Zaglebiu nawet najlepsze armaty sie zacinają, odchodzą nawet do lepszych klubów i strzelają aż miło. O co tutaj chodzi? Może ktoś wytłumaczy. Czy klimat nie pasuje, atmosfera, presja, taktyka, działacze( to akurat kazdy wie ze do dupy), nie wiem naprawdę nie wiem. Mamy tylu zawodników, a 90 procent z nich po prostu zawodzi. Odchodzą i grają jak z nut.........
bari

Postprzez Blajpios 2010-03-21, 3:58 pm

bari napisał(a):Ja nie wiem jak to jest ze w Zaglebiu nawet najlepsze armaty sie zacinają, odchodzą nawet do lepszych klubów i strzelają aż miło. O co tutaj chodzi? Może ktoś wytłumaczy. Czy klimat nie pasuje, atmosfera, presja, taktyka, działacze( to akurat kazdy wie ze do dupy), nie wiem naprawdę nie wiem. Mamy tylu zawodników, a 90 procent z nich po prostu zawodzi. Odchodzą i grają jak z nut.........

Tak, to jest bardzo zastanawiające. Jedna z hipotez jako tako sensownych, to właśnie sprawa tej presji. Druga, jaka się nasuwa, byłaby gorsza: przyzwyczajenie do tego, że w Zagłębiu tak sobie moożna podchodzić, że Zagłębia można nie szanować, że to ci gracze robią Zagłębiu "łaskę", że grają a nie odwrotnie. Ufam jednak, że to nie takie przyczyny... Ani również - że takimi przyczynami nie jest jakiś strukturalny błąd w prowadzeniu Klubu, który stawarza sytuację przychylną do zlekceważenia gry w Zagłębiu...
Blajpios

Postprzez dziejus 2010-03-21, 4:54 pm

A ja uwazam ze całe zlo związane jest z osobą "prezesa".Czy ktoś moze wymienić jedną rzecz która sie temu człowiekowi w tym klubie udała. ? "Co by tu jeszcze spieprzyć panowie,co by tu jeszcze spieprzyć"-to jest dewiza tego człowieka.Facet ktory sprawia wrazenie oderwania od rzeczywistosci.Ignorant zupełny jeśli chodzi o transfery i negocjacie.Nie wiem dlaczego własciciel nie pozwolił mu odejść gdy składał dymisje.Może chodzi o sprawy pozasportowe.NIE WIEM!!!Ale gość ktorego z honorem łączy tylko jedna litera nazwiska już dawno powinien się zająć tym co umie robić najlepiej bo nie wątpie ze coś takiego istnieje.I nie posiada jeszcze jednej rzeczy która jest potrzebna w tej branży.Fart,szczęście czy jakby tego nie nazwać :twisted: Dlatego apeluje:niech pan odejdzie i wstydu oszczędzi. :redface:
dziejus

Postprzez Meksyk 2010-03-21, 6:10 pm

Smazu napisał(a):Parking?Wątpię żeby była taka możliwość.Życzę powodzenia na blachach SO w dniu meczu.

A jak ktos ma blachy SBE czy SD to nie jest Zagłębiakiem?
Meksyk

Postprzez RADOSKU 2010-03-21, 7:23 pm

Mnie zastanawia jedno czemu Adrian Marek gra w podstawowym skladzie, panie Pierscionek badz gosciem i zrob cos z tym baletnica. On moze gral dobrze ale dawno temu teraz nic nie reprezentuje jest wolny i robi mase bledow. Szkoda meczu ale miejmy nadzieje ze chlopaki teraz beda wygrywac i zagramy w 1 lidze
RADOSKU

Postprzez Dobromir01 2010-03-21, 8:29 pm

Słaby sędzia, nędzne boisko, ale dobry mecz. Ruch ograł Zagłębie, a zaważył na tym niezwykły początek meczu.
- Nie może być tak, że będziemy uzależnieni od nieudolnych decyzji sędziów. Za duże pieniądze zostały wpompowane w obie drużyny - irytował się trener Zagłebia Piotr Pierścionek.

Gdy Artur Ciecierski schodził z boiska, sympatycy Zagłębia pokrzykiwali do niego - "Jak się z tym czujesz "Laguna"?" Ciecierskiemu jeszcze daleko do sędziego z "Piłkarskiego pokera", ale na początku spotkania rzeczywiście się pogubił.

Najpierw puścił płazem bardzo brzydki faul Tomasza Balula na Adamie Kompale, a potem w ciągu kilku minut ukarał sosnowiczan trzema żółtymi kartkami za przewinienia zdecydowanie mniejszej wagi.

Był też i rzut karny. - Gdy zobaczyłem, że na prawej obronie Zagłębia gra rosły Tomasz Balul to pomyślałem "dobrze, dla nas". Ciężkie boisko to atut dla szybkich, zwrotnych zawodników - takich jak ja. Gdy minąłem Balula i wpadłem w pole karne to już miałem jeden cel - wywalczyć jedenastkę. Adrian Marek zostawił nogę, to się o nią przewróciłem - opowiadał obrońca Ruchu Marcin Kowalski.

- Jedenastka kontrowersyjna, kartki dołujące i rozkładające zespół. To daje do myślenia - komentował Dariusz Kłus, pomocnik Zagłębia, który strzelił jedyną bramkę dla zespołu z Sosnowca.

Ruch grał dobrze i skutecznie tylko w pierwszej połowie. Pomysł, by grę napędzać skrzydłami okazał się trafiony. Maciej Manelski w debiucie strzelił gola. Dawid Jarka, który miał trafiać jak na zawołanie, nawet nie wszedł na boisko.

Rafał Górak, trener Ruchu docenił też frekwencję. - Gdy zaczynałem pracę w Radzionkowie to na niektóre mecze przychodziło 100 czy 50 widzów. To miłe, że teraz dopinguje nas tylu kibiców - uśmiechał się.

Ruch Radzionków - Zagłębie Sosnowiec 2:1 (2:0)

Bramki: 1:0 Dziewulski (5. karny), 2:0 Manelski (38.), 2:1 Kłus (63.)

Ruch: Kiełpin - Farkas (86. Trzcionka), Rzepka, Wiśniewski, Kowalski - Manelski (77. Mielec Ż), Dziewulski Ż, Kompała, Gierczak, Foszmańczyk - Matus (68. Gielza Ż)

Zagłębie: Bensz Ż - Balul, Hosić, Marek, Łuczywek (60. Pajączkowski), Kłoda (46. Jaromin Ż), Kłus Ż, Pach Ż, Pietrzak (83. Szatan) - Myśliwy, Lachowski Ż (76. Lilo)

Sędziował: Artur Ciecierski (Warszawa)
widzów 2500

http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... beli_.html
Dobromir01

Postprzez August 2010-03-21, 8:58 pm

Dobromir01 napisał(a):Był też i rzut karny. - Gdy zobaczyłem, że na prawej obronie Zagłębia gra rosły Tomasz Balul to pomyślałem "dobrze, dla nas". Ciężkie boisko to atut dla szybkich, zwrotnych zawodników - takich jak ja. Gdy minąłem Balula i wpadłem w pole karne to już miałem jeden cel - wywalczyć jedenastkę. Adrian Marek zostawił nogę, to się o nią przewróciłem - opowiadał obrońca Ruchu Marcin Kowalski.

Szkoda, że na to samo nie wpadł nasz prześwietny coach.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez SO_1906 2010-03-22, 11:09 am

August napisał(a):
Dobromir01 napisał(a):Był też i rzut karny. - Gdy zobaczyłem, że na prawej obronie Zagłębia gra rosły Tomasz Balul to pomyślałem "dobrze, dla nas". Ciężkie boisko to atut dla szybkich, zwrotnych zawodników - takich jak ja. Gdy minąłem Balula i wpadłem w pole karne to już miałem jeden cel - wywalczyć jedenastkę. Adrian Marek zostawił nogę, to się o nią przewróciłem - opowiadał obrońca Ruchu Marcin Kowalski.

On ma takie samo pojęcia o piłce jak i ten ktoś nazywany prezesem... Jeden baran mimo konieczności nie kupuje zawodnika, a drugi znowu daje w takim meczu gościa, który w sparingach zaj*bał chyba 3 bramki (a na dodatek to nie jego nominalna pozycja...). Pajac pier*olony :czerwona:
SO_1906

Postprzez Blajpios 2010-03-22, 12:15 pm

SO_1906 napisał(a):
August napisał(a):

On ma takie samo pojęcia o piłce jak i ten ktoś nazywany prezesem... Jeden baran mimo konieczności nie kupuje zawodnika, a drugi znowu daje w takim meczu gościa, który w sparingach zaj*bał chyba 3 bramki (a na dodatek to nie jego nominalna pozycja...). Pajac pier*olony :czerwona:

Pięknie, pięknie, poprzeczka drwin i poniżań podnoszona coraz wyżej! Ktoś tam pytał, co takiego Prezes zrobił, bo przy sprawie transferów wolno zauważyć tylko to, co jest brakiem ale już nie wolno mu przyznać, że coś tam przyczynił się do transferu Lilo, Kłusa czy innych; nie wolno zauważyć że np. powstrzymał K. Szatana - o ile to prawda, bo tylko sugestie takie były - przed wylaniem Pierścionka, bo syna Prezesa nie wstawia, nie wolno uznać, że mógł mieć jakiś wpływ na znalezienie tego czy innego sponsora. Wolno tylko zauważać błędy. Trener - też można chwalić zespół, co czynią nawet przeciwnicy, że dobrze gra, tylko oczywiście to żadna zasługa trenera, bo zauważać wolno tylko błędy. Pamiętajcie! Zagłębie, to tylko my - u właścicieli, prezesów, trenerów, zawodników, tylko błędy, nigdy nic innego, prawda?
Ale podpowiem. To jeszcze nie zapewnia zwycięstwa w tym wyścigu, kto lepiej sponiewiera i przyłoży. Jak chcecie wygrać, to przyładujcie od razu. Napiszcie:
Prawdziwy Kibic Zagłębia w stylu wszyscy są Głupi tylko nie Ja napisał(a):Słońce!? Dno - nie umie świecić, ani ogrzewać, nic nie umie. Tylko Prawdziwy Kibic Zagłębia w stylu Wszyscy są głupi tylko nie Ja - umiem świecić i brylować i nagrzewać tu na Forum. Woda - ależ dno. Nie gasi pragnienia, nie obmywa, jakaś taka z małą ilością minerałów. Tylko Ja, Prawdziwy itd - robię tu doskonale przelewając na tym forum, sycąc, zalewając, obmywając"
.
O! Jak tak napiszecie, to dopiero wygracie tę konkurencję!!! ;-)
Pozdrawiam już na serio! :-)
Blajpios

Postprzez August 2010-03-22, 12:35 pm

Dla mnie porażka z Radzionkowem jest bardziej kwitesencją własnych błędów aniżeli Bóg wie jakiej wyższości piłkarskiej Radzionkowian. A to świadczy, że klubowi mądrale nie potrafią wyciągać konstruktywnych wniosków. Nie wiem czy się śmiać czy płakać nad pomeczową wypowiedzią Pierścionka, który winę za niepowodzenia zwala na cały świat tylkoswoich błędów nie widzi. I to cholernie niepokoi przed nastepnymi meczami. A wypowiedź : "Arek Kłoda zszedł w przerwie i zgłosił chęć zejścia z tego powodu, że nie był w stanie dać zespołowi tyle, ile od niego oczekujemy" zgłaszam jako dowcip weekendu.
August

Postprzez django 2010-03-22, 12:39 pm

Kloda miał podobno jakieś problemy z oddychaniem. Mam nadzieję, że Pierścionek wyciągnie wnioski z własnych błędów w tym meczu i przestanie kombinować przy zestawianiu meczowej jedenastki. Teraz ogrywanie rezerw w PP, a później ważny mecz z Bałtykiem, który niestety ma napastników.
django

Postprzez August 2010-03-22, 12:44 pm

django napisał(a):Kloda miał podobno jakieś problemy z oddychaniem. Mam nadzieję, że Pierścionek wyciągnie wnioski z własnych błędów w tym meczu i przestanie kombinować przy zestawianiu meczowej jedenastki. Teraz ogrywanie rezerw w PP, a później ważny mecz z Bałtykiem, który niestety ma napastników.

Mnie chodzi o przygłupawą wypowiedź naszego trenera. Może przydałaby się zdecydowana reakcja właściciela, aby przestał kombinować a zaczał myśleć.
August

Postprzez django 2010-03-22, 12:53 pm

August napisał(a):Mnie chodzi o przygłupawą wypowiedź naszego trenera. Może przydałaby się zdecydowana reakcja właściciela, aby przestał kombinować a zaczał myśleć.

Ja to bym wolał, żeby właściciel już więcej nie reagował zdecydowanie, bo później niektórzy się muszą nagimnastykować, żeby to odkręcić ;-)
django

Postprzez patrios91 2010-03-22, 2:49 pm

August napisał(a):Mnie chodzi o przygłupawą wypowiedź naszego trenera. Może przydałaby się zdecydowana reakcja właściciela, aby przestał kombinować a zaczał myśleć.

Wypowiedzi Pierscienia to jego najslabsza strona. Nagrac i na dana sytuacje puszczac....chociaz po meczu z Radzionkowem wolalbym uslyszec popularne "zagralismy na zero z tylu" :)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna