Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
PabLoSZaG napisał(a):Wszyscy do Radzionkowa??? dajcie spokój dziś byłem i ,,aż,, 50 chętnych :/ to mają być prawdziwi kibice???
11990066 napisał(a):witam. orientuje sie ktoś czy jest możliwość wejścia na sektor Zagłebia jadąc samochodem a nie pociągiem? czy będą z tym jakies problemy? jeśli nie bedzie problemu to wie ktos czy bedzie jakis parking specjalny dla naszych?
jackie57 napisał(a):Nawet jeśli Zaglębie awansuje do I ligi, to w aktualnym składzie nie ma tam czego szukać.
PabLoSZaG napisał(a):Wszyscy do Radzionkowa??? dajcie spokój dziś byłem i ,,aż,, 50 chętnych :/ to mają być prawdziwi kibice???
11990066 napisał(a):witam. orientuje sie ktoś czy jest możliwość wejścia na sektor Zagłebia jadąc samochodem a nie pociągiem? czy będą z tym jakies problemy? jeśli nie bedzie problemu to wie ktos czy bedzie jakis parking specjalny dla naszych?
Zima, która nie chciała odejść, sprawiła, że "Cidry" podejmą Zagłębie bez "przetarcia". Sosnowiczanie o punkty grali już tydzień temu, bo mają podgrzewaną murawę. Ale nie mają Dawida Jarki...
Napastnik Górnika został wypożyczony do Radzionkowa w zimowym okienku transferowym. Chyba nikt z obecnej kadry Ruchu nie kojarzy się kibicom z Zagłębia Dąbrowskiego tak źle. Jarka na ich "pamięć" zapracował jednym meczem. Trzy sezony temu wówczas ekstraklasowe Zagłębie przyjechało do Zabrza. I przyglądało się, jak mało znany, 20-letni zawodnik, wbija im cztery gole. Przegrało 2-4.
- Byłem w takim gazie, że wszystko co kopnąłem, wpadało do siatki - wspomina dziś piłkarz, który od tamtego czasu przeplatał jednak chwile lepsze z gorszymi. Nie strzelał już goli jak na zawołanie. Kolejni trenerzy przy Roosevelta nie zawsze też widzieli go w pierwszym składzie. Ten obecny, Adam Nawałka, jest tego przykładem.
"Cidry" piłkarza przyjęły z otwartymi rękami. To on ma być gwarancją skuteczności. Tym bardziej, że w Radzionkowie jest to, czego brakowało mu ponoć w Zabrzu, by brylować - wszystkowidzący rozgrywający. W II lidze nie ma lepszej "10" od Adama Kompały. Mistrzem ostatniego podania jest także Piotr Gierczak. Z nim Jarka zna się z... Górnika. - O ile dobrze pamiętam, asystował mi przy pierwszej bramce w tym pamiętnym meczu z Zagłębiem - uśmiecha się napastnik. Mówiąc pół żartem, pół serio, trener Ruchu mając tych dwóch piłkarzy w składzie, nie powinien obawiać się jutrzejszego spotkania.
Pytanie tylko, czy Jarka w ogóle... wystąpi. Po pierwsze, konkurencja w ataku żółto-czarnych jest ogromna (jest jeszcze Marin Matusz i Sebastian Gielza), po drugie - 23-latek stracił część przygotowań przez kontuzję. - Problem z kręgosłupem miałem już w Zabrzu. W Radzionkowie zrobiło się jeszcze gorzej, bo coś mi tam "przeskoczyło". Teraz jest już OK. Przygotowany jestem na 100 procent. Nie byłem na zgrupowaniu Ruchu, ale okres zimowy przepracowałem w Górniku pod okiem Nawałki - rozwiewa obawy.
Dla radzionkowian ta zima była wyjątkowo długa, bo dwie pierwsze wiosenne kolejki II ligi zostały przełożone. Jedno z najważniejszych spotkań w sezonie Ruch rozegra zatem jako inaugurację rundy rewanżowej. Zagłębie jest pod tym względem uprzywilejowane. Dzięki temu, że posiada podgrzewaną murawę, już tydzień temu podejmowało Miedź Legnica, a we wtorek grało w Pucharze Polski z Pogonią Szczecin. - Mamy się troszeczkę lepiej. Pierwszy mecz jest zawsze niewiadomą. My mamy już go za sobą, Radzionków nie. A porażka z "Portowcami" dodatkowo nas jeszcze zmotywował - przekonuje Michał Filipowicz, pomocnik Zagłębia.
- To oni powinni się nas bać - ripostuje Jarka. Wcale nie straszy jednak wspomnieniami z roku 2007. - To już nie wróci. Fajnie sobie zobaczyć te bramki na wideo, ale ja historią nie żyję. Muszą się nas obawiać, bo Radzionków to po prostu gorący teren - wyjaśnia.
Ruch Radzionków - Zagłębie Sosnowiec
sobota, 14:00
Michael napisał(a):teraz porównajcie sobie transfery radzionkowa a nasze ...
Pozdrowienia dla tych którzy zarządzali transferami zagłębia !![]()
Blajpios napisał(a):Cóż, wygląda na to, że takich porównań mimo wszystko, mimo że dobrze prezentują się w zestawieniach transferowych - to obawiają się Zagłębia, skoro uciekają się do różnych sposobów osłabienia Zagłębia choćby co do ilości kibiców, których chcieliby by było jak najmniej...
Użytkownicy przeglądający ten dział: PiotrK