Puchar Polski 2009/10

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Puchar Polski 2009/10

Postprzez roxy 2010-03-16, 10:42 pm

Bensz tragedia a ten cały Lilo?O co z nim chodzi?Ma prywatnego sponsora,bo nie sądzę,żeby Nasz klub chciał mu płacić?I jeszcze jedno...Czy my się doczekamy napastnika z prawdziwego zdarzenia?Może i ten skład wystarczy na awans,ale co potem?Trzeba będzie poszukać 5 baniek do budżetu,żeby pograć o czołówkę 1 ligi,a jak na razie nie widzę żadnych działań w tym kierunku.Reasumując dobry mecz,ale dużo pracy przed Zagłębiem.
roxy

Postprzez August 2010-03-16, 10:45 pm

roxy napisał(a):Może i ten skład wystarczy na awans,ale co potem?Trzeba będzie poszukać 5 baniek do budżetu,żeby pograć o czołówkę 1 ligi,a jak na razie nie widzę żadnych działań w tym kierunku

Najpierw awansujmy synek natomiast pieniędzy do budżetu trzeba szukać cały czas.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez zag23 2010-03-16, 10:47 pm

Mecz był na dobrym poziomie. Nie zasłużyliśmy na taką wysoka porażkę. Gdyby nie błędy Bensza (szczerze mówiąc rzadko je robi) to byłoby 0:1 w plecy i można by się łudzić o coś w Szczecinie a tak to pojedziemy tam rezerwa bo jaki jest sens wystawianie najlepszych jak już jest wynik rozstrzygnięty i walczymy w lidze o awans. Nie podoba mi się pomysł wystawianie najlepszego strzelca na prawym skrzydle - bez sensu.
zag23

Postprzez rossoneri 2010-03-16, 10:57 pm

mozna powiedziec szkoda bo byla szansa,ale z drugiej strony mamy juz spokoj z pucharem i wszystko na lige oczywiscie gadanie Piersconka tym razem to glupota bo do Szczecina tylko rezerwy nikt z pierwszego skladu ,jak zrobi inaczej to potwierdzi swoja lekkomyslnosc ,mysle ze jak bedzie dobry wynik w Radzionkowie to nikt nie bedzie pamietal o Pogonii
rossoneri

Postprzez zaglebie76 2010-03-16, 10:58 pm

Co tu dużo pisać -porażka.Do pierwszej bramki było nieźle ,a później...Najbardziej bolą te gole z niczego...
zaglebie76

Postprzez roxy 2010-03-16, 11:02 pm

do August.Tylko nie synek...Twierdzisz.że pieniędzy trzeba szukać cały czas,ale się ich nie szuka,stadion trzeba wybudować,bo Sosnowiec na to zasługuje,ale nie ma chętnych,żeby wyłożyć kasę.U nas w Sosnowcu dużo trzeba,bardzo dużo trzeba...Ale tylko się o tym mówi i pisze,a szczególnie przy okazji wyborów.Większość miast w okół nas buduje stadiony,mniejsze,lub większe,ale buduje,Bytom,Gliwice grają w ekstraklasie,nie wspominając o Wodzisławiu,a gdzie my jesteśmy jak to wspomniałeś synek?Czemu władze klubu nie informują nas o strategii klubu na dłuższy czas?Jakie są plany rozwoju Zagłębia?Dziś żyjemy za kasę,którą Zagłębie zarobiło za wynajem stadionu,a co jak się kasa skończy?Pewnie będzie jak zwykle...
roxy

Postprzez yahaya 1906 2010-03-16, 11:08 pm

ostry18888 napisał(a):Jesli tak narzekacie na doping Pogoni. Ciekaw jestem, jaka liczba zjawi sie w Szczecinie....50?

Na was wystarczy hej ku... na was wystarczy ...

Gratuluję napinki, wygrałeś tygodniowy odpoczynek od forum // turku
yahaya 1906

Postprzez August 2010-03-16, 11:09 pm

roxy napisał(a):do August.Tylko nie synek...Twierdzisz.że pieniędzy trzeba szukać cały czas,ale się ich nie szuka,stadion trzeba wybudować,bo Sosnowiec na to zasługuje,ale nie ma chętnych,żeby wyłożyć kasę.U nas w Sosnowcu dużo trzeba,bardzo dużo trzeba...Ale tylko się o tym mówi i pisze,a szczególnie przy okazji wyborów.Większość miast w okół nas buduje stadiony,mniejsze,lub większe,ale buduje,Bytom,Gliwice grają w ekstraklasie,nie wspominając o Wodzisławiu,a gdzie my jesteśmy jak to wspomniałeś synek?Czemu władze klubu nie informują nas o strategii klubu na dłuższy czas?Jakie są plany rozwoju Zagłębia?Dziś żyjemy za kasę,którą Zagłębie zarobiło za wynajem stadionu,a co jak się kasa skończy?Pewnie będzie jak zwykle...

To już było i jest oklepane. Zawsze więc ożesz się przerzucić na te klubowe "cuda" z Bytomia, Gliwic czy Wodzisławia.
Co do meczu jeszcze taka myśl. W pewnym momencie trochę mnie rozczarował Kłus bo wydawało mi się, że taki gość będzie w stanie jeszcze poderwać zespół do walki. A tymczasem gość stanął.
August

Postprzez dziejus 2010-03-16, 11:17 pm

I niestety takich meczów moze być w tym sezonie więcej.Bo gdy zawiedzie pieprzone ZERO z tyłu to nie ma nikogo kto by zapewnił chociaż JEDYNKE z przodu.Ze słabiznami mogą to jeszcze robić obrońcy i pomocnicy.Z silniejszymi druzynami,jak widać juz nie.Ale za to nie winie trenera.Odpowiedzialny za transfery był ktoś inny.NIESTETY!!!
dziejus

Postprzez StrooÅ› 2010-03-16, 11:18 pm

August napisał(a):
Co do meczu jeszcze taka myśl. W pewnym momencie trochę mnie rozczarował Kłus bo wydawało mi się, że taki gość będzie w stanie jeszcze poderwać zespół do walki. A tymczasem gość stanął."Oto główna broń Zagłębia: Maleńki, Rudy, Sączek" - powiedział Jan Ciszewski, relacjonując mecz Zagłębia SosnowiecAugust

Prywatna wiadomość

Kłus jest defensywnym pomocnikiem i ewidentnie nie miał wsparcia w środku pola w osobie Flejterskiego.
Dla mnie Kłus na duży Plus... nawet się rymuje :D
StrooÅ›

Postprzez August 2010-03-16, 11:23 pm

Strooś napisał(a):Kłus jest defensywnym pomocnikiem i ewidentnie nie miał wsparcia w środku pola w osobie Flejterskiego.

Być może. Wydaje się, że mecz przerósł możliwości Flejterskiego. Ale nie chcę się wypowiadać bo najłatwiej jechać po kimś. Wolę poczekać opinie lepszych fachmanów jak Django czy Patrios (i inni).
August

Postprzez patrios91 2010-03-16, 11:24 pm

Tyle sytuacji w pierwszej polowie i zero bramek. Po golach,ktore powinny wpasc mecz z pewnoscia potoczyl by sie inaczej. No ale coz....nie ma napastnika,nie ma bramek. Dziekujemy prezesie! Pogoni malo,a nas wiecej z pewnoscia nie bedzie. Dzieki bracia z Bielska za przyjazd...szacun ;-) Gratuluje policji,normalni ludzie jeszcze nie wyszli,a oni juz zaczeli napierdzielac woda i slepakami. Brawo...predzej zaufam obcemu niz policji. Zauwazylem jedna wazna rzecz przy bramkach Pogoni. Strzaly byly lekkie,celne i precyzyjne. Widocznie nie trzeba przypier... 150km/h ,zeby pilka wpadla do siatki. Flejterski drogi Auguscie bardzo cieniutko. Mialem wrazenie ze bawi sie w ganianego niz gra w pilke. Skoro nie jest sie pewnym gry pomocnika,ktory przy takiej presji moze sie usztywnic to sie go po prostu nie wystawia. Zmiany tragiczne. Co zmiana to gorsza gra Zaglebia. Dzenan pierwszy raz mnie dzisiaj zawiodl,nie tym ze obwiniam go za bramki,ale za dlugie podania,do ktorych nikt nie dawal sygnalu,ze do nich wychodzi-stracone pilki. Arek ty to powinienes grac w Ekstraklasie...jestes w tej rundzie najwiekszym wzmocnieniem Zaglebia ;-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez StrooÅ› 2010-03-16, 11:35 pm

August napisał(a):
Strooś napisał(a):Kłus jest defensywnym pomocnikiem i ewidentnie nie miał wsparcia w środku pola w osobie Flejterskiego.

Być może. Wydaje się, że mecz przerósł możliwości Flejterskiego. Ale nie chcę się wypowiadać bo najłatwiej jechać po kimś. Wolę poczekać opinie lepszych fachmanów jak Django czy Patrios (i inni).

Nie jest zamiarem mojej wypowiedzi jechanie po kimś. Są to moje spostrzeżenia z meczu, a fachmenem nie jestem ani lepszym ani gorszym. Ot mam swój pogląd na to co dzieje się na boisku i jest to tylko moja analiza z przebiegu meczu.
StrooÅ›

Postprzez patrios91 2010-03-16, 11:47 pm

Zapomnialem dodac o sedziowaniu. Ktos napisal ze sedziowie dobrze sedziowali. Dla mnie pan liniowy w pierwszej polowie od strony krytej powinien nauczyc sie,ze spalony jest wwwwww wwwwwww wwww w momencie podania,a nieeeee po podaniu. Wystarczy ze pilkarz z Pogoni machnal reka,a on juz gwizdal spalonego,nawet po kilku sekundach nieodgwizdania spalonego. Wystarczy machnac reka,zeby zmienic decyzje ? Ciekawe...moze istnieje jakas dyscyplina sportowa z takim zachowaniem,ale z pewnoscia nie jest to pilka nozna. Glowny popelnil 2 bledy przy faulach,ale spotkanie dla niego w miare udane.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez miuzik17 2010-03-16, 11:48 pm

wie ktos ile bedzie kosztował wyjazd do szczecina ? Przegrana nic nieznaczy ;) :brawo:
miuzik17

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack