Ruch Radzionków-Zagłębie Sosnowiec 20.03.2010 g.14.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Ruch Radzionków-Zagłębie Sosnowiec 20.03.2010 g.14.00

Postprzez jackie57 2010-03-18, 7:11 pm

Nawet jeśli Zaglębie awansuje do I ligi, to w aktualnym składzie nie ma tam czego szukać.
jackie57

Postprzez 11990066 2010-03-18, 7:17 pm

witam. orientuje sie ktoś czy jest możliwość wejścia na sektor Zagłebia jadąc samochodem a nie pociągiem? czy będą z tym jakies problemy? jeśli nie bedzie problemu to wie ktos czy bedzie jakis parking specjalny dla naszych?
11990066

Postprzez PabLoSZaG 2010-03-18, 7:23 pm

Wszyscy do Radzionkowa??? dajcie spokój dziś byłem i ,,aż,, 50 chętnych :/ to mają być prawdziwi kibice???
PabLoSZaG

Postprzez Smazu 2010-03-18, 7:26 pm

PabLoSZaG napisał(a):Wszyscy do Radzionkowa??? dajcie spokój dziś byłem i ,,aż,, 50 chętnych :/ to mają być prawdziwi kibice???

Ehh.. są jeszcze zapisy na dzielnicach... nie siej paniki :!:

11990066 napisał(a):witam. orientuje sie ktoś czy jest możliwość wejścia na sektor Zagłebia jadąc samochodem a nie pociągiem? czy będą z tym jakies problemy? jeśli nie bedzie problemu to wie ktos czy bedzie jakis parking specjalny dla naszych?

Parking?Wątpię żeby była taka możliwość.Życzę powodzenia na blachach SO w dniu meczu.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez August 2010-03-18, 7:32 pm

jackie57 napisał(a):Nawet jeśli Zaglębie awansuje do I ligi, to w aktualnym składzie nie ma tam czego szukać.

Dziekować Bogu, nas ta Pogoń ograła. Nie daj Boże zdobyliby w tym składzie Puchar Polski i dopiero byłby problem w Pucharach :lol:
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Adam1906 2010-03-18, 7:34 pm

PabLoSZaG napisał(a):Wszyscy do Radzionkowa??? dajcie spokój dziś byłem i ,,aż,, 50 chętnych :/ to mają być prawdziwi kibice???

Człowieku, nie siej paniki :lol: Jak jechaliśmy w 2003r. do Wrocławia na mecz ze Śląskiem, to też masa ludzi zapisała się na wyjazd w ostatnim dniu i było nas we Wrocku... 950 typa 8)

11990066 napisał(a):witam. orientuje sie ktoś czy jest możliwość wejścia na sektor Zagłebia jadąc samochodem a nie pociągiem? czy będą z tym jakies problemy? jeśli nie bedzie problemu to wie ktos czy bedzie jakis parking specjalny dla naszych?

Na blachach SO ? To życzę powodzenia z Polonistami ;-)
Adam1906

Postprzez django 2010-03-18, 8:39 pm

http://www.youtube.com/watch?v=ezApSWABQ90

Kuras o meczu Radzionków - Zagłębie, który jego zdaniem jest derbami Śląska.
django

Postprzez ola 2010-03-18, 11:37 pm

u mnie szkoła powiedziała nie, z czego szczęśliwa nie jestem ale sercem i duszą będę z Wami w Radzionkowie. I liczę, że do Grudziądza się wyrwę jeśli będzie ekipa jechać. -to "jeśli" bo ja nieobeznana jestem, więc nie wiem, czy na każdy mecz jest wyjazd, więc ewentualnie będę tu podpytywać o szczegóły jak już będzie wiadomo. Ale póki co do zobaczenia 28ego na Ludowym.
pzdr!
ola

Postprzez bart2309 2010-03-19, 8:08 am

Witam wie ktoś może czy gdzieś w telewizji, radiu lub internecie (oczywiście poza naszą stroną) będzie relacja z meczu na żywo. ? Niestety nie mam możliwości wybrania się ze wszystkimi do Radzionkowa i wspierania naszych piłkarzy a chętnie bym zobaczył ten mecz. Z góry dziękuję za odpowiedź.
bart2309

Postprzez patrios91 2010-03-19, 10:51 am

Grozne i nieprzewidywalne te ustawienie Radzionkowa. Chyba zaryzykuja tym,ze jestesmy nieskuteczni w ataku i targna do przodu. Trzeba jutro zagrac na 100% w denfensywie.

Hit na początek wiosny w II lidze. Kto kogo powinien się bać?

00:35, 2010-03-19

Autor: Stanisław Hajda
Zima, która nie chciała odejść, sprawiła, że "Cidry" podejmą Zagłębie bez "przetarcia". Sosnowiczanie o punkty grali już tydzień temu, bo mają podgrzewaną murawę. Ale nie mają Dawida Jarki...

Napastnik Górnika został wypożyczony do Radzionkowa w zimowym okienku transferowym. Chyba nikt z obecnej kadry Ruchu nie kojarzy się kibicom z Zagłębia Dąbrowskiego tak źle. Jarka na ich "pamięć" zapracował jednym meczem. Trzy sezony temu wówczas ekstraklasowe Zagłębie przyjechało do Zabrza. I przyglądało się, jak mało znany, 20-letni zawodnik, wbija im cztery gole. Przegrało 2-4.

- Byłem w takim gazie, że wszystko co kopnąłem, wpadało do siatki - wspomina dziś piłkarz, który od tamtego czasu przeplatał jednak chwile lepsze z gorszymi. Nie strzelał już goli jak na zawołanie. Kolejni trenerzy przy Roosevelta nie zawsze też widzieli go w pierwszym składzie. Ten obecny, Adam Nawałka, jest tego przykładem.

"Cidry" piłkarza przyjęły z otwartymi rękami. To on ma być gwarancją skuteczności. Tym bardziej, że w Radzionkowie jest to, czego brakowało mu ponoć w Zabrzu, by brylować - wszystkowidzący rozgrywający. W II lidze nie ma lepszej "10" od Adama Kompały. Mistrzem ostatniego podania jest także Piotr Gierczak. Z nim Jarka zna się z... Górnika. - O ile dobrze pamiętam, asystował mi przy pierwszej bramce w tym pamiętnym meczu z Zagłębiem - uśmiecha się napastnik. Mówiąc pół żartem, pół serio, trener Ruchu mając tych dwóch piłkarzy w składzie, nie powinien obawiać się jutrzejszego spotkania.

Pytanie tylko, czy Jarka w ogóle... wystąpi. Po pierwsze, konkurencja w ataku żółto-czarnych jest ogromna (jest jeszcze Marin Matusz i Sebastian Gielza), po drugie - 23-latek stracił część przygotowań przez kontuzję. - Problem z kręgosłupem miałem już w Zabrzu. W Radzionkowie zrobiło się jeszcze gorzej, bo coś mi tam "przeskoczyło". Teraz jest już OK. Przygotowany jestem na 100 procent. Nie byłem na zgrupowaniu Ruchu, ale okres zimowy przepracowałem w Górniku pod okiem Nawałki - rozwiewa obawy.

Dla radzionkowian ta zima była wyjątkowo długa, bo dwie pierwsze wiosenne kolejki II ligi zostały przełożone. Jedno z najważniejszych spotkań w sezonie Ruch rozegra zatem jako inaugurację rundy rewanżowej. Zagłębie jest pod tym względem uprzywilejowane. Dzięki temu, że posiada podgrzewaną murawę, już tydzień temu podejmowało Miedź Legnica, a we wtorek grało w Pucharze Polski z Pogonią Szczecin. - Mamy się troszeczkę lepiej. Pierwszy mecz jest zawsze niewiadomą. My mamy już go za sobą, Radzionków nie. A porażka z "Portowcami" dodatkowo nas jeszcze zmotywował - przekonuje Michał Filipowicz, pomocnik Zagłębia.

- To oni powinni się nas bać - ripostuje Jarka. Wcale nie straszy jednak wspomnieniami z roku 2007. - To już nie wróci. Fajnie sobie zobaczyć te bramki na wideo, ale ja historią nie żyję. Muszą się nas obawiać, bo Radzionków to po prostu gorący teren - wyjaśnia.

Ruch Radzionków - Zagłębie Sosnowiec
sobota, 14:00

-> http://sportslaski.pl/Hit-na-poczatek-w ... ,info.html
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Michael 2010-03-19, 11:16 am

teraz porównajcie sobie transfery radzionkowa a nasze ...
Pozdrowienia dla tych którzy zarządzali transferami zagłębia ! :kiepsko: ;-(
Michael

Postprzez YOOSHKY 2010-03-19, 1:09 pm

Michael napisał(a):teraz porównajcie sobie transfery radzionkowa a nasze ...
Pozdrowienia dla tych którzy zarządzali transferami zagłębia ! :kiepsko: ;-(

A możemy sobie porównać po meczu?
YOOSHKY

Postprzez FuBu 2010-03-19, 1:10 pm

List wyjazdowych powstaje wiele w różnych miejscach, więc nie ma co sie tym sugerować. Nie martw sie wykorzystamy pełną pule.
FuBu

Postprzez Blajpios 2010-03-19, 1:48 pm

Cóż, wygląda na to, że takich porównań mimo wszystko, mimo że dobrze prezentują się w zestawieniach transferowych - to obawiają się Zagłębia, skoro uciekają się do różnych sposobów osłabienia Zagłębia choćby co do ilości kibiców, których chcieliby by było jak najmniej...
Tak więc, mimo wszystko ufam, że po meczu porównanie ekip będzie na korzyść Zagłębia.
Nie zmienia to faktu jednak, że porównanie transferów wygląda nie najlepiej. I to nie tylko dlatego, że na pewno Zagłębie nie jest królem polowania w czasie przerwy zimowej. To jest oczywiste; Zagłębie, przy najlepszych układach, czyli o ile bardzo dobrze sprawdzi się także Lilo, nie tylko Kłus - ma szanse jedynie nie odstawać od reszty za bardzo. To jednak jeszcze nie jest bynajmniej coś groźnego. Zwłaszcza zimą liczy się nie sprawa kto wygra zakupy, tylko czy zakupy wystarczą do zadowalającego wyniku. Samemu od początku sezonu bynajmniej nie zaliczałem Zagłębia do faworytów i dalej nie zaliczam i jestemm w stanie nawet zrozumieć, jeżeli awansu nie wygrają, jeżeli to miałoby być sensowne w perspektywie długofalowej (co jest rzecz jasna dyskusyjne, póki II klasa ma sponsora tytularnego przynajmniej równoważącego wymagania podniesienia budżetu wraz z klasą rozgrywkową; niemniej - jest możliwe, że odłożenie awansu nie byłoby jeszcze klęską, jakkolwiek zapewne Bensz czy Kłus i kilku innych dłużej nie bardzo by chcieli grać w Zagłębiu). Summa summarum, jeszcze więc to, że w ogóle nie zakładano bycia królem zimowego polowania nie jest dla mnie znakiem niepokojącym, nawet jeżeli, w tym co zaznaczyłem, przesadzono z ryzykiem i jednocześnie popełniono błąd złego "monitorowania" zakupów konkurencji, co może być rozstrzygające w skutkach, jeżeli chodzi o awans.
Niemniej i dla mnie w tej polityce są rzeczy niepokojące, kiedy do powyższych spraw dodamy jeszcze jedno: chyba niedostateczne "monitorowanie" transferów własnych. Duża ilość zawodników do rywalizacji, do zastępstw i pola manewru taktycznego, jak najbardziej jest dobra. Niemniej, dotyczy to zasadniczo pomocy i to ze wskazaniem na defensywę. W rażącej dysproporcji jest ofensywa. To już wydaje mi się błędem niepokojącym. Rozbija się to wszystko wokół napastnika. Jednego porównywalnego klasą z Kłusem w pomocy, plus młody perspektywiczny - albo dwóch na miarę choćby "odstrzelonych" Koźmińskiego i Grybosia, zachowując rzeczonego Koźmińskiego. Nawet, jeżeli dla takich transferów wypożyczono by na przykład z jednego czy dwóc niezłych pomocników. Wtedy można by pisać - spokojnie, nie jest źle, nawet jeżeli Zawisza nakupował a Tychy nakupowały i napożyczały w sposób bardziej spektakularny. Ponieważ jednak zupełnie zaniedbano wsparcie ataku, który już w pierwszej rundzie był chyba najsłabszą formacją - to to już każe stawiać znaki zapytania co do polityki transferowej Zagłębia; nie za roztropność i pewną oszczędność, nie za nastawianie się na większe decyzje latem (czy potrzebne wzmocnienie na II klasę rozgrywek, czy inne roszady, gdy zostaje Zagłębie na trzecim froncie) - ale właśnie za te dysproporcje w zakupach, za brak wzmocnienia najsłabszej linii miałbym największe zastrzeżenia (co zresztą już i ja i inni podkreślali).
Mimo wszystko jednak, także i ja na razie odpowiem - z oceną rozstrzygającą należy się wstrzymać do końca rundy. Oczywiście - znaczy to, że gra rolę i szczęście. Jak się Zagłębiu uda awansować, to wielu już zapomni o zastrzeżeniach do transferów. Za tym akurat bym nie optował. Nawet przy awansie jednak będę za tym, by się zastanowić, czemu do takiej nierównowagi w transferach dopuszczono, wydaje się to błędem. Niemniej - ocena sprawiedliwa jednak będzie możliwa dopiero po sezonie; toteż teraz nie ma co osłabiać własnej mobilizacji, także kibicowskiej, lecz mobilizować się i "zwierać wszelkie szeregi", bo na pewno ich rozbicia przeciwnicy sobie najbardziej teraz życzą.
Blajpios

Postprzez django 2010-03-19, 2:16 pm

Blajpios napisał(a):Cóż, wygląda na to, że takich porównań mimo wszystko, mimo że dobrze prezentują się w zestawieniach transferowych - to obawiają się Zagłębia, skoro uciekają się do różnych sposobów osłabienia Zagłębia choćby co do ilości kibiców, których chcieliby by było jak najmniej...

Jak już się czegoś boją, to prędzej konsekwencji wynikających z ustawy o organizacji imprez masowych.
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna